Ajax – Utrecht 2:2 (kon.) | Willem II – Den Haag 0:2 (kon.) | Nijmegen – Cambuur 2:1 (kon.)
Excelsior – Heerenveen 1:1 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:1 (1:1)
SC Heerenveen
Neděle 17.04.2016, 16:45 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce. SBV Excelsior v domácím prostředí remízoval s SC Heerenveenem 1:1!

    První poločas příliš pohlednou kopanou nenabídl. Na první pořádnou šanci jsme čekali až do 37. minuty, kdy se ze střední vzdálenosti opřel do míčem Brandley Kuwas a hned z toho byl gól! Heerenveen však velmi rychle odpověděl zásluhou Sama Larssona, ten krásně prošel středem hřiště a poslal míč pod břevno!

    Ve druhém poločase byla hra velmi vyrovnaná, nicméně oba týmy měly šance na to, aby rozhodly o svém vítězství. V samotném závěru se ocitl ve velké šanci Otigba, ten však reagoval později a míč netrefil!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (18:38:00)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídající van Mieghem skvěle napadal na praév straně, kde dokázal obrat o míč Otigbu. Jeho následný centr však Heerenveen odvrátil!
     
    90+2
    Oba týmy jsou v nastavení hodně patrné a dávají si pozor, aby neudělaly nějakou chybu. Momentálně má míč domácí celek, který kombinuje na vlastní polovině!
     
    90+1
    Van den Boomen posílal dlouhý centr do vápna, na který si naskakoval van Aken, nicméně ten nedokázal míč trefit, a ten doskákal až k brankáři Muyterse!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkme čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Obránce Bovenberg hledal útočným nákopem na levé straně Aussara, kterého také našel, avšak domácí útočník se nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    88
    O další centr do pokutového území domácího celku se postaral Marzo, jehož centr však našel pouze rukavice brankář Muyterse!
    87. Otigba mohl rozhodnout dnešní utkání
     
    87
    Heerenveen měl teď velkou příležitost, ze které mohl vstřelit možná rozhodující branku! Van den Boomen zahrával standardní situaci a svým centrem málem za obranou našel Otigbu, ten však nedokázal míč trefit!
     
    85
    Heerenveen se dostal velmi rychle na útočnou polovinu. Henk Veerman se následně dostal do zakončení, nicméně jeho rána mířila vysoko nad branku!
     
    84
    Excelsior se poté dokázal dostat zpět k míči a z pravé strany odcentroval Karami. Jeho centr hledal ve vápně Stanse, avšak pro míč si došel Mulder!
     
    83
    Domácí Kuwas postupoval do zajímavého protiútoku a už to vypadalo, že se z hranice vápna dostane ke střele. Na poslední chvíli ho však zastavil skvěle načasovaným skluzem obránce Otigba!
     
    81
    Excelsior se dostal pod delší době do kombinace na útočné polovině a Vermeulen následně našel dlouhým centrem za obranou Elberse, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    81
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Daryl van Mieghem.
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Jerry St. Juste, přichází Henk Veerman.
     
    80
    Hostující St. Juste je již po ošetření, nicméně to s ním nevypadá příliš dobře a pravděpodobně bude muset kouč de Haan střídat!
     
    79
    Teď se na pravém křídle pokoušel uvolnit St. Juste, který následně vystřelil, nicméně jeho ránu zablokoval Mattheij. Hostující hráč následně ošklivě dopadl a bude potřebovat ošetřit!
     
    78
    Heerenveen je v posledních minutách aktivnějším týmem a dostává svého soupeře pod tlak. Z pravé strany tentokrát centroval Marzo, avšak jeho centr žádného z jeho spoluhráčů ve vápně nenašel.
     
    76
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Bas Kuipers, přichází Daan Bovenberg.
     
    76
    Kuipers však po vzdušném souboji nepříjemně dopadl a po krátkém ošetření bude muset zřejmě střídat!
     
    75
    Hostující obránce Marzo poslal do pokutového území Excelsioru nebezpečný centr, který hledal Slagveera. Střídající hráč však prohrál souboj s Kuipersem, který míč odhlavičkoval.
     
    72
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Arber Zeneli, přichází Luciano Slagveer.
     
    71
    Hostující te Vrede se dostával středem hřiště do zajímavé šance, nicméně před vápnem byl poslán k zemi Fischerem. Dle názoru rozhodčího se však o faul nejednalo!
     
