Slavia – Kladno 3:6 (kon.) | Vsetín – Skalica 6:4 (kon.) | Jihlava – Motor ČB 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 25.08.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Přípravné zápasy staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu přípravy staršího dorostu. Od 18 hodin se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě představí domácí tým HC Dukla Jihlava proti soupeři z jihu Čech, kterým je HC Motor České Budějovice.
     
    HC Dukla Jihlava:
    V pořadí již dvanáctý přípravný zápas čeká na svěřence trenéra Štěpána Moravce. A vedou si zatím vskutku dobře. Devětkrát totiž zvítězili a jen dvakrát poznali hořkost porážky. Do startu nového soutěžního extraligového ročníku odehraje Jihlava, vyjma dnešního utkání, ještě další dva zápasy proti německému Mannheimu.

    Příprava Dukly:
    Dukla – Kometa 5:1
    Dukla – Kolín 5:1
    Havlíčkův Brod – Dukla 2:6
    České Budějovice – Dukla 1:4
    Dukla – Düsseldorf 1:4
    Dukla – Karlovy Vary 2:6
    Dukla – Mladá Boleslav 4:2
    Dukla – Mladá Boleslav 3:1
    Dukla – Pardubice 4:0
    Letňany – Dukla 0:4
    Dukla – Havlíčkův Brod 4:3 sn.
     
    HC Motor České Budějovice:
    Bohužel českobudějovické webové stránky zatím nenabízejí rozpis přípravných zápasů českobudějovických juniorů. Motor dnes ale jistě bude chtít oplatit Jihlavě porážku na svém vlastním ledě 1:4. Od 18 hodin uvidíme, zda se mu to bude dařit či nikoliv.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vála, O. Havelka, Mareš, Marek, Veleba, Rašín – Musil, Kadleček, Strnad – J. Slabý, Filip, Jindra – Úlovec, Hrbatý, Kardoš – Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

    ČEZ Motor České Budějovice: Svoboda (Ovsjannikov) – Šafář, Dosek, Rákosník, Miročnikov, Škola, Doktor, Štěcha, Rolínek – Krcho, Matys, Schuppler – Toman, Tržil, Prášek – Řezáč, Kašper, Vaculík – Silný, Egert, Kaisler. Trenér: Radek Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po osmadvaceti vteřinách se již mění skóre. Jihočeši hned po buly zavezli puk před branku Šťastného. Mezi kruhy se ke kotouči dostal MARTIN KAŠPER a zamířil přesně mezi betony jihlavského gólmana. Bez asistence.
     
    01:07
    Domácí celek se snaží o rychlou odpověď, ovšem hosté se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    01:55
    Motor vyvezl zásluhou Krcha kotouč z pásma. Poté se u pravé tyče Šťastného zkoušel dvakrát prosadit obránce Semjon Miročnikov, kterému dali hráči Dukly hodně prostoru. Gólman Dukly byl dvakrát úspěšný.
     
    02:48
    Před brankou Svobody zkusil zakončit Jaroslav Musil, ale na poslední chvíli jej od puku dostal jeden z obránců hostí.
     
    03:18
    První vyloučení je na českobudějovické straně. Dvě minuty dostává Vojtěch Doktor za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    03:45
    Motoru se sice krátce po buly podařilo dostat puk ven z obranné třetiny, ale nyní již Dukla kombinuje před Svobodou.
     
    04:55
    Jenže jen na okamžik, hosté se opětovně osvobozují.
     
    Přihrávku Milana Strnada napříč brankovištěm zblokoval gólman Svoboda. Poté to zkusil individuálně Slavomír Kadleček, ovšem o puk jej na vrcholu pravého kruhu připravil soupeř.
     
    05:18
    Motor hraje v plném počtu.
     
    06:01
    Slibná šance Dukly. Ke střele i k následné dorážce se před Svobodou dostal zcela volný Milan Strnad, leč nadvakrát si na brankáře Motoru nepřišel.
     
    06:56
    V situaci dva na dva to zkusil individuálně znovu Milan Strnad, který si po levé straně sjel před branku, ale prostor pod betony Svobody nenašel.
     
