Celta Vigo – Real Betis 1:1 (kon.) | Malaga – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Sevilla – La Coruňa 1:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Villarreal 2:1 (kon.) | Atlético – Granada 3:0 (kon.) | Barcelona – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Atlético Madrid
3:0 (1:0)
Granada CF
Neděle 17.04.2016, 18:15 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si našlo cestu 51 136 diváků, se loučím. Přeji Vám úspěšný vstup do nového týdne, u onlajnů zase někdy na počtenou! (20:21:46)
     
    Je dobojováno, Atlético Madrid poráží Granadu poměrně hladkým výsledkem 3:0, a v tabulce se tak bodově dotahuje na vedoucí Barcelonu, ta má ale k dispozici ještě dnešní utkání s Valencií. První poločas nabídl celkem pohlednou podívanou, po čtvrthodince hry se domácí tým dostal do vedení, trefil se Koke. Svou největší příležitost si hosté vypracovali v jednatřicáté minutě, Rochinova parádní rána se ale otřela pouze o tyč. Ve druhé půli už jsme sledovali spíše bojovné utkání, fotbalové krásy už k vidění příliš nebylo. I tak jsme ale viděli dva góly, nejprve se po Kokeho ideální nahrávce prosadil Fernando Torres, konečné skóre dnešního mače pak v třiaosmdesáté minutě stanovil Ángel Correa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ten Nazzaríes rozehráli na krátko, po Ricově pasu se ke střele z nějakých dvaadvaceti metrů odhodlal David Barral, letící balon ještě lehce tečoval Doucouré, gól ale dnes Granadským zřejmě není souzen.
     
    90+1
    Po faulu na Rochinu měla Granada k dispozici další standardní situaci, ani z ní ale čestný zásah nepřidala. Hosté ale stále mají šanci, Pérezův centr odvrátil Godin pouze na roh.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    89
    Nařízený přímý kop nesehrála Granada vůbec špatně. Rubén Rochina míč zakroutil přes zeď, Oblak ale s touto variantou předem počítal a předvedl velice spolehlivý zákrok.
     
    88
    Po řadě nepřesností se do útoku vydal Peñaranda, jenž byl jasně faulován Óliverem Torresem, a ten se tak stává dalším hráčem, který z dnešního mače odejde se žlutým napomenutím.
     
    86
    Óliver Torres a Augusto Fernández si nyní parádně narazili, druhý jmenovaný pak svého kolegu vyslal sám vstříc brance Granady, včas vyběhnuvší strážce hostující svatyně ale další pohromu nepřipustil.
     
    85
    Utkání už se skutečně jen a pouze dohrává. Domácí si s klidem kontrolují komfortní náskok a momentálně kombinují na vlastní polovině travnaté plochy.
    83. Ángel Correa (ATM) - 3:0
     
    83
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Madridští přidávají třetí branku a je definitivně rozhodnuto! Hostující obrana si opět špatně rozebrala hráče, Ñíguez si všiml na hranici ofsajdové linie si sbíhajícího ÁNGELA CORREY, který svůj samostatný únik vyřešil šikovným obstřelem a nedal Fernándezovi šanci!
     
    82
    Vysoký centr z kopačky Rica nakonec doputoval na hlavu Barrala, tomu ale hlavička nesedla podle představ. Teď si troufnu říci, že Granada měla zahrávat roh, sudí je ale jiného názoru.
     
    81
    Augusto Fernández prohrál souboj s Cuencou a musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Hostujícího křídelnka očividně stáhl k zemi – jasná žlutá karta.
     
    80
    Hostující obrana si teď špatně rozebrala hráče, nakonec za své pochybení ale potrestána nebyla, poněvadž pro Juanfranův centrovaný balón si vyskočil brankář Fernández.
     
    78
    Correa ukázal, že má velice šikovné nohy a práce s míčem mu rozhodně není cizí. Domácí šikula si postupně poradil hned se třemi bránícími protihráči, nakonec se rozhodl pro technický pokus na zadní tyč, tu ale o pořádný kus minul.
     
    77
    Utkání už nemá takové tempo jako v prvních šedesáti minutách. Trochu to vypadá, jako by se hráči Granady už smířili s tím, že dnes si z hlavního města Španělska s největší pravděpodobností žádný bodový zisk neodvezou.
     
    75
    Stadion Vicente Calderóna aplauduje, ze hry totiž odchází hrdina dnešního utkání Koke, který byl přítomný u obou gólových akcí Rojiblancos. Na poslední čtvrthodinku jeho pozici zaujme Óliver Torres.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Koke, 59. F. Torres (Koke), 83. Á. Correa (Ñíguez)

    Karty:   50. Gabi (ATM), 81. Augusto Fernández (ATM), 88. Ó. Torres (ATM) – 28. Doucouré (GRN), 38. Peñaranda (GRN), 47. Biraghi (GRN), 73. Barral (GRN), 74. Rochina (GRN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Ñíguez, Gabi (C), Koke (75. Ó. Torres), Ferreira-Carrasco (55. Augusto Fernández) – Griezmann (63. Á. Correa), F. Torres.
    Náhradníci: Moyà – Gámez, Partey, Augusto Fernández, Ó. Torres, Á. Correa, Vietto.

    Granada CF: Andrés Fernández – Miguel Lopes (46. Foulquier, 71. F. Rico), Babin (C), R. Costa, Biraghi – Doucouré, Krhin (64. Barral), R. Pérez – Cuenca, Peñaranda, Rochina.
    Náhradníci: J. Fernández – Lombán, F. Rico, R. Ibáñez, Barral, Méndez, Foulquier.

    Rozhodčí: Eduardo Prieto Iglesias – Francisco García, Joan Méndez Mateo

    Diváci: 51 136
    thejrc.org