Slovan Bratislava U21 – Šamorín 1:2 (kon.) | Martin – B. Bystrica 1:1 (kon.) | Nové Mesto n/V – Trnava B 0:1 (kon.)
Žilina B – Pohronie 3:2 (kon.) | Sereď – Skalica 0:0 (kon.) | Nitra – Svätý Jur 2:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina B
3:2 (1:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
sk Středa 24.08.2016, 16:30MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    MŠK Žilina B

    Favorit stretnutia zo Žiliny sa nachádza na siedmom mieste z dvanásťčlenného pelotónu západnej časti druhej najvyššej súťaže na Slovensku. Po štyroch kolách majú zverenci Jaroslava Kentoša päť bodov za jedno víťazstvo, dve remízy a jednu prehru.

    Na úvod prišlo víťazstvo s "béčkom" Trnavy, následne remíza v Banskej Bystrici proti Dukle, prehra doma s lídrom zo Šamorína a naposledy remízka v Skalici, ktorá ešte minulý rok hrala Fortuna ligu.
     
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa

    Posledný celok tabuľky prichádza do Žiliny s malou dušičkou, že prvý bod/y by mohli získať tu. Po štyroch kolách nezískalo Pohronie ani bod a strelilo len dva góly, pričom až štrnásť inkasovalo. Menej ich nedal nik a takisto ani neinkasoval.

    Jediné víťazstvo prišlo v Slovnaft Cupe na pôde Jaslovských Bohuníc a síce 3:2.
     
    Vzájomné zápasy

    26.03.2016 MŠK Žilina B – FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa 1:1
    04.10.2015 FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa – MŠK Žilina B 0:3
    15.03.2015 MŠK Žilina B – FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa 7:3
    21.09.2014 FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa – MŠK Žilina B 3:0
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina B: Holec – Herrera, Kaša, Ďuratný (C), Letič, Václavík, Klec, Michlík, Haskič, Ceesay, Mandiangu
    Náhradníci: Boženík – Tlacháč, Šušolík, Minárik, Krela, Bajza

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Lešňovský – Rolinec, Nosko, Prikryl, Pelegríni (C), Hrnčiar, Frimmel, Nurkovič, Garaj, Blaho, Paraj
    Náhradníci: Pittner, Sekereš, Hudák, Sojka, Blahút, Matuškovič, Packo

    Rozhodca: Gemzický – Chládek, Jekkel, Nemček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia sa v úvode nasťahovali na polovicu MŠK, ale k žiadnemu zakončeniu sa dostať nevedeli.
     
    2
    Mandiagu dostal pas na krídlo, po ktorom chcel unikať dopredu, avšak prudkú loptu spracovať nedokázal. Ušla mu do autu.
     
    3
    Akcia domácich sa sprava dostala až do šestnástky súpera, lenže brankár Lešňovský dobre vybehol a loptu pre žilinským útočníkom chytil.
     
    4
    Hostia sa dostali po kolmici medzi obrancov až pred Holeca, no obrancovia MŠK sa včas vrátili a pustili súpera iba k centrovanej lopte priamo na brankára domáceho celku.
     
    5
    Holec s ďalším zákrokom, tentoraz skryl loptu v rukaviciach po strele spoza šestnástky.
     
    6
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Zmätky v šestnástke hostí potrestal strelou z blízka presne do siete JAKUB MICHLÍK. Hráči Pohronia nedokázali loptu odpratať preč a tak pykajú.
     
    7
    Nestrážený Mandiagu strieľal spred päťky po prihrávke Letiča, no jeho pokus zrazili obrancovia na rohový kop. Lopta k Lešňovskému neprešla.
     
    8
    Roh rozohraný na krátko dostali hosťujúci futbalisti až k brankárovi Holecovi na druhej strane ihriska. Po jeho výkope domáci zakladajú ďalšiu akciu.
     
    9
    Nepríjemný center po zemi na hranicu malého vápna Žiliny sprava nakoniec nikoho v modrom nenašiel. Sklzom dostal loptu do bezpečia Klec.
     
    10
    Dlhý pas na hrot útoku zo stredu ihriska našiel medzi stopérmi zle bráneného Ceesaya, ktorý však nedokázal presne zakončiť a z dobrej pozície trestuhodne bránu minul.
     
    12
    Hráči Pohronia sa dostali po chybe Žiliny do situácie dvoch na jedného. Ohromne všetko pokazili, keď jediný žilinský stopér prihrávku pred Holeca zrazil na roh.
     
