Švýcarsko – Kazachstán 2:3 (2:3 po s.n.) | Slovensko – Maďarsko 4:1 (kon.) | Norsko – Dánsko 0:3 (kon.)
Francie – Německo 3:2 (1:0 po s.n.) | Lotyšsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.) | Bělorusko – USA 3:6 (kon.)
konec
Bělorusko
3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
USA
Sobota 07.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:48
    Oleg Jevenko si před brankou počínal až příliš důrazně, za což si vysloužil menší trest za krosček. Přesilovka pro USA.
    54:40 Auston MATTHEWS - 3:6

     
    54:40
    USA právě vstřelilo branku!
    Zdálo se, že Bělorusové by mohli ještě z utkání udělat velké drama, ale to s největší pravděpodobností nepřijde. Druhá formace se totiž blýskla další oku lahodící akcí. Vatrano našel mezi kruhy ideálně AUSTONA MATTHEWSE, který zamířil nechytatelně nad lapačku Lalandeho. Asistence: Frank Vatrano.
    49:28 Dmitrij KOROBOV - 3:5

     
    49:28
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobnou přesilovku domácí nakonec využívají. Stěpanovova střela ještě skončila na tyči, ale akce pokračovala a z levého kruhu se tvrdou střelou ke vzdálenější tyči prosadil DMITRIJ KOROBOV. Asistence: Sergej Kosticyn, Andrej Stěpanov.
     
    49:19
    Stěpanov trefuje tyč americké branky!
     
    48:37
    K Woddovi usedá na lavici hanby také J.T. Compher, máme tady 53 sekund dlouhou běloruskou přesilovku 5 na 3.
     
    47:30
    Bělorusové si zahrají přesilovku, na trestnou lavici odchází Miles Wood, který vyhodil puk mimo hrací plochu.
     
    40:01
    Ještě v závěru druhé třetiny rozhodčí trestají Bradyho Skjeie, který dostává menší trest za podražení. Přesilovka pro Bělorusy.
     
    39:13
    Po střele Djukova přišel před Condonem pořádný závar. Alexej Kaljužnyj ale nedokázal na několik pokusů dotlačit kotouč za připraveného amerického gólmana. V hledišti to znovu pořádně zahučelo.
    38:12 Andrej STAS - 2:5

     
    38:12
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Brankové hody v petrohradském hokejovém stánku pokračují. Američané před brankou zaváhali, čehož dokázal dokonale využít ANDREJ STAS, jenž bekhendovou střelou trefil přesně růžek americké branky. Bez asistence.
    34:25 Auston MATTHEWS - 1:5

     
    34:25
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané využívají další početní výhodu a tohle už vypadá na to, že se nám zde rodí pořádný debakl. Connor našel křižnou nahrávkou volného AUSTONA MATTHEWSE, který se v takových momentech nemýlí. Talentovaný mladík zamířil přesně nad vyrážečku běloruského brankáře. Asistence: Kyle Connor, Noah Hanifin.
     
    32:55
    Na trestnou lavici usedá bek Kiril Gotovec, jenž dostává 2 minuty za sekání. Další přesilovka pro USA.
     
    28:33
    Za běloruskou brankou jsme viděli další drobnou pěstní výměnu názorů, rozhodčí posílají na lavici hanby Olega Jevenka a Patricka Maroona. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
    28:09 Noah HANIFIN - 1:4

     
    28:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Bělorusové byli při chuti, hnali se za dalšími góly, jenže zapomněli na zadní vrátka, čehož Američané využili k další trefě a berou si náskok tří branek rychle zpátky. Obránce NOAH HANIFIN zamířil přesně do horní části branky a Lalande nic neviděl přes výborně clonícího Hendrickse. Asistence: Vince Hinostroza, Tyler Motte.
    27:10 Geoff PLATT - 1:3

     
    27:10
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Pořádná vlna radosti propukla v petrohradském paláci, Bělorusové totiž snižují po pohledné akci, na jejímž konci našel Stěpanov na druhé straně najetého GEOFFA PLATTA a ten trefil mezeru mezi Condonovými betony. Asistence: Andrej Stěpanov.
     
    25:38
    Počet hráčů na ledě se srovnává. Unikajícího Drozda totiž musel zastavit jen za cenu faulu americký kapitán Hendricks, ten inkasuje menší trest za sekání.
    22:13 Dylan LARKIN - 0:3

     
    22:13
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané bleskově svou početní výhodu využívají zásluhou elitní formace v čele s DYLANEM LARKINEM, který se nejlépe zorientoval ve velmi nepřehledné situaci a z hranice pravého kruhu prostřelil Lalandeho. Asistence: Jordan Schroeder.
     
    21:56
    Američané si zahrají dlouhou přesilovku, Ilja Šinkevič inkasuje trest ve hře za úder hlavou!
     
    17:57
    Dost zvláštní posouzení rozhodčích. Na lavici hanby míří Nick Foligno, jenž údajně nedovoleně bránil běloruského gólmana. Pokračuje se ve hře 4 na 4.
     
    17:17
    Máme tady další vyloučení za podražení, menší trest inkasuje Sergej Drozd a zámořský výběr si zahraje další přesilovku.
    13:38 Chris WIDEMAN - 0:2

     
    13:38
    USA právě vstřelilo branku!
    Už při hře pět na čtyři se zámořský výběr raduje z druhé branky. Matthews našel v ideální palebné pozici operujícího obránce CHRISE WIDEMANA a ten přesnou střelou propálil Lalandeho. Asistence: Auston Matthews, Dylan Larkin.
     
    12:11
    Je tady další vyloučení, na lavici hanby usedá Andrej Kosticyn – 2 minuty za podražení. Přesilovka 4 na 3 pro USA.
     
    11:26
    Současně vyloučeni Andrej Stas a Nick Foligno, oba inkasují menší trest za hrubost po menší strkanici před brankou.
    09:58 Miles WOOD - 0:1

     
    09:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané dlouho okupovali útočnou třetinu, kotouč létal kolem běloruské branky, až našel Vatrano šikovnou křižnou přihrávkou MILESE WOODA a ten přesnou střelou k tyči překonal bezmocného běloruského gólmana. Asistence: Frank Vatrano, Vince Hinostroza.
     
    06:18
    Ke spokojenosti drtivé většiny fanoušků si Bělorusko zahraje přesilovou hru. Na lavici hanby už usedá Miles Wood, ten si vysloužil menší trest za podražení.
     
    03:36
    Ale nyní už se vylučovat bude. Andrej Stas inkasuje menší trest za podražení, přesilovka pro Američany.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Bagar

    Branky a nahrávky: 28. Platt (Stěpanov), 39. Stas, 50. Korobov (Kosticyn, Stěpanov) – 10. Wood (Vatrano, Hinostroza), 14. Wideman (Matthews, Larkin), 23. Larkin (Schroeder), 29. Hanifin (Hinostroza, Motte), 35. Matthews (Connor, Hanifin), 55. Matthews (Vatrano)


    Bělorusko: Lalande (Koval) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Šinkevič – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stěpanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Pavlovič –Kitarov
    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky – Larkin, Connor, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Comper, Motte, Hendricks (C) – Maroon, Fasching, Wood – Hinostroza

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)
    bahis siteleri