    70
    Do konce základní hrací doby dnešního utkání zbývá zhruba dvacet minut. Skóre je zatím nerozhodně,a uvidíme, zdali se nějaký tým dokáže prosadit a rozhodnout o svém vítězství.
     
    68
    Následného rohového kopu se ujal van den Boomen, jehož centr však nebyl ideální a hráči Excelsioru dokázali míč odhlavičkovat do bezpečí!
     
    67
    Sam Larsson se těsně po vystřelení nepříjemně srazil s Kuipersem, který zůstává ležet na trávník a aktuálně je v péči lékařů!
     
    66
    Teď však přišla velká šance Heerenveenu! Ve středu hřiště si Sam Larsson narazil míč s Zenelim a nebezpečně vypálil. Jeho přízemní ránu však Muyters vyrazil na roh!
     
    65
    Heerenveen se na delší dobu usadil na útočné polovině, nicméně svěřenci trenéra de Haana se stále nemohou dostat do zakončení.
     
    63
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Lucas Bijker, přichází Caner Cavlan.
    63. Ránu Elberse dokázal vyrazit Mulder
     
    63
    Na druhé straně hřiště měl Excelsior velkou příležitost na vstřelení vedoucí branky! Kuwas před vápnem sklepl míč pro Elberse, který udělal otočku a následně vystřelil. Jeho pokus však vyrazil Mulder!
     
    61
    Sam Larsson dlouho operoval s míčem v levé části vápna, nicméně stále si nemohl udělat prostor na střelu. Tak přihrál Bijkerovi, který se opřel do míče, avšak jeho nepříliš povedená střela skončila u Muyterse!
     
    60
    Hostující celek měl následně k dispozici standardní situaci, kterou však St. Juste rozehrál na krátko, tudíž se SC usazuje na útočné polovině!
     
    59
    Heerenveen se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, kde operoval s míčem van den Berg. Toho následně poslal k zemi Elbers a hra je přerušena!
     
    58
    Excelsior je v posledních minutách velmi aktivní a nyní se dostával do další zajímavé pozice Kuwas, který vystřelil z hranice vápna, avšak střela mu nesedla a Mulder předvedl jednoduchý zákrok!
     
    57
    Domácí útočník Elbers se dostával do zajímavého protiútoku a po jedné z kliček to dokonce vypadalo, že by se mohl dostat do samostatného úniku. Na poslední chvíli se však před Elberse dostal bránící van Aken, který jeho postup zastavil!
     
    55
    Excelsior následně vyrazil do protiútoku, který táhl středem hřiště Stans. Ten následně přiťukl míč do běhu pro Kuwase, který by postupoval sám po pravém křídle. Domácího hráče však poslal k zemi Bijker, který dostává žlutou kartu!
     
    54
    Aktivní Heerenveen aktivně kombinoval na útočné polovině, nicméně hostům se nepodařilo dostat do zakončení.
     
    52
    Exekuce následného rohového kopu se ujal van den Boomen, jehož centr se snášel na zadní tyč, kde však míč odhlavičkoval domácí Kuipers!
     
    51
    Hostující te Vrede dostal prostor ve středu hřiště, a tak to zkusil. Jeho ránu však dokázal zblokovat jeden z bránících hráčů na rohový kop!
     
    49
    Na pravé straně odvedl velmi dobrou práci Karami, který poslal křížný pas do vápna pro Aussara. U míče byl však jako první brankář Mulder!
     
    48
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji hostující Heerenveen, který dlouze kombinoval na útočné polovině, do zakončení se však nedostal a následně přišla ztráta míče!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas příliš pohlednou kopanou nenabídl. Na první pořádnou šanci jsme čekali až do 37. minuty, kdy se ze střední vzdálenosti opřel do míčem Brandley Kuwas a hned z toho byl gól! Heerenveen však velmi rychle odpověděl zásluhou Sama Larssona, ten krásně prošel středem hřiště a poslal míč pod břevno!

    Druhý poločas začne přibližně v 17:46!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Van den Berg se pokoušel prostrčit míč do vápna na nabíhajícího Sama Larssona, avšak přihrávku špatně načasoval a míč skončil místo švédského útočníka u brankáře Muyterse!
     
