Zlaté Moravce – Podbrezová 0:0 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
0:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Pátek 15.04.2016, 20:00Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Nevideli sme ani jede gól a preto sa oba tímy po remíze 0:0 lúčia. Ťažko povedať, kto môže byť spokojnejší, avšak pre oba tímy tento výsledok takmer v tabuľke nič nemení. (21:45:39)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90
    Ježdík s Peševskim sa snažili niečo vymyslieť na ľavej strane šestnástky domácich, avšak prišlo len na nepresný center, ktorého sa zmocnili Zlaté Moravce a bolo po nebezpečenstve.
     
    90
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Pablo Joaquin Podio, prichádza Václav Ježdík.
     
    89
    Pas Orávika hľadal na zadnej žrdi nabiehajúceho Zlatomoravčana, ten však nedokázal loptu zasiahnuť.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (ŽP Šport Podbrezová).
     
    85
    Viazanko sa v ťažkej situácií proti De Souzovi veľmi snažil, lenže loptu nezískal. Odkopávať bude Kováč.
     
    84
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Michal Pintér, prichádza Šimon Kupec.
     
    84
    Bamba veľmi dobrým pasom našiel v šestnástke Kuzmu, ktorý mal problém so spracovaním, no zvládol to a dokonca spadol. Ani teraz to nebude pokutový kop.
     
    83
    Rohový kop neprináša nebezpečenstvo pred Kuciakom, ale takmer pred Kováčom, keďže kontra Podbrezovej vyzerala dopbre, avšak pred Podiom v poslednej chvíli brankár domácich odkopol do bezpečia.
     
    82
    Cebara spracoval ťažký pas do šestnástky medzi dvomi hráčmi Podbrezovej, no už nedokázal cez nich vystreliť, bude to roh.
     
    81
    Podio s Vajdom napádali rozohrávku domácich a boli pravdepodobne až príliš akční, keďže si pomohli faulom.
     
    79
    Centrovaná lopta do šestnástky Zlatých Moraviec našla Vajdu v skrumáži, ale ten sa nedokázal proti presile presadiť. Do protiútoku tak vyrazil Cebara a bol rýchly, veľmi rýchly... až príliš rýchly pretože s loptou vybehol von z ihriska.
     
    77
    Toni Tipurič preveril, či Kuciak v bráne nezabudol, že je na futbalovom zápase, avšak priestor troch žrdí tesne minul. Brankár Podbrezovej sa aj tak preletel vzduchom.
     
    76
    Cebara opäť dobehol dlhý pas a vrátil loptu mierne dozadu na Bambu, ktorý si z krídla nabehol do šestnástky, lenže jeho preletela von z vápna bez dotyku.
     
    76
    Bambov prvý center odvrátil síce Turňa len priamo späť k exekútorovi rohu, lenže Afričan poslal následný pas hrozne vysoko nad.
     
    75
    Bamba našiel perfektným pasom za defenzívou Cebaru, ktorý prebehol Djordeviča, no získal len roh.
     
    74
    Cebara sa okamžite po príchode ocitol nestrážený v šestnástke súpera za obrancami Podbrezovej, pred strelou ho zastavil ofsajd.
     
    73
    Dlhý nákop do šestnástky Zlatých Moraviec sa od Podbrezovčanov neujal, pas našiel iba Kováča.
     
    73
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Marko Perišić, prichádza Stefan Cebara.
     
    72
    Majkič už je späť aj s novými kraťasami. Okamžite sa zapája do hry.
     
    71
    Majkič prišiel o nohavice! Stáva sa, že hráč má roztrhnutý dres, ale nohavice? Asi s tým bude musieť hrať, ale to nemôže. Každopádne, žltú kartu vidí Djordevič.
     
    70
    Kupčík výborne v strede poľa získal loptu pre Peševskeho, ktorý dlho rozmýšľal, čo urobí, napokon loptu stratil.
     
    69
    Rendla pekným pasom hľadal na hranici šestnástky Viazanka, dobrým zákrokom ho včas vypojil Pintér.
     
    69
    Oblúčik Krznariča za obranu pre Perišiča nebol presný, druhý menovaný Balkánec ho nedokázal udržať na hracej ploche.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 1065 divákov.
     
    67
    Faras Bamba okamžite po príchode na ihrisko zobral loptu Djordevičovi a vnikol do šestnástky, čo jeden tu prítomných okomentoval slovami: "To je hráčik," následne však Afričan všetko pokazil, loptu do vedľa brány. Nebol to ani center ani strela.
     
