Alaškert – Dinamo Tbilisi 1:1 (kon.) | FK Liepāja – Salzburg 0:2 (kon.) | APOEL – New Saints 3:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Beer Ševa 0:0 (kon.) | Seinäjoki – BATE 2:2 (kon.) | Kodaň – Crusaders 6:0 (kon.)
CZ Bělehrad – Valletta 2:1 (kon.) | Legia – Zrinjski Mostar 2:0 (kon.) | Mladost Podgorica – Ludogorec 0:3 (kon.)
konec
Alaškert Jerevan
1:1 (0:1)
FC Dinamo Tbilisi
Úterý 19.07.2016, 17:00 • Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadašt, Jerevan • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z odvetného duelu druhého předkola Ligy mistrů, v němž od 17 hodin Alaškert FC přivítá FC Dinamo Tbilisi. Tak si to nenechte ujít!
     
    Celek, který relativně nedávno trénoval bývalý reprezentační kouč Michal Bílek, si účast ve druhém předkole Ligy mistrů zajistil jakožto jednoznačný mistr své země, Dinamo ovládlo gruzínskou ligu s třináctibodovým náskokem. To domácí Alaškert nastoupil hned do prvního předkola, ve kterém arménský šampion vyřadil po výsledcích 0:0 a 3:0 Santa Colomu.
     
    Po prvním utkání má blíže postupu tým z gruzínské metropole, Dinamo totiž ovládlo domácí duel díky trefám Kiteišviliho a Kvilitaii 2:0. Tbiliští měli po celý zápas jednoznačnou územní i střeleckou převahu a zvítězili zcela zaslouženě, tak se nechme překvapit, zdali domácí publikum vybičuje Alaškert k výkonu, který by stačil na umazání dvougólového manka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Alaškert FC: Kasparov – V. Minasjan "C", Tasić, A. Voskanjan – Artak Edigarjan, Muradjan, Dašjan – Artur Edigarjan, Kvekveskiri – Gyozaljan, Grigorjan.
    Náhradníci: Beglarjan – Melkonjan, Ghazarjan, Veranjan, Poghosjan, Hovsepjan, Savin

    FC Dinamo Tbilisi: Scribe – Lobžanidze, Santos, Amisulašvili "C", Čelidze – Jigauri, Kitejšvili, Parunašvili, Chanturišvili – Kvilitaja, Dvališvili.
    Náhradníci: Lomaia – Tsinsadze, Gelašvili, Papunašvili, Tevzadze, Coureur, Álvaro

    Rozhodčí: Al-Hakim – Gustavsson, Magnusson (všichni Švédsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jerevanský stadion Vazgena Sargsyana anvan Hanrapetakana Marzadašta na duel druhého předkola Ligy mistrů zeje prázdnotou, nejspíše hlavně proto, že Alaškert je od hlavního města Jerevanu, kde se toto utkání hraje, vzdálen 50 kilometrů.
     
    2
    Fotbalisté gruzínského celku se usadili na útočné polovině a hned z toho bude přímý kop pro Dinamo, zbytečným faulem se provinil štítový záložník Muradjan.
     
    3
    Exekuci zmiňované standardky si vzal na starost Chanturišvili, hostující záložník ale vysoko přestřelil Kasparovovu svatyni.
     
    4
    V Jerevanu momentálně panuje tropických pětatřicet stupňů Celsia a trávník je poněkud rozměklý, tak se nechme překvapit, jak se to podepíše na úrovni zápasu.
     
    5
    Svěřenci slovenského trenéra Juraje Jarábka jsou zatím aktivnějším týmem, v kombinaci jim ale chybí přesnost. Po další nepovedené akci Dinama bude následovat odkop od Kasparovovy svatyně.
     
    6
    A znovu. Chanturišvili to vzal z uctivé vzdálenosti na sebe a tvrdě vypálil, jeho projektil ovšem poměrně výrazně minul domácí svatyni.
     
