Brazílie – Kanada 1:2 (kon.) | Švédsko – Německo 1:2 (kon.)
konec
Švédsko
1:2 (0:0)
Německo
Pátek 19.08.2016, 22:30 • Maracanã, Rio de Janeiro • Olympijské hry - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Zítra mohou poprvé v historii přepsat němečtí fotbalisté historii olympijského fotbalu. Pokud vyhrají finálový duel s Brazílií, tak se Německo stane první zemí, která by dovezla z jedné olympiády zlato jak ve fotbalovém turnaji mužů, tak v turnaji žen.
     
    90+1
    Blacksteniusová se zkusila odvážně probít mezi třemi hráčkami soupeře a nakonec Němky uklízejí dalekým odkopem pryč.
     
    90+1
    Je tu další roh pro Švédsko, začíná nastavení, které nabízí strhující podívanou a které by mělo trvat dvě minuty.
     
    89
    Lindahlová chytá míč a ihned rozehrává, nakonec je z toho obranný zákrok proti Schelinové a Švédky budou kopat roh! A Maracaná bouří!
     
    87
    Obrovská šance Schoughové, která dostala křižnou přihrávku od Schelinové, ale nedokázala v místě, kde měla dostatek času a prostoru, z voleje míč trefit tak, aby jej poslala na branku! Tohle byla obrovská příležitost švédského týmu na vyrovnání!
     
    85
    Švédky teď propásly akci do dosti otevřené obrany soupeřek, nejvíce situaci promeškala Ericcsonová, která zatáhla hru zprava, nakonec ještě pálila Dahlkvistová, ale míč končí v zámezí a Schultová bude vykopávat od své branky.
     
    84
    Lindahlová musela zasáhnout proti ráně, kterou z přímého kopu vyslala autorka jedné z branek Maroszánová.
     
    83
    Druhé střídání německého týmu v utkání, trávník opouští Sara Däbritzová, kterou nahrazuje Svenja Huthová.
     
    83
    Poppová se prosmýkla kolem Sembrantové, ta jí ale posílá k zemi, za což vidí žlutou kartu.
     
    71
    Se střídáními se nyní roztrhl pytel, po poslední teď vyčerpala Sundhageová. Do hry poslala Erccsonovou, která nahrazuje Rubenssonovou.
     
    70
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Melanie Behringerová, přichází Lena Goeßling.
     
    70
    Uuuuf, obrovská šance Němek, když Poppová málem potrestala zaváhání Švédek, ale střela německé útočnice končí těsně vedle tyče branky!
     
    68
    A Sundhageová znovu střídá a doufá, že stejně jako v případě Blacksteniusové i tentokrát bude mít šťastnou ruku. Do hry pouští Pauline Hammarlundovou, která střídá Kosovare Asllaniovou.
     
    68
    Leupolzová měla na noze třetí gól Němek, ale Lindahlová výborným zákrokem kryje!
    67. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 1:2
     
    67
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Svůj životní gól dává STINA BLACKSTENIUSOVÁ. Ta se mezi dvěmi hráčkami soupeře protlačila do koncovky a posílá ve skluzu míč za záda Schultové a jestliže jsem před chvílí psal něco o marnosti počínání švédské ofenzívy, tak se musím opravit. Švédsko je zpět ve hře!
     
    65
    Míč za obranu dostala Poppová, která se snažila z voleje zakončit někde na puntíku pro desítku, ale vysoko nad míří její rána!
    62. Linda SEMBRANTOVÁ - 0:2
     
    62
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný vlastní gól švédského týmu! Míč z přímého kopu se odrazil od tyčky zpět do vápna a tam se k němu dostala jako první LINDA SEMBRANTOVÁ! Ale než aby míč odpálila do bezpečí, tak ten poskočil na holeň, od které se odrazil přímo do branky švédského týmu! A Německo teď již velmi povážlivě sahá po zlatých olympijských medailích!
     
    60
    Ale když už se zdálo, že Schelinová vyveze hru ven od vápna, tak se k míči protlačila Däbritzová, kterou pak Schelinová faulovala. Zajímavá standardka na hranici vápna pro Německo.
     
    57
    Rychlá akce švédského týmu, který prosvištěl po levé straně a nakonec pálila Schoughová z hranice vápna, míč ale sražen a rohový kop pro švédský tým.
     
