Hull City – Derby 0:2 (kon.)
konec
Hull City AFC
0:2 (0:2)
Derby County
Úterý 17.05.2016, 20:45 • Kingston Communications Stadium, Hull • Anglická Championship • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    ÚVODNÍ UTKÁNÍ
    Úvodní utkání se odehrálo v sobotu na iPro Stadium v Derby. Do důležitého utkání vstoupil lépe hostující Hull, který se dostal do vedení již ve třicáté minutě zásluhou trefy Abela Mathíase, autora letošních 21 tref! Pro hosty vypadalo daleko lépe ve čtyřicáté minutě, kdy si dal vlastní gól domácí stoper Shackell. V osmé nastavené minutě se navíc Robertsonovi podařilo vsítit třetí branku, kterou Hull výrazně přiblížil finálové účasti ve slavném Wembley!

    Hull si tak na Kingston Communications Stadium přivezl luxusní, tříbrankový náskok, ktrerý bude hájit v dnešní odvetě. Není však příliš pravděpodobné, že by Derby dokázalo podobným výsledkem dnes v Hullu zvítězit...
    Obrovská radost fotbalistů Hullu po úvodním utkání

     
    Příjemné úterní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Anglická Championship se dnes dozví druhého finalistu, který si zahraje o postup do Premier League. My se společně zaměříme na duel Hull City s Derby County. Úvodní výkop je naplánován v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Vojtěch Balon!
    Vše je připraveno!
     
    Úvodní sestavy:

    Hull City AFC: Jakupovic – Odubajo, Dawson, Davies, Robertson – Huddlestone, Livermore, Snodgrass, El Mohamady – Diamé, Hernández.
    Náhradníci: Kuciak, Maguire, Bruce, Meyler, Maloney, Clucas, Akpom

    Derby County: Carson – Christie, Bryson, Keogh, Hendrick – Martin, Russell, Shackell, Hughes – Weimann, Olsson.
    Náhradníci: Grant, Buxton, Bent, Johnston, Butterfield, Camara, Ince

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Wilkes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Derby jsou v úvodu utkání aktivnější a častěji drží míč na svých kopačkách, nicméně Michael Dawson nyní poblíž půlící čáry zastavil Martinův pokus o individuální průnik.
     
    3
    Napadající Andreas Weimann vybojoval míč na útočné polovině pro Hughese, blonďatému křídelníkovi Rams ale kulatý nesmysl utekl do autu.
     
    4
    Hosté následně nic nevymýšleli a vrátili míč až ke Carsonovi, další akci Derby zakládá kapitán Richard Keogh.
     
    5
    Johnny Russell to zkusil z uctivé vzdálenosti, autor devíti gólů v aktuálním ročníku ale vypálil vysoko nad břevno Jakupovicovy svatyně.
     
    7
    Derby County právě vstřelilo branku!
    Že by bylo na světě drama? Rams se hned v úvodu ujímají vedení a stahují manko na dva góly! Chris Martin parádně sklepl centr z pravé strany na volného JOHNNYHO RUSSELLA, jenž nadvakrát překonal bezmocného Jakupovice!
    7. Johnny RUSSELL - 0:1
     
    8
    Fotbalisté Derby County jsou i nadále aktivnějším týmem! Do pokutového území Tigers přiletěl další centr z levé strany a nechybělo mnoho k tomu, aby si zkušený Dawson srazil balon do vlastní svatyně!
     
    9
    Hullský lodivod Steve Bruce nervózně přešlapuje ve svém vymezeném území a také atmosféra na Kingston Communications Stadium je po inkasované brance poněkud komornější. Ještě rozhodně není hotovo!
     
    11
    Livermorův centr odhlavičkoval Jason Shackell do autu, domácí ale s nařízeným vhazováním v jejich prospěch stále vyčkávají.
     
    12
    Trpělivost se Hullským nakonec vyplatila! Odubajo poslal do pokutového území ukázkový centr na Diamého, který ze skvělé pozice ale netrefil balon ideálně!
     
    13
    Martinova kolmice na Johnnyho Russella byla příliš prudká, vyběhnuvší Jakupovic si celou situaci bez problémů pohlídal.
     
    14
    Po drobném Christieho zaváhání kulatý nesmysl skončil v autu, hráči v oranžových dresech budou mít k dispozici vhazování z poloviny hřiště.
     