    7
    Rene Santos dostal sám sebe pod tlak a situaci musel vyřešit zpětnou přihrávkou na gólmana Scribeho, byl ovšem při tom faulován Arturem Edigarjanem, a tak hosté zůstanou u míče.
     
    8
    Parunašvilimu se sice z pravé strany nepodařilo odcentrovat, akce Tbilisi ovšem ještě pokračovala a nakonec z toho byla vcelku zajímavá kombinace na hranici pokutového území, která ovšem vpravdě k ničemu nevedla.
     
    10
    Alaškertští příznivci spílají švédskému sudímu Mohamedovi Al-Hakimovi za neodpískaný zákrok na Norayra Gyozaljana v pokutovém území, domácí útočník se ovšem po kontaktu se Santosem skácel k zemi hodně ochotně.
     
    11
    Dvališvili leží na zemi a hra je přerušena, nicméně po další nepovedené akci Dinama bude následovat pouze odkop od Kasparovovy branky.
     
    12
    Pronikající Kvilitaja si v souboji s domácím zadákem Tasićem počínal nedovoleně, fotbalisté Alaškertu tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    13
    Scribe měl snad poprvé v zápase o zábavu postaráno, dalekonosný pokus Artaka Edigarjana ale proletěl vysoko nad břevnem jeho svatyně.
     
    15
    Úvodní patnáctiminutovka je minulostí a mnoho zajímavého se toho zatím na hrací ploše neudálo, fotbalisté Dinama zatím bez jakýchkoliv problémů stráží výsledek 2:0 z prvního zápasu.
     
    16
    Grigorjan u postranní čáry naprosto zbytečně zajel do Kiteišviliho a může být ještě hodně rád, že jeho zákrok sudí Al-Hakim neocenil žlutou kartou.
     
    17
    Kasparov musel poprvé v zápase zasahovat, práci měl ale vcelku snadnou, poněvadž dalekonosný Parunašviliho pokus letěl přímo do náruče domácího gólmana.
     
    18
    Chanturišvili se pokusil prosadit individuálně, to mu ale nevyšlo a míč je nyní v držení domácích zadáků.
     
    20
    V dosavadním průběhu zápasu se prakticky veškerý děj odehrával na útočné polovině Dinama, hráči v modrých dresech jsou očividně o něco kvalitnějším týmem.
     
    21
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tbilisi se po dvaceti minutách hry ujímá vedení, a směle tak vykročilo k pohlídání si výsledku z prvního zápasu – a tedy postupu! Tento gól jde jednoznačně na vrub domácího gólmana Kasparova, kterému vypadl z náruče jednoduchý balon od Dvališviliho přímo k JAMBULOVI JIGAURIMU, jenž se už nemýlil!
    21. Jambul JIGAURI - 0:1
     
    22
    Nyní jsme byli svědky dalšího souboje Dvališvili versus Kasparov, strážce alaškertské svatyně se ale tentokrát nenechal zahanbit a přízemní jedovku hostujícího útočníka vyrazil!
     
    24
    Sudí Al-Hakim přerušil hru a poslal aktéry námi sledovaného utkání, aby se občerstvili, což v pětatřicetistupňovém jerevanském vedru určitě přijde vhod.
     
    25
    Hra je v poslední době obecně hodně rozkouskovaná a mnoho fotbalové krásy k vidění nebylo, tak se nechme překvapit, zdali se na tom něco změní po přestávce.
     
    26
    Minasjan zkusil štěstí z velké vzdálenosti, jeho střela z levé strany hřiště ale o několik metrů minula vzdálenější tyč. Scribe na svůj první zákrok stále čeká.
     
    28
    Po občerstvovací přestávce se na míči častěji drží fotbalisté Alaškertu, hráčům ve žlutých dresech ale chybí klid a přesnost v předfinální, a tedy i ve finální, fázi.
     
    29
    Aktivně napadající hráči v modrém vytlačili Alaškertské až k jejich vlastnímu gólmanovi, arménský mistr tak musí zakládat další akci z hloubi vlastní poloviny.
     
