Finsko – Slovensko 3:2 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Slovensko
sk Čtvrtek 07.04.2016, 17:30Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    59:50
    Na modrej čiare sa ešte s pukom ocitol Sersen, ktorý mal na hokejke vyrovnávajúci gól, náš obranca sa ale nepresadil. Už sa tak nič neudeje.
     
    59:30
    Hráme v šestici, Konrád je na striedačke.
     
    59:10
    Záverečných 50 sekúnd, Slováci sa dostávajú do útočnej tretiny.
     
    58:57
    Oddychový čas hostí.
     
    58:57
    Slovensko dalo gól! Tak sa na to pozrime! Záver stretnutia prináša skvelé obrázky, Slovensko pridáva aj druhý gól, po bekhendovej strele sa presadil PATRIK LUŠŇÁK.
     
    57:26
    Slovensko zovrelo svojho súpera v obrannej tretine, napokon tam prišlo možno trochu zbytočné nahodenie Sersena, ktorý to navyše mieril len veľmi zle.
     
    55:45
    Virtanen sa do pásma neponáhľal, napriek tomu ale smerovala prihrávka práve na hokejku domáceho obrancu. Jeho tvrdá rana presvišťala popri ľavej žrdi slovenskej bránky až na zadný mantinel.
    55:05 Dominik GRAŇÁK - 3:1
     
    55:05
    Slovensko dalo gól! Je znížené! Slovensko sa presadilo po tom, čo sa Čerešňák vrátil na ľadovú plochu. Duel sa podarilo zdramatizovať DOMINIKOVI GRAŇÁKOVI, ktorý sa pri modrej poriadne oprel do puku. Asistencia: Martin Réway.
     
    54:09
    Virtanen sa na modrej čiare poriadne oprel do puku, jeho tvrdá rana zapadla na telo Konráda. Ten ale puk vyrazil len priamo pred seba, Fíni našťastie nedorazili.
     
    52:19
    Čerešňák (SVK) – 2 minúty – nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    50:10
    Toto sme zahrali len veľmi, veľmi zle. Aj preto sa do samostatného úniku vydal Erkinjuntti, našťastie sa Konrád rozpohybovať nenechal a predviedol dobrý zákrok.
     
    48:48
    Lehtonen (FIN) – 2 minúty – držanie.
     
    48:22
    Špirko teraz prebral puk ešte v strednom pásme, následne sa s ním niekoľkokrát obtočil okolo bránky. Po tomto úkone prišla prihrávka pred bránku, kde stál Marcinko so zablokovanou hokejkou, preto Metsola puk dokázal ukryť vo svojej lapačke.
     
    45:10
    Marcinko to teraz myslel veľmi dobre, Fíni ale vyčistili priestor pred Metsolom a nedovolili našim hokejistom puk tečovať. Toto preto gólom skončiť nemohlo.
    42:57 Jesse VIRTANEN - 3:0
     
    42:57
    Fínsko dalo gól!
    A Braňo Konrád musí zo siete vyťahovať aj tretí puk. Tentokrát sa presadil JESSE VIRTANEN. Fínsko využíva túto presilovú hru o dvoch mužov na výbornú. Asistencie: Antti Erkinnjuntti, Turo Apslund.
    42:45 Eero ELO - 2:0
     
    42:45
    Fínsko dalo gól!
    Žiaľ, už to neplatí. Tlak domácich počas presilovky piatich proti trom bol skutočne zdrvujúci, čo sa im podarilo pretaviť na strelenie druhého gólu. Presadil sa EERO ELO. Asistencie: Antti Erkinnjuntti, Anssi Salmela.
     
    42:30
    Veľmi nepríjemná situácia pre Slovákov, hráme v trojici proti pätici domácich, ich strely zatiaľ dobre blokujeme.
     
    42:00
    Špirko (SVK) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
     
    42:00
    Kozák (SVK) – 2+10 – napadnutie hlavy a krku.
     
    41:50
    Krušné chvíle pred Konrádom! Fíni sa usadili v pásme Slovenska, kde sa naši chlapci dopustili viacerých chýb, našťastie sme nekapitulovali.
     
