Astana – BATE 2:0 (kon.) | Dinamo Tbilisi – PAOK 0:3 (kon.) | SønderjyskE – Sparta 0:0 (kon.)
FK Krasnodar – Partizani Tirana 4:0 (kon.) | Midtjylland – Osmanlispor 0:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Hajduk Split 2:1 (kon.)
Qäbälä – Maribor 3:1 (kon.) | Göteborg – Karabach 1:0 (kon.) | Slavia – Anderlecht 0:3 (kon.)
Austria – Rosenborg 2:1 (kon.) | Larnaka – Liberec 0:1 (kon.) | Başakşehir – Šachtar 1:2 (kon.)
Loko Záhřeb – Genk 2:2 (kon.) | Panathinaikos – Brøndby 3:0 (kon.) | Fenerbahce – Grasshoppers 3:0 (kon.)
Vojvodina – Alkmaar 0:3 (kon.) | Astra Giurgiu – West Ham 1:1 (kon.) | Gent – Škendija 2:1 (kon.)
Sassuolo – CZ Bělehrad 3:0 (kon.) | Arouca – Olympiakos 0:1 (kon.) | Trenčín – Rapid 0:4 (kon.)
konec
AFC Astra Giurgiu
1:1 (0:1)
West Ham United
Čtvrtek 18.08.2016, 20:15 • Stadionul Marin Anastasovici, Giurgiu • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Kvalifikační boje o postup do základní skupiny Evropské ligy se pomaloučku nachýlili ke svému konci, dnes odstartují zápasy již čtvrtého a zároveň závěrečného předkola. V tomto online přenosu se zaměříme na souboj, v němž AFC Astra Giurgiu vyzve West Ham United. Začínáme ve 20:15.
     
    AFC Astra Giurgiu

    Loňský ročník rumunské nejvyšší soutěže byl pro Astru opravdu velice speciální. Celek z města Giurgiu dokázal stanovit svůj nový nejlepší výsledek v klubové historii. Do té doby Astra nejzdařilejší ročník zažila v letech 2013 a 2014, když obsadila druhé místo. Loni si však vedli ještě o kousek lépe, vyrovnaný souboj o první příčku nakonec vyzněl v jejich prospěch, druhé Dinamo Bukurešť v konečném součtu ztratilo jen pouhopouhé tři body. Pro celek z jihu Rumunska se jednalo o historický první titul, letos se mu na tento úspěch ale zatím nedaří navázat.

    Jistě, po čtyřech kolech je na nějaké celosezónní hodnocení ještě strašně brzy, družina vedená koučem Mariusem Șumudicăem však v nich získala pouhopouhé čtyři body a drží se ve spodní polovině tabulky, hned úvodní porážka poměrem 1:4 s již zmíněným Dinamem byla hodně nepříjemnou záležitostí. Co se týče působení v pohárové Evropě, loni mohla parta okolo kapitána Moraise spokojena tak napůl. Ve třetím předkole totiž dokázala vyřadit právě svého dnešního soupeře, a postarala se tak o prvotřídní senzaci, do základní skupiny Evropské ligy se ale probít nedokázala, proti byl o kolo dál AZ Alkmaar.

    Jakožto rumunský šampion měla Astra přímo zajištěné místo ve třetím předkole Ligy mistrů. Los jí přisoudil Kodaň, tedy poměrně hratelného a přijatelného soupeře, Dánové si však ze stadionu soupeře přivezli velice nadějnou remízu 1:1 a o týden později před vlastními fanoušky už dominovali, když v prvním poločase vsítili hned tři branky, a definitivně tak stvrdili svůj postup. Nyní se celek z města Giurgiu znovu potkává s londýnskými Kladiváři. Bude se loňská senzace opakovat?
     
    West Ham United

    Po návratu do Premier League v roce 2012 to zkrátka a jednoduše nebylo ono, loni se však West Ham prezentoval velice dobrými výkony a dokráčel si pro sedmou pozici. Hammers disponovali jednou z nejlepších ofenziv, navíc se stali jakýmsi postrachem hlavních aspirantů na titul, postupně poráželi jednoho za druhým. Co se týče evropských pohárů, do kterých se svěřenci Slavena Biliće díky dobrému umístění v žebříčku fair play, taková sláva už to nebyla. Už pokoření maltské Birkirkary až v prodloužení bylo jakýmsi varováním, o kolo dál pak West Ham ztroskotal právě na svém dnešním soupeři, kterému tak má co vracet.