    30
    Ona akce navíc nebyla vůbec povedená, Artur Edigarjan si totiž nepohlídal ofsajdovou hranici a vyběhl příliš brzy.
     
    32
    Až na hranici pokutového území se probojoval Kvekveskiri, tam ale domácí ofenzivní záložník o míč přišel. Alaškertští ovšem ještě mohou pokračovat v akci.
     
    33
    Nakonec z toho byla střela právě zmiňovaného Kvekveskiriho, ten ale neměl přesnou mušku a jeho projektil o několik metrů minul Scribeho svatyni.
     
    34
    Francouzský legionář v brance Tbilisi s následnou rozehrávkou vůbec nespěchal, hráči v modrých dresech v posledních minutách spíše brání svůj těsný náskok a za žádnou cenu nechtějí riskovat.
     
    35
    Autor jediného gólu Jambul Jigauri dostal pod tlak domácího kapitána Minasjana, alaškertský zadák si ale nakonec poradil a nějakým způsobem dopravil míč na útočnou polovinu.
     
    37
    Ojojoj. Z tribun se ozývá hlasitý pískot a původně to vypadalo, že je adresován hráčům Dinama, kteří kombinují na vlastní polovině. Tak tomu ale vůbec není, pískot patří tbiliským příznivcům, kteří najednou začali jako utržení ze řetězu lomcovat s bariérami a pustili se do zástupců pořadatelské služby!
     
    38
    Pohled na horkokrevné Gruzínce je vpravdě poněkud strašidelný, hostující fotbalisté se své fanoušky nyní snaží rozvážnou gestikulací uklidnit.
     
    39
    To se jim nakonec podařilo a hra může pokračovat, po faulu Kvekveskiriho budou hosté zahrávat přímý kop z pravé strany.
     
    40
    K jeho exekuci se postavil opět střední záložník Kitejšvili, jeho centr do předbrankového prostoru ale nikoho v modrém nenašel, a tak mohou domácí založit protiútok.
     
    42
    V posledních minutách to emocemi cloumá na obou stranách barikády. Alaškertský kouč Abraham Chašmajan se nyní málem dostal do strkanice se čtvrtým rozhodčím za to, že hlavní sudí Al-Hakim nenechal domácí rychle rozehrát.
     
    43
    Prakticky veškeré akce Alaškertu končí ještě před půlící čarou, gruzínský celek v závěru první půle bez problémů kontroluje svůj náskok a opět se žene kupředu.
     
    44
    V samotném závěru první půle už se toho mnoho zajímavého neděje, vše nasvědčuje tomu, že aktéři námi sledovaného zápasu půjdou do šaten za stavu 0:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Nutno dodat, že mnoho fotbalové krásy nenabídla, nicméně fotbalisté Dinama si vytvořili jednu tutovku (pravda, výraznou měrou k tomu přispěl i nešťastník Kasparov) a tu Jigauri chladnokrevně proměnil. V součtu obou utkání v tuto chvíli svěřenci slovenského kouče Juraje Jarábka vedou už 3:0 a zdá se, že jim už postup neuteče.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté vstoupili do druhé půle aktivně. Parunašvili krátce po změně stran vypálil z nějakých dvaadvaceti metrů, jeho pokus ale nebyl vůbec přesný.
     
    48
    Kitejšvili se uvolnil na levé straně pokutového území a na vzdálenější tyč poslal nadýchaný centr, který našel hlavu Kvilitaji, tomu ale zakončení vůbec nevyšlo.
     
    51
    Tým Alaškert právě vstřelil branku!
    Alaškertu se ještě podařilo vyrovnat, domácí zaznamenali alespoň čestný úspěch. NORAYR GYOZALJAN utekl po levé straně a z hranice pokutového území vypálil přesně na vzdálenější tyč, Scribe se po míči natahoval marně!
    51. Norayr GYOZALJAN - 1:1
     
    52
    Domácí rázem vypadají, jako by je někdo polil živou vodou. Fotbalisté Alaškertu jsou rychlejší a hlavně přesnější, nyní sledujeme další útočnou akci žlutých.
     