    55
    První střídání utkání, kdy hrotovou hráčku Sofii Jakobssonovou střídá mladičká Stina Blacksteniusová.
     
    51
    A Rubenssonová po zásluze vidí žlutou kartu.
    48. Dzsenifer MAROZSÁNOVÁ - 0:1
     
    48
    Německo právě vstřelilo branku!
    Zprava Němky rozehrály gólovou akci a zcela za obranou na zadní straně vápna se k míčí dostala DSZENIFER MAROZSÁNOVÁ, která technicky uklidila míč do šibenice na zadní tyč. A Hedviga Lindahlová se mohla po míči natahovat sebe více, tak na balon nedosáhla! A Německo udělalo důležitý krok za zlatým triumfem.
     
    37
    Obrovská šance Švédek, když centr zleva propadl až na zadní tyč, kde si naběhla, jestli jsem dobře koukal, Nilla Fischerová, ale ta se v zakončení nastálé obrovské šance tak lekla, že než aby z nějakých šesti metrů napálila míč na branku, tak jej patou poslal zpět dál od branky!
     
    25
    Zatím největší šance zápasu, když Lindahlová vyrazila ránu Maierové pouze před sebe a tam už si doběhla absolutně nepokrytá Anja Mittagová, která však míjí z voleje branku a pak raději schovává tvář do dlaní, protože tohle se musí dávat, zvlášť v takovém zápase!
     
    23
    Jakobssonová následně ztrestala Kemmeovou za jesličky, které ji Němka nasadila, nákopem na kotník, za což vidí žlutou kartu.
     
    21
    A další exkluzivní moment tohoto prozatím pro diváka docela atraktivního finále turnaje, když si na centr do vápna naskočila Melanie Leupolzová, ale její hlavičce chyběla přesnost!
     
    20
    Tentokrát pas Švédek za obranu vyšel a Schelinové se rýsovala zajímavá šance, kterou jí ale hatí Schultová, která zdá se ledascos odkoukala od německé brankářské hvězdy Manuela Neuera! Schultová vyběhla až mimo vápna a rybičkou vyhlavičkovává míč pryč!
     
    12
    Na první pohled nikterak obzvláště nebezpečný centr ze strany do vápna nakonec mohl natropit problémy, protože Lindahlové proklouzl balon mezi rukama! Za švédskou brankářkou ale nikdo ze soupeřek na zakončení nebyl, a tak Švédky nemusely být potrestány za chybu své opory.
     
    9
    Obrovská šance severského týmu po bleskové narážece, kdy pak Schoughová mohla po přihrávce zprava zakončovat na hranici malého vápna, ale přestřelila ve skluzu tísněna branku! Tak pokud jsem čekal hodně opatrnou hru Švédek, tak se musím tomuto týmu omluvit. Je tomu právě naopak. A překvapení jsou z toho evidentně i Němky.
     
    6
    Asllaniová rozehrává a nakonec z toho byl velký závar ve vápně a Bartusiaková je ta, která se nakonec k míči dostala a naštěstí pro Němky také odpaluje hru pryč z nebezpečných prostor.
     
    3
    Jedna z opor švédského týmu Lindahlová musela ven z branky pro hodně riskantní malou domů od svých spoluhráček, ve skluzu odpaluje míč, i tak hned v úvodu z obou stran sympatická snaha o útočení.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 67. Blacksteniusová – 48. Marozsánová, 62. Sembrantová (vla.)

    Karty:   23. Jakobssonová (SWE), 51. Rubenssonová (SWE), 83. Sembrantová (SWE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 6:11. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:8.
    Švédsko: Lindahlová – Rubenssonová (71. Ericcsonová), Sembrantová, Fischerová, Samuelssonová – Schoughová, Segerová (C), Dahlkvistová, Asllaniová (68. Hammarlundová), Schelinová – Jakobssonová (55. Blacksteniusová).
    Náhradníci: Carlénová – Anderssonová, Berglundová, Ericcsonová, Blacksteniusová, Appelquistová, Hammarlundová.

    Německo: Schultová – Kemmeová, Bartusiaková (C), Krahnová, Maierová – Däbritzová (83. Huthová), Behringerová (70. Goeßling) – Mittagová, Marozsánová, Leupolzová – Poppová.
    Náhradníci: Benkarthová – Henningová, Goeßling, Peterová, Islackerová, Kerschowská, Huthová.

    Rozhodčí: Chenardová – Charbonneauová, Morissetová
    bahis siteleri