Celta Vigo – Real Betis 1:1 (kon.) | Malaga – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Sevilla – La Coruňa 1:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Villarreal 2:1 (kon.) | Atlético – Granada 3:0 (kon.) | Barcelona – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Atlético Madrid
3:0 (1:0)
Granada CF
Neděle 17.04.2016, 18:15 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům kvalitní kopané! Po slabším období a krátkém herním výpadku dosud suverénní Barcelony se situace v boji o španělský titul pořádně zamotala, v posledních šesti kolech nás ještě čeká pořádný boj. V tomto online přenosu se podíváme na zoubek utkání, v němž Atlético Madrid, nejbližší pronásledovatel Katalánců, přivítá o záchranu bojující Granadu. Úvodní výkop je naplánován na 18:15.
     
    Atlético Madrid

    Atlético v několika posledních ročnících ukazuje, že ve Španělsku se vše netočí jen kolem Realu a Barcelony. Parta udatných válečníků vedena koučem Simeonem opět prožívá parádní sezonu a výrazně zasahuje do bojů o titul. Rojiblancos se v tabulce drží na krásné druhé pozici, na vedoucí Katalánce ztrácí už jen tři body, zároveň si ale musí dávat pozor na dotírajícího městského rivala, jenž je jen o bodík pozadu. Jestli něco hru Atlética zdobí, je to určitě defenziva. Ve střílení branek se parta okolo kapitána Gabiho se svými hlavními konkurenty měřit nemůže, v obranné fázi hry má ale jasně navrch, šestnáct inkasovaných gólů ve dvaatřiceti zápasech je toho jasným důkazem!

    Aktuální forma Colchoneros je více než solidní, od začátku března odehráli Madridští šest ligových klání a padli pouze jednou, když velmi překvapivě nestačili na v sestupovém pásmu se pohybující Gigón. Asi největší dosavadním úspěchem Atletů v tomto ročníku je pár dní staré vyřazení Barcelony ve čtvrtfinále Ligy mistrů. V prvním utkání hráli svěřenci Diega Simeoneho téměř hodinu v deseti, inkasovali ale jen dvě branky, což se možná ukázalo býti klíčovým faktorem. Napínavou a přetěžkou odvetu Atlético zvládlo, Antoine Griezmann, střelec dvou branek, opět ukázal, jak důležitým fotbalistou pro svůj tým je. V semifinále čeká Rojiblancos další těžká váha, soupeřem jim bude Bayern Mnichov.
     
    Granada

    Loni se Granada v přítomnosti nejlepších španělských celků jen tak tak udržela, v právě probíhající sezoně je zřejmě čeká stejně tuhý boj o záchranu. V posledním únorovém týdnu se klubové vedení uchýlilo ke změně na postu hlavního kouče, Sandovala nahradil devětačtyřicetiletý José González. Od té doby se Nazaríes herně i výsledkově zvedli, což vedlo k opuštění příček zajišťujících sestup do druhé nejvyšší španělské soutěže. Momentálně se celek z Andalusie nachází na sedmnácté pozici, jeho náskok na sestupové vody však činí pouhopouhé dva bodíky.

    Na rozdíl od svého dnešního oponenta musí Granada výrazně zapracovat na defenzivě, sedmapadesát inkasovaných gólů za dvaatřicet kol je opravdu hodně. Jak již bylo zmíněno, příchod nového trenéra Gonzáleze byl pouze ku prospěchu. Pod jeho taktovkou odehráli El Graná sedm mačů a poraženi odcházeli jen jednou. Dvakrát dokázali zvítězit, aktuálně mají na kontě už čtyři nerozhodné výsledky za sebou. Ve dvou případech, konkrétně proti Espanyolu a Vallecanu, přišla Granada o plný bodový zisk až v závěrečné desetiminutovce, naopak dělba bodů proti Bilbau a Málaze se rozhodně počítá. Proti madridskému velkoklubu se Gonzálezovi svěřenci možná budou muset obejít bez svého nejlepšího střelce, Youseffa El Arabiho totiž trápí problémy s břišními svaly.
     