    Kádr zůstal vesměs pospolu, nikdo z klíčových hráčů, ani Dimitri Payet, o jehož odchodu se dlouho spekulovalo, Kladiváře neopustil. Klubové vedení naopak získalo několik zajímavých posil, jmenovitě se jedná o Alžířana Feghouliho, naposledy v Mönchengladbachu působícího Nordtveita a dále Gökhana Töreho, který do West Hamu přichází na roční hostování z tureckého Besiktase. Nejčerstvější akvizicí je pak André Ayew, který se však hned při svém prvním soutěžním mači za Kladiváře zranil.

    Jednalo se o první kolo nového ročníku Premier League. Hammers na úvod zajížděli na Stamford Bridge, s favorizovanou Chelsea podstoupili velice vyrovnanou partii. Po penaltové trefě v podání Hazarda sice prohrávali, zpět do zápasu je ale vrátil netradiční střelec Collins, poslední slovo však měli The Blues, kterým v samotném závěru tři body povedenou ranou přisoudil Diego Costa.
    Na Stadionul Marin Anastasovici je rozcvička v plném proudu.

     
    Úvodní sestavy:

    AFC Astra Giurgiu: Lung – Vangjeli, Alves, Fabrício, Júnior Morais (C) – Săpunaru, Lovin – Ioniță, Seto, Teixeira – Niculae
    Náhradníci: Gavrilaș – Alibec, Florea, Oroș, Mansaly, Stan, Balaure

    West Ham United: Randoplh – Byram, Oxford, Ogbonna, Burke – Obiang, Noble (C) – Antonio, Valencia, Töre – Calleri
    Náhradníci: Adrián – Collins, Reid, Kouyaté, Browne, Fletcher, Carroll

    Rozhodčí: Artur Dias – Rui Tavares, Paulo Soares (všichni Portugalsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu! Anglický West Ham dnes opět po roce zajíždí na půdu Astry Giurgiu, se kterou v loňském roce vypadl v rámci třetího předkola Evropské ligy. Kladiváři tedy prahnou po pomstě, dnes ale rozhodně nenastupují v té nejsilnější sestavě, tak se nechme překvapit, jak se s houževnatými Rumuny vypořádají.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Portugalský arbitr Artur Dias právě foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní utkání – pojďme na to! Los přisoudil výkop domácím fotbalistům, kteří nastupují v bílých dresech, naopak Kladiváři zvolili tradiční modro-vínovou kombinaci.
     
    2
    Dopředu se jako první vydali Kladiváři. Mladičký obránce Burke si po šikovné kličce poradil s Vangjelim, dále se ale nedostal. Balon se mu ale podařilo udržet a posléze přesunout směrem vzad, aktuálně si jej vyměňují stopeři hostí.
     
    3
    Začátek utkání se nese v hodně opatrném duchu. Domácí se ještě ani pořádně nedotkli balonu, nyní se navíc museli bránit Töreho průniku, turecký šikula byl ale vytlačen z ideální pozice pro centr a poté o míč obrán.
     
    4
    Kombinační akce Astry však neměl dlouhého trvání, Moraisův nákop neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Poté si ale podobně vedl Byram, své zaváhání ale zvládl napravit a důležitým zákrokem zastavil Teixeiru.
     
    5
    Napodruhé už Filipe Teixeira přes svého dnešního srážce stačil projít. Učinil tak díky rychlé kličce směrem ke středu hřiště, po níž se sice dostal ke střele, ta ale nestála za nic, Randolph mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    6
    Reece Oxford si vystoupil z obranné linie, podnikl několikametrový sprint a poté chtěl uličkou na kraj hřiště najít Töreho, který sice dělal, co mohl, kulatý nesmysl už ale před přechodem přes postranní lajnu nezastihl.
     
    7
    Fotbalisté Giurgiu se podruhé dostali na útočnou polovinu a znovu se jim podařilo zakončit. Opět to ale nestálo za povšimnutí brankáře Randolpha, z otočky pálící Filipe Teixeira totiž opět zacílil hodně mimo tři tyče.
     
