Sparta – FCSB 1:1 (kon.) | Ludogorec – CZ Bělehrad 2:2 (kon.) | BATE – Dundalk 1:0 (kon.)
Partizani Tirana – Salzburg 0:1 (kon.) | Plzeň – Karabach 0:0 (kon.) | Rostov – Anderlecht 2:2 (kon.)
Šachtar – Young Boys 2:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 1:1 (kon.)
konec
GNK Dinamo Záhřeb
2:0 (2:0)
FC Dinamo Tbilisi
Úterý 26.07.2016, 20:45 • Stadion Maksimir, Zagreb CRO • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu další várka kvalifikace o Ligu mistrů. Ve třetím předkole budeme sledovat utkání mezi týmy GNK Dinamo Záhřeb a FC Dinamo Tbilisi.
     
    GNK Dinamo Záhřeb (Chorvatsko)

    Domácí Dinamo Záhřeb vstoupilo do druhého předkola a utkalo se s Vardarem Skopje. V prvním duelu zvítězili Záhřebští ve Skopje 2:1. Doma pak brali výhru v divoké přestřelce 3:2 a dostali se tak do třetího předkola LM. S houževnatým Skopje to ale neměli vůbec jednoduché, dvakrát museli srovnat krok a kopali dvě penalty. Nakonec však zápas zvládli a radovali se z postupu dál.
     
    FC Dinamo Tbilisi (Gruzie)

    I gruzínské Dinamo Dbilisi naskočilo až do druhého předkola LM a na svém hřišti dokázalo porazit 2:0 Alaškert. V odvetě pak na hřišti Alaškertu brali remízu 1:1, která jim ale stačila k postupu do třetího předkola LM. Jak si dneska tento tým povede proti chorvatskému Záhřebu? To nám ukáže až samotný zápas.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
    Odpoledne bylo prodáno na tento zápas 8 000 vstupenek, stadion má kapacitu 10 000 diváků, bude nakonec vyprodáno?

     
    Úvodní sestavy:

    GNK Dinamo Záhřeb: Eduardo – Stojanovič, Sigali, Benkovič – Rog, Machado, Antolič, Pivarič – Čorič – Soudani, Hodžič
    Náhradníci: Šemper, Jonas, Henríquez, Fernandes, Schildenfeld, Sosa, Măţel

    FC Dinamo Tbilisi: Scribe – Lobzhanidze, Santos, Amisulašvili, Chelidze – Jigauri, Parunašvili – Papunašvili, Kiteišvili, Chanturišvili – Dvališvili
    Náhradníci: Lomaila, Tsintsadze, Gelašvili, Tevzadze, Tevzadze, Álvaro, Špičič

    Rozhodčí: Madden – McGeachie, Carr (všichni Skotsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků už vstupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Hodžič se ihned po úvodním výkopu dostalo k míči a do akce uháněl Hodžič. Jenomže akce rázem skončila. Hodžič byl totiž v postavení mimo hru a postranní rozhodčí to dal najevo zvednutým praporkem.
     
    2
    Záhřebští jsou opět u míče a zakládají další útočnou akci. Nyní kombinují před velkým vápnem, ale nikomu z hráčů se nepodařilo dostat míč před hostující branku. Po jedné nepřesné střele nakonec končí míč v rukou Scribeho.
     
    3
    Před malou chvilkou o sobě dali také vědět hosté. Centrovaný míč převzal na své kopačky Dvališvili, jenomže svou střelu příliš přetáhl. Míč tak skončil hodně vysoko nad brankou Dinama Záhřeb.
     
    4
    Míč po souhře záhřebského týmu se ocitl v zámezí a píšťalka sudího zní jasně. Hosté budou mít k dispozici autové vhazování, které provede Chanturišvili.
     
    5
    Těsně za velkým vápnem střílel levou nohou Soudani a míč se snášel směrem na hostující branku. Jenomže nakonec si mohl Scribe oddechnout a zasahovat nemusel. Byla to ale první vážnější akce tohoto zápasu.
    5. Šance Soudaniho, ta ale skončila těsně nad břevnem branky Tbilisi.
     
    7
    Pivarič našel nabíhajícího Soudaniho, který se hned vydal do útoku. Ale jeho snaha byla marná. O míč ho totiž připravil jeden z obránců hostů a ti tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    8
    Záhřeb je znovu aktivní a žene se před branku Tbilisi. Konkrétně to do třetice zkoušel Soudani, ale ani napotřetí se mu skórovat mezi tři tyče nepovedlo. Následovat bude odkop od tbiliské branky.
     
