Mladá Boleslav – Kladno 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Almetěvsk 1:2 (kon.) | Chomutov – Omsk 3:1 (kon.)
Třebíč – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Plzeň – Jekatěrinburg 2:6 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 29.07.2016, 17:30 • MANN + HUMMEL ARENA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Byť to v poslední třetině vypadalo, že Třebíč se již nevzepne k lepšímu výkonu, Kristlův gól pět minut před koncem vlil Slavii do žil novou krev, a závěr utkání hostům minimálně zkomplikovala. Patákova šance sekundu před koncem utkání však vyrovnání nepřinesla a Kometa tak do moravské metropole odjíždí s vítězstvím 3:2. Přenos v tuto chvíli končí. Dobrý večer. (19:57:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Do výborné pozice se dostal před závěrečným hvizdem Paták, u levé tyče Dostálovy branky, gól však nepadl.
     
    59:54
    Radim Zohorna se dúrazně snažil zakončit před Dostálem, hráči Komety mu však fyzickým kontaktem domluvili.
     
    59:39
    Jekel se vrací do brány.
     
    59:10
    Třebíč kombinuje ve třetině hostů, ti se však osvobozují a vezou puk před třebíčskou bránu. Domácí situaci zvládají. Vhazueje se ve středním pásmu.
     
    59:03
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:59
    Třebíč hraje bez brankáře, teď navíc bude vhazovat před brankou hostů. Domácí si berou oddechový čas.
     
    58:05
    Kometa vybojovala ve středním pásmu puk a vyrazila před svatyni domácích, kde se snaží najít vhodné postavení pro střelu.
     
    57:47
    Hosté v plném počtu.
     
    57:30
    Fanoušci Komety na stadionu zapálili několik rachejtlí, ale to tlaku Třebíče nebrání.
     
    56:23
    Třebíč větří příležitost srovnat před chvílí ještě nelichotivé skóre, nyní je od vyrovnání dělí jediná branka. Na jejich hře je vidět velká snaha, ale hře chybí přesnost.
     
    55:47
    Vyloučen hráč číslo 98 Tomáš Havránek (KOM) na dvě minuty – krosček.
     
    55:19
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Neučesaná hra posledních minut se v tuto chvíli Kometě nevyplatila. K pravé tyči najíždějící Jakub Kadlec nahrál zpět RICHARDU KRISTLOVI, který bezpečně skóroval. Asistence: Jakub Kadlec.
     
    54:29
    O štěstí teď může hovořit brankář domácích, když nečekaně v jeho blízkosti zachytil puk Tomáš Havránek. Pavel Jekel střelu pokryl.
     
    53:38
    K samostatnému úniku se vypravil jeden z třebíčských hráčů, jeho spanilá jízda však skončila ve skluzu za bránou Brna.
     
    53:03
    Je vidět, že trenéři Třebíče se snaží plně využít možnosti přípravného zápasu, do brány se opět vrací Pavel Jekel.
     
    53:03
    Efektní obrannou šipku skočil Dominik Svoboda po té, co ho ostřelovali hráči Komety.
     
    51:22
    Vhazování v levém kruhu před Svobodou vyhráli domácí, ale Kometa jim až po hodné chvíli umožnila opustit vlastní obranné pásmo. Hra se drží především kolem středového kruhu.
     
    51:12
    Hosté v plném počtu.
     
    50:31
    Po zákroku Dostála se vhazovalo u jeho pravé tyče, ale hra se opět usazuje před Svobodou. Přestože domácí čas od času zabrousí před bránu soupeře, mají problém dostat se přes střední pásmo.
     
    49:55
    Přestože má Třebíč početní výhodu, hraje se většinou v jejich třetině. Tato přesilovka bude jistě připsána k těm méně úspěšným.
     
    49:09
    Vyloučen hráč číslo 7 Matěj Novák (KOM) na dvě minuty – nedovolené bránění.
     
    48:40
    Po souboji u mantinelu se k puku dostal Huňa a efektním zrpacováním našel jednoho ze spoluhráčů, který vystřelil na Dostála.
     
