Švýcarsko – Česko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Česko
Pátek 15.04.2016, 20:15 • Tissot Arena, Biel • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:44 Tomáš VINCOUR - 1:2
     
    64:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že v prodloužení nedojde k rozuzlení tohoto utkání a všichni čekali na samostatné nájezdy. Jenomže proti byl pouhých šestnáct vteřin před vypršením nastavené hrací doby TOMÁŠ VINCOUR, jenž pálil z vrcholu pravého kruhu. V brance Švýcarů tak propálil vše, co mu stálo v cestě a rozhodl tak dnešní utkání. Asistence: Marek Trončinský.
     
    62:15
    Se šancemi, tedy těmi velkými, se nyní roztrhl pytel. Marc Wieser byl snad v největší šanci celého zápasu, ale před Francouzem nakonec neuspěl. Český gólman si tak připsal další parádní zákrok a podržel svůj tým.
     
    61:20
    Na druhé straně také velká šance na straně českého týmu, ale vyznamenal se také Mayer.
     
    60:51
    Gaëtan Haas se dostal do blízkosti Pavla Francouze a dostal se do zakončení, ale svou obrovskou šanci domácí útočník nedovedl do zdárného konce. Pomohl tomu svým zákrokem také Pavel Francouz.
    58:46 Felicien DU BOIS - 1:1
     
    58:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se pokusili o hru bez brankáře a to se jim vyplatilo. Usadili se v útočném pásmu, kde z velké dálky pálil FELICIEN DU BOIS, který dokázal propálit Pavla Francouze, kterého připravil o čisté konto. Je vyrovnáno. Asistence: Dino Wieser.
     
    56:14
    Milan Gulaš nyní zbytečně oslabuje český tým. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:10
    Lukáš Kašpar se natlačil v individuální akci až před Roberta Mayera, ale byl tísněn obranou Švýcarů, kteří mu znemožnili lepší střelu. Puk si poté převzal švýcarský brankář a posílá ho na hokejky svých spoluhráčů.
     
    52:05
    Rána Tomáše Urbana, který zakončoval mezi betony Roberta Mayera, nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Domácí brankář je včas sklepl a zachránil svůj tým od pohromy.
     
    44:18
    Na trestnou lavici usedá Petr Holík za sekání a Švýcaři tak mají možnost vyrovnat v přesilové hře.
     
    35:27
    Kevin Romy jel úplně sám na Pavla Francouze, na kterého vyslal jedovatou střelu z levého kruhu. Brankář českého národního týmu znovu skvělým zákrokem nedovolil domácím skórovat.
     
    34:06
    Češi jdou do tří. Martin Zaťovič zahákoval svého soupeře a už usedá k Jarůškovi na trestnou lavici.
     
    32:54
    Richard Jarůšek nyní oslabuje český tým, když se dopustil nedovoleného bránění. Domácí si tak zahrají početní výhodu.
     
    30:03
    Češi jeli dva na jednoho a ke střele se následně dostal Martin Zaťovič, ale jeho prudkou ránu vyrazil do bezpečí Robert Mayer. Další velká šance českého týmu končí právě na něm!
     
    26:10
    Dnes už bývalý chomutovský Pirát, Roman Červenka, pálil nebezpečně z pravého kruhu, ale Robert Mayer vytasil parádní semafor. Další velká šance českého týmu končí na brankáři Švýcarska.
     
    24:04
    Robert Mayer se nyní vyznamenal proti jedovce Lukáše Kašpara z pravého kruhu. Domácí brankář ale puk chytil ramenem a poté ho raději ukryl pod lapačkou.
     
    22:33
    Domácí Trachsler inkasuje dvě minuty za napadení, když poslal k zemi českého brankáře. Nyní už okupuje trestnou lavici a český tým si zahraje přesilovou hru.
     
    19:45
    Tlak Švýcarů je opět drtivý. Domácí se snaží o vyrovnání, ale zatím jim v jejich cestě stojí zatím stoprocentní Pavel Francouz.
     
    17:18
    Domácí znovu budou v přesile. Rutta inkasuje první trest v reprezentační kariéře a dostává dvě minuty za hákování.
     
    14:21
    No a v početní převaze si teď také zahrají Češi. Du Bois inkasoval dvě minuty za hákování a už pyká na lavici hanby.
     
    10:52
    Další trest pro národní tým. Na trestné lavici sedí Tomáš Vincour za krosček a nabízí tak Švýcarům další přesilovou hru.
    06:25 Petr HOLÍK - 0:1
     
    06:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým svou početní výhodu ihned využívá. PETR HOLÍK se dostal do blízkosti domácího brankáře a svou pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy nedal Mayerovi vůbec žádnou šanci. Národní tým se tak ujímá vedení. Asistence: Michal Kempný.
     
    05:40
    Přesilovka pro český tým. Na trestné už sedí Noah Schneeberger, jenž se dopustil sekání.
     
    02:51
    Máme tu první vyloučení dnešního utkání. Roman Červenka inkasuje trest za hákování a Švýcaři si zahrají přesilovou hru.
     
    00:51
    Kevin Romy se ocitl v těsné blízkosti Francouze a svou bekhendovou střelou ho hodně ohrozil. Český brankář však vytasil pohotový zákrok a podržel svůj tým.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 59. Du Bois (Wieser D.) – 7. Holík (Kempný), 65. Vincour (Trončinský)


    Švýcarsko: Mayer (Boltshauser) – Geering, Du Bois, Grossmann, Loeffel, Genazzi, Schneeberger, Schlumpf, Rathgeb – Hollenstein, Romy, Ambühl "C" – Bieber, Cunti, Wieser M. – Wieser D., Trachsler, Martschini – Schäppi, Haas, Baltisberger
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Francouz (Furch) – Rutta, Voráček, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, Trončinský, Hrabal – Červenka "C", Urban, Vincour – Kašpar, Holík, Zaťovič – Gulaš, Kousal, Zohorna – Červený, Hruška, Jarůšek – Koukal
    Trenér: Vladimír Vůjtek

    Rozhodčí: Marc Wiegand, Andreas Harnebring – Nicolas Fluri, Balazs Kovacs

    Diváci: 4593
    bahis siteleri