    8
    Nyní už se irská brankářská jednička ve svatyni West Hamu musela lehce zapotit. Júnior Morais se vydal na ofenzivní výlet, který zakončil krásnou kolmicí pro Niculaea, Randolph ale celou situací výborně přečetl a u míče byl jako první.
     
    9
    Po faulu na Obianga měli hosté k dispozici přímý kop ze středu hřiště. Obrana Astry se nestačil pořádně zkonsolidovat, čehož Mark Noble využil lehoučkým bochánkem za obranu, o hlavičku se snažícího Calleriho však stačil odstavit Alves.
     
    10
    Oba zmínění hráči spolu znovu spolupracovali a tentokráte to bylo o poznání nebezpečnější než před pár okamžiky! Mark Noble opět ukázal svou vytříbenou kopací techniku a milimetrovým centrem našel u zadní tyče číhajícího Calleriho, jehož hlavičku ale stačil Lung eliminovat!
     
    11
    Hosté jsou zatím jasně aktivnějším a také pohyblivějším mužstvem, fotbalisté Astry se sice už dostali do dvou zakončení, zatím jim ale chybí ten správný elán. Sam Byram se nyní pokoušel prohnat po pravé straně, zastavil jej ale dobře se vracející Seto.
     
    12
    Mark Noble si seběhl pro pas od Töreho a okamžitě balon předložil pro Byrama, který sice obešel svého strážce, nakonec ale z nadějné situace vytěžil pouze rohový kop.
     
    13
    A z něj se hostům málem podařilo otevřít skóre! Parádní centr z kopačky Töreho totiž dolétl přesně do míst, kde si naskakoval Michail Antonio, na jehož hlavičku byl Lung krátký, naštěstí pro Astru jej ale na brankové čáře zastoupil Teixeira!
     
    14
    Další dobrá možnost pro Bilićovu družinu! Po dalším centru od Gökhana Töreho si na solidní individuální akci troufl Valencia, jeho následný pokus ale trošku té přesnosti navíc postrádal, brankář Lung byl tentokráte bez práce.
     
    15
    Rohový kop měli k dispozici i domácí. Rozhodli se jej rozehrát na krátko, což se ukázalo jako velice dobré řešení. Filipe Teixeira si narazil balon se Setem a poté prověřil Randolpha ranou na bližší tyč, brankář Hammers byl ale na svém místě.
     
    17
    Po nemastném neslaném úvodu utkání se oba celky solidně rozehráli a nyní sledujeme velice atraktivní partii. I ta však musí mít nějaká ta hlušší místa, v níž hráči nabírají síly. Jeden takový přišel nyní, přerušil jej až Töreho ofsajd.
     
    18
    Hra se nyní znovu musí přerušit. Po jednom ze soubojů ve středové části hrací plochy se totiž k zemi poroučel Enner Valencia, opakovaný záběr ale odhalil to, že si Ekvádorec sám nešťastně ublížil pro dopadu.
     
    19
    Na trávník byli okamžitě přivolání zdravotníci hostujícího celku, po chvíli se ale vše zlepšilo. Valencia se postavil na vlastní nohy, odkulhal za postranní čáru, nyní je ale znovu připraven naskočit zpět do zápasu.
     
    20
    Oxford přesnou nahrávkou našel Töreho, který téměř okamžitě roztáhl hru pro Antonia. Hostující univerzál si počkal na kolegu Burkea, po jehož centru se k další hlavičce dral Calleri, proti ale byl Fabrício Dornellas.
     
    21
    Po několikaminutové odmlce se směrem do útoku pokusili něco vykoumat i domácí. Za moc to ovšem nestálo, Lovinův dlouhatánský nákop do šestnáctky soupeře postrádal přesnost, balon se tak stal snadnou kořistí pro Ogbonnu.
     
    22
    Nyní ale obrana West Hamu zaspala při návratu. Po levé straně pláchl Filipe Teixeira, který poté přes středopolaře Săpunarua přenes hru napravo k volnému Ionităovi, jehož centr nebyl vůbec špatný, v záklonu hlavičkující Oxford jej ale zažehnal.
     
