Grödig – Rapid 2:0 (kon.) | Sturm Graz – Ried 0:0 (kon.) | Wolfsberger – Mattersburg 2:0 (kon.)
Admira – Rheindorf Altach 2:1 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
0:0 (0:0)
SV Guntamatic Ried
Sobota 30.04.2016, 18:30 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas nakonec opravdu skončil bezbrankovou remízou, která se nelíbí hlavně domácím fanouškům, kteří na své fotbalisty prakticky sborově pískají. Šancí bylo dost, ani jedna ale neskončila gólem, a tak se oba celky dnes o body podělí. (20:22:52)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté měli k dispozici rohový kop, ten se jim ale vůbec nevydařil, poslední akce...
     
    90+4
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Honsak, přichází Janeczek.
     
    90+2
    Domácím dnes prostě není přáno...Hlavička z vápna už vypadala, že zapadne těsně pod břevno, nakonec se ale balon stočil málo a i díky zákroku Gebauera skončil jen na brance.
     
    90+1
    Na polovině hřiště zatáhl za ruční brzdu Kreuzez, když poslal k zemi jednoho ze soupeřů. Rozhodčí okamžitě vytasil žlutý kartonek.
     
    90
    Tak to bylo nepříjemné... Střela Brandnera zpoza vápna byla tečována přímo do obličeje Filipoviće, který to absolutně nečekal. To nemuselo dopadnout vůbec dobře, naštěstí pro něj se mu nic nestalo.
     
    89
    Hráči Riedu nyní i trochu takticky zdržují hru, pro ně bude bod po dnešním výkonu úspěchem.
     
    87
    To by hráči ale museli proměnit situaci, jako byla tato... Na hranici malého vápna, nikým nehlídaná, prázdná brána – Schick balon poslal na rohovou tribunu mezi diváky.
     
    86
    Graz by dnes potřeboval naplno bodovat, aby si udržel šance na třetí pozici, která zajišťuje předkolo LM.
     
    85
    Pět minut plus nějaké minutky nastavení, moc času už opravdu nezbývá a zdá se, že zápas vážně skončí bezbrankovou remízou.
     
    84
    Ke konci zápasu se domácí snaží stále o něco více, hosté se již jen čistě brání. S pískotem v zádech ale výkon hráčů Grazu asi nebude úplně optimální.
     
    82
    Další akce domácího celku, ale opět končí mimo branku a diváci začínají pískat, toto se jim nelíbí. Krásně rozpracovaná obrana a střela Schicka skončila dva metry vedle branky...
     
    81
    Po dlouhé době se diváci zvedali ze sedaček! Edomwonyi si krásně zpracoval balon na prsa na hranici vápna, otočil se a z první vypálil, branku ale přestřelil.
     
    80
    Po hodně dlouhé době si zahrál i brankář Esser, když se mu bez potíží podařilo zachytit centr směřující do vápna. Následně velmi rychle rozehrál, může tak klidně dál rozjímat.
     
    79
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Offenbacher, přichází Dobras.
     
    77
    Ve druhém poločase toho hosté opravdu moc nepředvedli a jejich výkon se tedy moc nezlepšuje.Takto se o vítězství opravdu nebojuje.
     
    76
    Už to opravdu vypadá, že zápas dnes skončí bezbrankovou remízou. Ani jeden se k ničemu moc nemá, pokud se někomu něco povede, bude to spíše o štěstí.
     
    75
    Hosté se pokoušeli o rychlý protiútok, ten jim ale nevyšel zrovna dle jejich představ, prakticky vůbec. Skončilo to jen odevzdaným míčem obraně Grazu.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Avdijaj, přichází Kienast.
     
    73
    Na hřišti zůstal ležet, za koleno držíc se, německý útočník Avdijaj, který je nakonec lékaři odváděn mimo hřiště, nevypadá to s ním moc dobře, bude muset střídat.
     
    72
    To by se ale hráči museli o něco více snažit. Většina míčů, které nyní k brankařům dojdou, jsou buď nepovedené centry nebo malé domů.
     
    71
    Do konce utkání nám zbývá už jen, nebo stále ještě dvacet minut, záleží na úhlu pohledu. Ať tak, či tak, stále je to ještě dostatek času na vstřelení minimálně jedné branky.
     
