Zrinjski Mostar – Legia 1:1 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Alaškert 2:0 (kon.) | Karabach – Dudelange 2:0 (kon.)
Beer Ševa – Šeriff Tiraspol 3:2 (kon.) | BATE – Seinäjoki 2:0 (kon.) | Lincoln – Celtic 1:0 (kon.)
New Saints – APOEL 0:0 (kon.) | Valletta – CZ Bělehrad 1:2 (kon.) | Salzburg – FK Liepāja 1:0 (kon.)
Vardar – Dinamo Záhřeb 1:2 (kon.)
konec
Hapoel Beer Ševa
3:2 (1:1)
Šeriff Tiraspol
Úterý 12.07.2016, 19:50 • Arthur Vasermil Stadium, Be'er Sheva • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, brzy zase na počtenou! (21:53:28)
     
    Je dobojováno, že to byl ale zápas! V sedmém nejlidnatějším městě Izraele se nám nakonec strhla pořádná přestřelka orámovaná třemi penaltami pro Hapoel. Domácí proměnili dvě ze tří, tu poslední v samotném závěru, a tak si nakonec vypracovali vcelku slušnou výchozí pozici do odvety. Připomínám ale, že Šeriffu bude k postupu do třetího předkola stačit i výhra 1:0 či 2:1 na domácím hřišti.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Yahaya byl na nosítkách naložen na vozítko známé spíše z golfových hřišť a odvezen ze hřiště.
     
    90+2
    Domácí kapitán Elyaniv Barda nedovoleně zajel do Yahayi, který se válí v bolestech na trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře, na hrací plochu už dokonce upalují zdravotníci s nosítky.
     
    90+1
    Domácí lodivod Barak Bakhar sáhl k poslednímu střídání, Buzagla nahrazuje Ohayon.
    90. Maharan RADI - 3:2
     
    90
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku!
    Domácím to z pokutového kopu vychází podruhé ze tří pokusů! K exekuci se tentokrát postavil MAHARAN RADI a arabský fotbalista s izraelským občanstvím zakončil neomylně do Mitrevova protipohybu!
     
    89
    Krajní zadák Škvorc totiž v pokutovém území nepochopitelně zajel do střídajícího Sahara, španělský sudí Del Cerro mu tak udělil žlutou kartu a ukázal k penaltovému puntíku.
     
    88
    Jenže pozor, Hapoel bude skutečně zahrávat svou třetí penaltu v zápase!
     
    87
    Melikson si očividně šel už pro třetí penaltu pro Hapoel v utkání, pád v šestnáctce ovšem evidentně nafilmoval, a tak vyfasoval žlutou kartu za simulování.
     
    85
    Pět minut před koncem začíná tlak Hapoelu opět poněkud polevovat, momentálně sledujeme vyrovnaný fotbal bez šancí na jedné ani druhé straně.
     
    84
    Dupovac zahrál míč na jistotu do zámezí, Be'er Sheva tak zahrávala další roh. Ani tentokrát z toho nic převratného nevzniklo, Davidzadovi totiž v klíčový moment sjel balon z kopačky.
     
    83
    Na druhé straně se musel činit brankář Goresh, střídající Subotic se totiž dostal k hlavičce ze skvělé pozice a strážce svatyně Hapoelu měl co dělat, aby míč udržel před brankovou čarou!
     
    82
    Po pokračujícím tlaku Hapoelu si domácí vybojovali rohový kop, ani tento Buzaglův centr v prostoru před Mitrevem nikoho v červeném dresu nenašel.
     
    80
    Nwakaeme si na pravé straně netroufl na centru, po pokračující akci Hapoelu ovšem skončil míč v síti! To ale není nic platné, Barda byl totiž v jasném ofsajdu.
     
    79
    Střídající Sahar se zničehonic dostal do pokutového území, tam mu ale míč ujel z kopačky, a tak mu k ničemu nepomohl ani fakt, že se Metoua nešťastně srazil s brankářem Mitrevem.
     
    78
    O první vzruch po nějaké době se postaral domácí forvard Nwakaeme, jehož projektil z ostrého úhlu ale zamířil vysoko nad a následovat bude pouze odkop od Mitrevovy svatyně.
     
    76
    Na trávníku se v posledních minutách nic smysluplného neděje a také atmosféra na Arthur Vasermil Stadium je o poznání komornější, domácí si nyní vyměňují balon na vlastní polovině.

    Vojtěch Balon

    Branky: 43. Ogu (Melikson), 52. Barda (pen.), 90. Radi (pen.) – 22. Ivančić (Kvržić), 64. Brezovec (Ricardinho)

    Karty:   4. Hoban (HBE), 61. Taha (HBE), 87. Melikson (HBE) – 9. Aliti (TRS), 51. Dupovac (TRS), 89. Škvorc (TRS)   26. Aliti (TRS)

    Neproměněná penalta: 28. Buzaglo (HBE), brankář Mitrev zneškodnil


    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:17.
    Hapoel Beer Ševa: Goresh – Bitton (64. Radi), Taha, Soares, Davidzada – Buzaglo (90+1. Ohayon), Hoban (70. Sahar), Ogu, Melikson – Barda "C", Nwakaeme.
    Náhradníci: Haimov – Vítor, Radi, Sahar, Broun, Ohayon, Shabtai

    Šeriff Tiraspol: Mitrev – Škvorc, Savić (46. Dupovac), Sušić "C", Aliti – Ricardinho, Kvržić, Yahaya, Brezovec – Ivančić (74. Subotic), Gînsari (31. Metoua).
    Náhradníci: Koşelev – Jabbie, Metoua, Ivanov, Dupovac, Puntus, Subotic

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez (všichni Španělsko)
    Úterý 19.07.2016
    Šeriff Tiraspol - Beer Ševa 0:0

    Karty:   20. Kvržić (TRS), 21. Metoua (TRS), 77. Gînsari (TRS), 87. Ivančić (TRS) – 20. Ogu (HBE), 42. Hoban (HBE), 83. Goresh (HBE)   90+4. Hoban (HBE)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:19.
    thejrc.org