Olomouc – K. Vary 1:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 18.08.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Dukla Cup
Partner:
     
    59:03
    Martin Falter znovu zůstává na střídačce.
     
    59:03
    Gólman Energie David Honzík je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Šance pro Olomouc na srovnání, trenér Zdeněk Venera si pochopitelně bere oddechový čas.

    Na vyloučení: 8-7.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    58:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Využitá přesilová hra také v podání Olomouce. Protasenja poslal kotouč na Skrbka, který vypálil a JAN KNOTEK usměrnil střelu zkušeného obránce Mory za záda Honzíka. Kontaktní gól Hanáků je na světě, připisuje si jej čtyřgólový a nejlepší střelec Dukla Cupu. Asistence: Pavel Skrbek, Anatolij Protasenja.
     
    57:53
    Olomouc zaváži touš k brance soupeře a Martin Falter již chvátá na střídačku.
     
    56:53
    Tak jsem to možná s tím pohodovým hlídáním trošku zakřikl. Vladimír Sičák v rohu za brankou držel soupeře, což se mu tedy vůbec, ale vůbec, nelíbilo. Ke dvěma minutám dostává desítku navrch a dnes již do utkání nezasáhne.

    Na vyloučení: 8-6.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    53:59
    Obrovská šance Tomáše Haranta. Obránce Varů se zčistajasna zjevil před Falterem, kam dostal přihrávku. Gólman Olomouce mu zmenšil střelecký úhel a chytá.
     
    53:12
    Vylučuje se i nadále, ale se včerejším utkáním Torpeda proti Energii (34 dvouminutových trestů) se to srovnat nedá. Vilém Burian je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 8-5.
     
    52:05
    Tomáš Rohan totiž po ráně Martina Rohana sevřel touš před brankou rukou, což dva hlavní sudí viděli.

    Na vyloučení: 7-5.
     
    51:56
    Ačkoliv se to Vilému Burianovi moc nelíbí, nic se zřejmě správným rozhodnutím sudích nezmůže. Dvě minuty za vysokou hůl. Energii čeká krátká početní výhoda pět na tři.

    Na vyloučení: 7-4.
     
    50:14
    David Ostřížek si půjde dvouminutově odpočinout – sekání.

    Na vyloučení: 6-4.
     
    48:36
    Krásně to provedl František Skladaný, jež pasem zpoza klece našel před Honzíkem nekrytého Martina Vyrůbalíka. Jenže gólman Energie zatím postě zavřel branku, tentokrát zneškodnil velkou šanci olomouckého beka betonem.
     
    46:08
    Přesilová hra pro Karlovy Vary. Tomáš Dujsík nahodil touš od modré na branku, kde Laš podrazil hráče soupeře při pokusu o teč.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    43:30
    David Honzík se asi rozhodl, že dnes bude brnkat na nervy olomouckým střelcům. Laxnost v obraně Energie mohl potrestat Vilém Burian, jenž si sjel po levé straně až před branku, ale touš pod betony karlovarského gólmana neprotlačil.
     
    43:05
    Jestli jsem si nebyl v předchozí akci na sto procent jistý, zda se do zakončení dostal Tolja Protasenja, tak nyní už je to jisté. Běloruský forvard zvedal puk nad levé rameno Honzíka, ten si ale zase věděl rady.
     
    42:55
    Hanáci se zčistajasna dostali do vyložené střelecké pozice. Anatolij Protasenja se natlačil přes obránce do branky, jenže jej zblízka znovu vychytal David Honzík.
     
    38:57
    63 vteřin před koncem je zde další olomoucká přesilovka, protože Martin Sičák před vlastní klecí držel soupeře.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    36:07
    A mají ho i díky tomu, že se Martin Weinhold provinil sekáním a je dalším vyloučeným plejerem.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    32:29
    Rána Jana Jaroměřského od modré měla hodně prudké parametry. Před brankou se snažili Honzíkem vyražený touš dostat za jeho záda Eberle s Burianem, ale gólman Energie zatím chytá všechny puky tak, jako by byl kus černé gumy moucha a on měl nataženou ve své kleci pavučinu.
     