    67
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Róbert Gešnábel, prichádza Farras Bamba.
     
    66
    Peševski bol na krídle držaný a hlavný arbiter ponechal výhodu. Keby však Macedónčan spadol, faul by sa evidentne pískal.
     
    64
    Podiov nízky center vypadol zo šestnástky, lenže iba na nohu Peševskeho, ktorý sa rýchlo oprel do lopty a trafil priamo do Kováča.
     
    63
    Peševski dostal loptu k šestnástke súpera, kde prenechal Podiovi. Jeho prvá aj druhá rana bola zrazená, po druhej nasleduje roh.
     
    63
    Orávik sa dokázal predrať na krídle cez Turňu k centru a našiel presne hlavu Kuzmu, ktorý sa presadil spomedzi dvoch obrancov súpera, lenže bránu v dobrej pozícií minul.
     
    61
    Gešnábel ostáva po jednom zo súbojov ležať na zemi, lenže po zakopnutí domácich sa dvíha a bude v poriadku. Hostia loptu športovo vrátili.
     
    60
    Dopredu tak prešli hostia, centrovaná lopta po zemi v podaní Viazanka našla pred Rendlom iba De Souzu.
     
    60
    Krznarič sa sám prebíjal sprava do šestnástky Podbrezovej, kde sa aj dostal a dokonca tam spadol. Domáci chcú penaltu, tá nebude.
     
    59
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Pavol Šafranko, prichádza Dejan Peševski.
     
    59
    Andrej Rendla s ďalším zbytočným faulom, tentoraz pred šestnástkou súpera fauloval De Souzu.
     
    58
    Majkičov center aj so šťastím prešiel až do šestnástky a ešte s väčším sa ho stopérskej dvojici nepodarilo dostať dopredu. Kuciak celú situáciu vyriešil.
     
    57
    Viazanko získal loptu pred šestnástkou súpera, posunul na Rendlu, od ktorého chcel narážačku, aby vnikol do šance pred Kováča, lenže hrotový útočník hostí dnes nie je vo svojej koži a loptu nepresne vracal.
     
    55
    Prenádherná individuálna akcia krajného obrancu Podbrezovej Lazara Djordeviča, ktorý využil pred svojou šestnástkou ponúkanie sa domácich hráčov a predviedol to, v čom je dobre a síce vyvezenie lopty. Sám ju dostal až pred pokutové územia súpera a dokonca vypálil iba necelý meter vedľa. Veľmi pekná akcia.
     
    54
    Orávikov center do šestnástky našiel na zadnej žrdi nepokrytého Gešnábela, ktorý sa pokúsil o akrobatické zakončenie z voleja, bránu prestrelil.
     
    53
    Viazanko sa na rohu šestnástky ukopol, takže to nebol ani center, ani strela. Proste to skončilo za čiarou.
     
    53
    Domáci sa však vrátili zľava, kadiaľ nabehol Pintér, namiesto centru prudko z krídla napálil loptu, trafil priamo do Kuciaka.
     
    52
    Majkičov pas do šestnástky dostal do bezpečia najprv Kostelný a následne, jeho druhý, aj Turňa.
     
    51
    Perišič poslal perfektnú kolmicu za defenzívu Podbrezovej, kde pred Kuciaka nabiehal Kuzma, lenže celú situáciu prerušil ofsajd.
     
    50
    Turňa rieši hlavičkovanú v strede poľa dlhočizným odkopom dopredu a naslepo. Lopta končí pri Kováčovi.
     
    49
    Po zmene strán prišla prvá strela smerom na bránu, ktorú domáci prekopávali a hádajte, čo sa stalo. Andrej Rendla trafil strechu tribúny. Že by nejaká mágia?
     
    48
    Ako prvý, tak aj druhý polčas začali aktívnejšie domáci. Ich doterajšia snaha však takmer nič, okrem pobytu na polovici súpera, nepriniesla.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zlaté Moravce začali lepšie a zo začiatku boli aktívnejším tímom, lenže postupom času sa dostávala do hry aj Podbrezová a tá si vypracovala veľmi veľa šancí, ani jednu nevyužila.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Rendla sa na pravom krídle dobre bránený dostal k centru, ktorý však nik z hostí v šestnástke nik nezachytil a tak lopta bez dotyku vypadla von.
     