    9
    Máme tu brzké střídání u domácího celku. Machado se zranil a ošetření nepomohlo. Na jeho pozici tak nyní přichází Fernandes.
     
    10
    Fernandes se okamžitě zapojil do hry a před velkým vápnem se rozhodl střílet. Balón po jeho kopu mířil na branku hostů, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.
     
    12
    Na druhé straně přihrával z hranice velkého vápna míč na Gelašviliho Lomaila, ale nebyl přesný. Jeho přihrávku tak vystihl Stojanovič a posílá míč do bezpečí. Domácí branka ani nyní nebyla v ohrožení.
     
    13
    Po slibné akci hostů se znovu do úniku dostal Gelašvili, který pálil přímo na brankáře domácích Eduarda. Ten s výskokem míč chytá a bude odkopávat od své brány.
     
    15
    Domácí fanoušci nyní zatleskali akci Soudaniho, který bez rozpaků pálil uprostřed vápna. Jeho rána ale byla příliš prudká a hlavně vysoká, takže míč skončil vysoko nad brankou Dinama Tbilisi.
     
    16
    Hodžič převzal míč po nepřesné střele Pivariče a uháněl s ním do předbrankového prostoru Dinama Tbilisi. Ale také Eduardo ukázal svůj um a jeho následnou střelu chytá.
     
    18
    Volný přímý kop měli k dispozici hosté, ale bylo to daleko od středové čáry. Nicméně dlouhý nákop Kiteišviliho se snažil převzít Papunašvili, ale marně. Míč mají ve své moci znovu domácí fotbalisté.
     
    19
    Nyní měli hosté další volný přímý kop, tentokráte už byl ale nebezpečný a z větší blízkosti. Po jeho rozehrání hosty ale míč odvrátila pozorná zeď sestavená z domácích borců.
     
    20
    Hosté byli v dalším ohrožení domácí branky, ale svou akci zbytečně moc překombinovali a následná střela z hranice pokutového kopu neskončila v síti.
     
    22
    Několik náznaků šance měli před malým okamžikem domácí fotbalisté, ale nadvakrát brankáře hostů Scribeho překonat nedokázali. Publikum bouřilo a akcím posléze i zatleskalo.
     
    24
    Série nepřesností nyní postihla oba týmy. Hrálo se převážně ve středu hřiště a nikdo z hráčů se nedostal do blízkosti branky svého dnešního soupeře. Nyní už mají míč ve své moci hosté a uhánějí na branku Záhřebu.
     
    26
    Další nebezpečný volný kop měli možnost kopat hosté. Papunašvili ale svou střelu moc nezvedl a balón tak skončil na pevné zdi domácích fotbalistů.
     
    28
    Hosté začínají čím dál více vystrkovat růžky. V pokutovém území se ke slibné střele dostal Dvališvili, ale z otočky na domácího brankáře Eduarda nevyzrál.
     
    29
    Souhra domácích byla velmi špatná, čehož využili hosté k dalšímu rychlému brejku. Ale ten skončil ještě před půlící čárou, když rozběhnuté Dinamo Tbilisi zastavil pozorný obránce Záhřebu Stojanovič.
     
    30
    Nyní to zkoušeli domácí v pokutovém území, ale i obrana hostů je velmi přesná a pracuje zatím na jedničku. Santos obral čistě o míč Soudaniho a odkopl ho pryč od vlastní branky.
     
    32
    Soudani vyslal přízemní střelu na Scribeho, ten si popoběhl z branky a snížil tak záhřebskému útočníkovi střelecký úhel a prvně jmenovaný pak branku netrefil.
     
    33
    Na polovině svého soupeře jsou už zase nastěhovaní fotbalisté Tbilisi, kteří opět zahrozili další střelou. Ta však neměla takovou razanci, aby branku domácího celku ohrozila.
     
    34
    Za mohutného povzbuzování domácích příznivců se hnal podél levé postranní čáry do úniku Rog, ale jeho velká rychlost byla nakonec k ničemu. Chelidze ho čistě obral o míč a rázem je tak po další akci Záhřebu.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Sigali (GNK Dinamo Záhřeb). Sigali se sice rozčiloval, ale není mu to nic platné. Papunašviliho poslal k zemi skutečně nečistě.
     