    69
    Domácí pasivitu ihned vycítili a snažili se o zakončení, ve vzduchu mezi dvěma obránci lovil míč hlavou Edomwonyi, nebyl ale dostatečně vysoko.
     
    68
    Hosté jsou čím dál méně aktivní. Avšak pokud by chtěli utkání dohrát na bezbrankovou remízu, bylo by to od nich velmi riskantní.
     
    67
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Elsneg, přichází Honsak.
     
    66
    Tempo hry v posledních minutkách trochu upadlo. Oba celk se nyní soustředí spíše na bránění, nikomu se moc nechce tvořit, a tak tato část hry není zrovna moc atraktivní.
     
    64
    Nicméně domácí jsou stále na balonu, usazeni v polovině soupeře, kde se snaží opravdu prokombinovat až před branku, tam pro ně ale místo není.
     
    63
    Hřiště ještě před touto situací opustil Gruber, který byl dnes velmi aktivní a odváděl dobrou práci. Dost možná tak střídal kvůli nějakému menšímu zranění, či šlo jen o čistě taktický tah trenéra Foda.
     
    62
    Po souboji u čáry se do slovní přestřelky pustili Avdijaj s Bergmannem, vše musel důraznou domluvou oběma ukončit až rozhodčí, jinak by to mohlo dopadnout ještě hůř.
     
    61
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Gruber, přichází Horvath.
     
    60
    Schick vyslal balon za obranu, kam si sbíhal Edomwonyi, těsně před ním ale do trajektorie přihrávky vložil kopačku jeden z obránců a míč na poslední chvíli vyrazil.
     
    59
    Jak začali domácí aktivně, tak nyní se trochu zatáhli a nechávají hostující Ried tvořit. Tomu to vyhovuje, může se konečně déle udržet na míči.
     
    58
    Ve druhém poločasu se zatím podstatně méně přerušuje, hra je tak mnohem plynulejší, působí to opravdu lépe.
     
    57
    Edomwonyi se dostal před vápnem k balonu, otočil se a velmi rychle vypálil, branku minul jen o kousíček, pěkná střela.
     
    56
    Hosté tedy měli k dispozici rohový kop, ten ale skončil velmi špatně, míč si to namířil rovnou do náruče brankáře Essera.
     
    55
    Prada na levé straně obešel bránícího hráče a poslal pěkný prudký centr do vápna, tam ho jako první našel obránce a ztečoval jej mimo hřiště.
     
    54
    Nejprve to vypadalo, že Edomwonyi velmi ochotně spadl k zemi a následně trochu zafilmoval, avšak kamery ukázaly, že ho Polverino stáhl k zemi za hlavu, navíc ho píchl do oka.
     
    53
    Po sedmi minutách se Ried dostal pořádně k balonu a hned mohl za standardní situace přímo ohrozit branku. To se mu sice nepodařilo, avšak stále se drží na balonu a pokračuje v tlaku.
     
    52
    Graz mířil do další akce, přihrávka na Edomwonyia ale byla příliš dlouhá, ten ji ani ve skluzu nedokázal zachytit ještě na hřišti.
     
    50
    Domácí tedy začali druhý poločas mnohem aktivněji než hosté a chtějí jít co nejrychleji do vedení. Ried si ve druhé půli ještě pomalu ani nesáhl na míč.
     
    49
    Fotbalisté Grazu se dostali do další šance, tentokrát si za obranou zpracoval balon Gruber, avšak byl v ofsajdovém postavení, čehož si rozhodčí všimli.
     
    48
    Hned z kraje druhé půle mohli jít domácí do vedení! Edomwonyi procedil míč pod brankářem směrem do brány, Gebauer se ale nakonec ještě stihl otočit a po míči skočit.
     
    47
    Druhý poločas nám před chvilinkou začal, míč mají na kopačkách domácí fotbalisté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl několik pěkných akcí, avšak branku jsme neviděli. Oba celky k ní měly chvílemi i poměrně blízko, ani jednomu se ji ale vsítit nepodařilo. Uvidíme, s čím týmy nastoupí do druhé půle.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácímu celku byl na polovině hřiště odpískán faul, a tak měli hosté jednu z posledních možností rozjet útočnou akci, ta se jim ale nepodařila.
     