    Poslední vzájemné utkání

    5.12. 2015 (14. kolo La Ligy) – Granada:Atlético Madrid 0:2

    Branky: 21. Godín (Koke), 77. Griezmann (Ó. Torres)

    Granada: Andrés Fernández – Foulquier, Babin, Lombán, Biraghi – Rochina, F. Rico (78. Piti), R. Pérez, Success – Peñaranda (63. R. Ibáñez), El Arabi (81. N. F. López).

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Ferreira-Carrasco (80. Partey), Gabi, Ñíguez (64. Ó. Torres), Koke – Griezmann, F. Torres.
    Na Estadio Vicente Calderón právě probíhá příprava obou celků na dnešní klání.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Ñíguez, Gabi (C), Koke, Ferreira-Carrasco – Griezmann, F. Torres.
    Náhradníci: Moyà – Gámez, Partey, Augusto Fernández, Ó. Torres, Á. Correa, Vietto.

    Granada: Andrés Fernández – Miguel Lopes, Babin (C), R. Costa, Biraghi – Doucouré, Krhin, R. Pérez – Cuenca, Peñaranda, Rochina.
    Náhradníci: J. Fernández – Lombán, F. Rico, R. Ibáñez, Barral, Méndez, Foulquier.

    Rozhodčí: Eduardo Prieto Iglesias – Francisco García, Joan Méndez Mateo.
     
    Ještě jednou u našeho online přenosu vítám všechny fanoušky kvalitní evropské kopané! Start utkání mezi favorizovaným Atléticem Madrid a Granadou se nezadržitelně blíží, oba celky už jsou připraveny v tunelu a za pár okamžiků vstoupí na travnatou plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vše je připraveno, utkání může začít! Výkopu se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v bílých dresech, madridské Atlético naopak zvolilo tradiční červenobílou kombinaci.
     
    2
    První akce hostí k žádné šanci nevedla, na Cuencu si totiž počíhal mladičký obránce Hernández a s pomocí kolegy Godína jej o míč připravil. Nyní s kulatým nesmyslem na vlastní polovině operují domácí.
     
    3
    No vida, hned v samotném úvodu byla k vidění velmi zajímavá příležitost! Celé to vzniklo poměrně nenápadně, přízemní centr z kopačky Juanfrana k překvapení všech doputoval až ke Kokemu, jehož ráně z první příliš nechybělo!
    3.
     
    4
    Miguel Lopes zvedl hlavu a pořádně dlouhým pasem téměř přes celou šíři travnatého pažitu zkusil najít Rochinu, ten dělal téměř vše, co bylo v jeho silách, balón ale před přechodem za postranní lajnu nezastihl.
     
    5
    Z této rychlé akce Granady mohlo vzejít daleko větší nebezpečí. Na hranici vápna se k míči dostal Peñaranda, zkusil se s ním protáhnout mezi dvojicí bránících zadáků, ukousl si ale až příliš velké sousto.
     
    6
    Griezmann využil nepozornosti Krhina a ihned pelášil s míčem u kopačky směrem na branku, daleko ale nedoputoval, poněvadž povedeným obranným skluzem se prezentoval granadský kapitán Babin.
     
    7
    Atlético opět zahrozilo po pravé straně, Juanfran si šikovně narazil s Kokem a nakonec pro Simeoneho svěřenci vybojoval premiérový kop od rohového praporku.
     
    8
    S touto situací ale domácí tým nenaložil vůbec dobře, Torres na hranici šestnáctky zcela zbytečně přišel o balón, a Granada se tak mohla vrhnout do protiakce. Tu táhl Isaac Cuenca, Oblak ale správně vytušil jeho přihrávku na Peñarandu a vytěsnil míč na roh.
     
    9
    Ani Nazzaríes se svým prvním rohem příliš dobře nenaložili, následně se museli fofrem vracet zpět do obrany. Brejk domácích po levé straně táhl Ferreira-Carrasco, který se na jejím konci pokusil centrem nalézt ve vápně bojujícího Torrese, ale počínal si nepřesně.
     
    11
    Momentálně sledujeme hodně kombinačních chybiček na obou stranách, jako poslední zaváhal Costa, načež se kupředu vrhl Antoine Griezmann, v koncové fázi své akce si ale vůbec neporozuměl s Kokem.
     