    12
    Ten síce hostia nezakončili, ale na druhej strane ihriska vybojovali priamy kop, takže Holec a spol. budú čeliť centrovanej lopte.
     
    13
    Nepríjemný pas letel na malé vápno, odkiaľ ho jeden z domácich poslal na ďalší roh.
     
    14
    Možnosť na brejk od Žilinčanov nevyšla. Prihrávka na voľného Mandiagu nabiehajúceh po krídle bola pomalá a odkopnutá do bezpečia.
     
    15
    Mandiangu je na krídle zatiaľ veľmi aktívny. Aj teraz po narážačke so Ceesayom centroval do malého vápna, lenže pri lopte bol prvý Lešňovský.
     
    18
    Prienik hosťujúceho útočníka skončila tesne za čiarou označujúcu šestnástky pádom pomedzi dvoch žltých obrancov. Penalta a ani filmovanie sa nepískajú. Hrá sa ďalej.
     
    19
    Po strate lopty od domácich v strede poľa prišiel dlhý pas od Noska na krídlo, ktorý ale obrancovia MŠK aj s menšími problémami dostali preč.
     
    20
    Mandiangu ako veľká voda vnikol do šestnástky Pohronia, kde sa snažil zamotať jedného z obrancov, no sám sa vytlačil za čiaru.
     
    21
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Hrnčiar, prichádza Sojka.
     
    23
    Po rohovom centri domácich, ktorý bol kopnutý veľmi nízko, prišiel aj ďalší center a síce z druhej strany. Ani tento sa nepodaril, nakoľko letel veľmi vysoko nad bránu,
     
    24
    Veľmi dobrý center sprava letel nebezpečne do malého vápna Lešňovského, kde okrem Ceesaya na zadnej tyči číhal aj Mandiangu. Ani jeden však loptu do siete dostať nedokázal, keďže na ňu nedočiahli.
     
    25
    Po strate domácich v strede poľa prichádza taktický faul, Pohronie rýchlo rozohralo a poslalo pas doprava. Center odtiaľ síce nikoho v modrom nenašiel, ale po zbytočnom zaváhaní bude nasledovať roh.
     
    26
    Po odvrátenom rohu nasleduje ďalší, pretože domáci loptu zrazili za vlastnú bránkovú čiaru pri rohovej zástavke.
     
    27
    Ani tento center nebol ideálny. Hostia navyše prihrávkou až k Lešňovskému zabránili Mandiangovi v rýchlej kontre.
     
    28
    Domáci sa dlhší časový úsek motali nebezpečne pred šestnástkou Pohronia. Do nej však loptu neprepasírovali a tak mohol prísť brejk, lenže dlhý pas dopredu bol veľmi prudký a nepresný.
     
    30
    Nebezpečná hlavička v podaní domáceho tímu po centri sprava na päťku bránu tesne minula a skončila na vrchnej sieti.
     
    31
    Hostia ukázali, že aj oni vedia nebezpečne zahroziť. Po centri do šestnástky MŠK a následnom zblokovanom zakončení budeme svedkami rohu.
     
    32
    Po ňom prišlo zakončenie prudkou strelou z hranice pokutového územia. V ceste do brány mu pravdepodobne zabránil len zle postavený spoluhráč strieľajúceho, ktorý loptu zastavil.
     
    33
    Po faule na Michlíka tesne pred šestnástkou Pohronia budú mať domáci k dispozícií priamy kop. Mladý záložník MŠK bude aj ošetrovaný, ale pokračovať v hre môže.
     
    34
    Po strele do múru prichádza aj ďalšia strela, no tá je nepresná a letí vedľa troch žrdí brány Lešňovského.
     
    35
    Mandiangu veľmi zle pred vlastnou šestnástkou prihrával, čím poslal hostí do veľkej šanci. Pýtalo si to strelu, futbalisti Pohronia ale ešte prihrávali a to ich stálo presné zakončenie.
     
    35
    V rozpätí pár sekúnd ďalšia obrovská možnosť. Hostia sa dostali do šestnástky sprava. Prišla aj prihrávka na päťku a zakončenie z vynikajúcej pozície letí až neskutočne vysoko nad.
     
    36
    Hráči MŠK chceli okamžite odpovedať a tak svižne prešli do brejku. Zaujímavá strela na vzdialenejšiu žrď končí rohovým kopom.
     
    37
    Po rohu nasleduje odvrátenie, ale niekoľko metrov od pokutového územia faul hostí. Mandiangu sa postavil k lopte a pokúsil sa o center, ktorý poslal neskutočne zle. Niekde za ochrannú sieť na štadióne pod Dubňom.
     