    23
    Hosté se snaží o další uklidnění hry, ofenzivní hráči soupeře jej při kombinaci na obranné polovině hřiště ani příliš nenapadají. Ogbonna se dlouhé vyčkávání rozhodl přerušit nákopem na Calleriho, ten ale balon zpracovával v ofsajdu.
     
    24
    Podobná situace byla k vidění i na opačném konci hrací plochy, Filipe Teixeira ale zpracování zvládl o poznání lépe, v souboji s Byramem si ale míč ukopl až za postranní čáru, následovat tedy bude aut pro West Ham.
     
    25
    Po Antoniově sklepnutí se kupředu po pravé straně vydal Töre. Nakonec nepostupoval samostatně, místo toho našel na hranici šestnáctky číhajícího Valenciu, tomu však v souboji s Alvesem chyběla rychlost a potřebný důraz.
     
    26
    Domácí se nyní snažili potrestat lehkovážnost svého soupeře při rozehrávce, ale příliš se jim to nezdařilo. Alexandru Ionită se sice dokázal dostat ke dvěma centrům, oba ale byli až příliš přetažené, na ten druhý si navíc počíhal Randolph.
     
    27
    Vangjeli nyní hodně zazmatkoval, z naprosto klidně vypadající situace nakonec zajistil roh zadarmo pro Kladiváře. Následně se ještě vydal hádat se sudím a může být rád, že nebyl potrestán žlutou kartou.
     
    28
    Rohový kop ovšem Bilićovým svěřencům nevyšel podle představ, právě Vangjeli se postaral o odhlavičkování balonu mimo šestnáctku. K odraženému míči se však dostal Burke a okamžitě jej posunul k Töremu, toho ale zastavil praporek pomezního sudího.
     
    29
    S touto možností šlo určitě naložit mnohonásobně lépe. Na pravé straně si po Vangjeliho pasu výborně vedl Alexandru Ionită, který se zbavil Burkea a odcentroval přesně na nohu Seta, ten však ve výborné pozici pouze promáchl.
     
    30
    Byram si balon nešikovně ukopl, a zajistil tak přímý kop pro Astru. Ta s ním naložila rozehrávkou na krátko, jako šťastná možnost se to však neukázalo. Nicméně, domácí nemusejí zoufat, protože chvíli nato se dalšího faulu dopustil Oxford, standardní situace z této vzdálenosti už bude o poznání nebezpečnější.
     
    32
    Sudí dlouhou dobu nebyl spokojen s postavením hostující zdi, nakonec ale svolil a nechal přímý kop rozehrát. Na sebe to vzal Alexandru Ionită, balon ovšem poslal přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Darren Randolph.
     
    33
    Michail Antonio využil svých rychlých nohou a přesprintoval marně stíhajícího Vangjeliho. Dostal se i k centru, Jonathan Calleri byl ale ve vzduchu jasně předčen zatím maximálně ostražitě hrajícím Alvesem.
     
    34
    Byram předvedl už několikátou nepřesnost v rozehrávce, následně byl nucen za dres čapnout Teixieiru a zastavit jej jen za cenu faulu. Karta překvapivě tasena nebyla, s nařízenou standardní situací domácí nenaložili ideálně, hlavičkující Niculae byl v ofsajdu.
     
    35
    Reece Oxford si nyní díky špatnému zpracování zadělal na drobné problémy, vybruslil z nich ale jako zkušený mazák. Poté navíc celou akci ještě vyšperkoval brilantní kolmicí na Calleriho, ten se ale ocitl mezi dvěma bránícími zadáky, přes které se neprocpal.
     
    36
    Reece Burke zrychlil hru přesným pasem podél levé postranní čáry, načež si Valencia všiml úplně volného Antonia, který se prodral až do šestnáctky, kde si přehodil míč na svou silnější pravačku, jeho rána ale byla ztečována na roh.
     
    37
    Přímo z něj se ještě West Ham do zakončení dostat nedokázal, ve vzduchu totiž opět kraloval Geraldo Alves. Odražený balon však opět patřil hostům, konkrétně kapitánu Nobleovi, který vypálil z uctivé vzdálenosti, pověst obávaného zabijáka z velkých dálek ale nepotvrdil.
     
    38
    To Júnior Morais, kapitán Astry Giurgiu, si na druhém konci hřiště počínal o něco lépe než jeho kolega před pár okamžiky. Brazilský zadák se nečekaně vydal dopředu, své sólo zakončil táhlou ranou ze třiceti metrů, Randoplh ale opět číhal na tom správném místě.
     