    47:52
    Vhazování ve středním pásmu lépe zvládli domácí, ale Milfajt na modré o puk přišel a hra se přesunula opět před Svobodu.
     
    46:57
    Bezprostředně poté, co Slavia opět hrála v pěti, předvedli domácí pěknou střelu na svatyni hostů. Na druhé straně neúspěšně kontroval Havránek.
     
    46:18
    Hosté v plném počtu.
     
    45:28
    Po nemastné rozehrávce ve své třetině se k puku dostal třebíčský Zohorna, který předvedl pěkný break, před Dostálem o puk přišel, aby se k němu vzápětí opět dostal a předvedl nepřesvědčivou střelu od modré.
     
    44:44
    Domácí se snaží uklidnit hru, jeden z třebíčských za zády Svobody zaregistroval Petelina na červené, který jeho přihrávku nezpracoval. Hra se vrátila opět do třetiny domácích.
     
    44:18
    Vyloučen hráč číslo 61 Peter Trška (KOM) na dvě minuty – hákování.
     
    44:03
    Kristl u levého mantinelu ve třetině hostů dlouho hájil pásmo, puk přihrál Huňovi, který našel Psotu, který byl faulován.
     
    43:26
    Michal Furch z brněnské Komety těsně za modrou vypálil na Svobodu. Ten se spoluhráči vrací hru do středního pásma. Další střelu předvedl Filip Král a opět se vhazuje před brankářem domácích.
     
    42:39
    Rychle bruslící Brno se opět snaží podporováno početnou skupinou fanoušků změnit stav utkání. Na druhou stranu, že si je vědoma dvou brankového náskoku a hra je s velklým klidem.
     
    41:55
    Pavla Jekela v bráně domácích opět vystřídal Dominik Svoboda. Třebíč na holi Dominika Pokorného dovezla puk před Dostála, který si se střelou poradil.
     
    41:31
    Hosté v plném počtu.
     
    40:47
    Horáské Slávii se daří už několik sekund držet ve třetině hostů výraznějí však Dostála neohrozila.
     
    40:01
    Třebíč vstoupila do třetí třetiny s přesilovkou o délce jedné a půl minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla řadu situací, ve kterých bylo patrné, že mezi domácími a hosty je rozdíl jedné soutěže. Kometa vstřelila dva góly a dvakrát byla penalizována dvou minutovým trestem za porušení pravidel. Třebíč jednu ze svých početních výhod nesehrála příliš dobře a nebýt posunuté brány, mohla v této třetině inkasovat dokonce třikrát. Poslední část hry začne přibližně v 19:14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Vyloučen hráč číslo 95 Vlastimil Dostálek (KOM) na dvě minuty – hákování.
     
    38:48
    Skrumáž hráčů u levé tyče Jekela se snažila propasírovat puk za jeho záda. Kotouč golman domácích neměl hodnou chvíli pod kontrolou, vysvobodil ho až hvizd sudího.
     
    37:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Stupňující se tlak Brna využívá PETR MRÁZEK, který po přihrávce mění stav utkání. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    37:32
    Po krásné akci se k puku dostal brněnský Martin Nečas, který sice dopravil puk do třebíčské sítě, ale stalo se tak v okamžiku, kdy byla posunuta brána.
     
    36:31
    Vhazování ve středním pásmu úspěšně zvládli domácí. Na modré hostů však Huňa o puk přichází a hra se přesouvá před Jekela.
     
    35:55
    Za svou bránou zakládá Kometa Brno útok, puk však dopravila pouze za třebíčskou modrou, kde o něj přišel Marek Škvrně.
     
    35:08
    Hosté v plném počtu.
     
    33:52
    Třebíč teď svou přesilovku nehraje vůbec dobře, puku se chopili hosté a několikrát prověřili střídajícího Pavla Jekela.
     
    33:08
    Vyloučen hráč s čislem 61 Peter Trška (KOM) na dvě minuty – hákování.
     
    32:48
    Po kombinaci ve středním pásmu se k puku dostal Káňa, následně ze středumezikruží našel u pravé tyče hostů Schejbala, který si vynutil vyloučení.
     