    39
    Žilinčania prišli o loptu na pravej strane, odkiaľ okamžite smerovala kolmica na hrot pohronskej ofenzívy. Jediný útočník nebol dosť rýchly, aby loptu dobehol.
     
    40
    Rýchly Mandiangu naštartoval a bol rýchlejší ako posledný obranca FK v súboji o dlhú loptu za defenzívu, lenže náskok pri štarte Noskovi na odkop pomohol.
     
    41
    Letič ostáva ležať na trávniku vedľa rohovej zástavky pri bráne Pohronia. Už sú pri ňom lekári. Hra je na chvíľu prerušená. Žilina každopádne bude po faule zahrávať priamy kop.
     
    43
    Prudký center pravačkou do skrumáže hráčov pred Lešňovským sa podarilo hosťujúcicm futbalistom odkopnúť až na druhýkrát. Domácich sa aj tak k strele nedostali.
     
    45
    Domáci sa po pravej strane až do šestnástky súpera nedostali. Dobrý obranný zákrok ich o to pripravil.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Strela spoza šestnástky Holeca ohroziť nemohla, pretože letela veľmi vysoko nad bránu.
     
    45+1
    V úplnom závere prvého polčas sme videli ešte jednu veľmi dobrú kontru hostí. Prihrávka do šestnástky sa ale pred Garajom stala korisťou Holeca. Ten dobre vybehol a v poslednej chvíli odkopol.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas mala domáca MŠK Žilina B hernú prevahu a išla do vedenia veľmi skoro. Už v šiestej minúte sa presadil Michlík. Hostia hrozili najmä z protiútokov a nedá sa povedať, že by boli bez šance získať svoje prvé body v tejto sezóne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci začali o niečo aktívnejšie, ale ich snaha dostať sa dopredu zatiaľ cez pozornú defenzívu súpera nevedie k úspechu.
     
    48
    Žilina stále pri lopte na polovici súpera, lenže prihrávka Ďuratného dozadu sa absolútne nepodarilo, keďže našiel len priestor za postrannou čiarou a nie Herreru s Kašom.
     
    49
    Pohronie dalo gól!


    Prekvapivý moment, hlavne vzhľadom na úvod druhého dejstva. Hostia sa vôbec prvýkrát od zmeny strán dostali k blízkosti Holeca a hneď z toho vyťažili gól, ktorého autorom je kapitán LUKÁŠ PELEGRÍNI.
     
    51
    Dlhá lopta hľadajúca na hrote Garaja presná nebola, pretože skôr, ako ju hosťujúci hráč dobehol, prešla za čiaru.
     
    52
    Aktivita Pohronia ale po góle vzrástla a opäť sme mohli vidieť zaujímavú možnosť, ale včasným vybehnutím nebezpečenstvu zabránil brankár Holec.
     
    53
    Faul domácich pri autovej čiare. So sedmičkou strelec gólu a kapitán Pelegríni centroval pred Holeca, ale lopta bola veľmi vysoká a prešla až na roh po teči Žilinčanov.
     
    54
    Z rohu však hostia nevyťažili vôbec nič, no dokážu držať Žilinu na jej polovici. Dopredu to "šošonom" ide po inkasovanom góle veľmi ťažko.
     
    55
    Letičov dlhý a hlavne vysoký center sa zniesol na malé vápno, kde už číhal jeden z útočníkov domácich, ale veľmi dobre vyskočil a zakročil Lešňovský.
     
    56
    MŠK sa snaží dostať späť do zápasu, čo by sa jej teraz mohlo podariť. Ďalšia akcia prišla sprava a po dlhom centri aj pokračovala, až kým Nosko neodvrátil center Letiča.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Klec (MŠK Žilina B).
     
    57
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Klec, prichádza Krela.
     
    59
    Žilina sa oklepala po inkasovanom góle a teraz je to ona, kto sa aktívnejšie tlačí do ofenzívy. Zatiaľ si ale naozaj gólovú šancu za posledné minúty nevypracovala. Akurát teraz pálil spoza šestnástky k žrdi Ďuratný, no Lešňovský mal všetko pod kontrolou.
     
    61
    Ďalšie zakončenie v krátkom slede prišlo z hranice šestnástky spoza mnohých hráčov. Lopta letí vedľa brány Pohronia.
     
    61
    Letič síce najprv pustil prihrávku na hráča, ktorého mal brániť, ale hneď na to si dobre zastal svoje miesto, keď sa postavil proti centru a zrazil ho na roh.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Sojka (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    65
    Haskič dostal prihrávku za obranu na hranicu šestnástky a chcel čo najrýchlejšie postupovať smerom na bránu Lešňovského, no zastavil ho ofsajd.
     
