Alaškert – Dinamo Tbilisi 1:1 (kon.) | FK Liepāja – Salzburg 0:2 (kon.) | APOEL – New Saints 3:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Beer Ševa 0:0 (kon.) | Seinäjoki – BATE 2:2 (kon.) | Kodaň – Crusaders 6:0 (kon.)
CZ Bělehrad – Valletta 2:1 (kon.) | Legia – Zrinjski Mostar 2:0 (kon.) | Mladost Podgorica – Ludogorec 0:3 (kon.)
konec
FK Mladost Podgorica
0:3 (0:1)
PFK Ludogorec Razgrad
Úterý 19.07.2016, 20:45 • Gradski Stadion, Podgorica • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z odvetného duelu druhého předkola Ligy mistrů, v němž od 20:45 hodin FK Mladost Podgorica přivítá bulharského favorita FK Ludogorec 1947 Razgrad. Tak si to nenechte ujít!
     
    Oba dnešní soupeři jsou úřadujícími šampiony svých zemí. Mladost ovládla nejvyšší bosenskou soutěž, favorizovaný Ludogorec zase suverénně dokráčel k titulu v Bulharsku. Historicky první vzájemný zápas ovládl celek z Razgradu, který před vlastními diváky zvítězil 2:0, když se v rozmezí 13. a 26. minuty prosadili Moţi a Lukoki. Podgorica už to bude mít hodně těžké, v předkolové fázi je ale možné prakticky cokoliv.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladost Podgorica: Ljuljanović – Djurišić, Lakić, Kopitović, Igumanović – Lazarević, Raičević "C", Bukorac, Novović – Burzanović – Vlaisavljević.
    Náhradníci: Radović – Stijepović, Kopitović, Petrović, Radenović, Radulović, Petričević

    FK Ludogorec 1947 Razgrad: Stojanov – Natanael, Moţi, Plastun, Minev – Lukoki, Wanderson, Djakov "C", Sasha – Marcelinho – Cafú.
    Náhradníci: Borjan – Cicinho, Palomino, Quixadá, Abel, Keșerü, Prepeliţă

    Rozhodčí: van Boekel – Goessens, Langkamp (všichni Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující křídelník Lukoki to schytal od Igumanoviće, Ludogorec tak bude mít spoustu času a prostoru na rozehrávku z pravé strany hřiště.
     
    3
    Fotbalisté bulharského Razgradu zatím drží míč častěji na svých kopačkách, naprostou většinu času s míčem ale hosté tráví zhruba na polovině hřiště.
     
    4
    Poloprázdný stadion v Podgorici zatím sleduje rozkouskovanou hru plnou faulů, nyní se Novović provinil nedovoleným zákrokem na Mineva.
     
    6
    Fotbalisté Ludogorce se jako blesk z čistého nebe prokousali až do zakončení a málem z toho byl gól! Wanderson šikovně sklepl balon pro Sashu, ten ale placírkou přestřelil!
     
    7
    Jonathan Cafú to schytal od Lakiće, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku ze středu hřiště.
     
    9
    Mladost v úvodu utkání nepodává kdovíjak povedený výkon, hráči v červených dresech mají velké problémy byť jen s přechodem přes půlící čáru.
     
    10
    Hostující kapitán Djakov ale nyní fauloval Raičeviće a to znamená, že domácí se nyní za půlící čáru s míčem podívají. Vymyslí něco?
     
    12
    Nakonec z toho byla první střela na branku v tomto zápase, Stojanov musel jít na zem! Burzanovićův pokus ale postrádal razanci, strážce razgradské svatyně tak měl snadnou práci.
     
    13
    Fotbalisté Ludogorce se následně vrátili zpět na útočnou polovinu, nyní sledujeme kombinaci na jeden dotek v podání brazilských legionářů Cafúa a Marcelinha.
     
    14
    Ljuljanović se bude muset mít na pozoru, Wanderson se totiž za pár okamžiků ujme rozehrávky nařízeného rohového kopu.
     
    15
    Rohový kop se bude opakovat, centr brazilského šikuly Wandersona byl totiž sražen zpět do zámezí.
     
    17
    Ani tentokrát z toho ale nic nebezpečného nebylo, Wandersonův centr odvrátil Igumanović do bezpečí a hosté se musejí vrátit pro míč až k půlící čáře.
     
    18
    Příznivci Mladosti reklamují faul na unikajícího Vlaisavljeviće v pokutovém území, i opakované záběry ale odhalily, že se o faul na domácího útočníka v žádném případě nejednalo.
     
    20
    Právě Vlaisavljević se nyní provinil útočným faulem, nizozemský sudí van Boekel nařídil rozehrávku ve prospěch bulharského mistra.
     