    43
    Podbrezovej nevyšiel kvôli zlej prihrávke Šafranka rýchly protiútok a tak sa k zakončeniu dostali hostia, lenže rana Karlíka spoza vápna mierila nad Kuciakovu bránu.
     
    42
    Pintér si naskočil nad Šafranka, ktorý sa mu pred dopadom vysokej lopty zohol a tak obranca domácich padol na zem. Faul hráča Podbrezovej.
     
    40
    Turňa dostal ťažký pas k bránkovej čiare od Vajdu, no stihol ho a udržal loptu pre hostí, aj keď tí teraz nič nevymysleli.
     
    39
    Pas od rohovej zástavky dostali hostia preč, to isté sa im podarilo aj s následným a nadobro odkopol Kupčík.
     
    39
    Djordevič najprv pustil za seba loptu do šestnástky, no následne svoju chybu opravil, keď zrazil center Gešnábelovi.
     
    38
    Po rohu na krátko centruje z druhej vlny pravý bek Turňa, jeho pas našiel hlavu Kupčíka, avšak ten z päťky namieril nad.
     
    37
    Miroslav Viazanko pripravil ideálny center na hranicu malého vápna medzi Kováča a obrancov pre Šafranka, ktorý si perfektne nabehol, zakončil, no Kováč zázračne zasiahol.
     
    36
    Tak toto bola nepresnosť za nepresnosťou, ktorá najprv poslala Podbrezovú do protiútoku, potom jej ho zastavila a následne sa perfektne vrátil Viazanko, ktorý si vypýtal faul od Pintéra.
     
    34
    Podio to nakopol do šestnástky súpera z veľkej diaľky a väčšina hráčov sa na pas vykašľala, pretože to vyzeralo, že ide nad, avšak ten sa zniesol pod brvno. Kováč bol jedným z mála pripravených na túto variantu.
     
    33
    Po niekoľkých nepresnostiach, ktoré si radšej necháme pre seba sa snažil Podio rozbehnúť do brejku, avšak zozadu sa na neho ako na koňa zavesil Gešnábel a zastavil ho.
     
    32
    Center sprava do šestnástky hostí odvrátil Kostelný síce len na kopačku protihráča, no ten vyslal pokus ako z amerického futbalu. Keby boli za bránou vysoké tyče, trafil by sa dokonale.
     
    31
    Dvojica futbalistov Podbrezovej zrazila center sprava do šestnástky do autu a trochu sa hnevajú, keďže lopta išla podľa nich od hráča domácich.
     
    30
    Pokus na druhej strane však bol horší, keďže rana z kopačky Kuzmu oblúkom minula bránu a tesne popod strechu tribúny vyletela cez dieru von zo štadióna.
     
    29
    Pavol Šafranko vyslal prekvapivú strelu z nejakých 25-30 metrov a v konečnom dôsledku nebola vôbec zlá, pretože mala dobrú výšku a iba trochu zlý smer.
     
    27
    Z rohu už žiadne nebezpečenstvo neprišlo, aj keď sa hostia hneď niekoľkokrát snažili dostať loptu do nebezpečnej pozície v šestnástke.
     
    27
    Z rohu už žiadne nebezpečenstvo neprišlo, aj keď sa hostia hneď niekoľkokrát snažili dostať loptu do nebezpečnej pozície v šestnástke.
     
    26
    Andrej Rendla si cez svojho strážcu fantasticky prvým dotykol prebral a posunul loptu, naviezol ju pred šestnástku a vyslal tvrdú ranu pod brvno. Kováčove 40-ročné kosti mali čo robiť.
     
    25
    Viazanko bol v strede poľa faulovaný, avšak Podbrezovej bola ponechaná výhoda, čo Šafranko vyťažil len na zisk autu a po ňom sa absolútne nič nestalo. Odkopávať bude Kováč.
     
    24
    Patrik Vajda v obrovskej šanci! Center sprava odvrátili domáci len na hranicu šestnástky, kde sa ocitol defenzívny štít "Železiarov" a jeho tvrdá rana opečiatkovala žrď.
     
    23
    Pred šestnástkou Zlatých Moraviec sa otvoril menší priestor, ktorý Podbrezová chcela využiť na zakončenie, lenže sklepávačka Rendlu pre Podia nebola dosť prudká a preto bola strela záložníka zrazená.
     