    32:22
    Vzápětí se budou Energetici bránit. Tomáš Rohan totiž jde ven za sekání.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    31:29
    Ou, to byla těsnota. Matěj Zadražil projel do pásma, lehce zakvedlal s pukem a poté zápěstím zamířil k pravé tyči. Neminul o moc a těžko říct, zda Falter puk nyní kontroloval.
     
    29:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nyní to již Energii v přesilovce vyšlo i s nechtěnou pomocí Martina Faltera. Tomáš Harant viděl na pravém kruhu volného TOMÁŠE ROHANA, který napřáhl a touš prošel Falterovi mezi vyrážečkou a betonem do sítě. Asistence: Tomáš Harant.
     
    29:03
    Čtvrtá přesilovka pro Karlovy Vary. U svojí branky možná trošku zbytečně zahákoval soupeře Jan Eberle a sudí byli nekompromisní.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    24:48
    Bránit se bude také Energie. Jejím prvním vyloučeným hráčem je Jan Tomeček, a to za držení protihráče.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    24:38
    Karlovarští zahrozili až při hře pět na pět. Střelu Radima Matuše z prostoru mezi kruhy vytěsnil Falter pohotovým zákrokem svým pravým betonem.
     
    22:26
    Vteřinová přesilovka pět na tři se asi využít nedá, ale poté budou mít Karlovarští klasickou výhodu, protože Pavel Skrbek se při dorážce Václava Skuhravého provinil sekáním.

    Na vyloučení: 3-0.
     
    20:27
    A nyní budou vyhlížet zajímavé šance svého oblíbeného klubu fans Energie, jelikož Anatolij Protasenja ve středním pásmu podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    16:27
    Přesilová hra pro Energii, Pavel Skrbek zahrál až příliš tvrdě a jde ven za hrubost. Uvidíme vůbec první přesilovku zápasu.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    13:19
    Tyčka nám cinkala. Střela Tomáše Mikúše znovu z levého kruhu lízla bližší tyč, odkud se odrazila za Honzíkovu svatyni. Nutno podotknout, že gólman Energie měl připravený svůj beton.
     
    12:16
    Vilém Burian posílá touš jednoduchým nahozením za branku. Jenže Energie se jej po špatné rozehrávce rychle zbavila, což byla voda na mlýn, či spíše na hokejku, pro Františka Skladaného. Znovu to zkusil z levého kruhu, mířil do levé šibenice, a znovu Honzík vytasil dobrý zákrok lapačkou. Jejím koncem vytěsnil puk.
     
    08:25
    No a rozhodně stál za to i zákrok Davida Honzíka, jenž se roztáhl proti umístěné střele Františka Skladaného z levého kruhu a krásně puk našel v lapačce. Gólmanská škola Petra Jaroše je vidět a myslím si, že by Energie měla uvažovat o Honzíkovi jako o jedničce.
     
    07:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Pohledný gól v podání Energie. VOJTĚCH TOMEČEK získal na vlastní modré odražený puk. Dvakrát třikrát rychle našlápl, získal na levé straně oproti dvěma hráčům soupeře rychlost a střelou zápěstím z levého kruhu se trefil přesně nad lapačku Faltera k bližší tyči. Tahle akce rozhodně stála za to. Bez asistence.
     
    05:19
    Jako bych to zakřikl. Jan Knotek projel neatakován útočným pásmem až mezi kruhy. Střílel na levou tyčku a po puku sáhl efektivním zákrokem lapačkou David Honzík.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 59. Knotek (Skrbek, Protasenja) – 8. V. Tomeček, 30. T. Rohan (Harant)


    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Vyrůbalík, Skrbek, Jaroměřský, Houdek, Galvas, Škůrek – Laš, Knotek, Protasenja – Burian, Ostřížek, Eberle – Matai, Mikúš, Skladaný – Fořt. Trenér: Zdeněk Venera
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Fečo) – Sičák, Dujsík, Harant, M. Rohan, Dvořák, Benák, J. Tomeček, Weinhold – Rachůnek, Matuš, Stloukal – T. Rohan, Skuhravý, V. Tomeček – Vachovec, Gríger, Gorčík – Harkabus, Zadražil, Flek. Trenér: Jan Tlačil

    Rozhodčí: Krob, Sibera – Jeletz, Rittich
    bahis siteleri