    54
    Švédský arbitr musel poprvé v zápase vytáhnout ze své kapsičky žlutou kartu, po vzájemné strkanici byli napomenuti Čelidze a Artur Edigarjan.
     
    55
    Centr Artaka Edigarjana našel v pokutovém území jeho bratra Artura, jeho hlavičku ale hosté na poslední chvíli zblokovali! Alaškert bude zahrávat další roh.
     
    56
    Jeho exekuce se ujal opět Artak Edigarjan, jehož centr na bližší tyč našel hlavu Grigorjana, ten ale vůbec nedokázal zakončit.
     
    57
    Napadající Grigorjan to nyní navíc přehnal s agresivitou a fauloval gólmana Scribeho, francouzský legionář ve svatyni Dinama tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    59
    Nyní už sudímu Al-Hakimovi došla trpělivost, domácí útočník Grigorjan vyfasoval žlutou kartu.
     
    60
    Scribe nyní musel opět zasahovat, pokus Artaka Edigarjana ale pro něj byl snadným soustem. Domácím chybí v zakončení razance i přesnost.
     
    61
    Artur Edigarjan si už podruhé v utkání nepohlídal ofsajdovou hranici, následná rozehrávka v podání hráčů Tbilisi ale byla hodně mizerná, a tak domácí mohou pokračovat v akci.
     
    62
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Kvilitaja, přichází Tsinsadze.
     
    64
    Muradjan to přehnal s razancí v souboji s Parunašvilim, hráči v modrých dresech tak budou mít spoustu času na rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    65
    Hra je hodně rozkouskovaná, arbitr Al-Hakim tentokrát foukl do píšťalky po nedovoleném zákroku Dašjana. Hosté budou zahrávat roh, k míči už se staví Dvališvili.
     
    65
    Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Artur Edigarjan, přichází Melkonjan.
     
    66
    Ze zmiňované standardky nakonec žádné nebezpečí pro domácí nepramenilo, po nepřesném Dvališviliho centru bude následovat jen odkop od Kasparovovy branky.
     
    68
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Kitejšvili, přichází Papunašvili.
     
    69
    Fotbalisté Dinama jsou i nadále o něco aktivnějším týmem. Zpoza hranice pokutového území to nyní zkusil Dvališvili, jeho pokus ale přeletěl o několik metrů nad břevnem.
     
    71
    Autor úvodní branky Jambul Jigauri to nyní pořádně schytal od Kvekveskiriho, který byl za svůj nešetrný zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    72
    Je tu další občerstvovací přestávka. Nad Jerevanem se již začíná šeřit, navzdory tmě je to ale v arménské metropoli asi jako v prádelně.
     
    74
    Tbiliský brankář Scribe se jen ohlédl za Melkonjanovou nepřesnou střelou, která proletěla o několik metrů vedle. S následným odkopem francouzský gólman samozřejmě vůbec nespěchá.
     
    75
    Čtvrthodinku před koncem se zdá, že fotbalisté Dinama Tbilisi už si postup nenechají utéct mezi prsty. Alaškert by potřeboval vstřelit minimálně tři góly, což je krajně nepravděpodobné.
     
    76
    Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Dašjan, přichází Ghazarjan.
     
    77
    Norayr Gyozaljan se mohl vydat do rychlého protiútoku, k velké nelibosti domácích příznivců mu však byl odpískán ofsajd. Scribe bude mít na rozehrávku opět spoustu času...
     
    79
    Kolonka střel mimo se opět rozšířila, o což se nepovedeným pokusem z dálky postaral hostující útočník Dvališvili.
     
    80
    O chvilku později to ještě zkoušel Parunašvili, nicméně jeho projektil byl zblokován a fotbalisté ve žlutočerné kombinaci už zakládají další protiakci.
     