    22
    A opäť sa hra prerušuje po previnení hráča domáceho celku, Kuzma mal asi ruku, alebo niečo, kvôli čomu sa píska.
     
    21
    Akciu domácich prerušil ofsajd, na ľavej strane sa v ňom ocitol pravý bek Majkič.
     
    20
    Už to vyzeralo, že nízky center na prvú žrď odvrátia domáci do bezpečia, lenže lopta sa nečakane dostala na zadnú tyč, kde číhal zabudnutý Kostelný a len tesne loptu minul. Inak mohlo byť pre domácich veľmi zle.
     
    19
    Djordevič si to z vlastnej polovice priamočiaro nasmeroval do šestnástky súpera, kde síce o loptu prišiel, no získal roh.
     
    17
    Djordevič dokázal zo zdanlivo stratenej situácie na ľavej strane poslať pomerne dobrý center až do šestnástky súpera, lenže ten si našiel iba brankár Kováč.
     
    17
    Orávikov pas zo stredu poľa hľadal v šestnástke hostí De Souzu, jeho ubránila dvojica súperov a k lopte nepustila.
     
    16
    Krznarič si hľadal streleckú pozíciu pred šestnástkou súpera, až sa rozhodol vypáliť, aj keď to nevyzeralo najlepšie. Našiel iba Kuciaka.
     
    15
    A Podbrezovčania následne faulujú v strede poľa, pri lopte tak opäť zatiaľ aktívnejšie Moravce.
     
    15
    Kupčíkov pas na ľavé krídlo pre Šafranko neprešiel, dobre postavený Majkič ho poslal do autu.
     
    14
    Vajda bude v poriadku a fair-play sa zachovala, Šafranko vracia loptu domácim.
     
    14
    Patrik Vajda ostáva po nepríjemnom zásahu v súboji v strede poľa ležať s grimasou na zemi, čo znamená, že Krznarič férovo odkopáva loptu.
     
    12
    ViOn získal loptu späť a chvíľu ju udržal na krídle, všetko zakončil nepresným centrom Pintér.
     
    11
    Nákop De Souzu dopredu nebol absolútne presný, skončil iba za postrannou čiarou.
     
    10
    Podbrezovčania teraz niekoľkokrát získali loptu na vlastnej polovici, no mali problém rozohrať. Všetko nakoniec vyriešil odkopom za štadión Krivák.
     
    9
    Perišič zaviezol loptu doľava, kde ju pri bránkovej čiare prenechal Pintérovi, jeho center je lahôdkou pre Kuciaka.
     
    8
    A fauluje aj Vajda, pri postrannej čiare v strede poľa nenápadne Gešnábela, avšak arbiter to videl.
     
    7
    Kuzma bol v snahe získať loptu až príliš aktívny, dopustil sa faulu na stopéra Kriváka.
     
    7
    Perišič dostal v šestnástke Podbrezovej veľmi veľa priestoru, pretože sa parádne zavesil do vzduchu, lenže hlavou bránu minul.
     
    6
    Šafranko získal a podržal loptu na vlastnej polovici, čím otupil snahu domácich a Podbrezová sa už posúva dopredu.
     
    5
    Po rozohrávke rohu v podaní hostí na krátko prichádza pas od Turňu, s týmto nemal Kováč najmenší problém.
     
    4
    Rendla poslal sprava po zemi do šestnástky fantastický pas, lenže pred Šafrankom v poslednej chvíli odvrátil De Souza.
     
    4
    Rýchly prechod domácich dopredu sa neuchytil, pas na Pintéra nebol vôbec presný.
     
    3
    Šafrankovi, ktorý bol pri lopte v strede poľa nabiehal Dordevič, lenže útočník hostí nemohol prihrať, pretože bol dobre bránený.
     
    3
    Center prepadol až na druhú stranu, kde bol Gešnábel, avšak jeho chabý pokus defenzíva Podbrezovej odkopla dopredu.
     
    2
    Lazar Djordevič sa dopúšťa faulu na ľavom krídle vedľa vlastnej šestnástky, takže do pokutového územia hostí priletí center.
     
    1
    Prvý center do šestnástky Podbrezovej prichádza sprava, avšak Krivák hlavou pred Kuzmom situáciu rieši.
     
    1
    Zápas začal rozohrávkou ViOn-u, ktorý vracia loptu dozadu a odtiaľ sa pokúsi o prvú akciu. Šafranko pri napádaní fauluje.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Oba tímy prišli vedené rozhodcom na trávnik a nasledujú tradičné povinnosti. Podanie rúk, los o lopty a napokon začiatok zápasu.
     
