APOEL – Kodaň 1:1 (kon.) | Rostov – Ajax 4:1 (kon.) | Manchester City – FCSB 1:0 (kon.)
Salzburg – Dinamo Záhřeb 1:2 (po pr.) | Mönchengladbach – Young Boys 6:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
6:1 (3:0)
BSC Young Boys
Středa 24.08.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (22:47:37)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:14.
     
    Je tomu skutečně tak, utkání končí a hosté jsou za to velice rádi, dnes se jim totiž ale vůbec nedařilo, z Borussia-Parku si totiž odvážejí ponižující debakl 1:6! Young Boys dnes podali velice ustrašený výkon, jejich defenziva po většinu hrací doby hořela jako papír, což zkušený celek, jakým Hříbata bezpochyby jsou, zvládl potrestat. Hlavními hrdiny tohoto mače se stali oba útočníci Mönchengladbachu, jak Raffael, tak Thorgan Hazard totiž vsítili po třech brankách, první jmenovaný si navíc připsal ještě dvě asistence. Svěřenci Andrého Schuberta se tak, stejně jako v minulé sezoně, představí na půdě Ligy mistrů, naopak Bern čekají boje v základní skupině Evropské ligy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí středopolař ale bude v pořádku, raději je ale týmovými zdravotníky odveden za postranní lajnu. Následovat ještě bude výkop v podání brankář Mvoga, po kterém už bude utkání ukončeno.
     
    90+1
    Duah na hranici šestnáctky dokázal udržet míč na svých kopačkách i přes nátlak bránících hráčů. Posléze o něj ale přišel díky nepřesné přihrávce, při následné protiakci se až do pokutového území Young Boys dostal Dahoud, který se ovšem ve snaze zakončit nepříjemně srazil s Mvogem.
     
    90
    Tak sudí Marriner se nakonec přeci jen rozhodl něco málo nastavit, dnešní utrpení v podání Bernských bude trvat ještě dvě minuty.
     
    89
    Na druhé straně se z podobné vzdálenosti rozhodl vypálit Yuya Kubo, pouze ale podtrhl obrovský rozdíl mezi oběma dnešními soupeři. Hazarda totiž rozhodně nenapodobil, naopak rozveselil diváky sedící zhruba v desáté řadě nad brankou Mönchengladbachu.
     
    88
    Thorgan Hazard stále nemá dost! Belgický mladík, který dnes nasázel už tři branky, si nyní balon obhodil okolo svého strážce a velice nebezpečně vypálil, Mvogo ale předvedl tygří skok, a zabránil tak míči v cestě do sítě.
     
    87
    Sledujeme stále stejný obrázek hry, hosté už rezignovali na jakékoliv napadání rozehrávky svého soupeře. Dnes Young Boys podali opravdu mizerný výkon.
     
    86
    Domácí v naprostém klidu kombinují na vlastní polovině hrací plochy a užívají si hlasitý potlesk a skandování z ochozů velice solidně zaplněného Borussia-Parku. Dočkáme se v jejich podání ještě nějaké trefy?
     
    85
    Utkání už se zřejmě bude jen dohrávat, dle mého názoru sudí ani nebude nic nastavovat, vzhledem k výsledku utkání je to naprosto zbytečné.
    84. HAZARD - 6:1
     
    84
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme tu další branku, hattrick dnes zkompletuje i druhý z domácích útočníků! Na levé straně se uvolnil Korb, po jehož přihrávce se balon k překvapení všech dostal až na kopačky THORGANA HAZARDA, který si sám před Mvogem věděl rady a spolehlivě zakončil!
     
    82
    Thorgan Hazard dnes hraje fantastické utkání! Nyní předvedl velice povedenou kličku, díky níž poslal na párek hned dva protihráče. Posléze navíc uvolnil Johnsona, který se snažil obstřelit bránícího Wüthricha, ten mu ale ránu zablokoval.
     