    39
    Hostující hráči se zlobí. Antonio totiž v souboji s Vangjelim totiž lehce přitvrdil muziku, obránce Astry se ale více než teatrálně skácel k zemi. Sám na branku se po tomto souboji mohl řítit Valencia, sudí ale tento zákrok zpětně posoudil jako nedovolený.
     
    40
    Gökhan Töre ve snaze vyvést balon zaznamenal zbytečnou ztrátu, protiakce Astry však díky Teixeirově nepřesném pasu o moc lepší nebyla. Následně navíc při odkopu z vlastního vápna chyboval Fabrício, West Ham čeká další roh.
     
    41
    A při nich se dnes West Hamu zatím daří! Gökhan Töre vypustil další parádně kroucený centr, k hlavičce se tentokráte přes jednoho z domácích obránců dostal Calleri, který nemířil vůbec špatně, Lung se ale natáhl, co to šlo a dobrým zákrokem své spoluhráče podržel!
     
    42
    Jsme svědky prvního žlutého varování dnešního klání, po nedobře načasovaném skluzu jej po zásluze dostává hostující Sam Byram.
     
    43
    Takayuki Seto si šikovně narazil s Teixeirou a po obdržení balonu se rychle vrhl směrem do pokutového území. Tam se ocitl mezi dvěma protihráči, celou situaci vyřešil teatrálním pádem, na který mu sudí správně neskočil.
     
    44
    Tak pozor, hosté budou kopat penaltu! Po rohovém kopu zasáhl Săpunaru ve snaze odhlavičkovat míč balon rukou, tohle hlavní sudí Dias opravdu nemohl přehlédnout!
    44.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Săpunaru (AFC Astra Giurgiu).
     
    45
    West Ham právě vstřelil branku!
    Krátce před koncem prvního poločasu se hosté ujímají vedení! Exekuci pokutového kopu na sebe jako správný kapitán vzal MARK NOBLE, který pouze potvrdil, že v těchto momentech se opravdu jen málokdy mýlí, když nekompromisní ranou doprostřed branky překonal Lunga!
    45. NOBLE - 0:1
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat ještě jedna minuta.
     
    45+2
    Niculae se ještě dokázal dostat na dostřel hostující svatyně, dobře ale v poslední možný okamžik zasáhl Reece Oxford. Z následného rohu nevytěžili fotbalisté Astry zhola nic, do šaten tak odcházejí za jednogólové ztráty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní půle je za námi, spokojenější zatím mohou být hosté, kteří do šaten odcházejí za příznivého stavu 1:0! Vzhledem k průběhu prvního poločasu se jedná o zasloužené vedení, Hammers si vypracovali více brankových příležitostí, v koncovce jim ale kolikrát chybělo to tolik potřebné štěstíčko. Jediný gólový moment se narodil až v samotném závěru, když nařízenou penaltu spolehlivě proměnil tradičně úspěšný exekutor Noble.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu oba celky vstupují bez jediné změny v základní sestavě. Postupem času se však dá očekávat to, že Slaven Bilić na plac bude posílat některé ze zkušených borců, kteří dnes na svou šanci čekají na lavičce.
     
    48
    Filipe Teixeira, jeden z nejaktivnější domácích borců, si na levé straně pohrál s Byramem, ve snaze píchnout si balon ke středu do dobré střelecké pozice ale narazil na pozorného Ogbonnu, který jej od kulatého nesmyslu okamžitě odstavil.
     
    49
    Byram nyní, dnes už poněkolikáté, absolutně nezvládl první kontakt s balonem, a nabídl tak dobrou možnost na založení protiakce pro všudypřítomného Teixeiru. Ten asi měl střílet, místo toho ale nahrával na Seta a to, bohužel pro Astru, nepřesně.
     
    50
    Tohle nevypadalo ale vůbec špatně! Na pravé straně se po šikovném pasu od Vangjeliho rozhodl odcentrovat Ionită, po jehož přetaženém centru se k balonu na zadní tyči dostal Alves, který jej vrátil zpět do centra dění, tam se ale zakončit nepodařilo Niculaemu.
     