    21
    Penalta se kopat přeci jen bude, jenže proti domácí Podgorici!
     
    23
    Smolař Lakić ve vlastní šestnáctce fauloval Marcelinha a nizozemský arbitr byl nekompromisní, domácí zadák navíc dostal žlutou kartu.
     
    23
    Stav zůstává bezbrankový, Moţi totiž kopl penaltu bídně, Ljuljanović vystihl směr jeho střely a míč dokázal vyrazit!
    23. Moţi nedal penaltu!
     
    24
    Domácí založili rychlý protiútok, na jehož konci stál centrující Novović, jehož balon směřující do předbrankového prostoru ovšem Moţi zkušeně odkopl do bezpečí.
     
    26
    Burzanović se dostal ke střele zpoza hranice pokutového území a ačkoliv mu zakončení vůbec nevyšlo, jeho akce pořádně rozbouřila diváky na tribunách. Domácí příznivci totiž reklamují ruku jednoho z hostů ve vápně...
     
    27
    Napadající Jonathan Cafú wrestlerským způsobem povalil k zemi rozehrávajícího Lakiće, ten si tak bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    28
    Domácí se ale daleko nedostali a Igumanović navíc fauloval Lukokiho, čímž v podstatě daroval balon fotbalistům Razgradu.
     
    30
    Hráči v zelených dresech s rozehrávkou naložili o poznání lépe, dostali se totiž až ke střele na branku. Wandersonův pokus ale mířil přímo do míst, kde číhal připravený gólman Ljuljanović.
     
    31
    Domácí jsou po neproměněné penaltě soupeře rázem aktivnějším týmem. Mladost bude zahrávat rohový kop z pravé strany hřiště, jeho exekuce se ujme Igumanović.
     
    32
    Míč skončil v síti a domácí už se radovali z vedoucího gólu, o radost je ale za pár okamžiků připravil čárový sudí Langkamp, který odpískal ofsajd Raičeviće, jenž z bezprostřední blízkosti protečoval míč do branky. Toto rozhodnutí bylo přinejmenším sporné...
    32. Neuznaný gól Raičeviće
     
    34
    Tribuny bouří, protestující Raičević navíc za následné protesty dostal žlutou kartu. Výkon nizozemského arbitra van Boekela se podgorickým příznivcům vůbec nezamlouvá.
     
    35
    Raičevićova trefa nebyla zpětně uznána ani po dlouhé konzultaci hlavního sudího se zmiňovaným pomezním Langkampem, Mladost však bude nyní zahrávat přímý kop.
     
    36
    Igumanović to nemyslel špatně, jeho centr do pokutového území ale nikoho v červeném dresu nevyšel a na druhou stranu už sprintuje rychlík Lukoki.
     
    38
    Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
    Tak to je velká rána pro domácí, jimž před pár minutami nebyl uznán gól a Ludogorec krátce nato otevřel skóre! Nizozemský mladík JODY LUKOKI si na levé straně učebnicově připravil balon na střelu a jeho následný projektil zapadl přesně ke vzdálenější tyči!
    38. Jody LUKOKI - 0:1
     
    39
    Nepovedená rozehrávka gólmana Ljuljanoviće skončila v autu, zelení se tak lacino dostanou zpět k míči. Po inkasovaném gólu působí domácí hodně odevzdaným dojmem...
     
    40
    Bukorac fauloval Wandersona, brazilský legionář měřící pouhých 168 centimetrů byl dnes nedovoleným způsobem zastaven už poněkolikáté.
     
    41
    Wanderson se pokusil najít rozběhnutého Jonathana Cafúa, ten si ale v souboji s Bukoracem pomohl nedovoleným způsobem.
     
    43
    Hra je přerušena, hostující stoper Plastun zůstal po vzdušném souboji s Miljanem Vlaisavljevićem ležet v bolestech na trávníku. Aby ne, domácí útočník na ležícího Plastuna dopadl kolenem.
     
    44
    Dálnice volného prostoru se otevřela na levém křídle Igumanovićovi, jenž se ale posléze zmohl jen na centr, který doletěl přímo do Stojanovovy nastavené náruče.
     
    45
    Po festivalu lehkých ztrát se míče ujal Jonathan Cafú, v samotném závěru první půle Ludogorec zakládá ještě jednu protiakci.
     
    45+1
    Kopitovićův zákrok na Marcelinha ve středu pole byl vyhodnocen jako nedovolený, to už je polovina dvouminutového nastavení minulostí.
     