    81
    Domácí to vymysleli naprosto fantasticky! Vypadalo to, že Raffael bude klasicky pálit přes zeď, všechny přítomné ale překvapil přetaženým centrem na osamoceného Hazarda, jehož přízemní pumelici ale stačil Mvogo eliminovat!
     
    80
    Jan Lecjaks nyní stáhl k zemi unikajícího Stindla. Jednalo se o jasný faul, podle mého názoru měl český zadák dostat žlutou kartu, a protože by to byl už jeho druhá, následovala by předčasná cesta pod sprchu.
    79. RAVET - 5:1
     
    79
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Hosté posléze dokázali vybojovat přímý kop, po němž si připsali alespoň čestný zásah! První ránu z kopačky YORICA RAVETA ještě zvládla zablokovat domácí zeď, křídelník Young Boys však dostal šanci na reparát a tentokráte parádně vymetl pavučinky v horním rohu Sommerovy pokladnice!
    77. RAFFAEL - 5:0
     
    77
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hosté už dnešní utkání zcela vzdali, v pořadí pátá inkasovaná branka jim na sebevědomí rozhodně nepřidá! Po dalším hrubě nevydařeném rozebrání protihráčů se do šestnáctky vřítil Hazard, který místo střely zvolil brilantní bochánek pro Raffaela a ten zkompletování hattricku neodmítl!
     
    76
    Fotbalisté Gladbachu měli k dispozici přímý kop. Po Raffaelově centru dokázala hostující obrana balon odvrátit z šestnáctky, ovšem pouze ke stoperu Christensenovi, který poněkolikáté zkusil své střelecké štěstí, znovu ale nemířil vůbec přesně.
     
    75
    Střídající Julian Korb si parádně narazil s Johnsonem a poté přízemním centrem z levé strany hledal před branku si sbíhajícího Hazarda, ten se ale tentokráte k zakončení nedostal, balon mu ukopl Rochat.
     
    74
    Po Vestergaardově faulu zahrávali Hütterovi svěřenci standardní situaci z pětadvaceti metrů. Bertone však trefil pouze dobře postavenou zeď soupeře, posléze se dostal k další ráně, balonu ale nedodal dostatečnou razanci, Sommer v klidu zasáhl.
     
    73
    Ravet je asi jediným hráčem hostujícího celku, který v dnešním utkání snese trochu přísnější měřítko. Křídelník švýcarského celku nyní předvedl povedenou individuální akci, na jejímž konci však díky nepovedené ráně zacílil vedle branky.
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jantschke, přichází Korb.
     
    71
    Po faulu na Raveta rozehrávali hosté přímý kop. Míč do šestnáctky dlouhým centrem poslal Rochat, o hlavičku se snažil před chvilkou příchozí Duah, proti ale byl ve vzduchu si velice dobře počínající Vestergaard.
     
    70
    Nemohu si pomoci, ale obrana hostí dnes opravdu nefunguje, až příliš často pořádá den otevřených dveří. Další mezery se jal využít Thorgan Hazard, který se dostal až na dostřel Mvogovy svatyně, pokusil se ale ještě o jednu kličku, což se mu ukázalo býti osudným.
     
    69
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Frey, přichází Duah.
     
    68
    Vzápětí se ale Bernští přiřítili s další akcí, Zakaria si balon na hranici šestnáctky šikovně zasekl a pokusil se vypálit, proti ovšem blokující Tony Jantschke.
     
    67
    Yuya Kubo se díky sérii povedených kliček probil až na hranici šestnáctky, kde se mu však v momentě střely balon zamotal mezi nohama, čehož okamžitě využil vracející se Christensen, který balon okamžitě odkopl.
     
    66
    A domácím čtyřbrankové vedení nestačí. Přišla další ofenzivní akce, kterou Young Boys díky své nepozornosti soupeři naskytli, naštěstí pro ně se ale další pohroma nekonala, Johnson míč přijímal v ofsajdu.
    64. HAZARD - 4:0
     
    64
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Teď ale byl Mvogo zcela bez šance a je nucen balon ze sítě lovit už počtvrté! Přihrávku od Johnsona prodloužil Mahmoud Dahoud patičkou pro Raffaela, ten zachoval chladnou hlavu a šajtlí našel na hranici malého vápna si sbíhajícího Thorgana Hazarda, který už se před poloprázdnou svatyní nemohl zmýlit!
     