    51
    Pedro Obiang nyní spadl tak nešťastně, že mu okolo běžící Seto nepříjemně přišlápl prsty na levé ruce. Hostující středpolař nyní po hřišti běhá s velice bolestivou grimasou, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    52
    A byl to právě Takayuki Seto, kdo o chvíli později vyzkoušel pozornost brankáře Randoplha. Irská jednička mezi třemi tyčemi ale příliš práce neměla, přízemní pokus domácího záložníka se jako nepříjemný nejevil.
     
    53
    Podobná situace byla k vidění i na opačném koutu hrací plochy. Zatím velmi dobrý zápas hrající Gökhan Töre si balon potáhl směrem ke středu, několikrát při tom naznačil střelu, poté ale nahrával lépe postavenému Antoniovi, ten však našel pouze náruč připraveného Lunga.
     
    54
    A Lung se nyní pořádně zapotil. Nemusel sice předvést žádný spektakulární zákrok, po Nobleově pasu se na něj ale zcela osamocen řítil Valencia, ovšem balon si příliš předkopl, čehož domácí brankář díky včasnému výběhu dokázal využít.
     
    55
    Pedro Obiang zvedl hlavu a dlouhatánským nákopem vyslal kupředu Calleriho, který si počkal na ideální moment a poté nahrál z druhé vlny nabíhajícímu Antoniovi, jeho rána avšak byla zablokována.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Vangjeli (AFC Astra Giurgiu).
     
    57
    Jonathan Calleri se nyní snažil probít přes obranu soupeře individuálně, o balon ale přišel a posléze jej zpět do svého držení získal jen za cenu jasného faulu.
     
    58
    Střídání v týmu AFC Astra Giurgiu: ze hřiště odchází Vangjeli, přichází Alibec.
     
    59
    Předchozím střídáním chce domácí kouč očividně posílit dnes zatím poněkud bezzubou ofenzivu. Alibec se dokonce vešel do rumunské nominace na EURO, loni se jednalo o nejlepšího střelce Astry Giurgiu.
     
    61
    Filipe Teixiera to, dnes už poněkolikáté, zkoušel přes nepříliš šťastně hrajícího Byrama. Mladý anglický zadák si však tentokráte vedl velice obstojně a skvělým obranným zákrokem domácího křidelníka odzbrojil.
     
    62
    Denis Alibec o sobě dal poprvé vědět směrem do útoku. Rumunský kanonýr si šikovně narazil s volným Setem, poté si balon okolo Obianga hodlal hodit na levačku a zakončit, Oxford ale jeho záměr přečetl a včas zasáhl.
     
    63
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Valencia, přichází Carroll.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Calleri, přichází Collins.
     
    64
    Michail Antonio se pokusil své autové vhazování poslat až do šestnáctky. Také se mu to povedlo, ovšem žádná nebezpečná situace z toho nevzešla, poněvadž dalším dobrým výběhem se prezentoval brankář Lung.
     
    65
    Alibec má hlad po gólech, to mu nelze upřít. I při druhé akci si ale vybral slabší okamžik, když si balon nešikovně ukopl kousek od sebe, čehož okamžitě využil právě příchozí James Collins, který jej odstavil tělem a vše vyřešil zpětným pasem na Randolpha.
     
    66
    Ne, Byram dnes prostě nehraje dobré utkání. Potvrdil to i nyní, když při vysokém centru, ač osamocen, zcela zbytečně zazmatkoval, a nabídl tak soupeři další rohový kop. Jak s ním fotbalisté Astry naloží?
     
    67
    Domácí jej rozehráli na krátko. Očekávaný centr se tedy nekonal, po sérii přihrávek se ovšem míč dostal až k nohám Júniora Moraise, který vypustil povedenou dělovku z nějakých třiceti metrů, Randoplh ale celou situaci s klidem kontroloval.
     
    68
    Alibec ukázal, že práce s míčem mu také není cizí. Po rychlém manévru za sebou nechal mladíčka Oxforda, poté se mu podařilo i odcentrovat na hlavu volného Niculaea, tomu však zakončení ale vůbec nevyšlo.
     
    69
    Geraldo Alves zaspal při návratu a byl nucen unikajícího Carrolla poslat zemi za pomoci taktického faulu. Sudí se nemusel nijak rozmýšlet, žlutá karta je zcela na místě.
     