    45
    Běží nám poslední minuta prvního poločasu, bez nastaveného času, brankáře Gebauer bude vykopávat od brány.
     
    44
    Gruber se snažil projít mezi několika hráči, což se mu i podařilo, avšak jeho následná střela z úhlu brankáři problém nenadělala.
     
    43
    Hosté nyní na soupeře zatlačili a dostali se do šance, tak ale skončila jen střelou mimo bránu.
     
    42
    Na trávníku zůstal po jemném kontaktu s protihráčem jeden z hostujících fotbalistů, pravděpodobně Ziegl. Vypadá to, že špatně došlápl, po ošetření se ale zvedá a sám odchází mimo hřiště.
     
    40
    První poločas se blíží ke konci a my stále neviděli ani jednu branku. Šancí na to měli dost převážně domácí, avšak ani jednu se jim proměnit nepodařilo.
     
    38
    Gruber se opět dral do zakončení, domácí fanoušci chtěli penaltu po souboji s Hartem, nakonec byl ale faul odpískán právě domácímu fotbalistovi.
     
    37
    Filipović šel do souboje s protihráčem ostře a kopačkami napřed, jasná žlutá karta, kterou mu rozhodčí také ukázal.
     
    36
    Domácí nyní zahrozili z další akce, která se hostům zdála býti z ofsajdu, opak byl ale pravdou. Ani jeden z hráčů v černých dresech za obránci Riedu nebyl.
     
    35
    Chvíli po něm ohrozil bránu Riedu ještě Edomwonyi, jeho střelu z úhlu ale brankář Gebauer také dokázal zneškodnit.
     
    34
    Obrovská šance domácího celku! Do vápna se prodral s balonem Gruber, zjevil se až před brankářem Gebauerem, který ho ale fantasticky vychytal!
     
    33
    Je to tak, Lykogiannis i Kreuzer jsou již zpět na hřišti, hra tak pokračuje.
     
    32
    Lykogiannis se hlavou střetl s Kreuzerem, oba zůstali otřeseni ležet na hřišti a potřebují ošetření. Zdá se ale, že budou oba moci pokračovat.
     
    31
    Následně se Graz dostal do rychlého protiútoku, který ale skončil opět jen střelou nad bránu, tentokrát balon vyslal Gruber.
     
    30
    Domácí mají nyní trochu problém s rozehrávkou, do které se musí hodně zapojit i brankář Esser, nakonec vše zvládají.
     
    29
    Nakonec byla celá akce zakončena dalekonosnou střelou, která jen těsně přeletěla horní tyčku. Brankář Esser se i přesto po míči natahoval.
     
    28
    V posledních minutách drží nyní balon spíše Ried, snaží se s ním dostat až před bránu, ale postupuje velmi pomalu. Diváci však celou dobu velmi ochotně fandí.
     
    26
    Opět mezi hráči došlo jen k malinkému kontaktu, ani jeden neupadl, ale rozhodčí přesto odpískal domácím faul.
     
    24
    Avdijaj si prohodil míč dvakrát s Gruberem, avšak nakonec se hráči spolu nedohodli a ani jeden nezakončil. Pro domácí škoda, akce vypadal nadějně.
     
    23
    Rozhodčí si drží hru jasně pod kontrolou, zatím odpískal každý sebemenší faul. Pokud to takto bude pokračovat, moc plynulého fotbalu asi neuvidíme.
     
    22
    Oba týmy mají nyní poměrně hodně otevřenou obranu, avšak ani jednomu se zároveň nedaří prodrat do útoku, hraje se převážně ve středu hřiště.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut a sledujeme zatím celkem pěkný zápas, je v něm ale k vidění také mnoho chyb. Kvůli nim jsme ještě nezaregistrovali žádnou výraznou šanci.
     
    19
    Hra se opět přerušuje po dalším faulu, opět ze strany hostujícího celku. Hra v rukavičkách to z jeho strany rozhodně není.
     
    18
    Hart předvedl velmi ošklivý šlapák na Edomwonyia, rozhodčí mu odpískal faul a ještě mu důrazně domluvil, kartu však mohl vytasit ihned.
     