    63
    Mvogo opět zachránil své spoluhráče! Dahoud totiž našel nehlídaného Raffaela, který prokázal ohromný herní přehled a parádní kolmicí vyslal do velké šance Hazarda. Balonu ale dal o trochu více razance, než bylo potřeba, čehož právě brankář hostí využil.
     
    62
    Raffael se mohl po Zakariově minele hnát do okamžitého brejku, byl ale zastaven faulujícím Freyem, který si od hlavního sudího za svůj zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    60
    Domácí nařízený rohový kop znovu rozehráli na krátko, po sérii přihrávek se míč nakonec dostal k Patricku Herrmannovi, který okamžitě vypálil, kulatý nesmysl ale poslal vysoko nad branku Young Boys.
     
    59
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Kramer, přichází Dahoud.
    58.
     
    58
    Fantastický Mvogo! Herrmann pasem z pravé strany našel v šestnáctce zcela nehlídaného Raffaela, jehož ránu ovšem hostující gólman parádně zastavil! Práce pro něj ale neskončila, téměř vzápětí odrážel Hazard, i tentokráte ale byl Mvogo připraven!
     
    57
    Tentokráte to Stindl už s kreativitou přehnal, a nabídl tak bleskurychlý brejk pro Suttera, jenž se snažil vpřed vyslat rozběhnutého Freye, toho ale v rychlostním souboji předčil Elvedi.
     
    56
    Za pár okamžiků jsme se dostali v podstatě totožné situace. Dnes všudypřítomný Raffael vykouzlil parádní patičku pro Christensena, který si balon navedl na pravačku, branku švýcarského celku ale vysoko přestřelil.
     
    55
    Lars Stindl rozkmital své rychlé nohy a nechal za sebou Suttera. Poté hru šikovně přenesl na Thorgana Hazarda, jenž se pokusil o okamžitou ránu z první, balon ale netrefil podle vlastních představ.
     
    54
    Young Boys se povedlo dostat na dostřel Sommerovy pokladnice. Yaya Kubo byl na hranici šestnáctky zcela osamocen, místo přímého ohrožení branky se ale rozhodl pro přihrávku na Freye, kterého odzbrojil Vestergaard.
     
    53
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Strobl, přichází Vestergaard.
     
    52
    Nyní ale hosté znovu zaspali v defenzivě, Stindl díky vyhranému osobnímu souboji získal spoustu volného prostoru pro Hazarda. Belgický mladík si to namířil až do vápna, kde nahrával právě domácímu kapitánovi, toho ale vychytal Mvogo.
     
    51
    Christensen dlouhým pasem našel Larse Stindla, který se už už hodlal vydat do protiakce, dál ale pokračovat nemohl, poněvadž si kulatý nesmysl zpracoval rukou. To sudí opravdu nemohli přehlédnout.
     
    50
    Patrick Herrmann si při svém dalším centru vedl o poznání lépe než před několika okamžiky, na zadní tyči našel v dobré pozici se nacházejícího Hazarda, ten však hlavičkoval v lehkém záklonu a jeho zakončení podle toho i vypadalo.
     
    49
    Domácí se nyní dožadovali odpískání přímého kopu zpoza šestnáctky, dle jejich názoru totiž Sutter zahrál rukou. Sudí ale stál velice blízko a rozhodl se hru nechat plynout.
     
    48
    Elvedi, ač tísněn, dokázal dlouhým nákopem vyslat kupředu Patricka Herrmanna. Ten si podél Lecjakse potáhl balon až k centru, balon ale netrefil ideálně, nikdo z jeho ve vápně číhajících kolegů na něj neměl šanci dosáhnout.
     
