Sev. Irsko – Česko 0:0 (odl.)
odloženo
Severní Irsko
0:0 (-:-)
Česko
Pátek 08.04.2016, 20:30 • Mourneview Park, Lurgan (Severní Irsko) • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
    Kvalifikační zápas mezi Severním Irskem a Českem bude odehrán v náhradním termínu

    Utkání v Severním Irsku odloženo na neurčito. Velká dopravní nehoda znemožnila dostavit se rozhodčím a domácímu celku k utkání.

    Zveřejnil(a) Oficiální stránky ženského fotbalu dne 8. duben 2016
    Utkání začne kvůli nehody se zpožděním
     
    Delegace rozhodčích

    Do funkce hlavní rozhodčí byla obsazovacím úsekem UEFA delegována Chorvatka Vesna Budimirová. Na pozicích asistentek se objeví její krajanky Sanja Rodjaková Karšićová a Barbara Vidovićová. Opomenout nesmíme ani čtvrtou rozhodčí, kterou bude Ruthanne Wrightová ze Severního Irska. (12:19:11)
     
    Tabulka 6. kvalifikační skupiny:

    1. Švýcarsko – 4 0 0 - skóre 20:2, počet bodů: 12
    2. Itálie – 2 0 1 – skóre 9:4, počet bodů: 6
    3. Česko – 1 0 2 - skóre 4:8, Počet bodů: 3
    4. Sev. Irsko – 1 0 1 – skóre 4:8, počet bodů: 3
    5. Gruzie – 0 0 4 – skóre 1:16, počet bodů: 0
    Hráčky Severního Irska den před utkáním pilně trénovaly a na duel s Češkami jsou dobře připraveny

     
    Severní Irsko


    Reprezentantky Severního Irska odehrály v rámci kvalifikace zatím pouze dvě utkání. Severoirky vstoupily do kvalifikační skupiny rovněž duelem s Gruzií a na její půdě si připsaly stejný výsledek jako Češky, tedy výhru 3:0.

    V dalším zápase však svěřenkyně trenéra Alfie Wylieho tvrdě narazily, když před svými fanoušky okusily krutou porážku od doposud stoprocentních Švýcarek. Lídr skupiny rozstřílel Severní Irsko napadrť. Skóre 8:1 hovoří za vše.

    Přehled odehraných kvalifikačních zápasů:
    Gruzie vs. SEVERNÍ IRSKO 0:3 (0:2)
    SEVERNÍ IRSKO vs. Švýcarsko 1:8 (1:5)


    Nominace severoirského národního týmu

    Brankářky: Emma Higginsová, Hayley Crackleová, Nicole Adamsová, Jacqueline Burnsová.

    Obránkyně: Laura Raffertyová, Julie Nelsonová, Clare Timoneyová, Ashley Huttonová.

    Záložnice: Billie Simpsonová, Marissa Callaghanová, Rachel Furnessová, Ciara Sherwoodová, Lauren Wadeová, Pamela McRobertsová, Kendra McMullanová.

    Útočnice: Jessica Foyová, Aimee Mackinová, Avilla Berginová, Kirsty McGuinnessová, Catherine Hyndmanová, Lauren Brennanová, Jade Lindsayová, Rebecca Bassettová.

    Trenér: Alfie Wylie.
     
    Česká republika


    České reprezentantky zahájily kvalifikační pouť 22. září v daleké Gruzii. Proti největšímu outsiderovi skupiny se našim hráčkám dlouho nedařilo střelecky prosadit, přestože po vyloučení Matvějevové v závěru úvodního poločasu hrály v početní výhodě. Gólový účet zápasu se Češkám podařilo otevřít až v 69. minutě, v dalším průběhu hry svěřenkyně trenéra Stanislava Krejčíka přidaly další dvě branky a z jihozápadní Asie se vrátily s plným bodovým ziskem.

    Zhruba o měsíc později se česká děvčata představila před svým publikem duelem s Itálií a bohužel si připsala první kvalifikační porážku. Utkání hrané v Chomutově totiž domácímu týmu nevyšlo, když favorizovaným soupeřkám nedokázal vstřelit gól a prohrál tříbrankovým rozdílem.

    Na začátku prosince Češky vycestovaly do Švýcarska a na půdě suveréna skupiny se jim nedařilo. Reprezentantky Švýcarska byly namlsané předchozím drtivým vítězstvím v Severním Irsku (8:1) a střelnici si otevřely také v Neuchâtelu, kde český národní celek porazily 5:1 a upevnily si vedoucí postavení.

    Přehled odehraných kvalifikačních zápasů:
    Gruzie vs. ČESKÁ REPUBLIKA 0:3 (0:0)
    ČESKÁ REPUBLIKA vs. Itálie 0:3 (0:2)
    Švýcarsko vs. ČESKÁ REPUBLIKA 5:1 (4:0)


    Nominace českého národního týmu

    Brankářky: Radka Bednaříková (1. FC Slovácko), Tereza Malíková (Bohemians Praha), Sára Vršatová (AC Sparta Praha).

    Obránkyně: Petra Bertholdová, Anna Dlasková, Petra Vyštejnová (všechny AC Sparta Praha), Jana Sedláčková (USV Jena), Nikola Sedláčková (1. FC Slovácko).

    Záložnice: Klára Cahynová, Jitka Chlastáková, Kateřina Svitková (všechny SK Slavia Praha), Eva Bartoňová, Markéta Ringelová (obě AC Sparta Praha).

    Útočnice: Petra Ivaničová, Lucie Martínková, Gabriela Matoušková (všechny AC Sparta Praha), Tereza Koubová (Bohemians Praha), Simona Necidová (SK Slavia Praha), Lucie Voňková (USV Jena).

    Trenér: Stanislav Krejčík.
     
    Všem fanynkám a fanouškům ženského fotbalu přeji příjemný den a zároveň vás vítám u sledování textové online reportáže. České reprezentantky se od pondělí pilně připravují na dva kvalifikační duely na nadcházející Mistrovství Evropy. Svěřenkyně trenéra Stanislava Krejčíka nejprve vycestují do Severního Irska, kde o důležité body budou bojovat v pátek večer, a poté se vrátí zpět do České republiky, aby v úterním odpoledni v Opavě změřily síly s outsiderem skupiny Gruzií. Oběma zápasy vás prostřednictvím online reportáží provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky:


    Severní Irsko:
    Česko:

    Rozhodčí: Vesna Budimirová – Sanja Rodjaková Karšićová, Barbara Vidovićová (všechny Chorvatsko)
    bahis siteleri