    45+3
    Djurišić se ještě pustil do diskuze s rozhodčími a to neměl dělat, z tohoto dialogu totiž vyvázl s žlutou kartou na svém kontě.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí a rozhodně jsme se nenudili! Sledovali jsme vyrovnaný první poločas, hosté byli možná o něco aktivnější. Ludogorec se mohl dostat do vedení už po dvaceti minutách hry, Moţi ale neproměnil pokutový kop. Z gólu se o pár minut později radovala Mladost, Raičevićova trefa ale pro sporný ofsajd nebyla uznána. Za chvilku přišla další rána pro Podgorické, jako blesk z čistého nebe totiž utekl Lukoki a přesnou střelou otevřel skóre. V součtu obou zápasů vede Razgrad už 3:0, domácí to tak budou mít hodně, hodně, těžké.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Krátce po začátku druhé půle o sobě dal vědět střelou z dálky Bukorac, proti jeho nepřesnému projektilu ale Stojanov nemusel vůbec zasahovat.
     
    48
    Ludogorets Razgrad právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že o postupujícím do třetího předkola Ligy mistrů už je definitivně rozhodnuto! Na čtyřbrankový rozdíl zvýšil v tomto dvouzápasu WANDERSON, který si parádním způsobem proklestil cestu do pokutového území a střelou k pravé tyči nedal Ljuljanovićovi šanci!
    48. WANDERSON - 0:2
     
    50
    Už to mohlo být o tři góly, tvrdá střela Cafúa z hranice pokutového území si ale cestu mezi tři tyče nenašla, míč proletěl těsně vedle!
     
    51
    Novović si na levé straně hřiště došel pro Minevův faul, Podgoričtí tak budou mít k dispozici přímý kop z poměrně zajímavé pozice. Jeho exekuce se ujme Burzanović.
     
    52
    Burzanovićův centr do pokutového území ale nikoho v červeném dresu nenašel, bulharský šampion už postupně zakládá další protiútok.
     
    54
    Holandský arbitr van Boekel opět vytáhl ze své kapsičky žlutý kartonek, za faul na Natanaela byl potrestán domácí záložník Lazarević.
     
    55
    S nedovolenými zákroky se roztrhl pytel, dalším faulem – tentokrát na Djakova – se ve středu hřiště provinil Bukorac.
     
    57
    Po Wandersonově trefě utkání postrádá tempo, o postupujícím už není sebemenších pochyb a domácí působí hodně odevzdaným dojmem.
     
    58
    Hodina hry je téměř za námi a hosté momentálně kombinují na vlastní polovině, pár desítek fanoušků Ludogorce už předem slaví postup do třetího předkola.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladost Podgorica: ze hřiště odchází Igumanović, přichází Petrović.
     
    61
    Třiadvacetiletý Jody Lukoki si nepohlídal ofsajdovou hranici a uvízl v pasti, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    62
    Sasha nedovoleným způsobem zajel do Lazareviće, hráči Mladosti ale následně pouze odevzdali balon zpět do moci fotbalistů v zelených dresech.
     
    64
    Ludogorets Razgrad právě vstřelil branku!
    A je z toho třetí gól v Ljuljanovićově síti! Marcelinho našel povedenou kolmicí JODYHO LUKOKIHO, který dostal na hranici pokutového území spoustu času k tomu, aby vystřelil a přesnou ranou nedal domácímu gólmanovi šanci!
    64. Jody LUKOKI - 0:3
     
    65
    Střídání v týmu FK Ludogorec 1947 Razgrad: ze hřiště odchází Wanderson, přichází Keșerü.
     
    66
    Sasha to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho projektil ale zamířil přímo do míst, kde stál připravený Ljuljanović, jenž bez problémů zakročil.
     
    68
    Razgradští fotbalisté mohli zahrozit ze standardní situace, Lukokiho centr od rohového praporku ale nikoho v zeleném nenašel, následovat tak bude pouze odkop od podgorické svatyně.
     
    69
    Něco málo přes dvacet minut před koncem zahrávali rohový kop i domácí, z ojedinělé možnosti ale nic nevytěžili a už se musí opět bránit.
     
    70
    Jonathan Cafú to přehnal s agresivitou při napadání, hráči v červených dresech si tak budou moci rozehrávku zopakovat – a tentokrát už v klidu.
     
    72
    Po strkanici ve středu hřiště je hra přerušena, sudí van Boekel si k sobě volá kapitány obou týmů. To už do konce utkání zbývá už jen zhruba dvacet minut, Ludogorec má postup prakticky jistý.
     
    73
    Hráči Mladosti se po levém křídle vydali do rychlého protiútoku, ale Novović si nechal ujet míč do autu, a tak z nadějné možnosti nakonec bude pouze autové vhazování.
     
