HC Boskovice – IHC Přerov 3:7 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Nový Jičín 3:5 (kon.) | Černošice – Brno 11:6 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Roller Storm 8:5 (kon.) | HC Boskovice – IHC Nový Jičín 1:9 (kon.) | ILHK Hr. Králové – IHC Prague Rats 2:5 (kon.)
IHC Kladno – Brno 6:2 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Přerov 10:9 (kon.)
konec
ILHK Hradec Králové
2:5 (0:1, 1:3, 0:1, 1:0)
IHC Prague Rats
Sobota 28.05.2016, 17:00 • Malá hala Tipsport areny Pardubice • STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dnes podruhé vás zdravím z malé haly pardubické Tipsport areny. Už za sebou máme vítězství domácího Hradce Králové nad pražským Roller Stormem 8:5, teď nás čeká přece jen o něco očekávanější bitva.

    Dorazil totiž Beroun, jeden z nejlepších týmů soutěže, který má velkou šanci vyhrát základní část! Zato Hradečtí už mají definitivní jistotu sedmé příčky, ve čtvrtfinále tak příští víkend pojedou na půdu druhého celku. Tam ještě rozhodnuto zdaleka není.
     
    Úvodní sestavy:

    ILHK Hradec Králové: Mahdal – L. Novák, T. Půlpán, Poul, Svoboda, J. Novák, A. Půlpán "C", Šafránek, Bureš, Malík, Bezděk.

    IHC Berounští Medvědi: Michajlov (Kolinger) – Kafka "C", Rubeš, Brandejský, Tvrzník, Pavlata, Šinágl, J. Bernad, D. Bernad, Fiala, Hájek, Pouska.

    Rozhodčí: Pahulák, Barek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Hradecká dvojčata Novákova se postarala o první dvě útočné akce, po nichž Martin Michajlov raději přikryl kotouč pod lapačkou.
     
    01:16
    Na druhé straně přišel protiútok Radka Pavlaty. Jeho střela myslím byla trochu tečovaná, proto měl Mahdal drobné problémy, aby ji zkrotil mezi nohama.
     
    01:43
    Lukáš Novák znovu prověřil Michajlova, ten zasáhl lapačkou, nicméně kotouč mu z ní vypadl.
     
    02:04
    A tentokrát Lukáš Novák minul berounskou svatyni.
     
    02:29
    Něco mi říká, že nás čeká mnohem hezčí a čistější inline hokej než odpoledne proti Roller Stormu.
     
    03:02
    Hosté střídali poměrně těsně, nicméně zvládli to tak, aby se nemuselo pískat. Zatím sledujeme pozvolné kombinace na obou stranách.
     
    03:55
    A máme tu první vyloučení zápasu. David Šafránek (IHK) ztratil puk a následně se po soupeřově hokejce ohnal, dostává minutu a půl za sekání.
     
    04:35
    Reprezentant Petr Kafka ze zadní pozice donutil Michala Mahdala zasáhnout, kotouč následně vyletěl do ochranné sítě.
     
    04:54
    Další rána Kafky minula branku, potom také další člen národního týmu David Bernad netrefil.
     
    05:30
    Hradec je kompletní, zpočátku hodně nebezpečná přesilovka Medvědů nenesla úspěch.
     
    06:33
    Hradečtí pozvolna kombinují...
     
    06:52
    ...ke kotouči se ale dostali hosté. Rozehrávající Martin Pouska se poroučel k zemi, nicméně spoluhráči jeho situaci dojeli.
     
    07:21
    David Šafránek natahoval ke své ostré střele přes obránce, ta ke štěstí hostů minula branku. Proti tomuhle by se Michajlovovi těžko zasahovalo.
     
    08:24
    Aleš Půlpán vrátil puk Lukáši Bezděkovi, ten počkal až mu Půlpán najede. Nicméně zpracovat prudký puk před brankou bylo hodně těžké.
     
    08:57
    Ujíždějící David Bernad to z pravé strany moc dobře zkusil pod Mahdalovu vyrážečku. Hradecký gólman sice zkrotil puk až napodruhé, ale zkrotil.
     
    09:13
    "Dobrá byla," chválí spoluhráči rychlou akci Jakuba Nováka. Ten z pravé strany zkusil překvapit mladého Michajlova bekhendem, ale brankář Medvědů se nenechal.
     