    47
    Už podle úvodních okamžiků je znát, že hosté chtějí ve druhém poločase hrát o poznání odvážněji. Drzý individuální průnik předvedl Kubo, který nakonec ještě nahrával za obranu si sbíhajícímu Freyovi, ten si ale nepohlídal ofsajd.
     
    46
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Schick, přichází Sulejmani.
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází von Bergen, přichází Kubo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, Borussia v něm dokázala nastřílet hned tři branky, a stoprocentně si tak zajistila postup do základní skupiny Ligy mistrů! Žádný pohledný fotbal rozhodně nesledujeme, domácí velice šikovně vyčkávají na chyby v obraně soupeře a nutno podotknout, že ty opravdu přicházejí. Young Boys směrem dopředu nepředvedli zhola nic, trenér Hütter s ustrašeným výkonem svých svěřenců rozhodně nemůže být spokojen. Už po devíti minutách Gladbach do vedení poslal Hazard, v průběhu první půle se ještě dvakrát trefil Raffael.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po sérii zákroků na hranici fotbalových pravidel a regulí přišel jeden, který už sudí Marriner prostě musel potrestat. Oprávněnou žlutou kartu dostává Zakaria.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se ještě budou nastavovat dvě minuty!
     
    44
    Na druhé straně se podobného faulu dopustil Herrmann, Young Boys rozehráli přímý kop poměrně svižně. Ravet vyslal na zteč Michaela Freye, který se dostal až do šestnáctky, kde upadl po souboji s Jantschkem, sudí mu ale na jeho etudu neskočil.
     
    43
    Tady se klidně mohlo opět žlutit. Leonardo Bertone nepříjemně zajel do nic netušícího Christensena, sudí ale tentokráte byl milosrdný a místo karty zvolil pouze domluvu.
     
    42
    Nyní ale znovu zbytečně přišli o balon. Do protiakce se řítící Hazard si počkal na z druhé vlny nabíhajícího Stindla, se kterým si hodlal balon vyměnit, jejich narážečku ale pokazil vracející se Steve von Bergen.
     
    41
    Do konce poločasu zbývají ještě zhruba čtyři minuty, o postupujícím do základní skupiny Champions League už nemůže být pochyb. Dokáží se hosté vzchopit a zdramatizovat alespoň dnešní duel?
    40. RAFFAEL - 3:0
     
    40
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Mönchengladbach totiž přidává třetí branku, tohle už je opravdu demolice! Hosté nyní zaspali při návratu do defenzivy, a nabídli tak moře volného prostoru pro Stindla. Kapitán Hříbat zvedl hlavu a pasem skrze celé pokutové území našel na vzdálenější tyči volného RAFFAELA, který už se z bezprostřední blízkosti nemohl zmýlit!
     
    39
    A hostům začínají lehce téct nervy. Lecjaks nyní u postranní lajny zcela zbytečně a tvrdě atakoval Herrmanna, tentokráte už rozhodčí s udělením žluté karty neváhal.
     
    37
    Zakaria nyní ve vzduchu nasadil ukázkovou stoličku Stroblovi, který se k zemi zřítil velice nepříjemně. Hostující středopolař si vysloužil důrazné napomenutí od hlavního sudího, kartu ale nedostal.
     
    36
    Kramer roztáhl hru na Fabiana Johnsona, jenž zařadil na vysoký rychlostní stupeň, přesprintoval Suttera a navedl si balon až na kraj pokutového území, odkud tvrdě vypálil, jeho bombu ale obětavě zastavil blokující Wüthrich.
     
    35
    Michael Frey si balon šikovně píchl mezi dvěma obránci, neměl s sebou ale nikoho ze spoluhráčů. Na všechno byl sám, čehož domácí okamžitě využili, znovu jej zdvojili a o kulatý nesmysl připravili.
     