    70
    Hráči rumunského celku se nyní dokázali usadit na útočné polovině. Niculae náramnou patičkou uvolnil z druhé vlny si nabíhajícího Moraise, jehož přízemní centr se skrze celé vápno dostal až k Setovi, toho ale ke střele nepustil Ogbonna.
     
    71
    Tlak Astry ještě pár okamžiků pokračoval, Florin Lovin si ale ve snaze přejít přes Burkea balon nešikovně odkopl, zpět do vlastního držení jej posléze získal jen za cenu zákroku, který byl za hranou fotbalových pravidel a regulí.
     
    72
    Po dlouhé době, vlastně poprvé v druhé půli, o sobě dal vědět Mark Noble. Hostující kapitán vymyslel dlouhý nákop za obranu pro Gökhana Töreho, ten si ale opět o kousíček nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    73
    Júnior Morais opět pocítil ofenzivní choutky, vydal se kupředu a krásně uvolnil rozběhnutého Alibeca, který se z úhlu pokusil překvapit brankáře Randolpha, ten ale ideálně zmenšil střelecký úhel a sebevědomě zasáhl.
    73.
     
    74
    Domácí už se začínají koncentrovat pouze na útočení, v obraně tak nechávají poměrně dost otevřených okének. Do jednoho takového se po Carrollově pasu vydal Töre, který poslal na párek Fabrícia, sbíhajícímu si Antoniovi však nahrál pouze na paty.
     
    75
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Töre, přichází Browne.
     
    76
    Vypadá to, že střídat se bude muset i na druhé straně. Při předchozí akci totiž obránce Fabrício špatně došlápl, na trávník byli přivolání zdravotníci, kteří směrem k lavičce signalizovali, že změna bude nutná.
     
    77
    Alibec do hry Astry vnesl trochu života, v útočných akcích je opravdu často cítit. Nyní se rozhodl to vzít celé na sebe, dostal se i ke střele z otočky, opět ale zacílil úplně přesně do míst, kde číhal Darren Randolph.
     
    78
    Nyní Alibec pro Giurgiu vybojoval přímý kop z velice nadějně vypadající pozice. Bránící Reece Oxford jej navíc fauloval a vysloužil si žlutý kartónek.
     
    79
    Se standardními situacemi si však domácí dnes neví rady. Potvrdili to i nyní, Teixeirův centr byl opravdu nepovedený a hostující zadáci jej s klidem odvrátili. Následně sice do šestnáctky Kladivářů přilétl další balon, Niculae ale zpracovával v ofsajdu.
     
    80
    Do konce zbývá už jen deset minut a trochu to vypadá, že domácím fotbalistům začínají s blížícím se koncem zápasu docházet síly. Alibec sice vyprodukoval několik střeleckých pokusů, na první vážnější gólovou příležitost ovšem Astra stále čeká.
     
    81
    To snad není možné! Domácí zahrávali přímý kop, ovšem chybovali v kombinaci, načež se sám na Lunga z úhlu hnal mladičký Marcus Browne. K zakončení se neodhodlal, místo toho před úplně prázdnou branku nahrával Antoniovi, ten ale ve stoprocentní tutovce nepochopitelně selhal!
    81.
     
    83
    Astra Giurgiu právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš, tohle nepsané sportovní pravidlo opět platí, domácí se totiž krátce po obrovské a neproměněné tutovce svého soupeře dočkali vyrovnání! Vše se narodilo po rohovém kopu, Teixeirův centrovaný balon si na přední tyči ideálně zpracoval DENIS ALIBEC, který posléze z otočky nekompromisně propálil bezmocného Randolpha!
    83. ALIBEC - 1:1
     
    84
    Vyrovnávací trefu oslavil Alibec svlečením svého dresu, sudí proto neměl na výběr a musel mu udělit žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu AFC Astra Giurgiu: ze hřiště odchází Ioniță, přichází Florea.
     
    86
    Na hostujících hráčích je vidět veliká frustrace. Pouze a jen to nyní podtrhl Obiang, který se po nezdařilém a zblokovaném pokusu vydal balon získat zpět do svého držení, tvrdým zákrokem ale nepříjemně dohrál Alvese.
     