    12
    Ñíguez povedeným obloučkem vyslal kupředu Ferreiru-Carrasca, jenž parádní kličkou ošálil Lopese a zvládl i nacentrovat, Griezmanna ale do zakončení nepustil pozorný Ricardo Costa.
     
    13
    Rene Krhin v souboji jeden na jednoho přetlačil domácího kapitána Gabiho a povedenou kolmicí poslal na zteč Rochinu, ten se pokusil projít okolo Juanfrana, zkušený bek madridského celku se ale utancovat nenechal.
     
    14
    A byl to právě španělský reprezentační obránce Juanfran, který přispěchal s dalším ofenzivním snažením Rojiblancos. Jeho centr nebyl ale vůbec špatný, Torres se ovšem k hlavičce nedostal, včasným výběhem mu v tom zabránil gólman Fernández.
     
    15
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Po čtvrthodince hry se domácí Atlético ujímá vedení! Obrana Granady si tuto branku rozhodně za rámeček nedá, nejprve totiž úplně zapomněla na volného Ferreiru-Carrasca, po jehož přihrávce trefil Torres jen blokujícího Costu, od nějž se ale kulatý nesmysl odrazil na kopačku KOKEHO a ten už se nemýlil!
    15. Koke (ATM) - 1:0
     
    17
    A domácí přispěchali s dalším ofenzivním kolotočem. Parádní práci odvedl zatím výborně hrající Ferreira-Carrasco, který na sebe natáhl dva hráče a uvolnil Griezmanna, jeho rána byla ale zablokována.
     
    18
    Gabi zvedl hlavu a chytře myšleným nákopem zkusil najít sprintujícího Griezmanna, ten se snažil seč mu síly stačily, u poskakujícího balonu ale jako první byl vyběhnuvší Andrés Fernández.
     
    19
    Granadští se na chvíli usadili na útočné polovině hrací plochy. Biraghiho přetažený centr odvrátil nepříliš jistý Godín pouze k Miguelu Lopesovi, jenž okamžitě vypálil, jeho dělovce ale chyběla přesnost.
     
    20
    Máme za sebou dvacet minut a zatím sledujeme poměrně vyrovnanou partii, žádný z celků nemá výrazně navrch. O jedinou branku se postaral domácí Koke, hosté se ale vydávají do další útočné akce.
     
    21
    Isaac Cuenca si povedeně narazil s Rochinou a poté pláchl Hernándezovi. Mladičký křídelník Granady se nakonec odhodlal ke střeleckému pokusu z poměrně ostrého úhlu, Oblak ale mohl zůstat zcela klidný.
     
    22
    Miguel Lopes se díky šikovnému manévru zbavil dotírajícího Torrese a poté se rozhodl kombinovat s Doucourém, tomu ale míč v klíčový moment odskočil od kopačky, čehož využil důsledný Savić.
     
    23
    V posledních minutách se nám hra poměrně uklidnila, momentálně mají míč ve své moci domácí Atleti, kteří s ním kombinují v blízkosti Oblakovy pokladnice.
     
    24
    Juanfran poslal povedenou přihrávku směrem ke Kokemu, jenž vybojoval další rohový kop. Jeho exekuce se střelec dnešního zatím jediného gólu sám ujal, jeho centr doplachtil přesně na hlavu Godína, tomu ale byla brána malá.
     
    25
    Tohle šlo určitě provést lépe! Doucouré už mohl střílet, místo toho se ale ještě rozhodl kombinovat se sbíhajícím si Birarghim, přihrávka mu ale vůbec nevyšla podle představ.
     
    26
    Hostům zatím rozhodně nejde upřít snaha, jejich akcím ale chybí výraznější a kreativnější myšlenka a také troška té tolik potřebné přesnosti. Po faulu na Péreze bude Granada zahrávat přímý kop.
     
    27
    Rochinův vysoký centr ve vápně Atlética výraznější vzruch nerozproudil, ve vzduchu si totiž nejlépe počínal Diego Godín, jenž kulatý nesmysl v klidu odhlavičkoval do bezpečí.
     
    28
    Byla udělena první žlutá karta. Oním hříšníkem je hostující středopolař Doucouré, který k zemi nedovoleně poslal unikajícího Ñígueze.
     