    43
    Heerenveen rázem ožil a je velmi aktivní na útočné polovině. Hostující hráči však zatím pouze kombinují, do zakončení se ještě nedostali!
    41. Sam LARSSON - 1:1
     
    41
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Na vyrovnávací branku jsme fakt dlouho nečekali, neboť čtyři minuty po úvodním gólu dnešního utkání se prosazuje také Heerenveen! SAM LARSSON si před vápnem narazil míč s van den Bergem, následně přešel přes dva hráče a přesnou střelou pod břevno nedal Muytersovi šanci!
     
    40
    Stans velmi aktivně napadal rozehrávku svého soupeře, avšak na levé straně to přehnal s důrazem a fauloval unikajícího Marza. Hlavní rozhodčí však nechal situaci bez karetního ohodnocení!
     
    39
    Heerenveen dlouze kombinoval na vlastní polovině a následně van Aken zvolil útočný nákop směřující do vápna domácího celku. Muyters šel ven z branky a pro míč si došel!
    37. Brandley KUWAS - 1:0
     
    37
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Excelsior je za svou aktivitu řádně odměnen a v závěru prvního poločasu se dostává do vedení! Stans dokázal nacentrovat míč do středu, kde jej zpracoval Elbers, ten jej posunul na Keramiho, který viděl BRANDLEYHO KUWASE, jehož krásná rána zapadla až do branky Muldera!
     
    36
    Excelsior postupoval do nebezpečného protiútoku, který táhl po levé straně Kuipers. Jeho následný centr však skončil u brankáře Muldera!
     
    35
    Sam Larsson si ve středu hřiště narazil míč se Zenelim a mohl postupovat vpřed. Švédský forvard si však špatně zpracoval míč a ten mají v moci domácí hráči!
     
    33
    Domácí Bruins se pokoušel vybojovat na pravé straně rohový kop, nicméně souboj s Bijkerem prohrál a bude následovat odkopd od hostující branky!
     
    32
    Švédský útočník Zeneli se pokoušel projít do pokutového území přes levou stranu, nicméně to se mu nepovedlo a po dobrém obranném zákroku Kuiperse mají míč domácí!
     
    31
    Heerenveen momentálně kombinuje na vlastní polovině, nicméně rozehrávající hráči jsou velmi agresivně napadáni a nemají to při rozehrávce vůbec jednoduché!
    Budou se dnes hráči Heerenveenu radovat z vítězství?

     
    29
    Heerenveen vybojoval svůj první rohový kop v tomto zápase, kterého se ujal van den Berg. Jeho centr hledal ve středu vápna van Akena, avšak Fischer míč odhlavičkoval!
     
    28
    Excelsior postupoval do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Karami. Jeho následný centr měl najít Aussara, avšak míč skončil přímo v rukavicích Muldera!
     
    26
    Právě to chtěl změnit švédská dvojice Zeneli – Larsson, která kombinovala na hranici vápna. Prvně jmenovaný dostal přihrávku do vápna, nicméně se dostal do ostrého úhlu, a tak radši zamířil směrem k rohovému praporku a míč udržel!
     
    25
    Heerenveen je v posledních minutách hodně pasivní a svěřencům trenéra de Haana se vůbec nedaří v kombinaci na útočné polovině!
     
    23
    Právě Stans se pokoušel na útočné polovině o zajímavý individuální průnik, ten však zastavil skvěle načasovaným skluzem van den Berg!
     
    22
    Tentokrát zůstal na trávníku ležet domácí Stanse, kterého při vzdušném souboji poslal k zemi stoper van Aken. Domácí hráč by však měl být v pořádku a ani nepotřebuje lékařské ošetření!
     
    20
    Na trávníku teď zůstal ležet hostující Zeneli, který byl ostrým způsobem poslán k zemi Aussarem. Švédský útočník je momentálně v péči lékařů!
     
    19
    Heerenveen kombinoval na vlastní polovině, nicméně při rozehrávce se nepříliš dařilo Otigbovi, který málem "namazal" Kuwasovi. Ten nepřesnou přihrávku příliš nečekal a míč si nedokázal zpracovat!
    Na Woudestein Stadion panuje velmi dobrá atmosféra

     
    18
    Dlouhý odkop brankáře Muldera hledal na útočné polovině Sama Larssona. Švédský forvard se však nedokázal dostat před Mattheija a míč skončil v brankáře Excelsioru!
     
    17
    Excelsior se pokoušel postupnou kombinaci dostat až pokutovému území svého soupeře. Na přihrávku od Elberse si nabíhal Aussar, avšak ten na míč těsně nedosáhl!
     