    09:54
    Petr Kafka zkušeně přenechal za sebe a číslo 73 samozřejmě značilo Tomáše Rubeše. Ten ovšem z dobré pozice minul bližší hradeckou tyčku.
     
    10:28
    A teď to zkusil Martin Fiala, jeho střelu ale výtečně vyklekl Ondřej Poul.
     
    11:14
    Medvědi právě vstřelili branku!
    Další akce profesionála z francouzského Garges už ale končí úvodní brankou utkání! Po nahrávce Davida Bernada natáhl MARTIN FIALA na levé straně k nesmírně přesné střele, která prošla za Mahdala, a Beroun se ujímá vedení – 0:1. Asistence: David Bernad.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    Sledujeme úplně jiný inline hokej než odpoledne proti Roller Stormu, o úroveň kvalitnější, pochopitelně za to může kvalita hradeckého protivníka. I když chápu, že fanoušci by chtěli víc branek. Beroun ale po zásluze o gól vede, těšme se na další průběh zápasu.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:37
    Petr Fiala zase přenechal puk za sebe, kde tentokrát nebyl David Bernad, ale jeho starší bratr Jakub. Jeho švihovku na druhý růžek zkontroloval Mahdal vyrážečkou.
     
    13:15
    Lukáš Novák hledal zpoza brány Jakuba, ten by byl ve velké šanci, ale soupeř mu na poslední chvíli zblokoval hokejku. Ještě předtím Jakub napálil Michajlova do masky.
     
    13:55
    A teď se do kombinace hradeckých dvojčat, dalších mistrů světa z loňského Rosaria, přidal Tomáš Půlpán. Střelu Lukáše Nováka odvrátili hosté do ochranné sítě.
     
    14:43
    Po umělé ploše malé haly v Pardubicích se prohání i Martin Tvrzník. Ten ještě předloni bojoval za české barvy coby hráč, loni už se chopil trenérské role. A co si budeme povídat, začít zlatou medailí, to není úplně k zahození.
     
    15:09
    Ou! Jiří Brandejský po nádherné přihrávce trefil místo prázdné brány jen beton Michala Mahdala, který už byl vyšachovaný!
     
    15:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš v křišťálově čisté podobě! ALEŠ PŮLPÁN to teď vzal na sebe, a byla to velká paráda. Hradecký kapitán vyjel z rohu, prokličkoval se kolem soupeřů a svou sóloakci zakončil bekhendovou střelou mezi betony Michajlova. Máme vyrovnáno – 1:1! Asistence: David Šafránek, Lukáš Bezděk.
     
    15:42
    Medvědi právě vstřelili branku!
    Jenže pouhých 20 sekund poté si Berounští berou zpátky ztracené vedení! Jak je dnes zvykem Petra Kafky, znovu přenechal kotouč pro svého parťáka, kterým byl TOMÁŠ RUBEŠ. Na jeho přesnou švihovku pod břevno Mahdal nedosáhl – 1:2! Asistence: Petr Kafka.
     
    16:24
    Medvědi právě vstřelili branku!
    Jako by Medvědi potřebovali, aby je hradecký lev zakousl a vyburcoval. Hosté další trefou odskakují na rozdíl dvou branek! Z levé strany tentokrát pálil DAVID BERNAD a byl znovu velmi přesný, našel místo v bližším růžku – 1:3. Asistence: Martin Fiala.
     
    18:12
    Aktivní dvojice Kafka – Rubeš teď svou akci překombinovala. Tomáš Rubeš vracel svému spoluhráči, který už byl ale z úhlu a nečekal to.
     
    18:53
    Lukáš Novák těsně minul berounskou svatyni, na druhé straně Mahdal vytáhnul pokus Jakuba Bernada podle všeho na tyč a do ochranné sítě.
     
    20:04
    Medvědi právě vstřelili branku!
    Ovšem tohle byla taky nádhera, co MARTIN FIALA provedl Tomáši Půlpánovi! Kotouč se vracel právě k téhle dvojičce hráčů a Fiala, který dřív hrál i tady v Pardubicích, si dokázal svého soka drze obhodit. Pak už uháněl na Mahdala sám a aniž bych chtěl hradeckého brankáře podceňovat, proti Fialovým ručičkám to měl opravdu složité – 1:4! Asistence: Martin Pouska.
     
    21:46
    Čtvrtý gól hostů byl pro psychiku na obou stranách docela důležitý. Medvědi teď hrají ve viditelné pohodě.
     