    29
    Granada teď vymyslela pěknou a především nijak extra složitou akci, které scházelo jen lepší zakončení. Cuenca přenesl hru na dobře postaveného Rochinu, jenž si míč okolo Hernándeze přehodil na levačku, balón ale poslal několik metrů vedle.
     
    31
    Doucouré si ve středu hřiště parádně pohrál s Gabim, poté se vydal do zajímavě vypadajícího úniku, který zakončil přesnou přihrávkou na Rochinu. Ten si míč opět přehodil na levačku a utěšenou pumelicí orazítkoval tyč Oblakovy svatyně!
    31.
     
    32
    Torres vyhrál důležitý hlavičkový souboj s Babinem, poté navíc míč zvládl sklepnout pro Griezmanna, který mu tuto laskavost ihned oplatil, bývalý útočník Liverpoolu a Chelsea ale stál v drobném ofsajdu.
     
    33
    Znovu na sebe upozornili oba útočníci madridského celku, tentokráte jejich vzájemná spolupráce ztroskotala na nepřesném pasu Fernanda Torrese, po němž kulatý nesmysl doputoval až brankáři Fernándezovi.
     
    34
    Do konce první poloviny utkání zbývá něco málo přes deset minutek, Granadští jsou v posledních minutách častěji u balónu, tak se nechme překvapit, zda dokáží vyrovnat.
     
    35
    Griezmann se tak dlouho navzájem přidržoval s Lopesem, až sudímu došla trpělivost a hra byla přerušena. K překvapení všech se ale, dle názoru Eduarda Iglesiase, faulu dopustil hostující bek.
     
    36
    Po ose Koke – Gabi se balon dostal až k nohám Yannicka Ferreiry-Carrasca, který rychlým manévrem obešel Babin, jeho následná rána ale byla ztečována na rohový kop.
     
    37
    Hostující obrana si s těmito standardními situacemi svého soupeře ví rady a potvrdila to i nyní. Dotírající Juanfran se navíc dopustil útočného faulu, a Granada tak bude rozehrávat přímý kop.
     
    38
    Aktivní Abdoulaye Doucouré si vyměnil míč s Peñarandou a poté natáhl ke střele ze zhruba třicet metrů, díky dobré cloně v podání obránce Saviće ale kulatý nesmysl k Oblakovi nedoputoval.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Adalberto Peñaranda (Granada).
     
    39
    Znovu Doucouré. Hostující středopolař to tentokráte vzal sám na sebe, byl ale tísněn dvěma bránícími hráči, proto se rozhodl nahrát Cuencovi, ten si ale balon zpracoval rukou, což sudí nemohl přehlédnout.
     
    40
    Savićův dlouhý nákop doputoval až k rozběhnutému Kokemu, s tím se ale zodpovědně vrátil obránce Biraghi. Míč nakonec po nepřehledném souboji těchto dvou plejerů doputoval za brankovou čáru, domácí teď měli zahrávat rohový kop, sudí ale rozhodl jinak.
     
    41
    U postranní čáry se nepříjemně srazili Hernández s Miguelem Lopesem, hostující stoper vypadá hodně otřesený a vypadá to, že bude třeba drobného ošetření.
     
    42
    Lucas Hernández si potáhl míč po levé straně, využil absence obránce Lopese a poměrně v klidu odcentroval, jeho přetažený balón ale Fernández vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    43
    Gabi vystihl rozehrávku soupeře a v mžiku se rozhodl pro založení brejku, celé to ale uspěchal a vůbec nepromyslel, jeho přihrávku totiž přijímal v ofsajdu stojící Fernando Torres.
     