    31:05
    Brňané teď úřadují ve třetině domácích, Tomáš Vondráček velkým obloukem přivezl puk k levému mantinelu. Tam se puku chopil Luka Petelin, který o něj po pádu přišel. Hra se v tuto chvíli přelévá z jedné poloviny hřiště na druhou.
     
    30:29
    Po komerční přestávce a vhazování před Dostálem se aktivity chopili modrobílí, nicméně střelu od modré s přehledem Svoboda vychytal a předal puk vhazování u své levé tyče.
     
    30:04
    Po přetlačované u levého mantinelu se domácí s pukem vrátili do své třetiny, kde Čejka s Kristlem našli ve středu před brankářem Komety jednoho ze svých spoluhráčů. Jeho střela stav utkání nezměnila.
     
    29:44
    Domácí v plném počtu.
     
    28:12
    Král vezl svým brněnským spoluhráčům puk přes obě modré až za záda Svobody, kde se snažil najít někoho komu by přihrál. Jeho aktivita byla ukončena poměrně nešetrným zákrokem jednoho ze soupeřů.
     
    27:44
    Po zákroku na Rašku míří na trestnou lavici hráč s číslem 8 Lukáš Paták (TRE) na dvě minuty – držení. Následovalo trestné střílení, které Dominik Svoboda vychytal.
     
    27:02
    Krásnou stahovačku před Svobodou předvedl Tomáš Vondráček. Kapitán Brna oblafl domácí obranu, ale jeho přihrávka nebyla efektivně zpracována.
     
    25:26
    Kristl našel na modré Psotu, jehož střela gól nepřinesla. Vzápětí se však ve třetině domácích dostal k puku Radim Zohorna, který projel středem hřiště a z bezprostřední blízkosti vystřelil na soustředěného Dostála.
     
    24:21
    Po přihrávce od Patáka se u levého kruhu dostal ke střele Schejbal. Jeho skákající puk dostálovu bránu Brna minul.
     
    23:07
    Dlouhé sekundy se Kometa drží ve třetině domácích. Po přihrávce Vondráčka se na modré dostal k puku Patrik Koch a znovu zkoušel, jestli je Dominik Svoboda připraven.
     
    22:28
    Kometa je teď na koni, Svoboda čelil sérii střel, vyhrané buly se teď po své kličkované snažil proměnit Hynek Zohorna.
     
    21:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po vhazování před Svobodou se k puku dostala Kometa, na přihrávku si šikovně najel NEČAS, který neškodně vaypadající nájezd proměnil. Asistence: Tomáš Havránek, Peter Trška.
     
    20:54
    Po zákroku Dostála se vhazuje u jeho levé tyče. Buly získali třebíčští a vynutili si tak na golmanovi Komety další zákrok.
     
    20:06
    Na úvodním buly byli úspěšnější hosté. Na svých hokejkách však puk drželi jen chvíli a nyní o něj bojují s domácími ve vlastním obranném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla po úvodním vhazování jak loučení s Rostislavem Malenou, tak relativně vyrovnaný zápas. Na obou stranách jsme viděli řadu šancí, z kterých oba týmy využili po jedné. Je třeba zmínit i velmi povedenou přesilovku domácího týmu v závěru první části hry. Druhá třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Třebíč v poslední minutě ještě hezky zatopila před golmanem hostů. Vypadá to však že se do konce třetiny stav utkání nezmění.
     
    17:29
    Po přihrávce zpoza zad Dominika Svobody se k nebezpečné střele dostal Martin Dočekal, ale vzápětí krásnou akci předvedli dva třebíčští hráči vyrazili na Dostála. První z nich hledal zadovkou spoluhráče. Střele však chyběla přesnost.
     
    16:31
    Viděli jsme dobře odehranou přesilovku domácích, ve které minimálně dvě až tři střely zaváněly gólem.
     
    16:10
    Hosté v plném počtu.
     
    14:46
    Třebíč vyhrála vhazování a usadila se ve třetině hostů. Po sérii přihrávek se k parádní střele od modré dostal Zdráhal, aby jej vzápětí u levého kruhu vystrřídal Milfajt.
     
    14:09
    Vyloučen hráč číslo 87 Marcel Haščák (KOM) na dvě minuty – sekání.
     
