Norsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Francie – Finsko 1:3 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 5:1 (kon.)
Maďarsko – Bělorusko 5:2 (kon.) | Kazachstán – Lotyšsko 1:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
konec
Francie
1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
Finsko
Sobota 14.05.2016, 11:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Francie to zkouší bez brankáře!
     
    54:43
    Mikael Granlund (FIN) obdržel menší trest za podražení. Pokud by se podařilo Francii přesilovou hru využít, koncovka zápasu může být ještě zajímavá.
     
    54:27
    Špatně mířená přihrávka teď málem skončila vlastní brankou. Obránce ale stihl kotouč v brankovišti dobruslit a pohromě zabránil.
     
    52:31
    Branka platí! Francouzi snižují na 1:3!
    52:31 Pierre-Édouard BELLEMARE - 1:3

     
    52:31
    Francie právě vstřelila branku!
    I tento gól bude hlavní rozhodčí zkoumat na videu. Po střele od modré vznikla na braknovišti Finska skrumáž, Sacha Treille se tam natahoval po dorážce a puk nakonec někudy proklouzl až za Koskinena. Autorem branky je PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE 1:3. Asistence: Sacha Treille a Yohann Auvitu.
     
    51:33
    Mikko Koskinen (FIN) dostává menší trest za zdržování hry a Finové jdou do tří! Dvě minuty na trestné lavici odpyká Barkov.
     
    50:44
    Francie střídá brankáře! Cristobal Huet opouští brankoviště, zbytek zápasu dochytá Ronan Quemener.
     
    50:44
    No a teď se vylučuje zase na druhé straně. Leo Komarov (FIN) si odsedí dvě minuty za krosček.
     
    48:21
    Laurent Meunier (FRA) dostává menší trest za hákování.
     
    40:36
    Další gólová šance pro Lindella, toho ale neskutečně vychytal brankář Huet! Lindell střílel po křižné přihrávce při přečíslení, francouzský gólman se ale bleskově přesunul a betonem zasáhl.
    34:50 Patrik LAINE - 0:3

     
    34:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak teď už se dočkal i PATRIK LAINE! Stejná spolupráce jako při druhé brance, nyní však Jokinen přihrával Lainemu až na brankoviště, odkud finský supertalent dokázal bekhendovou střelou do horní části branky překonat Hueta – 0:3. Asistence: Jussi Jokinen a Aleksander Barkov.
    30:40 Aleksander BARKOV - 0:2

     
    30:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové odskakují na rozdíl dvou branek. Po přiťuknutí Jokinena pálil od modré Laine, jehož ránu před Huetem tečoval ALEKSANDER BARKOV. Rozhodčí několik minut diskutovali s videorozhodčím, jestli nešlo o vysokou hůl, nakonec ale branku uznali – 0:2. Asistence: Patrik Laine a Jussi Jokinen.
    30:40 Hlavní rozhodčí po dlouhé diskuzi s videorozhodčím uznává branku Barkova.

     
    30:40
    Diskutuje se případná vysoká hůl tečujícího hráče před Huetem. Střelcem tak určitě nebude Laine.
     
    28:12
    V obrovské šanci se ocitl zničehonic kapitán Finska Mikko Koivu! Ten měl puk na hokejce a před sebou jen ležícího Hueta, nedokázal ale trefit odkrytou část branky!
     
    25:13
    Teď si zahrají přesilovku také Francouzi. Jani Lajunen (FIN) dostává menší trest za podražení.
    25:00 Esa LINDELL - 0:1

     
    25:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka a Finové jdou do vedení! ESA LINDELL si narazil s Granlundem a tvrdou dělovkou od modré čáry propálil Hueta i všechny hráče před ním – 0:1. Asistence: Mikael Granlund a Mikko Koivu.
     
    23:39
    Dlouhá kombinace Finska v útočné třetině přináší další přesilovku. Teddy da Costa (FRA) dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    13:40
    Příliš dlouho si Francie v plném počtu nezahrála. Už po deseti vteřinách dostává menší trest za vražení na hrazení Damien Raux (FRA).
     
    11:30
    Loïc Lampérier (FRA) dostává menší trest za hákování. První přesilovku si zahrají Finové.
     
    02:36
    Pyörälä dával mezi kruhy na úplně volného Koskirantu, toho ale v první větší šanci utkání vymazal gólman Huet! Výborný zákrok vyrážečkou drží bezbrankový stav.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 53. Bellemare (S. Treille, Auvitu) – 25. Lindell (Granlund, Koivu), 31. Barkov (Laine, Jokinen), 35. Laine (Jokinen, Barkov)


    Francie: Huet (51. Quemener) – Auvitu, Moisand, Dieudé-Fauvel, Beron, Janil – Fleury, Bellemare, S. Treille – Y. Treille, Meunier, Perret – Claireaux, Ritz, Desrosiers – Bertrand, da Costa, Lampérier – Bertheon
    Finsko: Koskinen (Saros) – Pokka, Lindell, Jaakola, Hietanen, Kukkonen, Ohtamaa, Salmela – Jokinen, Barkov, Laine – Granlund, Koivu, Komarov – Pyörälä, Koskiranta, Aho – Pihlström, Lajunen, Pulkkinen

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)
    bahis siteleri