Finsko – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Rusko
Čtvrtek 21.04.2016, 19:30 • Scaniarinken, Södertälje (kapacita: 6.200 diváků) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to tedy vše, ale již od soboty se na Vás budu těšit u on-line přenosů z polských Katovic, kde se bude hrát MS 1. divize skupiny A. Přeji dobrou noc! (21:51:33)
     
    Zápas je u konce a Švédové si tak připisují vítězství 4:1! O to se nejvíce postaral dvougólový Linus Klasen a skvěle chytající Markström, který pustil jen jednu ze 17 střel. Domácí reprezentace s po tomto výsledku upevňuje první místo v tabulce EHT, kterou momentálně vede o sedm bodů před druhým Českem. Rusové se vinou třetí prohry z posledních čtyř zápasů EHT propadli na třetí pozici a Finové jsou po dnešní prohře s naši reprezentací poslední. Rozdíl mezi druhým Českem a čtvrtým Finskem je ale pouze trojbodový.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    U puku jsou sice hostující Rusové, ale domácí už naprosto kontrolují zbytek zápasu. Dnes už se další branky nedočkáme.
     
    59:14
    Nařízeno vhazování u Jacoba Markströma! Mezitím bylo oznámeno, že dnešní utkání ve švédském Södertälje sleduje 4815 diváků!
     
    58:54
    Dobře vypadající útok domácí reprezentace byl u červené čáry zastaven a proto jeden ze Švédů volil přihrávku zpátky. Nic, co by pro domácí znamenalo komplikace.
     
    58:13
    Ani tentokrát se dvojice Tedenby – Westerholm nedostala k zakončení. Hra se stěhuje do neutrální zóny, avšak u puku jsou stéle Švédové.
     
    57:39
    Ještě jednou byli domácí blízko velké šance. Na Westerholmovu přihrávku před bránu ale Tedenby o pár centimetrů nedosáhl.
     
    57:09
    Ani Rusové už se vůbec nikam netlačí. Ze středního pásma nyní dokonce vracejí kotouč za Varlamova a v poklidu čekají až dostřídají.
     
    56:38
    S blížícím se koncem zápasu jsou ale diváci snad ještě tišší než byli po většinu zápasu. Je-li to vůbec možné...
     
    55:53
    V Södertälje mohlo být ještě veseleji. Backlund se totiž objevil v dobré střelecké pozici a svižnou střelou zápěstím trefil pravé rameno Semjona Varlamova.
     
    55:14
    Momentálně se navíc Rusové zmohli jen na zakázané uvolnění, které vrací hru k Varlamovovi. Zdá se, že teto zápas už domácí zvládnou.
     
    54:59
    Ani nyní Rusko není u puku. Švédové se velmi dobře pohybují a utkání si v pohodě hlídají.
     
    54:36
    Domácím se dobře daří kombinovat v útočném pásmu. Rusové by potřebovali hru přesunout přes celé kluziště, ale zatím se nemohou dostat ke kotouči.
     
    53:27
    Jacob Markström teď ale zaváhal při rozehrávce a znenadání se v šanci zjevil Jegor Jakovlev. Ten si z pozice obránce sjel mezi kruhy, načež však vypálil jen do Markströmovy hrudi!
     
    53:13
    Švédsko jen lehce vyhodilo puk do středního pásma a posléze je pískán ofsajd Ruské sborné. Moc času už hosté na tři branky nemají.
     
    52:44
    Utkání se pomalu chýlí ke koncovce a Rusové se snaží útočit. Po dobré práci svého spoluhráče volil Bělov skrytou střelu, avšak Markström byl opět připraven.
     
    52:05
    Linus Omark dobře přihrával, nicméně před bránou se Backlund nedokázal zorientovat a musel volit kombinaci místo zakončení. Po chvíli je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
    Marken.cz

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 1. Klasen (Sörensen), 25. Hultström, 39. Sörensen (Cehlin), 40. Klasen (Rosén) – 29. Dadonov (Vojnov, Šipačjov)


    Švédsko: Markström (Lassinantti) – Larsson, Forsling, Hultström, Gustafsson (A), Nygren, Fransson, Martinsson, Johansson – Cehlin, Backlund (A), Omark – Klasen, Westerholm, Tedenby – Gynge, Rosén, Sörensen – Sjögren (C), Wallmark, Sandberg – Ljungh
    Rusko: Varlamov (Bobrovskij) – Ljubuškin, Jakovlev, Vojnov, Bělov, Dyblenko, Čudinov, Pajgin, Jarullin – Averin (A), Galuzin (C), Apalkov – Dadonov, Šipačjov (A), Gusev – Tichonov, Kalinin, Plotnikov – Jakupov, Burmistrov, Kartajev – Sannikov

    Rozhodčí: A. Rantala, A. Boman

    Diváci: 4.815
    bahis siteleri