Sturm Graz – Rheindorf Altach 3:1 (kon.) | Mattersburg – St. Pölten 1:1 (kon.) | Wolfsberger – Admira 5:0 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
1:1 (0:0)
SKN St. Pölten
Sobota 27.08.2016, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • Rakouská Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hlavní rozhodčí Alexander Harkam právě ukončil dramatické utkání mezi Mattersburgem a St. Pöltenem. Domácí fotbalisté orazítkovali celkem třikrát brankovou konstrukci a jednou vstřelili gól z ofsajdu, ten ale správně nebyl uznán a na opačné straně přišel po hodině hry trest, když se z obrovské blízkosti prosadil ve skluzu Daniel Segovia. Mattersburg ale inkasovaný gól nepohřbil, naopak jej probudil k ofenzivní smršti a šest minut před koncem nakonec vyrovnal krásnou střelou z blízkosti do levého horního rohu Throsten Mahren. Předchozí čtyři zápasy skončily vždy vítězstvím Mattersburgu, favorit ale tentokrát klopýtl a St. Pölten získává cenný bod. Konečný výsledek. SV Mattersburg 1 SKN St. Pölten 1. (20:26:37)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Mattersburg se ještě snaží otočit zápas na svou stranu, jeho ofenzivní snažení ale začíná být kostrbaté.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Lukas Thürauer, přichází Michael Ambichl.
     
    90
    Christoph Riegler předvedl neskutečný zákrok a zřejmě vychytal svému týmu bod na hřišti favorizovaného a lepšího Mattersburgu.
     
    89
    Thorsten Röcher krásně a pohotově vypálil levačkou z hranice šestnáctky a jeho přízemní pokus těsně před brankářem Christophem Rieglerem tečoval nechtěně patou jeden ze spoluhráčů. Míč poté mířil do protipohybu domácího brankáře, ten ale levou nohou dokázal míč reflexivně vyrazit!
     
    87
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Paul Pirvulescu, přichází Kai Heerings.
     
    86
    Markus Pink vypálil levou nohou ze středu pokutového území, jeho následná střela ale zamířila vedle levé tyče.
    84. Thorsten MAHREN - 1:1
     
    84
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    THORSTEN MAHREN se po rozehrání standardní situace a nádherném sklepnutí svého spoluhráče dostal uprostřed pokutového území do obrovské šance a krásnou střelou do levého horního rohu ji přetavil ve vyrovnávací gól.
     
    83
    Mattersburg využil poslední střídání a nyní už vše závisí pouze na jedenáctce na hřišti.
     
    82
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Mario Grgic, přichází Florian Templ.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Peter Brandl (SKN St. Pölten).
     
    81
    Žlutou kartu dostává Nedeljko Malic (SV Mattersburg).
     
    80
    Nedeljko Malic tvrdě zajel pod nohy jednoho ze svých protihráčů a za tenhle zákrok musí být potrestán žlutou kartou. Navíc může být rád, pokud rovnou neuvidí červenou.
     
    77
    Domácí hrozí centry z pravé strany a právě po jednom z nich se dvojice hráčů v zelených dresech na vzdálenější levé tyči snažila míč hlavou dopravit do sítě, ani jednomu se to ale nepodařilo a míč zamířil vedle levé tyče!
     
    76
    Mattersburg do toho po neuznaném gólu řádně šlápl a fotbalisté St. Pöltenu jsou pod obrovským tlakem.
     
    75
    Domácí se čtvrthodiny před koncem radovali z vyrovnání, jenže kvůli ofsajdu zbytečně. Dokáže Mattersburg vyrovnat či dokonce utkání zvrátit na svou stranu?
    74. Neuznaný vyrovnávací gól Mattersburgu kvůli ofsajdu.
     
    74
    Jano rozehrál standardní situaci a po jeho přetaženém centru na vzdálenější levou tyč, domácí dokázali vrátit míč před bránu a na opačné straně pokutového území se přízemní střelou prosadil Marcus Pink, jeho gól ovšem nebyl uznán kvůil předchozímu ofsajdovému postavení Patricka Bürgera!
     
    72
    Thorsten Röcher vybojoval na pravém křídle pro svůj tým standardní situaci.
     
    70
    Daniel Segovia si dobře pokryl míč na vlastní polovině hřiště a St. Pölten zůstal u míče.
     
    68
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Marco Perchtold, přichází Peter Brandl.
     
    67
    Mattersburg se rozhodl ke dvojité změně v záložní řadě, to ovšem není úplně to místo, které na domácí straně hoří.
     
    66
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Patrick Farkas, přichází Julius Ertlthaler.
     
    66
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Michael Perlak, přichází Patrick Bürger.
     
    65
    Mattersburg byl celý zápas lepší a tlačil se za vstřelením vedoucí branky, jenže stačila jedna povedená akce a tři body jsou na straně St. Pöltenu.
    63. Daniel SEGOVIA - 0:1
     
    63
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    St. Pölten se vymanil z tlaku Mattersburgu a na pravé straně rozehrál rohový kop. Po odvráceném míči a nepovedené střele jednoho z hostujících hráčů se na levé straně šestnáctky ocitl sám Lukas Thürauer, který si míč zpracoval na prsa a přízemním centrem z ostrého úhlu našel na přední tyči DANIELA SEGOVIU, který míč ve skluzu dopravil do brány.
     