    44
    Po zhruba dvouminutovém ošetření se Miguel Lopes vrací zpět do hry, bůhvíjak v pořádku ale rozhodně nevypadá a kdybych si měl tipnout, řekl bych, že pravý bek Granady bude o poločase vystřídán.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Eduardo Prieto Iglesias nenastavil ani jednu minutku navíc, první půle je tedy za námi. Sledujeme poměrně zajímavé utkání, v němž je na tom výsledkově lépe Atlético, výraznou herní převahu ale favorizovaný celek nemá. Už ve třetí minutě se o vedoucí branku mohl postarat ideálně postavený Koke, jeho ráně z první ale scházelo pár decimetrů. Po čtvrthodince hry se španělský reprezentant dostal do další příležitosti a tentokráte už se nemýlil, hodně mu k tomu ale pomohla chybující obrana hostí. Postupem času se ale zápas vyrovnal, Granada se snažili o aktivní a útočný fotbal, jejich tlak v jednatřicáté minutě vyústil v ránu z kopačky Rochiny, po níž Oblakovi pomohla levá tyč. Druhý poločas začne zhruba v 19:16.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupuje Granada s jednou změnou. Jedná se o vynucené střídání, značně potlučeného Lopese nahradí Dimitri Foulquier.
     
    47
    Hosté se ocitli ve velice dobré šanci, sudí ale hru z neznámých důvodu přeruši, což se pochopitelně vůbec nelíbilo Biraghimu, jenž za své nepříliš vhodné slovní výlevy vidí žlutý kartónek.
     
    48
    Ou, to bylo nepříjemné! Rochina se v hlavičkovém souboji velice nepříjemně srazil s Kokem a vypadá hodně otřesen. To by pro hosty bylo velice nepříjemné, kdyby museli sáhnout už k druhému vynucenému střídání.
     
    49
    Griezmann obešel Krhina a poté parádním bochánkem našel rozběhnutého Kokeho, který chtěl míč ihned z první poslat k úplně osamocenému Torresovi, jeho úmysl ale přečetl Babin.
     
    50
    Žlutou kartu dostává další hráč a je jím domácí kapitán Gabi, který k zemi nešetrně poslal kličkujícího Doucourého. Tady není o čem diskutovat.
     
    51
    Lucas Hernández vyslal přihrávku do běhu pro Ferreiru-Carrasca, ten si střihl vyrovnaný sprinterský souboj s čerstvým Foulquierem, který se nakonec ukázal býti rychlejším.
     
    52
    Koke se hodlal vrhnout do šestnáctky, přes dobře zorganizovanou obranu Granady ale neměl šanci projít, a proto se uchýlil k přenesení hry směrem vzad. U míče Godín.
     
    53
    A uruguayský stoper hru bleskurychle přenesl na pravou stranu, kde si Juanfran pohledně narazil s Gabim, ve svém individuálním průniku byl ale zastaven tvrdě, ovšem čistě hrajícím Biraghim.
     
    54
    Isaac Cuenca ukázal, že nohy má opravdu sakramentsky rychlé, když pláchl marně přihlížejícímu Hernándezovi, následný centr hostujícího křídelníka ale za moc nestál, Oblak si pro balon v poklidu vyskočil.
     
    55
    První střídání si připravil i domácí lodivod Simeone, který ze hry stahuje Ferreiru-Carrasca, jehož místo zaujme Augusto Fernández.
     
    56
    Juanfran o sobě dal opět vědět, když se po pravé straně probil až na hranici šestnáctky, odkud přesným pasem oslovil z druhé vlny si sbíhajícího Gabiho, jehož ránu ale obětavě zablokoval Rubén Pérez.
     
    57
    Lucas Hernández si míč šikovně píchl okolo Foulquiera, nakonec se štěstím dokázal i odcentrovat, na přední tyči se do zakončení dral Griezmann, dobrou obrannou práci ale odvedl Costa.
     
    58
    Fernando Torres si naběhl na hranici šestnáctky a balon od Kokeho také nakonec dostal, udělal tři rychlé kroky a z otočky se pokusil brankáře Fernándeze zaskočit nečekaným lobem, ale neuspěl.
     
    59
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Teď už byl španělský útočník úspěšný, Atlético vede 2:0! Koke zvedl hlavu a vymyslel parádní přihrávku pro FERNANDA TORRESE, který se prosmýkl mezi oběma stopery Granady, v souboji tváří v tvář s vybíhajícím brankářem Fernándezem si počínal zkušeně a s přehledem zakončil!
    59. Fernando Torres (ATM) - 2:0
     
    60
    Že by další trable pro Gonzálezovu partu? Po hlavičkové souboji s Griezmannem na zem velice nepříjemně dopadl stoper Costa, tak doufejme, že bude vše v pořádku.
     