    75
    Střídání v týmu FK Mladost Podgorica: ze hřiště odchází Lazarević, přichází Stijepović.
     
    76
    Střídání v týmu FK Ludogorec 1947 Razgrad: ze hřiště odchází Marcelinho, přichází Prepeliţă.
     
    77
    Neúnavný Jody Lukoki se pokusil o další individuální průnik, střídající Petrović ale razgradského štírka od míče včas odstavil.
     
    79
    Razgradští rozjeli povedenou kombinaci na jeden dotek, kterou se dostali až před hranici pokutového území domácích, tam ale celou akci zelení překombinovali a nakonec se o míč sami připravili.
     
    80
    Střídající Keșerü si nedovoleně vyšlápl na Stijepoviće, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku. Příznivce Mladosti už ale předváděná hra jejich oblíbenců příliš nebaví, někteří diváci už opouštějí stadion.
     
    82
    Střídání v týmu FK Mladost Podgorica: ze hřiště odchází Raičević, přichází Petričević.
     
    83
    Brazilský legionář Jonathan Cafú si došel pro Petrovićův faul, hra je tak po několika desítkách vteřin opět přerušena. V závěru zápasu to žádná fotbalová hitparáda není...
     
    84
    Střídání v týmu FK Ludogorec 1947 Razgrad: ze hřiště odchází Sasha, přichází Anicet Abel.
     
    85
    Sudí van Boekel dnes pořádně potrénuje své plíce, nyní totiž musel opět fouknout do píšťalky – Jody Lukoki totiž opět fauloval, tentokrát Lakiće.
     
    86
    Křídelník Ivan Novović to zkusil z levé strany, s jeho nepříliš jedovatou střelou si ale Stojanov bez sebemenšího zaváhání poradil.
     
    87
    Hra je (opět) přerušena, tentokrát je příčinou ošetřování zraněného Igumanoviće. To už se ze svých sedaček zvedají další a další diváci...
     
    88
    Už jsem chtěl psát, že mohli litovat, poněvadž po chybné rozehrávce Razgradu se domácí vydali do bleskového protiútoku, ovšem Podgoričtí se ani nedostali ke střele...
     
    89
    Prakticky veškerý děj se odehrává ve středu hřiště a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo něco měnit. Utkání spěje k rychlému konci.
     
    90
    Sudí van Boekel ještě nastavil dvě minuty!
     
    90+1
    Natanael neprojevoval přílišný zájem pokračovat v akci, a tak byl asi rád, že sudí posoudil zákrok Petričeviće na jeho osobu jako nedovolený.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Úvodních pětatřicet minut jsme sledovali naprosto vyrovnanou partii a Mladost se dokonce dostala do vedení, trefa Raičeviće ale nebyla uznána a to domácí poslalo do kolen. O pár minut později otevřel skóre Lukoki a ihned po přestávce přidal druhou trefu Ludogorce Wanderson. A když po hodině hry Jody Lukoki zvýšil už na 3:0, bylo jasné, že Razgradští už si postup pohlídají.
     
    To je z mé strany vše, brzy zase na počtenou! (22:37:40)

    Vojtěch Balon

    Branky: 38. Lukoki (Wanderson), 48. Wanderson, 64. Lukoki (Marcelinho)

    Karty:   23. Lakić (MLP), 34. Raičević (MLP), 45+3. Djurišić (MLP), 54. Lazarević (MLP)

    Neproměněná penalta: 23. Moţi (LUD), brankář Ljuljanović zneškodnil


    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 22:14.
    FK Mladost Podgorica: Ljuljanović – Djurišić, Lakić, Kopitović, Igumanović (60. Petrović) – Lazarević (75. Stijepović), Raičević "C" (82. Petričević), Bukorac, Novović – Burzanović – Vlaisavljević.
    Náhradníci: Radović – Stijepović, Kopitović, Petrović, Radenović, Radulović, Petričević

    PFK Ludogorec Razgrad: Stojanov – Natanael, Moţi, Plastun, Minev – Lukoki, Wanderson (65. Keșerü), Djakov "C", Sasha (84. Abel) – Marcelinho (76. Prepeliţă) – Cafú.
    Náhradníci: Borjan – Cicinho, Palomino, Quixadá, Abel, Keșerü, Prepeliţă

    Rozhodčí: van Boekel – Goessens, Langkamp (všichni Nizozemsko)
    13.07.2016
    Ludogorec - Mladost Podgorica 2:0

    Branky: 13. Moţi (pen.), 26. Lukoki (Quixadá)

    Karty:   43. Marcelinho (LUD) – 15. Lakić (MLP), 80. Bukorac (MLP)

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    bahis siteleri