    22:42
    Na druhé straně se střela Aleše Půlpána odrazila od zadního plexiskla zpět do hry a na berounské břevno, ale dál už nikam.
     
    23:47
    Hradečtí měli ještě velkou šanci, Aleš Půlpán naservíroval puk Adamu Svobodovi, ale jeho střelu ještě hokejkou zblokoval bránící hráč.
     
    23:47
    A domácí tým si zahraje první početní výhodu. Martin Fiala (IBE) je vyloučen za sekání.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Hradec se snaží, nicméně Beroun svou kvalitou trestá jeho chyby. Zkraje druhé části srovnal Aleš Půlpán, jenže za minutu a dvě sekundy hosté dvěma brankami zase odskočili a pak se Martin Fiala trefil podruhé. Domácí to budou mít těžké.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    24:30
    Hradečtí to vykombinovali dobře, ale David Šafránek napálil jen tyčku!
     
    25:24
    Domácí pak předvedli dvě nastřelení, po nichž se pokoušeli dorážet. Ani jednou je ale Martin Michajlov se spoluhráči nenechal.
     
    26:09
    David Šafránek v přečíslení žabičkou vyslal dopředu Aleše Půlpána, ten ale na Michajlova nevyzrál!
     
    27:16
    Lukáš Novák skvostným způsobem rozehrál hradeckou akci, víceméně už na čtvrtině hřiště založil přečíslení. V něm vybídl Nicolase Bureše, ale proti němu zasáhl Michajlov pravým betonem!
     
    27:38
    A jenom o chvíli později přišla podobná akce na druhé straně. Spoluhráč našel Martina Pousku, který z první poslal puk na Mahdala, ale také on bleskurychle vykopl pravý beton!
     
    28:50
    A teď se zase před berounského gólmana prokličkoval Aleš Půlpán. Sledujeme svižný inline hokej, teď mu chybí jen přesnost v zakončení.
     
    29:43
    Ostřílený Petr Šinágl parádně projel až před Mahdala, ten si připisuje další důležitý zákrok pravým betonem.
     
    29:58
    Medvědi právě vstřelili branku!
    Teď už to vyšlo. Medvědi přidávají pátou branku po vynikající kombinaci. Petr Šinágl od levého hrazení moc dobře viděl volného JIŘÍHO BRANDEJSKÉHO, který jen nastavil hokejku a kotouč přesně ztečoval ke druhé tyčce – 1:5! Asistence: Petr Šinágl, David Bernad.
     
    31:09
    Hradec není rozhodně bez šancí, naopak! Jenže góly prostě nedává. Lukáš Novák hraje výborný zápas, ale teď neproměnil dvě šance, jedna skončila na tyči. Pak Michajlov pro změnu famózně vychytal jeho bratra Jakuba.
     
    32:58
    Na nastřelení Tomáše Půlpána si počkal Ondřej Poul. Nevím, zda se mu podařilo puk tečovat, ale Michajlov znovu skvěle zasáhl lapačkou.
     
    33:30
    Třetí přesilovka pro hradecké šelmy. Martin Tvrzník (IBE) si tady u nás odsedí minutu a půl za krosček.
     
    34:19
    Hosté vystihli hradeckou rozehrávku, zatím se brání úspěšně...
     
    34:38
    Nebezpečnou švihovku Davida Šafránka krotil Michajlov nadvakrát, podruhé snad na čáře. Ale zase uspěl. Chytá skvěle.
     
    35:02
    Ani Jakub Novák nenašel místo v jeho výstroji, hledal ho u vyrážečky. Medvědi jsou kompletní.
     
    35:10
    No a Martin Tvrzník se hned z trestné vydal dopředu a i z velkého úhlu ještě prověřil pozornost Michala Mahdala.
     
    35:42
    Mockrát jsme dneska neviděli Petra Kafku vystřelit. Teď si s ním Mahdal poradil vyrážečkou.
     
    35:58
    Ani Michal Mahdal se nechce nechat zahanbit. V posledních sekundách třetí čtvrtiny na něj uháněl sám Martin Tvrzník, ale Mahdal se položil a zastavil i rychlou střelu k bližší tyči!
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Beroun zvýšil své vedení na čtyřbrankové, aktivnější Hradec naopak ve třetí částí své šance neproměnil. A může toho litovat, protože tohle se mu už bude dohánět těžko.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    37:11
    Hradec zvolna kombinuje, čekáme na první zajímavou akci.
     