    61
    Ricardo Costa sice nevypadá úplně stoprocentně fit, co je ale pro granadský celek důležité, v utkání bude pokračovat.
     
    62
    Rubén Rochina si poradil s Kokem, poté se ocitl proti dvojnásobní přesile, proti níž se svými parádičkami už nedokázal uspět. Domácí hráči následně uklidňují hru.
     
    63
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Ángel Correa.
     
    64
    Střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází René Krhin, přichází David Barral.
     
    65
    Po velice nenápadné přihrávce z kopačky Fernándeze se u míče zničehonic objevil Fernando Torres, který se pokusil o akrobatické zakončení, rána mu ale vůbec nesedla.
     
    66
    Lahůdkovou finesu si nyní dovolil střídající Ángel Correa, jenž se chvíli nato prodral až na dostřel Fernándezovy branky, míč si ale v klíčový moment nechal za sebou, a z této nadějné možnosti tak nevytěžil zhola nic.
     
    67
    Vypadá to, že Granada bude muset již potřetí vystřídat. Na trávníku zůstává sedět Rochina, zřejmě to vypadá na nějaký svalový problém.
     
    68
    Juanfran dnes patří k nejaktivnějším hráčům na place. Španělský obránce podnikl další zajímavou pouť podél pravé postranní čáry a nepříjemně zakrouceným centrem do malého vápna lehce vylekal Fernándeze.
     
    69
    Rubén Rochina své potíže, zdá se, alespoň mírně rozchodil a pokračuje v utkání. Na lavičce Granady se ale do zápasového úboru převléká Rico, tak se nechme překvapit, zda budou hosté už nyní potřetí střídat.
     
    70
    Po faulu na Cuencu rozehrávali fotbalisté z Andalusie volný přímý kop z pravé strany hrací plochy. Na střílený centr si v malém vápně naskočil Barral, jeho hlavička ale neměl gólové parametry.
     
    71
    Tak nakonec je to se střídáním Granady úplně jinak, než se původně zdálo. Drobné zdravotní trable zřejmě měl i Foulquier, který do hry sice nastoupil až v šestačtyřicáté minutě, nyní je ale stažen zpět na lavičku – místo něj nastupuje Fran Rico.
     
    72
    Lucas Hernández teď parádně zabojoval a díky svému důrazu o míč připravil nepříliš pozorného Barrala. Poté mladičký obránce Atlética mohl vyslat na zteč Torrese, jeho přihrávku ale na poslední chvíli zneškodnil Costa.
     
    73
    Střídající Barral hodně zbytečně dohrál Gabiho a naprosto oprávněně je za své počínání potrestán žlutou kartou.
     
    74
    A je tu další žlutý kartónek pro hostující hráče, tentokráte si v souboji s Godínem až příliš agresivně počínal Rubén Rochina.
     
    75
    Stadion Vicente Calderóna aplauduje, ze hry totiž odchází hrdina dnešního utkání Koke, který byl přítomný u obou gólových akcí Rojiblancos. Na poslední čtvrthodinku jeho pozici zaujme Óliver Torres.
     
    77
    Utkání už nemá takové tempo jako v prvních šedesáti minutách. Trochu to vypadá, jako by se hráči Granady už smířili s tím, že dnes si z hlavního města Španělska s největší pravděpodobností žádný bodový zisk neodvezou.
     
    78
    Correa ukázal, že má velice šikovné nohy a práce s míčem mu rozhodně není cizí. Domácí šikula si postupně poradil hned se třemi bránícími protihráči, nakonec se rozhodl pro technický pokus na zadní tyč, tu ale o pořádný kus minul.
     
    80
    Hostující obrana si teď špatně rozebrala hráče, nakonec za své pochybení ale potrestána nebyla, poněvadž pro Juanfranův centrovaný balón si vyskočil brankář Fernández.
     
    81
    Augusto Fernández prohrál souboj s Cuencou a musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Hostujícího křídelnka očividně stáhl k zemi – jasná žlutá karta.
     
    82
    Vysoký centr z kopačky Rica nakonec doputoval na hlavu Barrala, tomu ale hlavička nesedla podle představ. Teď si troufnu říci, že Granada měla zahrávat roh, sudí je ale jiného názoru.
     
    83
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Madridští přidávají třetí branku a je definitivně rozhodnuto! Hostující obrana si opět špatně rozebrala hráče, Ñíguez si všiml na hranici ofsajdové linie si sbíhajícího ÁNGELA CORREY, který svůj samostatný únik vyřešil šikovným obstřelem a nedal Fernándezovi šanci!
    83. Ángel Correa (ATM) - 3:0
     
    85
    Utkání už se skutečně jen a pouze dohrává. Domácí si s klidem kontrolují komfortní náskok a momentálně kombinují na vlastní polovině travnaté plochy.
     
    86
    Óliver Torres a Augusto Fernández si nyní parádně narazili, druhý jmenovaný pak svého kolegu vyslal sám vstříc brance Granady, včas vyběhnuvší strážce hostující svatyně ale další pohromu nepřipustil.
     
    88
    Po řadě nepřesností se do útoku vydal Peñaranda, jenž byl jasně faulován Óliverem Torresem, a ten se tak stává dalším hráčem, který z dnešního mače odejde se žlutým napomenutím.
     
    89
    Nařízený přímý kop nesehrála Granada vůbec špatně. Rubén Rochina míč zakroutil přes zeď, Oblak ale s touto variantou předem počítal a předvedl velice spolehlivý zákrok.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90+1
    Po faulu na Rochinu měla Granada k dispozici další standardní situaci, ani z ní ale čestný zásah nepřidala. Hosté ale stále mají šanci, Pérezův centr odvrátil Godin pouze na roh.
     
    90+2
    Ten Nazzaríes rozehráli na krátko, po Ricově pasu se ke střele z nějakých dvaadvaceti metrů odhodlal David Barral, letící balon ještě lehce tečoval Doucouré, gól ale dnes Granadským zřejmě není souzen.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Atlético Madrid poráží Granadu poměrně hladkým výsledkem 3:0, a v tabulce se tak bodově dotahuje na vedoucí Barcelonu, ta má ale k dispozici ještě dnešní utkání s Valencií. První poločas nabídl celkem pohlednou podívanou, po čtvrthodince hry se domácí tým dostal do vedení, trefil se Koke. Svou největší příležitost si hosté vypracovali v jednatřicáté minutě, Rochinova parádní rána se ale otřela pouze o tyč. Ve druhé půli už jsme sledovali spíše bojovné utkání, fotbalové krásy už k vidění příliš nebylo. I tak jsme ale viděli dva góly, nejprve se po Kokeho ideální nahrávce prosadil Fernando Torres, konečné skóre dnešního mače pak v třiaosmdesáté minutě stanovil Ángel Correa.
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si našlo cestu 51 136 diváků, se loučím. Přeji Vám úspěšný vstup do nového týdne, u onlajnů zase někdy na počtenou! (20:21:46)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Koke, 59. F. Torres (Koke), 83. Á. Correa (Ñíguez)

    Karty:   50. Gabi (ATM), 81. Augusto Fernández (ATM), 88. Ó. Torres (ATM) – 28. Doucouré (GRN), 38. Peñaranda (GRN), 47. Biraghi (GRN), 73. Barral (GRN), 74. Rochina (GRN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Ñíguez, Gabi (C), Koke (75. Ó. Torres), Ferreira-Carrasco (55. Augusto Fernández) – Griezmann (63. Á. Correa), F. Torres.
    Náhradníci: Moyà – Gámez, Partey, Augusto Fernández, Ó. Torres, Á. Correa, Vietto.

    Granada CF: Andrés Fernández – Miguel Lopes (46. Foulquier, 71. F. Rico), Babin (C), R. Costa, Biraghi – Doucouré, Krhin (64. Barral), R. Pérez – Cuenca, Peñaranda, Rochina.
    Náhradníci: J. Fernández – Lombán, F. Rico, R. Ibáñez, Barral, Méndez, Foulquier.

    Rozhodčí: Eduardo Prieto Iglesias – Francisco García, Joan Méndez Mateo

    Diváci: 51 136
    bahis siteleri