    14
    Excelsior je v posledních minutách velmi aktivní a momentálně kombinuje na vlastní polovině. Hráči Heerenveenu ani nikterak aktivně nenapadají, tudíž domácí tým má čas na rozehrávku!
     
    13
    Hostující obránce Marzo velmi ostře zajel na pravé straně pod nohy Kuiperse a hlavnímu rozhodčímu nezbývalo nic jiného, než odpískat nedovolený zákrok!
     
    10
    Z levé strany odcentroval Fischer, jehož centr dokázal brankář Mulder vyboxovat, avšak poté svedl těžký souboj s Elbersem, po kterém brankář Heerenveenu zůstává ležet na zemi!
     
    8
    Středem hřiště postupoval domácí Vermeulen, který již mohl pálit, avšak raději zvolil přihrávku, která nebyla přesná!
     
    7
    Heerenveen vstoupil do dnešního souboje velmi aktivně a zatím svého soupeře přehrává. Do žádné zajímavé střelecké pozice se však zatím hosté nedostali!
     
    3
    Excelsior vybojoval hned ve třetí minutě rohový kop, kterého se ujal Stans. Jeho centr však nebyl ideální a na přední tyči míč odklidil Marzo!
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měl k dispozici domácí celek, který začíná kombiniací na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Edwin van de Graaf právě přivádí oba týmy na velmi slušně zaplněný Stadion Woudestein!
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Muyters – Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers – Bruins, Vermeulen, Stans – Elbers, Kuwas, Auassar.
    Náhradníci: Havekotte – van Nieff, van Mieghem, Hasselbaink, H. Drost, Bovenberg, Hemmen.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, van Aken, Otigba, Bijker – van den Boomen, van den Berg, St. Juste – Zeneli, te Vrede, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Slagveer, Thorsby, Zahovič, Veerman, Cavlan, Huizing.

    Rozhodčí: Edwin van de Graaf – Brink, Hoksbergen (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu své zápasy 31. kola. My se společně zaměříme na souboj SBV Excelsioru s SC Heerenveenem. Úvodní výkop je naplánován v 16:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    SBV EXCELSIOR
    Excelsior nezažívá příliš povedenou sezonu a v závěrečných kolech bude bojovat o setrvání v nejvyšší nizozemské soutěži. Momentálně se Excelsior nachází na šestnácté příčce tabulky se ziskem 25 bodů. Na patnáctý Willem aktuálně žádný bod neztrácí, nicméně má horší skóre. Do dnešního souboje s Heereneveenem SBV nevstupuje v roli favorita, avšak před vlastními fanoušky by mohlo překvapit!

    Excelsioru se však v posledních zápasech vůbec nedaří a na bodový zisk čeká již tři zápasy. V posledním ligovém kole se svěřenci trenéra Groenedijka utkali v domácím prostředí s Heraclesem, kterému podlehli 1:3.
     
    SC HEERENVEEN
    Ani Heerenveen nemůže letošní sezonu považovat za úspěšnou. Tradiční nizozemský klub je zvyklý na umístění v horní polovině tabulky, nicméně momentálně se nachází až na jedenácté příčce se ziskem 40 bodů. SC však ztrácí na sedmý Arnhem pouhých pět bodů, což je ztráta, kterou by Heerenveen mohl do konce ligy stáhnout.

    Heerenveenu se navíc v posledních zápasech daří! Nejprve svěřenci trenéra de Haana uspěli na hřišti Rody, když o jejich vítězství rozhodl van den Boomen gólem ve druhé nastavené minutě. V posledním ligovém kole se SC představilo doma v zápase se silným AZ. Heerenveen však předvedl velmi dobrý výkon a mohl se radovat z cenného vítězství v poměru 4:2!

    Jan Havlovic

    Branky: 37. Kuwas – 41. Sam Larsson

    Karty:   55. Bijker (HEE)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 9:12.
    SBV Excelsior: Muyters – Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers (76. Bovenberg) – Bruins, Vermeulen, Stans – Elbers (81. van Mieghem), Kuwas, Auassar.
    Náhradníci: Havekotte – van Nieff, van Mieghem, Hasselbaink, H. Drost, Bovenberg, Hemmen.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, van Aken, Otigba, Bijker (63. Cavlan) – van den Boomen, van den Berg, St. Juste (81. Veerman) – Zeneli (72. Slagveer), te Vrede, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Slagveer, Thorsby, Zahovič, Veerman, Cavlan, Huizing.

    Rozhodčí: Edwin van de Graaf – Brink, Hoksbergen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri