Everton – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Everton FC
1:2 (0:1)
Manchester United
Sobota 23.04.2016, 18:15 • Wembley, Londýn • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
    Bastian Schweinsteiger oslavuje společně se spoluhráči postup do finále FA Cupu, přestože nebyl přítomen přímo ve Wembley.

     
    Strhující semifinále FA Cupu mezi Evertonem a Manchesterem United končí výhrou United 2:1!

    V nádherném fotbalovém večeru si oba týmy dokázaly vytvořit celou řadu vyložených příležitostí, ale nakonec se radují fotbalisté z Manchesteru, které poslal do finále Anthony Martial v poslední minutě nastaveného času.

    United si na svého finálového soupeře počkají do zítřejšího podvečera, kdy v našem přenosu můžete sledovat také druhé semifinále mezi Crystal Palace a Watfordem, souboj londýnských celků se na Wembley rozehraje v 17 hodin. (20:08:19)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gibson, přichází Mirallas.
    90+3. Anthony MARTIAL - 1:2
     
    90+3
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Prodlužovat se patrně nebude! Po rychlé souhře United a finální přihrávce Andera Herrery se ANTHONY MARTIAL probil za záda stoperů Evertonu a v poslední minutě avizovaného nastaveného času opět překlápí vedení na stranu Manchesteru United!
     
    90+1
    Davidu de Geovi pořádně zavařil při rozehrávce Lukaku, španělský brankář však stačil o soupeře odehrát míč do zámezí.
     
    90
    Rozhodčí Taylor ještě oddaluje blížící se prodloužení o tři nastavené minuty. Podaří se někomu rozhodnout zápas před další třicetiminutovkou?
     
    89
    Ander Herrera zatáhl za záchrannou brzdu při rychlém brejku Barkleyho, oběma rukama jej zezadu stáhl za dres a zcela bez diskuze přijímá žlutou kartu. Tu vidí také Barkley, jenž se poté po Španělovi zbytečně ohnal.
     
    88
    Po Herrerově centru se akrobaticky nůžkami pokusil prosadit Martial, nedokázal však procedit míč přes bránící fotbalisty Evertonu.
     
    87
    Nizozemský stratég na lavičce United Louis van Gaal vytahuje z rukávu druhé střídání, Fellainiho na hřišti nahrazuje Ander Herrera. Belgičana fanoušci Evertonu počastovali při odchodu ze hřiště pískotem.
     
    85
    Po další rychlé akci červených Valencia posadil míč na hlavu Fellainiho, ten ale v záklonu pouze posunul balón k brankáři Roblesovi.
     
    84
    Martialův centr nebezpečně proletěl pokutovým územím Evertonu a Lingardovi nescházelo moc, aby na míč dosáhl a doklepl jej do odkryté části Roblesovy svatyně. Na Wembley v těchto chvílích vidíme fantastickou podívanou!
     
    82
    Po dalším rohu se United nedokázali prosadit, Fellaini následně přišel míč ve středu pole a Everton rozjel rychlý brejk ve čtyřech proti třem protihráčům.

    Deulofeu připravil míč do vyložené gólové pozice Lukakovi, tomu ale fantasticky stačil vletět do střely Fellaini a belgický středopolař dokonale napravil své předchozí zaváhání!
     
    81
    United získali rohový kop, na přetažený centr Blinda si ke vzdálenější tyči nabíhal Fellaini, před ním ale Jagielka odhlavičkoval míč za vlastní branku.
     
    80
    Po Bainesově centru se Lukaku dokázal v pokutovém území uvolnit kolem nedůrazně bránícího Blinda a v obrovské šanci míjí branku Davida de Gey!
     
    79
    Na opačné straně zahrozil Deulofeu, jenž pronikl po levém křídle do pokutového území a jeho technickou ránu brankář de Gea vyráží jen těsně vedle Lukaka, před nímž by zívala prázdná branka!
     
    78
    Lingard se nebojácně vrhl do pokutového území modrých, proti početní převaze se ale prosadit nedokázal.
     
    76
    S rychlou odpovědí spěchal do pokutového území Evertonu Anthony Martial, ovšem jeho výpad přes dva protihráče dokázal zastavit včasným zákrokem brankář Robles.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 75. Smalling (vla.) – 34. Fellaini, 90+3. Martial

    Karty:   89. Barkley (EVE) – 58. Rooney (MAN), 89. Herrera (MAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 8:15. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:17.
    Everton FC: Robles – Bešič, Stones, Jagielka, Baines – Gibson (90+4. Mirallas), Cleverley – Lennon (70. Deulofeu), Barkley, McCarthy – Lukaku
    Náhradníci: Howard – Deulofeu, Hibbert, Mirallas, Osman, Oviedo, Pennington

    Manchester United: de Gea – Fosu-Mensah (62. Valencia), Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Fellaini (87. Herrera) – Lingard, Rooney, Martial – Rashford
    Náhradníci: Romero – Darmian, Depay, Herrera, Mata, Schneiderlin, Valencia

    Rozhodčí: Taylor – Burt, Brooks
    bahis siteleri