    40:32
    Dravecký posunul puk do útočnej tretiny, kde sa k nemu dostal Réway. Ten zasa našiel Čerešňáka na modrej, avšak jeho tvrdá strela bola nepresná a úspech tak priniesť nemohla.
     
    37:13
    Veľká šanca našich chlapcov, Rašťo Špirko odviedol v útočnej tretine kusisko šťastia, keď chcel svojou prihrávkou nájsť skúseného Marcinka, Fíni mali kusisko šťastia, že sa mu to napokon nepodarilo.
     
    36:00
    Slováci sa odvážili na útočný výpad, škoda, že si teraz Réwy nedokázal Metsolu rozpohybovať, napriek tomu ale vyslal peknú strelu, ktorú musel gólman ukryť vo svojej lapačke.
     
    35:09
    Ale pozor! Keď sme vraveli o prevahe Slovenska, podceniť nemožno rozhodne ani domácich hráčov. Pre tých sa teraz črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, strela z nevýhodnej pozície ale priestor troch žrdí nezasiahla.
     
    34:46
    Na Fínoch bádame pocit ohrozenie, domáci skutočne neboli pripravení na to, že po ustráchanom úvode sa na Suomi vyrútime takýmto spôsobom.
     
    32:44
    Aj toto môže byť cesta, ako prepáliť Metsolu. Skalický sa teraz vôbec nezľakol faktu, že stál už vo veľkom uhle a vystrelil na bránku, tento puk sa, nanešťastie, do siete nezmestil.
     
    31:30
    Toto bola skvelá príležitosť na vyrovnanie! Slováci sa dostali do brejku, z ktorého napokon bolo prečíslenie 2 proti 1. Puk mal na svojej hokejke Hlinka, avšak po jeho tvrdej rade zadunelo len plexisklo za Metsolom.
     
    30:06
    Zaujímavé momenty pre Slovákov, Vandas odviedol v útočnej tretine kusisko práce, keď sa snažil nájsť v dobrej pozícii Marcinka, domáca obrana ale zapracovala na výbornú a statného útočníka k zakončeniu nepustila.
    29:00
     
    29:00
    Sersen sa teraz pri modrej čiare poriadne oprel do puku, avšak bolo to ešte v momente, kedy sa naši hokejisti nestihli premiestniť pred Metsolu. To bola škoda, gólman mal totiž odkrytý výhľad a na puk tak videl.
     
    27:37
    Možno trochu zbytočne teraz Hlinka puk podržal na čepeli svojej hokejky, mohli sme strieľať, Hlinka ale ešte zrejme chcel nájsť jedného zo svojich lepšie postavených spoluhráčov.
     
    26:48
    Ale pozor! Ojamäki sa teraz veľmi dobre tlačil do zakončenia hneď po tom, čo sa Fíni usadili v našom pásme, avšak priestor troch žrdí si Konrád výborne postrážil a puk do siete neprepustil.
     
    24:57
    Slovensko predvádza v tejto chvíli pekný hokej, z čoho chcel ťažiť Lušňák. Ten si v rýchlosti spracoval puk a následne aj vypálil, nanešťastie ale táto rana skončila len na zadnom mantineli. Metsola sa teraz po strele zbytočne naťahoval.
     
    23:23
    Suomi mohli následne svoj náskok ešte zveľadiť, teraz malo Slovensko aj kusisko šťastia, keď bol nahodený puk od modrej čiary tečovaný len mimo priestor troch žrdí.
     
    21:40
    Krásna akcia Slovenska znamenala finálnu prihrávku na Švarného, ktorý sa odvážil k strele, pred bránkou ale nik neclonil, preto dokázal Metsola puk podržať na svojom tele.
     
    21:00
    Sersen ostal v pásme a opäť strieľal od modrej, tentokrát už ale o poznanie lepšie, puk bol napokon dobre zastavený, preto sa bude vhadzovať po ľavici Matsolu.
     
    20:29
    Jalvanti (FIN) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    19:00
    Na opačnej strane strieľal dvakrát Mustonen, našťastie sme z tejto situácie nekapitulovali a pokračujeme tak za stavu 1:0 v prospech domácej reprezentácie.
     
    18:09
    Konečne sa črtala príležitosť aj pre Slovensko, Lušňák sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou, ktorú chcel aj sám zakončiť, nanešťastie ale puk po aktivite súpera v sieti skončiť nemohol.
     