    34
    Nyní se brazilský kanonýr v dresu Mönchengladbachu vydal aktivně napadat rozehrávku soupeře, s agresivitou to ale přehnal a u postranní čáry fauloval nic netušícího Lecjakse. Následovat tak bude přímý kop.
    33. RAFFAEL - 2:0
     
    33
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic opět prosazují, o jejich postupu už opravdu nemůže být pochyb! Hazard důrazně zatlačil na Rochata, a donutil jej ta k velké chybě. Stoper Bernu ve snaze odkopnout balon ukázkově namazal volnému RAFFAELOVI, který si v souboji tváří v tvář Mvogovi věděl rady a zakončil nechytatelně k pravé tyči!
     
    32
    Domácí fanoušci se zlobí, po nepřehledném souboji mezi Rochatem a Hazardem totiž balon zamířil za postranní lajnu. Vhazovat určitě měli hráči Borussie, sudí ale kulatý nesmysl přisoudil Young Boys.
     
    31
    Škoda, tohle domácí nevymysleli ale vůbec špatně! Kramer udělal několik rychlých kroků, poté si přesně narazil se sbíhajícím si Raffaelem, následně ještě chtěl celou akci vylepšit kolmicí pro Herrmanna, pochvalu ale zaslouží vyběhnuvší Mvogo.
     
    30
    Unikajícího Raveta dobře načasovaným skluzem zastavil Nico Elvedi, který se poté nijak nerozmýšlel a dlouhým pasem přes celou šíři hřiště vyslal do protiakce Raffaela, pomezní sudí byl ale opět pozorný a znovu správně zvětřil ofsajd.
     
    28
    Na obou stranách v posledních okamžicích sledujeme hodně nepřesností v kombinaci. Trmu – vrmu ve středu hřiště nakonec utnul Bertone, který však po získání balonu narazil na Strobla, jehož poslal k zemi jasným faulem.
     
    27
    Raffael si na pravé straně vyměnil balon s Herrmannem, poté si to s balonem přilepeným u nohy střihl střemhlav do šestnáctky. Tam se ještě celou akci pokoušel vyšperkovat pasem na Hazarda, jeho záměr ale přečetl von Bergen.
     
    26
    Nyní už to vypadalo, že se svěřenci kouče Hüttera dostanou k nějaké alespoň střelou zavánějící šanci, nakonec z toho ale sešlo. Ravet se totiž místo centru rozhodl pro ještě jednu kličku navíc, čehož využil pozorný Christensen.
     
    25
    Fotbalisté Mönchengladbachu se rozhodli prispěchat s okamžitou protiakcí. Vše se ale zdálo býti lehce ukvapené, Elvedi mohl postupovat klidně sám až k šestnáctce, místo toho ale zvolil pas na v ofsajdu stojícího Johnsona.
     
    24
    Ne, Young Boys se dnes směrem kupředu zatím nedaří. Nyní to pouze podtrhl Miralem Sulejmani, který měl spousto volných spoluhráčů, zkusil to ale vzít sám na sebe, jenže o balon přišel.
     
    23
    Ten se domácí rozhodli rozehrát na krátko. Hazard od rohového praporku nahrál Stindlovi, který udělal několik kroků směrem k pokutovému území, poté chtěl svému kolegovi nahrávku vrátit, počínal si ale hrubě nepřesně.
     
    22
    Yoric Ravet je zřejmě nejaktivnějším mužem z hostujícího celku. Nyní to ale se svou útočnou aktivitou přepískl, o balon hloupě přišel, naštěstí pro něj ale Raffael z protiakce vytěžil jen rohový kop.
     
    21
    No vida, už to málem bylo o dvě branky! Hostující obrana si vybrala další slabší chvilku, Kramer nezištným pasem vyslal do obrovské šance Fabiana Johnsona, toho ale díky fantastickému zákroku vychytal Mvogo!
     
    20
    Na druhé straně hrací plochy jsme registrovali úvodní střelecký pokus švýcarského celku. Postaral se o něj Yoric Ravet, rána mu ale příliš nesedla a kulatý nesmysl zamířil pořádný kus vedle domácí svatyně, Sommer mohl zůstat v klidu.
     