    15
    Hra se přeci jen začíná vyrovnávat. Převaha Derby už není tak markantní, svěřenci Steva Bruce se dokázali včas oklepat a vše mají ve svých rukou.
     
    16
    Po vyhraném hlavičkovém souboji Russell nic nevymýšlel a uklidnil hru, nicméně poté se míče ujal Hughes, jenž se ukázkově prosmýkl kolem dvou hráčů soupeře a vrátil míč Johnnymu Russellovi, který byl těsně před hranicí pokutového území faulován Livermorem!
     
    17
    Exekuce nařízeného přímého kopu se nakonec ujal Johnny Russell, jenž směřoval balon na bližší tyč, kulatý nesmysl ale proletěl těsně nad!
     
    18
    Snodgrass poslepu odvrátil míč pouze ke zkušenému Hendrickovi, jehož následný pokus z uctivé vzdálenosti ale proletěl vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    20
    Snodgrass si nedovoleně vyšlápl na Craiga Brysona a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    21
    Michael Oliver si nakonec své rozhodnutí rozmyslel a Snodgrassovi žlutou kartu s odstupem udělil.
     
    22
    Tygři se mohli vydat do rychlého brejku, z nadějné situace ale nakonec nic kloudného nevytěžili. Diamé v podstatě jen odevzdal balon do Carsonovy náruče.
     
    23
    Will Hughes si nedokázal poradit s Odubajem, krajní zadák Hullu nechal zkušeně projít balon do zámezí a následovat bude odkop od Jakupovicovy svatyně.
     
    24
    Po faulu na Hernándeze budou mít domácí k dispozici rozehrávku ze středu hřiště, se kterou ale parta Steva Bruce vůbec nespěchá. Přijde mi, že Hullští se nikam neženou a snaží se především bránit výsledek z prvního zápasu.
     
    26
    Nyní se má slova pokusil vyvrátit po rychlé kombinaci s El Mohamadym Jake Livermore, jeho rána z nějakých dvaceti metrů ale poměrně výrazně přeletěla Carsonovu svatyni.
     
    27
    Johnny Russell se chytá za hlavu. Středopolař Rams se přihnal do další solidní příležitosti, z ostrého úhlu se mu ale nepodařilo zakončit podle představ.
     
    28
    Robertson se šikovně zbavil Hendricka, nicméně poté se o míč nechal lacino připravit a hráči v bleděmodrých dresech už míří do další rychlé protiakce.
     
    29
    Chris Martin dlouho postupoval sám a nakonec byl těsně před hranicí šestnácky nevybíravě poslán k zemi Livermorem, toto je další nadějná příležitost pro Rams!
     
    30
    Jake Livermore ještě za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    31
    Jeff Hendrick sice nedokázal propálit zeď, nicméně k dorážce se dostal Craig Bryson a jeho tvrdý projektil proletěl těsně vedle pravé tyče. Tady by byl Jakupovic bez šance!
     
    32
    Tygři se vydali do rychlého protiútoku a málem z toho bylo vyrovnání! Pokusy Diamého i Hernándeze byly zblokovány a nakonec se dostal ke střele Jake Livermore, který ale těsně minul!
    32. Livermore těsně minul!
     
    33
    Exekuce nařízeného rohového kopu se ujal Robert Snodgrass, Carson ale tentokrát zasahovat nemusel a hosté se bez problémů ubránili.
     
    34
    V ochozech to nyní jen zahučelo. Diamé napřáhl ke střele z uctivé vzdálenosti, ani on ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    36
    Derby County právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je obrovský šok pro domácí, Rams přidávají další trefu a jsou jeden gól od vyrovnání stavu tohoto dvojzápasu! Postaral se o to nešťastník ANDREW ROBERTSON, jenž si "ukázkově" srazil centr z levé strany do vlastní svatyně!
    36. Andrew ROBERTSON - 0:2
     
    37
    Diamé reklamuje Olssonův faul na jeho osobu v pokutovém území, píšťalka sudího Michaela Olivera ale mlčí. Toto na penaltu rozhodně nebylo.
     
    38
    Odubajo si po vzoru Arjena Robbena navedl míč na střed hřiště a zpoza hranice pokutového území vypálil. Jeho střelu ještě omylem tečoval Shackell a balon proletěl těsně nad!
     