    16:54
    Veľmi nebezpečná situácia, Salmela si puk pu buly posunul do lepšej streleckej pozície a následne pálil na Konráda, táto rana mala prepadnúť ponad rameno nášho gólmana, našťastie sa tak nestalo.
     
    13:00
    Slováci boli stiahnutí v okolí brány, čo znamenalo množstvo priestoru na kombináciu pre Fínsko. Skúsení domáci viac nepotrebovali a roztočili poriadne rýchly kolotoč, po ktorom skončil puk, našťastie, vo výstroji Konráda.
     
    12:43
    Zdá sa mi, že naši chlapci majú zo súpera až príliš veľký rešpekt. Fínsko aj po prvom góle kombinuje v našom pásme, bránime sa len s veľkými problémami.
    12:03 Tomi SALLINEN - 1:0
     
    12:03
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko si vytvorilo v posledných minútach až veľký tlak, ktorý pretavilo na strelenie prvého presného zásahu v dnešnom stretnutí. Kapitán domácich TOMI SALLINEN sa s pukom ocitol priamo pred bránkoviskom a na túto situáciu už Braňo Konrád nezareagoval. Asistencia: Koivisto
     
    11:19
    Až teraz sme dokázali puk dostať do stredného pásma, kde si ho telom výborne pokryl Marcinko a následne našiel z druhej vlny Draveckého, až štyria hráči Fínska sa ale dokázali vrátiť do obrannej tretiny, preto sme zakončiť nedokázali. Do tejto chvíle sa len veľmi výrazne trápime.
     
    10:00
    Virtanen teraz ostal medzi kruhmi absolútne nepovšimnutý obranou Slovenska, toto sa stávať rozhodne nemôže. Teraz sme mali aj kusisko šťastie, že tvrdá rana skončila len na zadnom plexiskle.
     
    09:16
    Salmela je dnes mimoriadne aktívny, skúsený obranca sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou, po ktorej sa, našťastie pre nás, puk v si1000eti nezatrepotal.
     
    08:49
    Švarný nezvládol prihrávku v obrannej tretine, domáci sa preto dostali k puku, ktorý okamžite posielali na modrú čiaru. Jednoduché nahodenie ešte mohlo priniesť tečovanie, našťastie sa tak neudialo.
     
    05:25
    Fíni sa usadili v pásme, z čoho chcel ťažiť Erkinjuntti, Konrád našťastie na jeho ranu od modrej čiary videl a puk tak poľahky udržal vo svojej lapačke.
     
    04:29
    Graňák (SVK) – 2 minúty – podrazenie.
     
    03:58
    Prvá veľká nepríjemnosť v dnešnom zápase, naši buly v obrannej tretine síce vyhrali, ich pasivita ale dala priestor Tyrväinenovi, ktorý sa s pukom ocitol osamotený pred Konrádom, našťastie svojou palicou nezapracoval celkom ideálne.
     
    03:46
    Fínsko v úvode stretnutia výrazne rýchlejšie, domáci k sebe nenechajú pristúpiť napádajúcich útočníkov Slovenska, sme pod tlakom.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Sallinen (Koivisto), 43. Elo (Erkinjuntti, Salmela), 43. Virtanen (Erkinnjuntti, Apslund) – 56. Graňák (Réway), 59. Lušňák


    Finsko: Metsola (Kilpeläinen) – Salmela, Ohtamaa, Kivistö, Lehtonen, Ahonen, Virtanen, Jalvanti, Lyytinen – Koivisto, T. Sallinen, J. Sallinen – Erkinjuntti, Malinen, Tyrväinen – Ojamäki, Asplund, Elo – Paajanen, Mustonen, Wärn
    Slovensko: Konrád (Tomek) – Sersen, Graňák, Švarný, Čerešňák, Kozák, Kotvan, Jánošík, Luža – Šťastný, Réway, Dravecký – Skalický, Viedenský, Lušňák – Špirko, Marcinko, Vandas – Dej, Hudáček, Hlinka

    Rozhodčí: Pajula, Kaukokari – Saha, Nieminen (všetci FIN)
    bahis siteleri