    37:28
    Ta přišla z hokejky Lukáše Nováka, nicméně Michajlov měl lapačku bezpečně na svém místě.
     
    37:53
    Zasahovat vzápětí musel dvakrát i Mahdal, podruhé vytáhl Šináglův pokus vyrážečkou.
     
    39:08
    Martin Tvrzník zpomalil svou akci a přenechal puk Petru Šináglovi. Ten trochu atypicky zkoušel Mahdala překvapit rychlým výjezdem zpoza branky, ale nevyšlo mu to.
     
    39:57
    Jiří Brandejský natáhl z pravé strany a trefil bližší hradeckou tyčku!
     
    40:27
    Beroun celkem s přehledem kontroluje svůj náskok, teď Mahdal doslova ustál bombu Davida Bernada.
     
    41:20
    Po delší době musel zasahovat Martin Michajlov. Výtečně se natáhl proti střele Davida Šafránka, která mu šla do protipohybu.
     
    42:03
    Martin Pouska ukázal u mantinelu srdce bojovníka. Už to vypadalo, že mu protihráč puk vzal, ale Pouska nakonec tenhle souboj přece jenom vyhrál a mohl uhánět dopředu.
     
    42:50
    Naopak Martin Tvrzník ukázal, jak se míří pánu bohu do oken! Martin Fiala ho křižným pasem vyzval ke skórování, ale mozek berounské sestavy přestřelil prázdnou branku.
     
    43:48
    Tomáš Půlpán si klepl o zpětný pas, jeho pumenice však berounskou klec minula.
     
    44:17
    Hradečtí se provinili nedovoleným zákrokem, proto hosté mají ponechanou výhodu.
     
    44:37
    Ondřej Poul (IHK) – 2 minuty za hákování.
     
    44:37
    Myslím, že právě nyní vyměnil Beroun gólmana, Martina Michajlova nahrazuje na poslední minuty Jan Kolinger.
     
    46:23
    Můžu s čistým svědomím říct, že na tuhle přesilovku nebudou Středočeši vzpomínat ve svých snech. To by byly pěkně černé noční můry.
     
    47:11
    Dělovku Radka Pavlaty vyráží Mahdal vyrážečkou.
     
    47:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    V samotném závěru ještě Hradec koriguje skóre. Bylo to v ponechané výhodě, nicméně domácí ještě nestihli nahradit brankáře. Aleš Půlpán v rychlé akci vyzval DAVIDA ŠAFRÁNKA, a ten se před prázdnou klecí nemýlil – 2:5! Asistence: Aleš Půlpán.
     
    47:56
    Domácí ještě chtějí se zápasem "něco" udělat, ale marně. Asi poslední ránu utkání vyslal Lukáš Novák.
     
    Konec zápasu.
     
    Beroun dnes prokázal svou kvalitu a zkušenost. Zápas rozhodl ve druhé čtvrtině, kdy po hradeckém vyrovnání vstřelil tři rychlé góly. Hradečtí měli zejména ve třetí části hodně šancí, ale hostům skvěle zachytal Martin Michajlov.

    Hradec Králové tak zakončil základní část Stilmat extraligy na sedmém místě, naopak Beroun v případě, že zítra bude proti Roller Stormu bodovat, základní část vyhraje. Je ale otázkou, jak moc by se těšil ve čtvrtfinále na osmý Zlín.

    Ode mě je to pro dnešek z Pardubic vše, mějte se fajn a někdy příště na shledanou! (18:28:28)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. A. Půlpán (Šafránek, Bezděk), 48. Šafránek (A. Půlpán) – 12. Fiala (D. Bernad), 16. Rubeš (Kafka), 17. D. Bernad (Fiala), 21. Fiala (Pouska), 30. Brandejský (Šinágl, D. Bernad)


    ILHK Hradec Králové: Mahdal – L. Novák, T. Půlpán, Poul, Svoboda, J. Novák, A. Půlpán "C", Šafránek, Bureš, Malík, Bezděk.
    IHC Prague Rats: Michajlov (45. Kolinger) – Kafka "C", Rubeš, Brandejský, Tvrzník, Pavlata, Šinágl, J. Bernad, D. Bernad, Fiala, Hájek, Pouska.

    Rozhodčí: Pahulák, Barek.
    bahis siteleri