Club Brugge – Oostende 2:2 (kon.) | Gent – Genk 0:0 (kon.) | Anderlecht – Waregem 2:0 (kon.)
konec
Club Brugge KV
2:2 (1:0)
KV Oostende
Neděle 22.05.2016, 14:30 • Jan Breydelstadion , Brugge • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (16:30:33)
     
    Domácím ale remíza vůbec nemusí vadit! Bruggy nyní převezmou titul pro šampióna belgické ligy pro sezónu 2015/2016!
     
    Strhující utkání je u konce! Domácí dnes chtěli dopřát svým fandům vítězné mistrovské oslavy. První krok udělal domácí celek už po sedmi minutách, kdy se trefil Diaby! Oostende mohlo v první půli vyrovnat, ale Berrier ve vyložené šanci minul branku! Ve druhém poločase už se hostům podařilo srovnat krok. V 65. minutě totiž střídající Cyriac krásnou střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1! Bruggy si ale vzaly ztracené vedení zpět! Pět minut před koncem vytěžil branku z obrovského tlaku de Bock! Zdálo se, že se domácí se sezónou rozloučí vítězně, ale v 90. minutě propadl centr k Jonckheeremu, jež vyrovnal na konečných 2:2!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí mohli rozhodnout! Centr od rohového praporku propadl na zadní tyč, kde stál střídají Dierckx, jež ze dvou metrů poslal balón nad prázdnou branku!
     
    90+3
    Musona se ještě hnal za přihrávkou na hranici pokutového území, jenže stoper Mechele mu vynikajícím skluzem odpálil balón do zámezí. Oostende bude vhazovat.
     
    90+2
    Ani jeden z celků už nikam nepospíchá. Hraje se převážně ve středu hrací plochy a čeká se na závěrečný hvizd. U míče jsou nyní fotbalisté Oostende.
    90. JONCKHEERE - 2:2
     
    90
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Oostende přeci jen dokázalo pokazit domácím fanouškům náladu. MICHIEL JONCKHEERE si na zadní tyči počkal na přetažený centr, obešel obránce a nakonec propálil brankáře Butelleho!
     
    89
    Bruggy z přímého kopu vytěžily jen rohový kop. Po něm se k zakončení nikdo v tmavém dresu nedostal, brankář Biebauw si došel pro míč. Hosté ještě mají čas na vyrovnání.
     
    88
    Vandendriessche fauloval v blízkosti rohového praporku. Domácí mají k dobru přímý kop, všichni hlavičkáři už putují před Biebauwa. Diváci jsou na nohou.
     
    87
    Claudemir se tlačil do pokutového území. Na jeho hranici se pustil do kličky kolem Davida Rozehnala, ale český obránce nakopl míč do soupeře, od nějž se balón odrazil do zámezí.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Antunes (KV Oostende).
    85. de BOCK - 2:1
     
    85
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí si přeci jen berou zpět ztracené vedení! Vanaken si narazil míč před hranicí velkého vápna a nezištnou přihrávkou uvolnil LAURENSE DE BOCKA, jež střelou po zemi k přední tyči vrátil domácím vedení!
     
    84
    Z něj však domácí nic nevytěžili. Hostující obrana vyhlavičkovala míč ven ze šestnáctky. Bruggy ale nadále zůstávají u míče. Domácí chtějí slavit titul vítězstvím.
     
    83
    Střídající Dierckx našel přetaženým centrem Vanakena. Druhý jmenovaný se na zadní tyči položil do míče, ale jeho zakončení srazila obrana Oostende na rohový kop.
     
    82
    Vandendriessche si vyměnil míč s Musonou a poté raději obrátil hru ke stoperům. Oostende drží míč na polovině soupeře, avšak hosté se nikam neženou.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka dnešního utkání. Skóre je stále nerozhodné. O něco více ze hry mají v posledních minutách domácí, avšak hosté fantasticky brání.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Diaby, 85. de Bock – 65. Cyriac, 90. Jonckheere

    Karty:   45. Diaby (BGY) – 68. Rozehnal (OOS), 77. Musona (OOS), 86. Antunes (OOS)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:6.
    Club Brugge KV: Butelle – Meunier (54. De fauw), Mechele, Denswil, de Bock – Claudemir, Vormer (80. Vossen), Simons (C) – Vanaken, Diaby, Izquierdo (48. Dierckx)
    Náhradníci: Wesley, Vossen, Bruzzese, Coopman, Dierckx, Bolingoli Mbombo, De fauw

    KV Oostende: Biebauw – Vandendriessche, Rozehnal, Milić, Antunes – Jali, Berrier (64. Jonckheere), Siani (C) – Musona, Akpala (54. Cyriac), El Ghanassy (77. Godwin)
    Náhradníci: Ovono, de Schutter, Cyriac, Pedersen, Jonckheere, Godwin, Godeau
    thejrc.org