    08:00
    V pravém rohu za brankou Svobody vznikla pořádná tlačenice o puk. Hlavní rozhodčí jej ztratil z dohledu, proto po chvíli přerušil hru.
     
    08:19
    Daňhel šikovně napadal na útočné modré obránce hostí Doška, který před ním na poslední chvíli odehrál puk do středního pásma.
     
    09:21
    Oliver Havelka se snažil na obranné modré zastavit bodyčekem Tržila. Ten se mu sice vyhnul, vzápětí však jeho průnik skončil na dalším domácím obránci, Válovi.
     
    10:06
    Škola byl na vrcholu pravého kruhu volný a křikl si o přihrávku. Zpoza branky Šťastného sice jeho přání vyslyšel nahrávkou Toman, ale Vála stačil puk zblokovat hokejkou.
     
    11:27
    Skákavý puk nakonec prakticky z poloviny hřiště nahrnul až k levé tyči Šťastného českobudějovický útočník Vojtěch Krcho. Gólman Dukly si neposedný kotouč bez problémů pohlídal.
     
    12:17
    O další střelu se pokoušel kousek od modré Jiří Egert. Šťastný vyrazil kotouč do pravého rohu za svojí branku. Tam se jej znovu chopili Jihočeši a následně posílal z levé strany střílenou přihrávku před branku Dukly Michal Silný, na kterou ale jeho spoluhráči tečí nedosáhli.
     
    13:21
    Vála ještě zachytil kotouč na modré a ihned jej vyslal dopředu ke Svobodovi. Ani na druhé straně se však k teči nedostal žádný hráč Dukly.
     
    13:57
    Milan Strnad získal mezi kruhy kotouč. Popotáhl si jej blíže k pravé tyči Svobody a zkusil vystřelit pod jeho betony do sítě. Gólman hostí ale vytáhl dobrý zákrok.
     
    14:21
    Stejně tak jako proti střele Jiřího Slabého z mezikruží, kterou na Daniel Svoboda na poslední chvíli vyrazil koncem levého betonu.
     
    15:11
    Dukla znovu zahrozila. Střelu Jindry nakonec Svoboda neudržel, takže se k dorážce dostal Jakub Filip. V nepřehledné situaci před brankou poté získali kotouč hráči hostí a po chvíli jej odehráli do bezpečí.
     
    16:18
    Ač to vypadalo, že budou mít domácí po lehkém nahození Egerta puk ve své moci, opak byl pravdou. Kotouč se znovu dostal na jihočeské hokejky a Daniel Šťastný musel zblízka likvidovat střelu Michala Silného.
     
    17:13
    Po zakázaném uvolnění a nepřesnosti v českobudějovické rozehrávce se hra stěhuje k brance Svobody.
     
    17:47
    Domácí zavezli puk přímo před branku Svobody. Kus černé gumy se odrazil k Jiřímu Markovi, jenž byl na modré připraven a vypálil z první. Gólman hostí našel puk ve své lapačce.
     
    18:40
    Dlouhé sólo jednoho z hráčů hostí skončilo na obranné dvojici Veleba – Rašín. Chvíli na to vytáhl Šťastný zákrok proti střele Rolínka od modré, na kterou přes několik hráčů moc neviděl.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Ač se Kadleček v útočném pásmu hodně snažil, puk po nepřesné rozehrávce svých spoluhráčů nezískal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je u konce a branka, kterou vstřelili Jihočeši již ve 28 vteřině, byla v první dvacetiminutovce také jedinou. Jihlava měla také šance, stejně jako Motor, ale stav se během dalších devatenácti a půl minut neměnil. Úspěšným střelcem je tak zatím pouze Martin Kašper.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Začátek druhé třetiny začíná zakázaným uvolněním jihlavského týmu.
     
    21:11
    Do útočného pásma projel po pravé straně Vojtěch Krcho a pokoušel se zaskočit Šťastného střelou mezi betony, které jihlavský gólman sepnul včas.
     
    21:36
    Marek zkusil ve středním pásmu sklepnout kotouč na Filipa, který měl k puku přece jen dál než obránce hostí Stanislav Dosek.
     