    -10
    V Zlatých Moravciach máme zamračené počasie a ostáva nám len dúfať, že sa nespustí prudký dážď a nepokazí nám zážitok z tohto zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pintér, Tipurić, De Souza, Majkić – Karlík – Gešnábel, Krznarić, Perišić, Orávik – Kuzma.
    Náhradníci: Novota – Rejdovian, Cebara, Kupec, Bariš, Bamba, Školnik.

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Djordjevič, Kostelný, Krivák, Turňa – Kupčík, Vajda – Šafranko, Podio, Viazanko – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – René Duda, Migaľa, Peševski, Andrič, Ježdík, Sabler.

    Rozhodca: Jozef Pavlík – Dušan Hrčka,, Mária Súkeníková.
     
    Posledných päť duelov Podbrezovej

    Skalica – Podbrezová 2-1
    Podbrezová – Michalovce 2-0
    Trenčín – Podbrezová 2-0
    Podbrezová – Žilina 2-0
    Podbrezová – Slovan 0-1

    Posledných päť duelov Zlatých Moraviec

    Michalovce – Zlaté Moravce 1-1
    Zlaté Moravce – Trenčín 0-2
    Žilina – Zlaté Moravce 6-0
    Zlaté Moravce – Ružomberok 1-2 (Slovnaft cup)
    Zlaté Moravce – Slovan 0-0

    Najlepší strelci Podbrezovej

    1. Gál Andrezly 5 (v klube už nie je)
    2. Mehanovič (v klube už nie je), Sabler, Pančík 3
    3. Vajda, Kupčík, Rendla, Podio, Kostelný 2

    Najlepší strelci Zlatých Moraviec

    1. Tawamba 11 (v klube už nie je)
    2. De Souza 7
    3. Orávik 3
     
    Tabuľkové postavenie tímov

    09. Podbrezová 26 6 5 15 32:42 23
    10. Zlaté Moravce 26 5 8 13 32:51 23
     
    Posledné kolo

    V poslednom kole oba tímy nastúpili proti adeptom na zostup. Zatiaľ čo Zlaté Moravce remízou s Michalovcami o veľa neprišli, Podbrezovú môže strata v Skalici veľmi mrzieť. Prvopolčasový výkon Horehroncov v podstate nestál za nič a v druhom polčase sa dvojgólové manko už dohnať nepodarilo.
     
    Porovnanie

    Pôjde o dôležité súboj o záchranu, ktorý vyzerá takmer úplne vyrovnane. Deviata Podbrezová, ako aj desiate Zlaté Moravce majú na konte zhodne 23 bodov a to robí tento duel ešte zaujímavejší. Zhodný je aj počet strelených gólov, pretože oba tímy dali po 32, jedenásť ich ale domácim odišlo s Tawambom, teda zhruba presná tretina. Tých inkasovaných už ale domáci majú o deväť viac a taktiež sú "Železiari" vyššie aj čo sa týka víťazných duelov. Tri body získali v šiestich prípadoch, Moravce v piatich. V prospech ViOn-u ale hrá jedna často používaná štatistika, aj keď sa nemusí vyplniť. Podbrezová nevyhrala ešte ani jeden vzájomný zápas a doteraz ich bolo sedem. Trikrát zvíťazili Zlaté Moravce, štyrikrát to bolo nerozhodne.
     
    Predohrávku 27. kola slovenskej Fortuna ligy uvidia Zlaté Moravce a my samozrejme budeme s našim textovým prenosom pri tom priamo na štadióne. Zápas začína o 20:00 SEČ, takže si nás zapnite a v pohodlí domova vychutnajte.

    Matej Kubove

    Branky:

    Karty:   33. Gešnábel (ZMO) – 71. Djordjevič (POD), 88. Kostelný (POD)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pintér (84. Kupec), Tipurić, De Souza, Majkić – Karlík – Gešnábel (67. Bamba), Krznarić, Perišić (73. Cebara), Orávik – Kuzma.
    Náhradníci: Novota – Rejdovian, Cebara, Kupec, Bariš, Bamba, Školnik.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Djordjevič, Kostelný, Krivák, Turňa – Kupčík, Vajda – Šafranko (59. Peševski), Podio (90. Ježdík), Viazanko – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – René Duda, Migaľa, Peševski, Andrič, Ježdík, Sabler.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Dušan Hrčka,, Mária Súkeníková
    bahis siteleri