    13:30
    Malec teď vyrazil s pukem od vlastní brány a hezkým pasem podél levého mantinelu našel Hynka Zohornu, který si s přehledem najel až před Svobodu. Ten střelu zlikvidoval.
     
    13:00
    Chumel hráčů obou týmů tlačil puk k levé tyči domácího brankáře, který nepříliš pohlednou střelu pokryl.
     
    12:22
    Vhazování ve středním pásmu vyhráli hosté, neudrželi však pásmo a vrátili se s pukem do své třetiny, aby jej následně dopravili před soustředěného Svobodu. Vhazuje se před domácími.
     
    11:45
    Po souboji u mantinelu zůstal na ledu chvíli ležet Malec a s bolestivou grimasou v obličeji odjel na střídačku hostů.
     
    11:07
    Poté co se Slávie dostala do plného počtu, urval se k pěknému trháku Kristl. Středem hřiště jej však následovali dve hráči Komety a z akce nakonec nic nebylo.
     
    10:49
    Domácí v plném počtu.
     
    10:22
    Teď už třebíčským pomalu docházejí síly a domácí golman likvidoval sérii nepříjemných střel.
     
    09:42
    Hynek Zohorna krásně v mezikruží kombinoval s Malcem, ten následně našel u levé tyče volného Vondráčka, který však Svobodu nepřekonal.
     
    09:04
    Domácí se rychlým pohybem po ledě úspěšně brání přesile hostů. Tvrdou střelu Krále s přehledem likviduje strážce třebíčské svatyně Dominik Svoboda.
     
    08:49
    Vyloučen hráč Jakub Kubeš (TRE) na dvě minuty – nedovolené bránění.
     
    08:17
    Hezký zásah lapačkou domácího brankáře střídá vhazování v levém kruhu. Odtud se puk dostal do mezikruží, kde jej bezprostředně na Svobodu vypálil jeden z brněnských.
     
    07:28
    Vhazování před bránkářem Komety vyhráli brněnští, Koch poslal středem hřiště puk za záda Svobody, hra se následně vrátila do středního pásma. V tuto chvíli hra působí vyrovnaným, ale neuspořádaným dojmem.
     
    07:28
    Jeden z třebíčských prokličkoval středem hřiště před golmana Komety, efektivní zakončení mu znemožnil pád na led.
     
    06:08
    U levého mantinelu teď ve třetině Komety s pukem čaroval Milfajt, ale po nepřesné přihrávce se hra vrátila do sředního pásma. Tam se k puku dostal Luka Petelin a středem prověřil pozornost brněnského brankáře.
     
    05:46
    Slibně vypadající akci hostů likviduje Dominik Svoboda, vhazuje se před brankou domácích.
     
    04:43
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Na podruhé se po přihrávce od Kristla dostal do šance MILAN PŘIBYL, který přibližně ze čtyř metrů překonal Lukáše Dostála. Asistence: Richard Kristl.
     
    03:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po pěkné akci a Vondráčkově přihrávce mění stav utkání v Třebíči dobře známý ADAM RAŠKA. Asistence: Tomáš Vondráček.
     
    02:32
    Po vyhraném buly se Kometa přesunula do třetiny Slávie odkud se opět stáhla do středního pásma, aby v zápětí vystřelil Vondráček.
     
    01:30
    Po rozehrávce ve třetině Komety převezl přes všechny tři čáry puk Havránek, ale před Svobodou o puk přišel. V zápětí se k puku dostal Kristl a lehce prověřil Dostála.
     
    00:48
    Na své si teď ve třetině hostů přišli domácí, ale pozici příliš dlouho neudrželi.
     
    00:22
    Po vhazování se puku ujali brněnští a ke střele na Svobodu se dostal Hynek Zohorna.
     
    00:08
    Utkání pokračuje dalším vhazováním.
     