    22:35
    Druhá přesilová hra pro jihlavský starší dorost. Jiří Egert se totiž v útočném pásmu před brankou Šťastného provinil faulem kolenem.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    23:07
    Motor posílá kotouč přes všechny čáry až k brance Šťastného.
     
    23:36
    Střela nebo pokus o teč v podání Mareše od modré prolétla kolem levé tyče Svobody.
     
    23:55
    Neujalo se ani další nahození jihlavského týmu, které má Svoboda ve své lapačce.
     
    24:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava nakonec přesilovou hru využívá. Ačkoliv Strnad za brankou smeřoval puk na Kadlečka číhajícího v bezprostřední blízkosti Svobody, kotouč se právě od Kadlečka dostal k pravé tyči gólmana, kde byl zcela volný JAROSLAV MUSIL a zvedl jej do pravého horního rohu. Asistence: Slavomír Kadleček, Milan Strnad.
     
    25:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Během 64 vteřin domácí obrací průběžný stav zápasu. Mareš vyslal po pravé straně puk na MATĚJE DAŇHELA, který si sjel nejprve ke kruhu, poté blíže k brance a propálil Svobodu. Asistence: Lukáš Mareš, Jindřich Kardoš.
     
    26:15
    Bude se vylučovat i na domácí straně. Kadleček byl sice před brankou sám a chtěl zakončovat, jenže již před tím na útočné modré zahákoval Jindřich Kardoš a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    26:47
    Toman a Miročnikov si hodně dlouho vyměňovali kotouč na modré, až druhý jmenovaný poslal puk na levé kruh pro Lukáše Matyse, jehož střelu z první likviduje Šťastný.
     
    27:29
    Jiří Slabý se ujal puku a společně s Lukášem Marešem jej vyváží k brance soupeře.
     
    27:45
    Daniel Šťastný se roztáhl na brankovišti a vychytal střelu Matěje Tomana z bezprostřední blízkosti z levé strany.
     
    28:15
    Jihlava se ubránila, hraje v plném počtu.
     
    28:43
    Válovo nahození bylo sraženo za branku Svobody.
     
    28:57
    Při protiútoku dva na jednoho si na Šťastného nepřišel ani Michal Silný, jenž dostal nabídku na střelu zblízka znovu z levé strany. Gólman Dukly puk vyrazil.
     
    29:48
    Strnad nakonec nebyl u mantinelu poblíž levého kruhu odstaven od puku. Vystřelil a Svoboda musel u své pravé tyče zasahovat.
     
    30:49
    Lukáš Jindra obkroužil prakticny celou branku, aby ve finále své akce předložil touš mezi kruhy na Filipa, kterého vychytal Daniel Svoboda.
     
    31:27
    Útočí tak zase českobudějovičtí hokejisté, ale ani Lukáši Práškovi se u mantinelu poblíž pravého kruhu příliš nedařilo a puk získal Patrik Rašín.
     
    32:06
    Slavomír Kadleček se udržel mimo ofsajd, takže Milan Strnad mohl pokračovat v akci po pravé straně. Znovu si najel až před branku, kde si opět nepřišel na Daniela Svobodu. Akce to však byla pěkná.
     
    33:22
    Hokej vidíme poměrně slušný, alespoň tedy nyní. Hraje se z jedné strany na druhou.
     
    33:44
    Kardoš se před brankou k teči střely jednoho ze svých spoluhráčů nedostal.
     
    34:05
    Českobudějovičtí chtěli zavézt puk před branku Šťastného, ale domácí jej získali a rychle se osvobozují na zakázané uvolnění.
     
    34:05
    Ve stejném čase si Motor vyžádal oddechový čas.
     
    34:27
    Rychlý kontr tři na dva nakonec pro branku Motoru ohrožení neznamenal, stejně tak se na druhé straně neprotlačil ke střele Matěj Toman přes Jana Úlovce.
     
    35:29
    Poté už to hostům vyšlo, rána Semjona Miročnikova od modré mezi tři tyče nemířila a pokus stejného hráče poté zblokovala jihlavská obrana, takže Šťastný zasahovat nemusel.
     