    87
    Naopak domácím pochopitelně narostla křídla. Střídající Florea mohl těžit z vynikajícího pasu od Lovina, k centru se ale dostat nedokázal, poněvadž s ideálně načasovaným obranným skluzem přispěchal Reece Burke.
     
    88
    Komunikace v zadních řadách The Irons nyní nefungovala úplně tak, jak by asi měla. Lehoučký centr směřoval přesně do náruče brankáře Randolpha, před něj ale přeskočil Collins a odhlavičkoval balon na rohový kop.
     
    89
    Z něj se ovšem domácí nezvládli prosadit, naopak byli nuceni hasit požár při protiakci soupeře, Michail Antonio ji ale celou pohřbil ofenzivním faulem za žlutou kartu.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+1
    Cristian Săpunaru, další z rumunských reprezentantů, o sobě dal poprvé výrazněji vědět snad až nyní, když pláchl po pravém křídle, na jeho přízemní centr, po němž balon proskákal skrze celou šestnáctku, nedosáhl ve skluzu hrající Niculae jen o kousek.
     
    90+2
    Domácí se ještě nadechují k závěrečnému tlaku, obrana West Hamu ale pod náporem zatím funguje velice konsolidovaným dojmem a žádný obrat nepřipouští. Živou vodou politý Săpunaru tentokráte zkusil vystřelit, dobrý blok ale předvedl Ogbonna.
     
    90+3
    Obrovský tlak Astry ukončil až ofenzivní faul v podání Júniora Moraise, který naprosto zbytečně zajel do Byrama. Vše se odehrálo mimo pohled hlavního sudího, pokud by tomu tak nebylo, kartě by se domácí kapitán nevyhnul.
     
    90+4
    Střídání v týmu AFC Astra Giurgiu: ze hřiště odchází Teixeira, přichází Balaure.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, oba celky se nakonec rozešly nerozhodně, spokojenější určitě mohou být Kladiváři, kteří si pro za týden hranou odvetu vytvořili solidní pozici. První půle se odehrávala převážně v jejich režii, jednu obrovskou šanci ale zastavil gólman Lung, v případě jeho nepřítomnosti jej na brankové čáře zastoupil Teixeira. Na konci první půle se však West Ham dočkal zaslouženého vedení, když penaltu proměnil Mark Noble.

    Druhá půle už se odehrála v o poznání klidnějším dojmu, šancí se urodilo opravdu jako šafránu. Klíčové momenty se odehrály mezi jednaosmdesátou a třiaosmdesátou minutou. Nejprve naprosto nepochopitelně obří tutovku spálil Antonio, z následné protiakce vybojovali fotbalisté Astry rohový kop, po jehož rozehrání se prosadil střídající Denis Alibec, a stanovil tak konečné skóre utkání!
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 10:18.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit na počtenou. (22:19:49)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 83. Alibec – 45. Noble (pen.)

    Karty:   44. Săpunaru (ASG), 56. Vangjeli (ASG), 69. Alves (ASG), 84. Alibec (ASG) – 42. Byram (WHU), 78. Oxford (WHU), 89. Antonio (WHU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 10:18.
    AFC Astra Giurgiu: Lung – Vangjeli (58. Alibec), Alves, Fabrício, Júnior Morais (C) – Săpunaru, Lovin – Ioniță (85. Florea), Seto, Teixeira (90+4. Balaure) – Niculae
    Náhradníci: Gavrilaș – Alibec, Florea, Oroș, Mansaly, Stan, Balaure

    West Ham United: Randoplh – Byram, Oxford, Ogbonna, Burke – Obiang, Noble (C) – Antonio, Valencia (63. Carroll), Töre (75. Browne) – Calleri (63. Collins)
    Náhradníci: Adrián – Collins, Reid, Kouyaté, Browne, Fletcher, Carroll

    Rozhodčí: Artur Dias – Rui Tavares, Paulo Soares (všichni Portugalsko)
    Čtvrtek 25.08.2016
    West Ham - Astra Giurgiu 0:1

    Branky: 45. Teixeira

    Karty:   29. Reid (WHU), 89. Collins (WHU), 90+1. Kouyate (WHU), 90+2. Byram (WHU) – 55. Maranhao (ASG), 69. Jr. (ASG)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:14.
    bahis siteleri