    19
    Tobias Strobl už poněkolikáté přechytračil svého strážce, kterému nasadil nepopulární jesličky. Poté se ihned vydal kupředu a po šikovné uličce vyslal do samostatného úniku Raffaela, toho ale zastavil praporek pomezního sudího, jenž správně viděl ofsajd.
     
    18
    O postupnou kombinaci se teď snažili i Bernští, s touto variantou ale úspěch neslavili. Lecjaksův přízemní centr byl zablokován, balon se ale šťastně odrazil k Ravetovi, který se hodlal prosadit samostatně, kulatý nesmysl mu ale odskočil za postranní lajnu.
     
    16
    I nadále sledujeme na hřišti stejný obrázek, fotbalisté Gladbachu v poklidu drží balon na vlastní polovině. Elvedi se nyní díky napadání Sulejmaniho dostal do nelehké situace, vyřešil ji ale s bravurou, jeho klička si vysloužila potlesk z ochozů stadionu.
     
    15
    Poklidná kombinace se domácímu týmu málem nevyplatila, Elvedi totiž nepřesným pasem málem poslal do úniku Freye, toho ale naštěstí díky dobrému obrannému zákroku do útoku nepustil na poslední chvíli zasahující Jantschke.
     
    14
    Po několika okamžicích, které byly plné osobních soubojů ve středu hřiště, se k balonu dostal Miralem Sulejmani. Pokusil se prosadit individuálně, jako šťastná volba se to ale neukázalo, protože byl okamžitě obrán Elvedim.
     
    13
    Tobias Strobl se dokázal umně obtočit okolo svého strážce a nenápadným bochánkem dopředu vyslat Herrmanna. Ten využil drobného zaváhání Jana Lecjakse, přehnal se přes něj, u balonu ale nakonec jako první byl vybíhající gólman Mvogo.
     
    12
    Sulejmani si na levém křídle pohrál hned se dvěma bránícími hráči a poté balon přesunul na osu hřiště pro Zakariu. Toho ale zradilo zpracování, načež se výborně načasovaným skluzem prezentoval obránce Christensen.
     
    11
    Hosté z následné protiakce dokázali vybojovat rohový kop. Rozehráli jej na krátko, po Sulejmaniho pasu se nakonec k centru z hranice šestnáctky dostal Zakaria, balon ale poslal pouze do náruče připraveného Yanna Sommera.
    9. HAZARD - 1:0
     
    9
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí se po fantastické akci dostávají do vedení, a mílovými kroky se tak přibližují vytouženému postupu! Herrmann se podél pravého kraje hrací plochy dostal až na hranici šestnáctky, odkud našel z druhé vlny si sbíhajícího Raffaela, který okamžitě balon přenechal pro THORGANA HAZARDA a ten jej po zdařilé kličce uklidil do sítě!
     
    8
    Po dlouhém Sommerově výkopu si balon pro sebe uzmul Lars Stindl a okamžitě se vydal zatápět obraně soupeře. Protáhl se po pravé straně, přičemž za sebou nechal i Lecjakse, posléze ale narazil na zodpovědně se vracejícího Rochata.
     
    7
    Steve von Bergen získal balon od unikajícího Hazarda, poté dlouhým nákopem našel ve vzduchu si dobře počínajícího Zakariu, který okamžitě balon sklepl na Sulejmaniho, ten si ale v souboji tváří v tvář nevěděl rady s Kramerem.
     
    6
    Po obrovské šanci se domácí fotbalisté snaží o uklidnění hry, momentálně v naprosté pohodě kombinují na obranné polovině, s míčem si zahraje i brankář Sommer. Je to pochopitelné, náskok mají Hříbata opravdu komfortní.
    5.
     
    5
    Obrovská možnost Borussie! Po Sommerově dlouhém výkopu si balon našel Lars Stindl a nádhernou uličkou jej přeposlal směrem k rozběhnutému Raffaelovi, který svůj samostatný výpad vstříc Mvogovi zakončil ranou do tyče!
     
    4
    Young Boys obrali svého soupeře konečně o míč, konkrétně se o to postaral Ravet. Vybojoval autové vhazování, poté se ale po přihrávce od Bertonea ocitl proti dvojnásobné přesile a o kulatý nesmysl okamžitě přišel.
     