    36:46
    Hraje se sice nyní více před Šťastného brankou, ale hostům chybí trošku klid na hokejkách, aby mohli pomýšlet na nějakou zajímavou šanci.
     
    37:37
    Jakub Filip nahodil puk do pásma. Nic jiného mu nezbývalo, protože jeho spoluhráči šli střídat. Za toušem se poté vydal neohroženě Lukáš Jindra a mělo to své ovoce. Jihlava nakonec kotouč vybojovala a Lukáš Mareš vystřelil od modré. Svoboda našel puk v lapačce.
     
    38:10
    Střelou od modré to zkoušel také Stanislav Dosek. Jeho pokus, otřený o pár hráčů, šel vedle pravé tyče Šťastného.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Daniel Svoboda raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    39:45
    Tohle bylo hodně tvrdé, ale soudě dle sudího i čisté. Adam Hrbatý za brankou Svobody doslova rozmázl Vojtěcha Doktora na mantinel, který spadl na zem a poté se jen těžko zvedal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přišla během 64 vteřin otočka zápasu. Nejprve totiž využil přesilovou hru Jaroslav Musil a o malou chvíli později překlopil vedení na jihlavskou stranu Matěj Daňhel. Šancí bylo i nadále poměrně slušné množství, ovšem domácí Šťastný ani hostující Svoboda další změny stavu nepřipustili.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V brance domácího týmu došlo ke střídání. Jan Juřička nahrazuje Daniela Šťastného, stejně tak na druhé straně jde z placu Daniel Svoboda, kterého nahrazuj Jakub Ovsjannikov.
     
    41:24
    Od modré se o střelu pokoušel Vojtěch Doktor. Střela přes několik hráčů prošla až na branku, kde jí vyrazil Juřička.
     
    42:07
    Odražený puk dojížděl ve středním pásmu Matěj Daňhel, ale Stanislav Dosek k němu měl blíž a stihl jej odehrát.
     
    43:01
    Havelkova střela od modré šla od gólmana Ovsjannikova před branku na Kadlečka, který ještě rychle přihrál na volného Strnada, jenž nestačil lépe zakončit a ideálně trefit puk tak, aby jej poslal do branky.
     
    43:56
    V souboji o puk ve středním pásmu vyšla lépe domácí Jihlava a Marek rychle dává kotouč před branku Motoru.
     
    44:32
    Na druhé straně si před dojíždějícím a napadajícím Matysem věděl rady Jurička a odehrál touš za branku.
     
    45:15
    Strnada na útočné modré obehrál čistým zákrokem Dosek a českobudějovičtí tak ještě budou moci útočit.
     
    45:36
    Ale ne na dlouho, domácí tým posílá puk před Ovsjannikova tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    45:43
    Ovšem Motor se rychle dostal znovu před Juřičku, kde se rychlou střelou prezentoval Rákosník. Jeho pokus našel gólman Dukly v lapačce.
     
    47:08
    Hrbatý nabral zpoza své klece rychlost a vydal se na ofenzívní výlet, který zastavil útočník Vojtěch Tržil poblíž střídaček ve středním pásmu.
     
    48:05
    Souboj Matyse a Mareše za brankou o nahozený puk dopadl lépe pro druhého jmenovaného, tedy jihlavského obránce.
     
    48:48
    Na střelu nebo střílenou přihrávku Doktora nikdo nedosáhl, puk tak prošel vedle levé tyče Šťastného.
     
    49:02
    Jihlava si zahraje třetí přesilovou hru zápasu. Sudí viděl napadení Lukáše Práška v útočném pásmu a forvard Motoru tak musí na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    49:33
    Jihlava od začátku buly kombinuje před brankou Ovsjannikova.
     
    50:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté se sice osvobodili, ale Dukla bleskově zavezla kotouč do pásma. A mělo to gólový účinek, protože při signalizované výhodě dorazil MILAN STRNAD puk za ležícího Ovsjannikova.
     