    39
    Will Hughes opět pořádně provětral defenzívu Tigers, po jeho individuální akci ale bude následovat pouze další odkop od Jakupovicovy svatyně.
     
    41
    Chris Martin to poněkud přehnal s razancí v souboji s Livermorem, po jeho útočném faulu budou mít hráči v oranžových dresech spoustu času na rozehrávku.
     
    42
    Chris Martin šikovně přenechal míč Christiemu, jehož centr z pravé strany ale skončil v moci vyběhnuvšího Jakupovice.
     
    43
    První půle už se rychle chýlí ke svému konci a ani jeden tým už se nikam nežene, svěřenci Steva Bruce momentálně kombinují na vlastní polovině.
     
    45
    Sudí Michael Oliver nastavil nad rámec druhé půle dvě minuty! Huddlestone nikam nechvátá a drží míč poblíž půlící čáry.
     
    45+1
    El Mohamady zůstal ležet v bolestech na trávníku a sudí nakonec celou situaci vyhodnotil jako faul na domácího středopolaře, Robert Snodgrass tak bude zahrávat ještě jeden přímý kop.
     
    45+2
    Rams tuto standardku důsledně ubránili a nikoho v oranžovém nepustili do zakončení, Carson už si chystá kulatý nesmysl k odkopu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí a zatím byl k vidění strhující fotbal s poměrně nečekanou zápletkou! Za celých 30 let existence play-off o Premier League žádný tým nedokázal umazat tříbrankové manko z prvního zápasu, fotbalisté Derby ale od husarského kousku nejsou po trefě Russella a vlastňáku Robertsona daleko! Druhý poločas nabídne pořádné drama, které začne ve 21:48. Tak si to nenechte ujít!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Svěřenci Steva Bruce vstoupili do druhé půle pořádně zhurta. Odubajo zavezl míč na útočnou polovinu a vyměnil si míč s Robertsonem, jeho následný centr byl ale odvrácen do bezpečí Hendrickem.
     
    48
    Rams se vydali do rychlého protiútoku a hned z toho byla doslova infarktová situace! Andreas Weimann poslal do pokutového území nebezpečný centr na Brysona, ten ale nedokázal usměrnit míč do sítě!
    48. Bryson mohl vyrovnat stav dvojzápasu!
     
    50
    Moses Odubajo si teď pořádně koledoval! Domácí zadák fauloval Hughese na hranici pokutového území a za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    51
    Russell Martin ale pohrdl i touto standardkou a napálil míč pouze do zdi, Tigers následně dopravili balon až k půlící čáře.
     
    52
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Huddlestone, přichází Meyler.
     
    53
    Richard Keogh obětavě zblokoval Livermorovu ránu, nicméně Will Hughes následně fauloval Odubaja, a Robert Snodgrass tak bude zahrávat další přímý kop.
    Bitva mezi Hullem a Derby je až překvapivě dramatická.
     
    54
    Snodgrass je sice považován za jednoho z nejlepších specialistů na přímé kopy na Ostrovech, nyní mu ale exekuce příliš nevyšla a hráči v bleděmodrých dresech se bez problémů ubránili.
     
    56
    Jason Shackell si nedovoleně vyšlápl na Odubaja a za naprosto zbytečný zákrok na polovině hřiště vyfasoval žlutou kartu.
     
    57
    Z tribun se oývá pískot, hráči v oranžových dresech totiž nyní naprosto vzdali napadání a nechali fotbalisty Derby kombinovat na půlce hřiště.
     
    58
    Abel Hernández se po nějaké době postaral o vzruch na útočné polovině Hullu, střela z otočky mu ale vůbec nevyšla a Carson se za míčem letícím vedle pouze ohlédl.
     
    59
    Andreas Weimann po zpracování Hughesova pasu nešťastně zaškobrtl a špatně došlápl, rakouský reprezentant se ale nakonec zvedl a po svých odkulhal ze hřiště.
     
    61
    Střídání v týmu Derby County: ze hřiště odchází Weimann, přichází Ince.
     
    62
    Martin Olsson dal o sobě po nějaké době vědět, střela mu ale příliš nevyšla a následovat bude pouze odkop od Jakupovicovy svatyně.
     