    62
    Ještě se nejednalo o faul v pokutovém území, protože v takovém případě by se hráči St. Pöltenu hodně rozčilovali. Ono vytěžit tři body ze zápasu, v němž jste jasně horší, se nepoštěstí každý den!
     
    61
    Jednalo se o evidentní faul, jenže Alexander Harkam si ho netroufl odpískat, navzdory tomu, že celé situaci byl velice blízko.
     
    60
    Téměř po hodině hry rozjel nebezpečný útok na pravé straně hřiště St. Pölten a jeden z jeho hráčů byl nedaleko šestnáctky tvrdě poslán k zemi, tvrdý skluz jednoho z domácích obránců ovšem zůstal nepotrestán a hra pokračovala dál.
     
    55
    Mattersburg skvěle brání a ihned po zisku míče vyráží do rychlých protiútoku, ten poslední ovšem ve středu útočné poloviny domácího celku zastavila nepřesná přihrávka.
     
    54
    Rozehrávka standardní situace domácím vůbec nevyšla a přetažený diagonální centr daleko za vzdálenější pravou tyčí zamířil do zámezí.
     
    53
    Thorsten Röcher se sice na levém křídle prosadit nedokázal, vybojoval však pro svůj tým standardní situaci.
     
    51
    Mattersburg je směrem vpřed i po přestávce velmi nebezpečný, jenže stále tomu chybí gól. Pokud by St. Pölten z dnešního zápasu vydoloval bod, tak může být nadmíru spokojen.
     
    50
    Markus Pink se s obrovskou dávkou štěstí prodral v blízkosti šestnáctky do samostatného úniku, na značce pokutového kopu ale nedokázal šanci zakončit poté, co proti němu skvěle vyběhl z brány brankář Christoph Riegler a včas se mu vrhl pod nohy!
     
    49
    Dnešní zápas je vůbec celý o brankářovi Christophu Rieglerovi a na opačně straně o domácím Thorstenovi Röcherovi, který je velmi nebezpečný při každém útoku.
     
    48
    Před bránou Christopha Rieglera bylo pořádné horko, hosté ale nebezpečí dokázali ustát. Mattersburg nevytěžil z velkého závaru po orazítkovaní břevna nic.
     
    47
    Stejně jako v úvodu zápasu i úvodu druhého poločasu zvoní na straně St. Pöltenu tyč a Christoph Riegler si z plných plic vydechl! Mattersburg rozehrál na levé straně rohový kop a na vzdálenější pravé tyči se dostal k hlavičce Thorsten Mahrer, který parádním pokusem orazítkoval břevno a míč se odrazil zpět do hry.
     
    46
    Thorsten Röcher se pokusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela mířila přesně k levé tyči, jenže brankář Christoph Riegler byl u ní včas a míč po fantastickém zákroku vyrazil na rohový kop!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    Mattersburg prožil fantastický vstup do utkání a zásluhou Thorstena Röchera se mohl ujmout po několika minutách vedení, jenže jeho hlavička v nejnebezpečnější a zároveň největší šanci utkání ze středu pokutového území zamířila do pravé tyče. Domácí vzápětí orazítkovali břevno, vzrušení ale bylo zbytečné kvůli ofsajdu. St. Pölten sice drží krok, ale směrem vpřed je naprosto neškodný. Skóre po prvním poločase. SV Mattersburg 0 SKN St. Pölten 0.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Vitalijs Maksimenko vybojoval na vlastní polovině hřiště standardní situaci. St. Pölten začal rozehrávku domácího celku v závěru prvního poločasu dobře napadat.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu, je ovšem jasné, že se něco málo bude nastavovat kvůli přestávce na osvěžení.
     
    42
    Neúnavný Thorsten Röcher zkusil vypálit pravačkou z hranice šestnáctky, ale jeho následná střela šla nad břevno.
     
    41
    Thorsten Mahrer si skvěle pokryl míč tělem a na vlastní polovině hřiště vybojoval standardní situaci. Domácí rychle rozehráli, jenže po následné přihrávce se v dalším z řady ofsajdů ocitl Markus Pink.
     
    40
    Andreas Dober se pokusil pravačkou zamířit pod horní tyč, jeho střela zpoza šestnáctky ale zamířila těsně nad! Dobrým centrem z volného přímého kopu se prezentoval Paul Pirvulescu.
     
    39
    David Stec odvedl skvělou práci a po faulu Maria Grgice vybojoval pro St. Pölten výhodu volného přímého kopu.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Michael Perlak (SV Mattersburg).
     
    38
    Velice rád bych Vám řekl jména daných hráčů, kteří si pěkně vyměnili míč, jenže akce byla tak rychlá, že zkrátka nemohu. Nepostřehl jsem jejich čísla.
     
