Šachtar – Braga 4:0 (kon.) | Sparta – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Ath. Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
po penal. (5:4)
Sevilla FC
1:2 (0:0)
Athletic Bilbao
Čtvrtek 14.04.2016, 21:05 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    Kévin GAMEIRO
     
    5. série
    5:4
    Je hotovo! KÉVIN GAMEIRO zachoval chladnou hlavu a napálil míč přímo do pravé šibenice, Sevilla tak postupuje do semifinále Evropské ligy!!!
    Markel SUSAETA
     
    5. série
    4:4
    Markel Susaeta musel dát, nervy na uzdě ale udržel. O postupu Sevilly nyní může rozhodnout Kévin Gameiro!
     
    4. série
    3:3
    Jenže pozor! Beñat Etxebarria svou penaltu kopl špatně, David Soria mu míč bez problémů chytil!
     
    Penalty začínají, tak se dobře bavte!
     
    116
    Se žlutými kartami se doslova roztrhl pytel, bez karetního škraloupu trávník neopustí ani Jevhen Konopljanka.
     
    114
    Právě Coke ovšem nedovoleně zajel do Iturraspeho a za svůj zákrok vyfasoval žluté napomenutí.
    105+1. Herrerín si se střelou Konoplkanky nakonec poradil!
     
    105+1
    Jeho exekuce se ujal ukrajinský kouzelník Jevhen Konopljanka, který to udělal náramně! Domácí středopolař přímou ránou z uctivé vzdálenosti dokonale zaskočil Herrerína, který se ale stihl přemístit včas a na poslední chvíli zasáhl!
     
    105+1
    Šalamounsky: žlutými kartami právě pro Stevena N'Zonziho a Xabiera Etxeitu, Sevillští navíc budou mít k dispozici přímý kop.
     
    102
    Právě vracející se de Marcos nyní zcela zbytečně povalil k zemi Konopljanku, což donutilo Skominu k další poznámce ve svém zápisníčku – žlutá karta pro středopolaře Athleticu.
     
    101
    To jsou nervy, to jsou nervy! Střídající Coke po neuvěřitelném závěru před Herrerínem praštil do míče parádními nůžkami, Mikel San José ale zastoupil bezmocného hostujícího gólmana a z brankové čáry odkopl balon do bezpečí!
     
    100
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Mariano, přichází Coke.
     
    98
    Sudí Damir Skomina se poté z neznámých důvodů vydal k hostující střídačce, aby udělil kartu náhradnímu gólmanovi Bilbaa Gorkovi Iraizozovi. Těžko říct, co za tím vězí...
    98. Markel Susaeta mohl rozhodnout!
     
    98
    Tak to byla skvělá příležitost Athleticu! Beñat Etxebarria vykouzlil další kouzelnou kolmici, tentokrát na rozběhnutého Susaetu, který se zničehonic zjevil sám před Soriou a pokusil se ho přelobovat, což mu ale těsně nevyšlo!
     
    95
    Střídající Iker Muniain naprosto zbytečně povalil k zemi Mariana, což sudí Skomina ocenil žlutou kartou.
     
    86
    Aktérům následné strkanice už Damir Skomina žlutou kartu bez skrupulí udělí. Karetní škraloup si z tohoto duelu odnesou Adil Rami a Borja Viguera.
    80. Raúl GARCÍA - 1:2
     
    80
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Mno, tak tohle jsme po tlaku Sevilly rozhodně nečekali! Zdálo se, že si svěřenci Unaie Emeryho už postup pohlídají, místo toho je tu ale gól na 1:2! Připomínám, že za tohoto stavu by šel zápas do prodloužení. Beñat Etxebarria vykouzlil parádní centr na RAÚLA GARCÍU, jenž bez problémů přeloboval bezmocného Soriu!
     
    74
    Unai Emery divokou gestikulací popohnal své svěřence dopředu a ti svého lodivoda uposlechli. Kévin Gameiro ale z ostrého úhlu jen vyprášil Herrerínovy rukavice a následná hlavička Stevena N'Zonziho proletěla vedle levé tyče!
     
    73
    Mikel Balenziaga na útočné polovině zcela zbytečně strčil do Mariana, který se následně skácel k zemi. Zadák baskického celku vidí žlutou kartu a pokud se Athletic dostane do semifinále, Balenziaga první duel zmešká.
     
    70
    Aritz Aduriz už s hlavou v dlaních a zavřenýma očima opustil hřiště, tak to je smutný konec pro autora třiatřiceti gólů v letošní sezóně. Na jeho místo nastupuje Viguera.
     
    66
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Vicente Iborra, přichází Sebastián Cristóforo.
     