    63
    Na druhé straně zahrozil zkušený Diamé, který se opřel do míče zhruba z dvacetimetrové vzdálenosti od branky soupeře, svatyni Rams ale poměrně výrazně minul.
     
    64
    Olsson si netroufl na kličku a vrátil míč Willu Hughesovi, hráči v bleděmodrých dresech ale nadále pokračují v náporu. Parta kouče Walsalla má na vyrovnání už jen necelou půlhodinu!
     
    65
    Z tribun se ozývá bučení a pískot. Střídající Ince zkusil vypálit z uctivé vzdálenosti, jeho projektil byl ale zblokován a domácí dostali míč alespoň k půlící čáře.
     
    66
    Tentokrát Ince vykouzlil povedený centr na Chrise Martina, ten se ale k hlavičkovému zakončení neprotlačil a Jakupovic následně uklidnil celou situaci.
     
    67
    Chris Martin si nyní se střídajícím Incem vyměnil role, domácí zadák Davies ale zareagoval včas a ve spolupráci s Odubajem si s touto akcí soupeře poradil.
    Pohled do sektoru příznivců Derby.
     
    68
    Tom Ince je po svém příchodu na plac jedním z nejaktivnějších hráčů Rams. Střídající mladík nyní připravil střeleckou pozici pro Hughese, ten ale neměl seřízená mířidla a vysoko přestřelil.
     
    69
    Shackell naprosto dominantním způsobem ovládl hlavičkový souboj ve středu hřiště a ačkoliv se k míči poté dostal domácí kapitán Dawson, šéf hullské defenzívy namazal míč svému protějškovi Keoghovi.
     
    70
    Průnikový pas Inceho byl Odubajem ztečován do zámezí, Rams tak budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    71
    Zodpovědnost na sebe nakonec vzal Chris Martin a málem z toho byl gól, rána zkušeného záložníka Derby ale mířila do míst, kde stál připravený Jakupovic!
     
    72
    Johnny Russell se pokusil dojít si pro penaltu, v pokutovém území soupeře ale upadl až příliš okatě a sudí Michael Oliver jeho záměr prokoukl.
    Momentální stav dvojzápasu - ještě to bude drama!
     
    73
    Dosud prakticky neviditelný El Mohamady se zničehonic připletl do solidní příležitosti Tigers, osmadvacetiletý egyptský reprezentant ale nedokázal vystřelit podle svých představ.
     
    74
    Chris Martin pro jistotu uklidil Snodgrassův centr z levé strany do zámezí, Hullští tak budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    75
    Kingston Communications Stadium se s přibývajícím časem dostává do varu. Domácí příznivci cítí, že Hullští jsou čtvrthodinu od postupu do finále ve slavném Wembley!
     
    77
    Hendrick nyní při pokusu o odkop míče promáchl a kulatý nesmysl nakonec skončil v zámezí, Robert Snodgrass se tak za pár chvil ujme exekuce dalšího rohového kopu.
     
    78
    Snodgrassův centr byl ukázkový, nicméně nikdo v oranžovém se nedokázal prokousat ke střele. El Mohamady poté ještě vybojoval další roh pro partu Steva Bruce!
     
    79
    Keogh se Shackellem postupně zakládají další akci Rams od půlící čáry, hráči v oranžových dresech se už zatáhli hluboko před vlastní pokutové území.
     
    80
    Johnny Russell na pravém křídle o balon přišel, domácí ale následně rozehráli hodně lehkovážně a Jakupovic nakonec musel celou situaci vyřešit bleskurychlým vyběhnutím.
     
    81
    V zámezí už se připravuje na nástup do akce velezkušený snajpr Darren Bent, dá se očekávat pořádně dramatický závěr boje o finále play-off!
     
    83
    Střídání v týmu Derby County: ze hřiště odchází Russell, přichází Bent.
     
    84
    Hendrick se provinil zbytečným nedovoleným zákrokem u pravé postranní čáry a Hullští samozřejmě s rozehrávkou vůbec nespěchají.
     
    85
    Richard Keogh mocným nákopem vrátil Rams na útočnou polovinu, nicméně aktivně napadající svěřenci Steva Bruce zatím nepouští hosty do žádných nebezpečných situací.
     