    3
    Zatím se u balonu drží výhradně domácí. Tobias Strobl si nyní narazil s Kramerem a poté se okamžitě vydal dopředu, načež si všiml na levé straně běžícího Johnsona, kterému také přihrávku předložil, zkušený křídelník si ale nepohlídal ofsajd.
     
    2
    Domácí se hned v úvodu utkání aktivně hrnuli směrem dopředu. Celou akci začal Elvedi, který našel na ose hřiště si sbíhajícího Hazarda, ten okamžitě sklepl pro Herrmanna, krajní záložník Gladbachu byl ale odzbrojen Lecjaksem.
     
    1
    Andre Marriner právě foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní utkání – pojďme na to! Výkop byl přisouzen fotbalistům z Bernu, kteří nastupují v bílých dresech, naopak domácí obléknou tradiční černé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu! Anglický arbitr Marriner právě přivádí aktéry tohoto mače na travnatou plochu, za pár okamžiků tak budeme moci začít!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke – Herrmann, Kramer, Strobl, Johnson – Stindl (C) – Hazard, Raffael
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, Dahoud, Traoré, Wendt, Korb, Hahn

    BSC Young Boys Bern: Mvogo – Sutter, Wüthrich, von Bergen (C), Rochat Lecjaks – Ravet, Bertone, Zakaria, Sulejmani – Frey
    Náhradníci: Wölfli – Vilotić, Gajić, Schick, Kubo, Obexer, Duah

    Rozhodčí: Andre Marriner – Simon Beck, Stuart Burt (všichni Anglie).
     
    První utkání

    16.8. 2016 – BSC Young Boys Bern:Borussia Mönchengladbach 1:3

    Branky: 56. Sulejmani (Ravet) – 11. Raffael (Hazard), 67. Hahn (Stindl), 69. Rochat (vla.)

    BSC Young Boys Bern: Mvogo – Sutter, Vilotić, Rochat, Lecjaks – Ravet, Bertone, Gajić (73. Zakaria), Sulejmani (86. Schick) – Hoarau (C), Kubo (73. Frey).

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke – Traoré (79. Vestergaard), Strobl, Kramer, Wendt – Stindl (81. Johnson) – Raffael, Hazard (66. Hahn).
    Hosté už včera absolvovali trénink v Borussia-Parku.

     
    BSC Young Boys Bern

    Celek z hlavního švýcarského města loni žádný výrazný úspěch nezaznamenal. Jistě, druhé místo v Super League by se za něj považovat dalo, ovšem nutno podotknout, že Young Boys rozhodně nehráli podle vlastních představ, v konečném součtu na naprosto bezkonkurenční Basilej ztratili propastných čtrnáct bodů. V právě probíhajícím ročníku se Bernští po pěti odehraných kolech drží na třetím místě. Zatím zvládli posbírat devět bodů, první opravdovou prověrku proti již zmíněnému devatenáctinásobnému švýcarskému mistrovi ale nezvládli vůbec dobře, když v St. Jakob-Parku prohráli 3:0. O víkendu si však proti Lausanne z chutí zastříleli, na vysoké výhře 7:2 se jednou trefou podílel i český obránce Jan Lecjaks.

    Minulý rok si svěřenci kouče Hüttera ne evropské scéně rozhodně nevedli podle svých představ. Ve třetím předkole Ligy mistrů je po výsledcích 3:1 a 4:0 doslova rozprášilo monacké AS, chuť si Young Boys chtěli spravit v závěrečné fázi kvalifikačních bojů do Evropské ligy, nad jejich síly ovšem byl ázerbájdžánský Karabach. Letos je to zatím úplně jiná písnička, žluto-černí se nedávno postarali o jedno veliké překvapení, když sen o další účasti v Champions League zničili Šachtaru Doněck. Dvojzápas s ukrajinským vicemistrem se pro ně navíc nevyvíjel vůbec dobře, ze Lvova si totiž odvezli porážku 0:2, před vlastními fanoušky se ale dokázali vyburcovat k parádnímu výkonu, dvoubrankové manko smazali a po úspěšných penaltách mohli slavit postup. Ani proti Hříbatům Young Boys úvodní duel nevyšel, dočkáme se dalšího obratu v jejich podání?
     