    00:05
    Z úvodního buly těžili hosté. Utkání bylo v tuto chvíli přerušeno a probíhá slavnostní loučení s Rostislavem Malenou, kterému tleská slušně zaplněná MANN+HUMMEL ARENA. Rostislav Malena odehrál za Třebíč 317 zápasů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Jekel) – Zdráhal, Bartejs, Čejka, Schejbal, Wasserbauer, Kovář, Kubeš, Kupčík, Petelin, Milfait, Zohorna R., Motloch, Huňa, Psota, Paták, Kristl, Pokorný, Přibyl, Kadlec, Stehlík.

    HC Kometa Brno: Dostál (Slavíček) – Malec, Trška, Mikiska, Koch, Král, Zábranský, Furch, Dočekal, Zohorna H., Vondráček, Káňa, Raška, Haščák, Havránek, Nečas, Novák, Mrázek, Mlynář, Dostálek, Škvrňa.

    Rozhodčí: Blecha, Pokorný.
     
    Hezký podvečer z Třebíče. Za necelou půlhodinu začne první přípravné utkání před novým ročníkem 1. hokejové ligy. Ročník 2016/2017 bude pro Horáckou Slavii 20. jubilejním v druhé nejvyšší soutěži. Do série přípravných utkání vstoupí domácí na led s Kometou Brno, se kterou je tým z Vysočiny spojen – obrazně řečeno – "pupeční šňůrou". Nejen proto čeká fanoušky na třebíčském zimním stadionu atraktivní utkání. První přípravné utkání bude zároveň posledním zápasem pro Rostislava Malenu, který s číslem 96 reprezentoval Třebíč v uplynulých dvaceti letech.
     
    S přelomem července a srpna přicházejí i tolik očekávané přípravné zápasy před nacházející, jubilejní dvacátou prvoligovou sezónou. První přípravné střetnutí je pro třebíčské diváky tradičně velice atraktivní, v pátek 29. července 2016 totiž přijede do Třebíče celek z jihomoravské metropole hrající tuzemskou nejvyšší soutěž, celek, jenž byl v dobách prvoligových tradičním sokem Horácké Slavie a dnes je naopak klubem, který s Bílými hvězdami úzce spolupracuje, HC Kometa Brno. Řada hráčů působila v obou klubech, což zvyšuje atraktivitu utkání. Onlajn přenos startuje od 17:30 hodin.

    Oficiální soupiska Komety; opomeneme-li mládežníky pod 18 let v přípravě „A“ týmu.

    HC Kometa Brno: Čiliak, Vejmelka, Klimeš, Jekel, Slavíček – Gulaši, Koch, Kováčik, Malec, O. Němec, Štencel, Trška – Čermák, Dočekal, Dostálek, Dymáček, M. Erat, Haščák, Havránek, J. Hruška, Káňa, Kvapil, Mrázek, V. Němec, Raška, Vondráček, Zaťovič, Zohorna H..

    Hráči v přípravě na ledě v Třebíči.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Dominik Svoboda, Jekel, David Svoboda, Šoustal – Zdráhal, Schejbal, Čejka, Niko, Bartejs, Jiří Wasserbauer, Kupčík, Kubeš, Hort, Kovář – Erat, Dolníček, Kristl, Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Psota, Kusko, Milfait, Huňa, Čech, Kadlec, Paták, Přibyl, Petelin, Juráň, Stehlík, Všetečka, Motloch, Pokorný, Matov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jan Míšek

    Branky a nahrávky: 5. Přibyl (Kristl), 56. Kristl (Kadlec) – 4. Raška (Vondráček), 22. Nečas (Havránek, Trška), 38. Mrázek (Havránek)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda 23. Jekel – Zdráhal, Bartejs, Čejka, Schejbal, Wasserbauer, Kovář, Kubeš, Kupčík, Petelin, Milfait, Zohorna R., Motloch, Huňa, Psota, Paták, Kristl, Pokorný, Přibyl, Kadlec, Stehlík.
    HC Kometa Brno: Dostál (Slavíček) – Malec, Trška, Mikyska, Koch, Král, Zábranský, Furch, Dočekal, Zohorna H., Vondráček, Káňa, Raška, Haščák, Havránek, Nečas, Novák, Mrázek, Mlynář, Dostálek, Škvrňa.

    Rozhodčí: Blecha, Pokorný

    Diváci: 2340
    bahis siteleri