    50:14
    Trest Lukáše Práška tak končí a na dvě minuty jde ven za sekání obránce Patrik Škola.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    51:24
    Domácí si vyměňují puk, zatím se neodhodlali k přímému ohrožení branky Ovsjannikova.
     
    51:31
    Až nyní se o střelu pokusil Lukáš Mareš, ovšem gólman Motoru svojí branku tentokrát uhájil.
     
    51:47
    Na druhé straně se vydal na výlet Lukáš Matys, který z vlastního obranného pásma nabruslil přes levou stranu až před branku Juřičky. Projel podél branky, zkusil oklamat Juřičku tělem a zakončit, ovšem ten jeho pokus vyráží.
     
    52:14
    Nyní již hraje Motor v plném počtu.
     
    53:10
    Před rychle se blížícím Lukášem Práškem raději schoval Jan Juřička puk do své výstroje a přerušil hru.
     
    53:35
    A proti střele Stanislava Doška z mezikruží stačil Juřička sepnout betony včas.
     
    54:42
    Ačkoliv se Matěj Toman snažil seč mohl, k odraženému puku po střele Doktora od modré se prostě nedostal.
     
    55:10
    Do rychlého úniku ujel Matěj Toman. Puk se mu při zakončení snažil neúspěšně vypíchnout Lukáš Mareš, ale i to možná útočníka Motoru trošku rozhodilo, proto nezakončil ideálně a Juřička lapí puk.
     
    56:38
    Matěj Vála našel odražený puk u levé tyčky Ovsjannikova a rychle jej poslal před branku, kde po něm gólman Motoru sáhl lapačkou.
     
    57:10
    Že bychom viděli ještě dramatizaci zápasu? Uvidíme, protože Slavomír Kadleček jde ven za hákování.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    57:45
    Radek Rolínek dostal před branku přihrávku a chtěl zakončovat, ale kotouč mu v rozhodující chvíli sjel z hole a střela českobudějovického útočníka nebyla přesná.
     
    58:00
    V probíhajících posledních dvou minutách třetí třetiny se Jihlava dvakrát osvobozuje.
     
    58:38
    Ačkoliv v nevýhodě, domácí tým drží puk daleko od svojí svatyně.
     
    59:10
    Při návratu vyloučeného Kadlečka na led pálil od modré Robin Rákosník, ovšem Juřička nakonec jeho střelu vyrazil a poté udržel puk v nepřehledné situaci před brankou.
     
    59:10
    Motor to zkusí v šesti, Jakub Ovsjannikov je venku ze své branky.
     
    59:36
    Po vyhraném buly Práška pálil z pravého kruhu Lukáš Matys. Puk skončil na Juřičkově pravém betonu a poté jej gólman Dukly lapí.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině, na jejímž začátku se vyměnili oba muži v masce, padl jediný gól. Zasloužil se o něj v jednapadesáté minutě Milan Strnad, který tak dlouho střelecky zkoušel štěstí, až mu nakonec bylo přáno. Stvrdil tak vítězství svého týmu v poměru 3:1.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrála desátý ze svých dvanácti odehraných přípravných utkání, tentokrát poměrem 3:1 nad Českými Budějovicemi, se s Vámi loučí a klidný zbytek dne přeje Tomáš Lysý. (12:36:42)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 25. Musil (Kadleček, Strnad), 26. Daňhel (Mareš, Kardoš), 51. Strnad – 1. Kašper


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (41. Juřička) – Vála, O. Havelka, Mareš, Marek, Veleba, Rašín – Musil, Kadleček, Strnad – J. Slabý, Filip, Jindra – Úlovec, Hrbatý, Kardoš – Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec
    Banes Motor České Budějovice: Svoboda (41. Ovsjannikov) – Šafář, Dosek, Rákosník, Miročnikov, Škola, Doktor, Štěcha, Rolínek – Krcho, Matys, Schuppler – Toman, Tržil, Prášek – Řezáč, Kašper, Vaculík – Silný, Egert, Kaisler. Trenér: Radek Bělohlav

    Rozhodčí: Polák – Guth, Mejzlík
    bahis siteleri