    65
    No a pozor, San José navíc za zcela zbytečné protesty vidí žlutou kartu.
     
    60
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Eneko Bóveda, přichází Ander Iturraspe.
    59. Kévin GAMEIRO - 1:1
     
    59
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Neuběhly ani dvě minuty a máme vyrovnáno, vše je zase úplně jinak! Sevillští vyřešili rychlý kontr ukázkově: Krychowiak našel přízemním centrem z hranice šestnáctky v předbrankovém prostoru KÉVINA GAMEIRA, který už měl úlohu snadnou!
    57. Aritz ADURIZ - 0:1
     
    57
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tak toto utkání bude ještě hodně zajímavé, Athletic se ujímá vedení a k postupu mu schází jediný gól! ARITZ ADURIZ si po levé straně navedl míč na hranici pokutového území, odkud se trefil nechytatelně k bližští tyči! Soria si na míč sáhl, ale byl zcela bez šance.
     
    54
    Bilbao posiluje ofenzívu! Ze hřiště odchází Iñigo Lekue, na jehož místo nastupuje forvard Iker Muniain.
     
    51
    Michael Krohn-Dehli po nevýrazném výkonu opouští hřiště, na jeho místo nastupuje ukrajinský kouzelník s míčem Jevhen Konopljanka!
     
    48
    To byl pane zákrok! Od ležícího Gameira se míč nečekaně odrazil k nikým nehlídanému Vicentemu Iborrovi, s jehož ranou si Herrerín reflexivně poradil!
    43. Raúl García na Soriu nevyzrál!
     
    43
    Napadající Raúl García obral laxní domácí zadáky o míč, naběhl si na hranici pokutového území a vypálil, David Soria byl ale u levé tyče své svatyně včas!
     
    32
    Domácí zadáci úplně zapomněli na velezkušeného Raúla Garcíu, jenž se zničehonic zjevil s míčem na kopačce poblíž penaltového puntíku, z první ale trestuhodně přestřelil!
     
    28
    Naprosto úchvatně to teď provedl Sergio Escudero! Sevillský krajní zadák se parádní kličkou zbavil Bóvedy, jemuž nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Eneko Bóveda vidí žlutou kartu a domácí budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    9
    Šance i na druhé straně! Oba týmy zatím hrají ofenzivně. Michael Krohn-Dehli z pravé strany našel ukázkovým centrem trestuhodně neobsazeného Ramiho, který z hranice šestnáctky těsně přestřelil!
    6. Aduriz orazítkoval tyč!
     
    6
    Tak to byla obrovská šance Athleticu! Markel Susaeta nenápadnou kolmicí, která dokonale zaskočila domácí defenzívu, vyslal do jasné šance Adurize, jenž ale mírného zaváhání Sorii nevyužil a z ostrého úhlu trefil tyč!

    Vojtěch Balon

    Branky: 59. Gameiro (Krychowiak) – 57. Aduriz, 80. Raúl García (Etxebarria)

    Karty:   86. Rami (SEV), 105+1. N'Zonzi (SEV), 114. Coke (SEV), 116. Konopljanka (SEV) – 28. Bóveda (ATB), 65. San José (ATB), 73. Balenziaga (ATB), 86. Viguera (ATB), 95. Muniain (ATB), 98. Iraizoz (ATB), 102. de Marcos (ATB), 105+1. Etxeita (ATB)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   García (ATB)
    1:1   Coke (SEV)
    2. série:
    1:2   Viguera (ATB)
    2:2   Krychowiak (SEV)
    3. série:
    2:3   San José (ATB)
    3:3   Konopljanka (SEV)
    4. série:
    3:3   Etxebarria (ATB)
    4:3   N'Zonzi (SEV)
    5. série:
    4:4   Susaeta (ATB)
    5:4   Gameiro (SEV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 16:21.
    Sevilla FC: Soria – Mariano (100. Coke), Rami, Kolodziejczak, Escudero – N'Zonzi, Krychowiak – Vitolo, Iborra (66. Cristóforo), Krohn-Dehli (51. Konopljanka) – Gameiro.
    Náhradníci: S. Rico – Carriço, Cristóforo, Konopljanka, J. A. Reyes, Coke, F. Llorente.

    Athletic Bilbao: Herrerín – de Marcos, Bóveda (60. Iturraspe), Etxeita, Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta, Raúl García, Lekue (54. Muniain) – Aduriz (70. Viguera).
    Náhradníci: Iraizoz – Eraso, Iturraspe, M. Rico, Gurpegi, Muniain, Viguera.

    Rozhodčí: Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko)

    Diváci: 38567
    bahis siteleri