    Borussia Mönchengladbach

    Loňský ročník německé nejvyšší soutěže začal pro Borussii přímo hororově. Z porážek v pěti úvodních kolech se však Hříbata zvládla oklepat a znovu se vrátit na vítěznou vlnu. V dramatickém ligovém finiši nakonec na Mönchengladbach zbyla čtvrtá pozice, která znovu po roce zajišťuje možnost bojovat o účast v Lize mistrů, což se po vítězství v Bernu jeví jako velmi pravděpodobná věc. Loni svěřenci Andrého Schuberta znovu diváky bavili pohledným fotbalem, dávali hodně branek, měli ale velkou smůlu na los, v konkurenci Manchesteru City, Juventusu a Sevilly totiž ve skupině D posbírali jen pět bodů, a za pozdějším vítězem Evropské ligy tak těsně zůstali na poslední příčce.

    Přes léto se klubové vedení k žádným větším zásahům do kádru neuchýlilo. Nejcitelnější ztrátou určitě bude odchod Granita Xhaky, který zamířil do londýnského Arsenalu. Anglickou nejvyšší soutěž v dresu West Hamu okusí i další středopolař Nordtveit, naopak zkušený zadák Stranzl se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Všechny vzniklé mezery v sestavě se Gladbachu podařilo zalepit, střed pole by měli vyztužit Tobias Strobl z Hoffenheimu a také Christoph Kramer, který se vrací zpět po ročním působení v Leverkusenu, jedním ze základních pilířů defenzivy by se pak měl stát dánský čahoun Vestergaard. V přípravě si Schubertova družina počínala velice dobře, jedinou porážku zaznamenala proti švýcarskému Curychu, v sobotu navíc úspěšně zvládla úvod svého letošního působení na domácí scéně, když v rámci německého poháru zvítězila na půdě SV Drochtersen/Assel 1:0.
     
    Hezký středeční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Kvalifikační boje o účast v základních skupinách nadcházejícího ročníku Ligy mistrů se nachýlily ke svému konci. Dnes bude odhalena poslední pětice účastníků, jeden z nich vzejde i z duelu mezi Borussií Mönchengladbach a týmem BSC Young Boys Bern! Právě na toto střetnutí se v tomto online přenosu zaměříme, tak jej od 20:45 sledujte společně s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 9. Hazard (Raffael), 33. Raffael, 40. Raffael (Stindl), 64. Hazard (Raffael), 77. Raffael (Hazard), 84. Hazard (Korb) – 79. Ravet

    Karty:   39. Lecjaks (YBB), 45+1. Zakaria (YBB), 62. Frey (YBB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:14.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke (72. Korb) – Herrmann, Kramer (59. Dahoud), Strobl (53. Vestergaard), Johnson – Stindl (C) – Hazard, Raffael
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, Dahoud, Traoré, Wendt, Korb, Hahn

    BSC Young Boys: Mvogo – Sutter, Wüthrich, von Bergen (C) (46. Kubo), Rochat Lecjaks – Ravet, Bertone, Zakaria, Sulejmani (46. Schick) – Frey (69. Duah)
    Náhradníci: Wölfli – Vilotić, Gajić, Schick, Kubo, Obexer, Duah

    Rozhodčí: Andre Marriner – Simon Beck, Stuart Burt (všichni Anglie)
    16.08.2016
    Young Boys - Mönchengladbach 1:3

    Branky: 56. Sulejmani (Ravet) – 11. Raffael (Hazard), 67. Hahn (Stindl), 69. Rochat (vla.)

    Karty:   39. Rochat (YBB) – 29. Traoré (MNC), 40. Hazard (MNC)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
    bahis siteleri