    66
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Ceesay, prichádza Boženík.
     
    67
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Domáci sa dostávajú späť do vedenia. Opäť je autorom gólu záložník JAKUB MICHLÍK, ktorý sa teda stal dvojgólovým strelcom.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Frimmel, prichádza Matuškovič.
     
    70
    Dlhý pas do šestnástky Žiliny síce hostia zakončiť dokázali, lenže veľmi nepresne a hlavička jedného z nich vyletela vysoko nad.
     
    72
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Krásna akcia po pravom krídle bola veľmi rýchla a po centri do šestnástky mal mladý striedajúci hráči RÓBERT BOŽENÍK jednoduchú prácu dostať loptu do brány, čo sa mu strelou k žrdi aj podarilo.
     
    74
    Kaša si dobre postrážil dlhý pas na svoju osobu, ktorý nepustil ku Garajovi, ale hlavou poslal svojmu brankárovi Holecovi do rukavíc.
     
    75
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Václavík, prichádza Minárik.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Matuškovič (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    78
    Po faule hostí prichádza center od postrannej čiary, ale pas smerovaný na zadnú tyč sa neujal, pretože skončil priamo na hlavne jedného z hostí.
     
    79
    Pohronie dalo gól!


    Po faule domácich vedľa vlastnej šestnástky si obrancovia okrem rozohrávajúceho hráča nepostrážili ani DOMINIKA ROLINCA vedľa neho a tak mal hráč s číslom 2 na drese dosť času presne vystreliť. To sa mu aj podarilo, trafil po zemi k žrdi, čím ešte zdramatizoval záver.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Paraj, prichádza Blahút.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Nosko (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    83
    Ján Nosko v strede poľa poriadne prebrúsil svojho protihráča a hlavný arbiter Erik Gemzický, s ktorým spoločne nastupovali v Podbrezovej, obaja ako hráči, mu udelil žltú kartu.
     
    84
    Dnešné stretnutie sleduje 208 divákov.
     
    84
    Holec pod tlakom rozohral veľmi zle, len na kopačky súpera a mohlo byť vyrovnané, pretože strela h hranice šestnástky išla do otvorenej časti brány. Jeden zo žilinských stopérov ju v poslednej chvíli zrazil vedľa.
     
    85
    Napriek tomu, že na trávniku ostáva jeden z domácich, hostia hrajú ďalej a prichádza nebezpečný center pred Holeca. Ten sa nakoniec neujal.
     
    87
    Aktivita Pohronia je v týchto chvíľach viditeľná, ale nie úspešná, pretože obrana MŠK funguje veľmi dobre. Darí sa jej snahu súpera zachytávať už v zárodku.
     
    88
    Pri lopte po nepresnom centri brankár Holec. Ten sa snaží natiahnuť čas čo najviac a tým nazbierať dôležité sekundy v závere tohto stretnutia.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90+1
    Pohronie malo ešte jednu šancu, ako vyrovnať a získať tak svoj prvý bod v tejto sezóne, lenže rohový kop zakončením kvôli faulu neskončil.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Holec (MŠK Žilina B).
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Béčko Žiliny vyhralo a Pohronie si teda prvé body do tabuľky nepripísalo. Po prvom polčase, kedy sme videli jeden gól, sa v druhom zrodili hneď štyri. Hostia vyrovnali na 1:1, ale MŠk sa otrepala a dokázali dostať stav na 3:1. Rolinec síce znížil, ale dráma sa už nekonala. (18:18:13)

    Matej Kubove

    Branky: 6. Michlík, 67. Michlík, 72. Boženík – 49. Pelegríni, 79. Rolinec

    Karty:   56. Klec (ZIN), 90+1. Holec (ZIN) – 63. Sojka (POH), 77. Matuškovič (POH), 82. Nosko (POH)


    MŠK Žilina B: Holec – Herrera, Kaša, Ďuratný (C), Letič, Václavík, Klec, Michlík, Haskič, Ceesay, Mandiangu
    Náhradníci: Boženík – Tlacháč, Šušolík, Minárik, Krela, Bajza

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Lešňovský – Rolinec, Nosko, Prikryl, Pelegríni (C), Hrnčiar, Frimmel, Nurkovič, Garaj, Blaho, Paraj
    Náhradníci: Pittner, Sekereš, Hudák, Sojka, Blahút, Matuškovič, Packo

    Rozhodčí: Gemzický – Chládek, Jekkel, Nemček
    bahis siteleri