    17
    Už to vypadalo, že se jim po centru do vápna podaří i zakončit, Gruber si ale místo zpracování míč přišlápl a uklouzl po něm.
     
    16
    Domácí se po ubráněné akci dostali do rychlého brejku a přečíslení tří proti dvěma, vše ale skončilo jen tečovanou střelou mimo bránu. Bude z toho pro ně alespoň rohový kop.
     
    15
    Utkání díky domácím fanouškům doprovází skvělá atmosféra, kotel Grazu je plný do posledního místečka.
     
    14
    Po rozehrávce standardní situace se dostal ke střele zpoza vápna Ziegl, branku ale o pořádný kus minul.
     
    13
    Spendlhofer se krásně prosmýkl mezi čtyřmi hráči, na toho pátého už ale nevyzrál. Po vzájemném souboji navíc velmi ochotně upadl, faul se nepíská.
     
    12
    Avdijaj se pokoušel doběhnout dlouhou přihrávku za obranu, na tu ale neměl dostat rychlosti, a tak mohl brankář v klidu míč odkopnout.
     
    11
    Kupředu se pomalu snaží prodírat i Ried, ale ani jemu se zatím nedaří. Prvních deset minut zápasu tedy moc akce zatím nenabídlo.
     
    10
    Domácí se snaží projít přes obranu hostujícího celku, ta je ale velmi kompaktní a soudružná, Grazu zatím nic nepovoluje.
     
    9
    Bergmann poslal do vápna nadýchaný balon, na který si vyskočil Fröschl, jeho hlavička ale skončila pouze v náručí brankáře.
     
    7
    Hosté po ubráněné akci mířili velmi rychle kupředu, tu ale zakončili opravdu nepovedenou přihrávkou.
     
    6
    Lykogiannis se pokoušel najít dlouhým autem svého spoluhráče před brankou, balon k němu ale ani nedolétl.
     
    5
    Začátek utkání je spíše v pozvolném tempu, ani jeden celek se nikam výrazně netlačí, oba vyčkávají na chyby toho druhého.
     
    3
    Grazu se nyní podařilo ohrozit i brankáře Gebauera, ten ale neměl s chybením balonu moc problémů, v klidu tak mohl poté rozehrát.
     
    2
    Hosté se prakticky nedostali k balonu, domácí si ho drží na vlastních kopačkách na útočné polovině.
     
    1
    Utkání začalo výkopem hostujícího celku, který se ihned prodírá kupředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou již připraveni k nástupu na hřiště, utkání může za pár minutek začít.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Esser – Kayhan, Avlonitis, Kamavuaka, Spendlhofer, Lykogiannis, Schick, Offenbacher, Edomwonyi, Gruber, Avdijaj.
    Náhradníci: Gratzei, Schoissengeyer, Stankovic, Potzmann, Horvath, Dobras, Kienast

    SV Josko Ried: Gebauer – Alberto Prada, Hart, Reifeltshammer, Filipović, Bergmann, Polverino, Elsneg, Ziegl, Fröschl, Kreuzer.
    Náhradníci: Janeczek, Manu Gavilán, Honsak, Brandner, Schubert, Möschl, Durakovic

    Rozhodčí: Lechner – Staudinger, Gruber.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu ze zápasu rakouské fotbalové ligy, ve kterém se spolu střetnou celky SK Sturm Graz a SV Josko Ried. Utkání mezi čtvrtým a devátým celkem rakouské nejvyšší soutěže startuje v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Hála

    Branky:

    Karty:   37. Filipović (RIE), 90+1. Kreuzer (RIE)


    SK Sturm Graz: Esser – Kayhan, Avlonitis, Kamavuaka, Spendlhofer, Lykogiannis, Schick, Offenbacher, Edomwonyi, Gruber, Avdijaj.
    Náhradníci: Gratzei, Schoissengeyer, Stankovic, Potzmann, Horvath, Dobras, Kienast

    SV Guntamatic Ried: Gebauer – Alberto Prada, Hart, Reifeltshammer, Filipović, Bergmann, Polverino, Elsneg, Ziegl, Fröschl, Kreuzer.
    Náhradníci: Janeczek, Manu Gavilán, Honsak, Brandner, Schubert, Möschl, Durakovic

    Rozhodčí: Lechner – Staudinger, Gruber
    bahis siteleri