    86
    Po Martinově ztrátě míče mohl dopředu zamířit Ahmad El Mohamady, egyptský legionář se ale daleko neprotlačil a hosté od Hendricka zakládají další protiakci.
     
    87
    Nepovedený centr adresovaný Darrenu Bentovi skončil v náruči připraveného Jakupovice, Tigers jsou každou odehranou minutou blíže a blíže vytouženému postupu!
     
    88
    Střídající Meyler si zkušeně došel pro další Hendrickův faul, Hullští tak budou mít dvě minuty před koncem základní hrací doby k dispozici přímý kop z pravé strany.
     
    88
    Hostující hráč s osmičkou na zádech navíc vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    89
    Robert Snodgrass poněkud překvapivě zvolil přímou střelu a ta málem dokonale zaskočila Carsona, ten si ale nakonec poradil a Rams zakládají další zoufalý protiútok!
     
    90
    Střídání v týmu Derby County: ze hřiště odchází Olsson, přichází Camara.
     
    90
    Michael Oliver nastavil čtyři minuty a fotbalisté Derby County se už usadili na útočné polovině, tohle bude ještě pořádné drama!
     
    90+1
    Martin se nedohodl se střídajícím Camarou a míč skončil v zámezí, Tigers nyní sáhnou ke svému závěrečnému střídání.
     
    90+2
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Diamé, přichází Clucas.
     
    90+3
    Michael Dawson nic nevymýšlel a důrazným odkopem dostal míč k půlící čáře. Rams to následně zkusili nákopem na rozběhnutého Camaru, ten si ale nedokázal zpracovat balon na hrací ploše.
     
    90+4
    Už se nám rozběhla poslední minuta nastaveného času a po obranném zákroku Michaela Dawsona budou hosté zahrávat rohový kop. Do pokutového území soupeře míří i brankář Scott Carson!
     
    90+4
    Meyler s Clucasem ale bez problémů dopravili míč až na útočnou polovinu, vše nasvědčuje tomu, že Rams už vstřelit třetí gól nestihnou...
     
    90+5
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Snodgrass, přichází Maguire.
     
    90+5
    Darrena Benta zradilo zpracování a Moses Odubajo si poté došel pro faul. Sudí Michael Oliver ale nechává stále pokračovat ve hře!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Uff, to bylo drama! Parta Steva Bruce to nakonec zvládla, Hull City postupuje do finále play-off o Premier League ve slavném chrámu Wembley! Kontrast mezi prvním a druhým zápasem byl až neuvěřitelný – zatímco na hřišti Derby Tigers zcela dominovali a zvítězili jasně 3:0, první poločas odvety Brucova parta prospala a Rams to dokázali dvěma brankami potrestat. Na tu třetí už ale Richard Keogh a spol. nedosáhli, a postup do finále proti Sheffieldu Wednesday jim tak o vlásek unikl!
    Nakonec z toho bylo až nečekané drama, Tigers ale nakonec náskok z prvního utkání uhájili!
     
    To je z mé strany již vše, brzy na počtenou! (22:43:51)

    Vojtěch Balon

    Branky: 7. Russell, 36. Robertson (vla.)

    Karty:   21. Snodgrass (HLL), 30. Livermore (HLL), 50. Odubajo (HLL) – 56. Shackell (DER), 88. Hendrick (DER)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:13. Rohy: 4:3. Fauly: 7:9.
    Hull City AFC: Jakupovic – Odubajo, Dawson, Davies, Robertson – Huddlestone (52. Meyler), Livermore, Snodgrass (90+5. Maguire), El Mohamady – Diamé (90+2. Clucas), Hernández.
    Náhradníci: Kuciak, Maguire, Bruce, Meyler, Maloney, Clucas, Akpom

    Derby County: Carson – Christie, Bryson, Keogh, Hendrick – Martin, Russell (83. Bent), Shackell, Hughes – Weimann (61. Ince), Olsson (90. Camara).
    Náhradníci: Grant, Buxton, Bent, Johnston, Butterfield, Camara, Ince

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Wilkes
    14.05.2016
    Derby - Hull City 0:3

    Branky: 30. Hernandez, 40. Shackell (vla.), 90+8. Robertson

    Karty:   28. Olsson (DER) – 35. Dawson (HLL), 45+2. Livermore (HLL), 72. Odubajo (HLL)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:17.
    bahis siteleri