    39
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Nakonec se přeci jenom domácí fotbalisté prosazují. Do úniku byl vyslán EL ARABI SOUDANI, který se dostal z levé strany do zakončení a i když Scribe vyběhl z brány, Soudani ho dokázal prostřelit. Záhřeb se tak ujímá vedení v tomto prvním utkání. Asitence: Ante Čorič.
    39. El Arabi Soudani - 1:0
     
    40
    Hosté rozehráli míč a dostali se do blízkosti domácí branky, na inkasovaný gól domácích ale odpověď nenašli. Eduardo drží míč a bude ho odkopávat do bezpečí.
     
    41
    Další akce Záhřebu, který je po úvodní brance doslova na koni. Ale tentokráte se Pivarovičovi dostat míč za záda Scribeho nepodařilo. Ten tak bude posílat balón mezi své spoluhráče.
     
    42
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    A o tři minuty později se domácí Dinamo Záhřeb znovu prosazuje. Fernandes našel překrásnou přihrávkou přímo do pokutového území úplně volného ANTE ČORIČE, pro kterého nebyl problém doklepnout míč do místa, kde měl chvíli Scribe nepokrytý výhled. Už je to tedy 2:0!. Asistence: Junior Fernandes.
    42. Ante ČORIČ - 2:0
     
    44
    Domácí jsou pochopitelně na koni a opět se hnali do útoku. Tam ale včas zakročila obrana hostů, která třetí branku nepovolila. Rozhodně se ale domácím dýchá lépe, než hostům.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje první poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    Už se ale pravděpodobně nic nestane. Míč mají na svých kopačkách znovu fotbalisté Záhřebu a už nikam vůbec nespěchají. V klidu dohrávají první poločas tohoto klání.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Domácí Dinamo Záhřeb bylo od úvodních minut aktivnějším týmem a v závěru první půle to dokázalo také potvrdit dvěma gólovými příspěvky Soudaniho a Čoriče. Domácí tak zaslouženě vedou. Sledujte i nadále náš online přenos, druhý poločas začne ve 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Kiteišvili, přichází Gelašvili.
     
    47
    Hosté měli náznak šance, ale o tu je rychle připravili domácí obránci. Dinamo Záhřeb tak může znovu pokračovat ve svém útočném tažení na hostující svatyni.
     
    48
    Soudani se dostal do zakončení na hranici velkého vápna, ale svou střelu namířil přímo do náruče Sribeho. Ten tak bude odkopávat míč za polovinu svého celku.
     
    51
    Čorič mohl přidat druhou branku v utkání. Za velkým vápnem vyslal na Scribeho nebezpečnou střelu, ta ale nakonec končí těsně vedle pravé tyče jeho branky. Mohl si tak společně s celým týmem oddechnout.
    51. Čoričova rána těsně za velkým vápnem skončila těsně vedle hostující brány.
     
    54
    Hosté se dostali do další šance, těsně před velkým vápnem padl k zemi Dvališvili, ale sudí ukazoval, aby hrál dál. Nakonec se pak v blízkosti domácí branky dostal ke střele Gelašvili a pravda, moc nechybělo, aby snížil na rozdíl jediné branky!
    54. Gelašvili měl velkou příležitost ke snížení, ale chybělo tomu přesnější zakončení.
     
    56
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Papunašvili, přichází Coureur.
     
    58
    Nová akvizice na hřišti se dostala do slibné střelecké pozice, ale Coureur minul domácí branku. Následně si míč převzal Eduardo a klidní hru.
     
    60
    Parunašvili nyní donutil domácího brankáře k zákroku. Ten po jeho střele okamžitě ukryl míč do svých rukavic a opět bude zahrávat balón daleko od vlastní branky.
     
    62
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Hodžič, přichází Jonas.
     
    63
    Agilní Čorič nyní hlavičkoval v blízkosti Scribeho, ale míč zamířil pouze těsně vedle jeho brány. Už to mohlo být pro domácí o tři branky.
    63. Další šance Čoriče.
     
    65
    Chelidze se dostal po odehrání rohového kopu hosty do zakončení, ale svou střelou hlavou minul domácí branku. Eduardo tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    67
    A znovu hosté, kteří o sobě zase dávají pořádně vědět. Dvališvili dostal přesnou přihrávku do vápna, ale poté svou přízemní ránou poslal míč pouze vysoko nad.
     
    69
    Nyní jsme sledovali poněkud hlušší pasáž hry. Hrálo se převážně ve středu hřiště. Teď už ale zakládají další útočnou akci domácí fotbalisté a obrana Tbilisi tak bude muset opět bránit úniky především Čoriče a Soudaniho. Ti jsou dnes opravdu hodně vidět.
     