    81
    Dinamo málem přidalo druhý gól! Papunašvili nenápadně vystřelil zpoza hranice pokutového území a jeho střela sice postrádala razanci, Kasparov ale opět zaspal a míč orazítkoval tyč!
     
    83
    Z trmy-vrmy na druhé straně hřiště nakonec nic kloudného nevzešlo, brankář Scribe ukryl balon ve své náruči a uklidnil hru.
     
    84
    Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Grigorjan, přichází Veranjan.
     
    84
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Chanturišvili, přichází Coureur.
     
    85
    Čelidze nic nevymýšlel a razantním nákopem poslal balon na útočnou polovinu, hosté už se v samotném závěru vůbec nikam neženou.
     
    86
    Střídajícího Papunašviliho příliš nemusí mrzet to, že jeho pokus z ostrého úhlu o několik metrů minul domácí svatyni. Dinamo je každou minutou blíže k postupu do třetího předkola Ligy mistrů!
     
    87
    Utkání se dohrává za prakticky permanentního pískotu arménských příznivců, Alaškert toho totiž ani v domácí odvetě – byť v jerevanském azylu – příliš nepředvedl.
     
    88
    Ghazarjanův dalekonosný centr z pravé strany se zakroutil až do zámezí, následovat tak bude pouze další odkop od Scribeho svatyně.
     
    90
    Švédský sudí Mohamed Al-Hakim nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90+1
    Střídající Papunašvili se dostal k míči po závaru v předbrankovém prostoru a bez váhání vypálil, jeho pokus ovšem minul levou tyč domácí svatyně.
     
    90+2
    Alaškertští fotbalisté za pískotu z poloprázdných tribun dohrávají zápas s míčem na kopačkách na polovině hřiště, nyní už není pochyb o tom, který tým postoupí do třetího předkola.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Nyní už je to oficiální, postup do třetího předkola Ligy mistrů si vybojovalo Dinamo Tbilisi vedené slovenským trenérem Jurajem Jarábkem! Gruzínský mistr rozhodl o svém postupu už domácí výhrou 2:0, v odvetě v Jerevanu jsme sledovali o poznání vyrovnanější fotbal, což ale Alaškertu na úspěch vzhledem k úvodní porážce pochopitelně stačit nemohlo. (18:52:49)

    Vojtěch Balon

    Branky: 51. Gyozaljan (Dašjan) – 21. Jigauri (Dvališvili)

    Karty:   54. Edigarjan (ALS), 59. Grigorjan (ALS), 71. Kvekveskiri (ALS) – 54. Čelidze (DTB)


    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:12. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:17.
    Alaškert Jerevan: Kasparov – V. Minasjan "C", Tasić, A. Voskanjan – Artak Edigarjan, Muradjan, Dašjan (76. Ghazarjan) – Artur Edigarjan (65. Melkonjan), Kvekveskiri – Gyozaljan, Grigorjan (84. Veranjan).
    Náhradníci: Beglarjan – Melkonjan, Ghazarjan, Veranjan, Poghosjan, Hovsepjan, Savin

    FC Dinamo Tbilisi: Scribe – Lobžanidze, Santos, Amisulašvili "C", Čelidze – Jigauri, Kitejšvili (68. Papunašvili), Parunašvili, Chanturišvili (84. Coureur) – Kvilitaja (62. Tsinsadze), Dvališvili.
    Náhradníci: Lomaia – Tsinsadze, Gelašvili, Papunašvili, Tevzadze, Coureur, Álvaro

    Rozhodčí: Al-Hakim – Gustavsson, Magnusson (všichni Švédsko)
    12.07.2016
    Dinamo Tbilisi - Alaškert 2:0

    Branky: 55. Kiteišvili, 69. Kvilitaia (pen.)

    Karty:   51. Kiteišvili (DTB) – 28. Minasyan (ALS), 37. Poghosjan (ALS)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:23.
    bahis siteleri