    71
    Na druhé straně zasahoval Eduardo po střele Chanturišviliho, ten svou vzdušnou střelou nechal vyniknout právě domácího brankáře. Ten bude odehrávat míč od své brány.
     
    73
    Soudani vybídl ke střele Čoriče, druhý jmenovaný ale tentokráte netrefil míč a poté si ho převzal Scribe. Následovat bude znovu odkop od jeho svatyně.
     
    74
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Čorič, přichází Henríquez.
     
    76
    Domácí mají nahráno, vedou nějakých patnáct minut před koncem zápasu o dvě branky. Po šanci hostů teď zasahoval Eduardo a poté s rozehrou míče zpět dopředu příliš nespěchá.
     
    78
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Dvališvili, přichází Tsintsadze.
     
    79
    Hosté mají na důležitou venkovní branku už něco málo přes deset minut. Zatím to ale nevypadá, že by se jim podařilo skórovat. Nyní jsou zatažení dozadu a do výraznějších šancí se nedostávají.
     
    82
    Překrásná akce domácích, kteří opět ohrozili hostující branku. V ní se ke střele dostal Rog, ale trefil pouze brankáře hostů. Poté se chytá za hlavu, jakou velkou šanci neproměnil. Trefil totiž obránce Tbilisi.
    82. Rog promarnil velkou šanci, trefil pouze obránce hostů.
     
    84
    Hosté se snažili projít za svou polovinu, ale to se jim nepodařilo. Ani nyní tedy neohrozili domácí branku a brankáře Eduarda. Ten může být v klidu, stále totiž drží čisté konto.
     
    86
    Delší dobu se nehrálo, na hřišti probíhalo ošetření domácího hráče. Nyní už je ale vše v pořádku a pokračuje hra s míčem na kopačkách domácího Záhřebu.
     
    89
    Coureur se napřáhl k mohutné střele, ale míč se snesl pouze a jen nad domácí branku. Hostům se opět nedaří vsítit důležitý gól na cizím hřišti.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Zraněný domácí hráč je zpět na hřišti. I se zavázanou hlavou chce dohrát toto utkání, které už ale nebude příliš dlouho trvat.
     
    90+2
    Dinamo Záhřeb znovu ohrozilo brankoviště Tbilisi. Soudani byl ale příliš rychlý a zastavil ho ofsajd.
     
    90+3
    Zřejmě poslední útok tohoto zápasu mají před sebou hosté. Pokud svou šanci nevyužijí a neskórují, hlavní sudí ukončí tento duel.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je to tak. Hosté nic nevymysleli a sudí ihned pískl do píšťalky a je tu konec. Domácí své dvoubrankové vedení z prvního poločasu nakonec uhájili a před odletem do Tbilisi tak mají lepší pozici než hosté, kteří nevsítili ani jeden gól. Tbilisi tak bude muset doma zabrat, pokud chce pomýšlet na postup dál.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už opravdu vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:41:48)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 39. Soudani (Čorič), 42. Čorič (Fernandes)

    Karty:   37. Sigali (ZAG)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:13.
    GNK Dinamo Záhřeb: Eduardo – Stojanovič, Sigali, Benkovič – Rog, Machado (9. Fernandes), Antolič, Pivarič – Čorič (74. Henríquez) – Soudani, Hodžič (62. Jonas)
    Náhradníci: Šemper, Jonas, Henríquez, Fernandes, Schildenfeld, Sosa, Măţel

    FC Dinamo Tbilisi: Scribe – Lobzhanidze, Santos, Amisulašvili, Chelidze – Jigauri, Parunašvili – Papunašvili (56. Coureur), Kiteišvili (46. Gelašvili), Chanturišvili – Dvališvili (78. Tsintsadze)
    Náhradníci: Lomaila, Tsintsadze, Gelašvili, Tevzadze, Coureur, Álvaro, Špičič

    Rozhodčí: Madden – McGeachie, Carr (všichni Skotsko)
    Úterý 02.08.2016
    Dinamo Tbilisi - Dinamo Záhřeb 0:1

    Branky: 10. Rog

    Karty:   8. Parunašvili (DTB), 40. Santos (DTB), 45+2. Špičić (DTB), 65. Chanturišvili (DTB), 80. Dvališvi (DTB) – 26. Sosa (ZAG), 35. Jonas (ZAG), 45+2. Soudani (ZAG), 68. Benković (ZAG)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:25.
    bahis siteleri