    37
    Fotbalisté St. Pöltenu směrem vpřed opět nic nevymysleli a na řadu přišel rychlý protiútok Mattersburgu tažený středem hřiště, kde dvojice domácích hráčů předvedla sérii pěkných narážeček, těsně před šestnáctkou ale jednomu z nich míč odskočil od nohy a ke střele pravačkou se nedostal.
     
    36
    Mattersburg v dnešním utkání příliš často nefauluje, nyní se ovšem proti pravidlům provinil Vitalijs Maksimenko.
     
    34
    Mario Grgic si srovnal míč na levačku a otevřený prostor poté využil ke střele zpoza šestnáctky, ta ovšem měla nepřesné parametry a zamířila vysoko nad břevno.
     
    33
    Thorsten Röcher se na levé straně šestnáctky snažil doběhnout prudkou přihrávku svého spoluhráče, jenže těsně před brankovou čárou ho čistě a tvrdě odstavil tělem Daniel Petrovic.
     
    32
    Michael Perlak a Patrick Farkas, dva velice nebezpeční hráči Mattersburgu, opět založili nebezpečnou akci, jenže na jejím konci byla opět přihrávka směřující do ofsajdu.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Michael Huber (SKN St. Pölten).
     
    30
    Mattersburg v úvodu zápasu dvakrát orazítkoval tyč, gól ale jeho fotbalisté i vinou ofsajdu vstřelit nedokázali, a tak je skóre po necelé půlhodině hry nerozhodné 0:0.
     
    28
    Rohový kop a ani následující akce Mattersburgu nic nepřinesly a hlavní Alexander Harkam přerušil hru, aby se hráči obou celků mohli občerstvit a doplnit tekutiny.
     
    24
    Mattersburg vybojoval rohový kop poté, co míč odvrátil do zámezí hostující obránce Paul Pirvulescu.
     
    22
    Patrick Farkas se ustřední postavou posledních momentů, když tentokrát místo přihrávky vypálil ze středu pokutového území, obránce St. Pöltenu se mu ovšem včas vrhli do střely a zablokovali ji.
     
    21
    Patrick Farkas vysunul dopředu Michaela Perlaka, který se pokusil otevřít skóre střelou zpoza šestnáctky, jeho pokus ale na hostujícího brankáře neprošel, protože byl zablokován.
     
    20
    Mario Grgic se skvěle zorientoval v pravém rohu pokutového území a z úhlu zkusil pravačkou vypálit, jeho střela po přihrávce Michaela Perlaka ale byla příliš vysoká a zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.
     
    18
    Jano se pokusil vysunout Nedeljka Malice, pomezní rozhodčí ale po několikáté v zápase odmával Mattersburgu ofsajd.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Paul Pirvulescu (SKN St. Pölten).
     
    12
    Markus Pink napřáhl na levé straně šestnáctky ke krásné diagonální střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu branky, nakonec se ale od břevna odrazila zpět do hry! Vzrušení bylo zbytečné, rozhodčí viděl správně ofsajd.
     
    11
    St. Pölten se sice snaží vydávat do útoku, zejména po pravé straně, ale jeho ofenzivní snaha je bezzubá.
     
    10
    Thorsten Röcher trhá obranu St. Pöltenu na kusy a hostující fotbalisté se ho marně snaží pokrýt.
     
    9
    Thorsten Röcher málem otevřel skóre dnešního zápasu! Michael Perlak nádherně odcentroval z pravého křídla a v pokutovém území našel Thorstena Röchera, který hlavičkoval přesně do pravého dolního koutu brány, jeho pokus se ale od tyče odrazil zpět do hry!
     
    8
    Mattersburg jasně dominuje a snaží se co nejdříve vstřelit úvodní branku zápasu.
     
    7
    Patrick Farkas zkusil vypálit zpoza šestnáctky, střela mu ale nesedla a jeho pokus zamířil nad břevno.
     
    6
    Mario Grgic hledal za obranou nabíhajícího Thorstena Röchera, ten ovšem znovu nedokázal ideálně načasovat svůj náběh a ocitl se v ofsajdu.
     
    5
    Hru přerušil faul jednoho z hostujících fotbalistů, ale jinak je hra plynulá a Mattersburg je směrem vpřed velmi nebezpečný.
     
    4
    Markus Pink se rozhodl kolmou přihrávkou vysunout Thorstena Röchera, ten se ovšem ocitl v ofsajdu.
     
    3
    Thorsten Mahrer zkusil vypálit na levém křídle v blízkosti šestnáctky levou nohou, střela mu ale vůbec nesedla.
     
    2
    Michael Huber odvedl v obraně dobrou práci a míč odvrátil na rohový kop, po kterém se brankář Christoph Riegler odvážně vydal z brány a míč neudržel, naštěstí pro něj ale za ním nestál žádný z hráčů Mattersburgu, který by míč dorazil do prázdné brány!
     
    1
    Hlavní rozhodčí Alexander Harkam dal pokyn k zahájení zápasu a Mattersburg po první útočné akce na pravém křídle vybojoval rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Mattersburgem a St. Pöltenem bude moci za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Maksimenko – Jano, Grgic – Farkas, Perlak, Röcher – Pink. (rozestavení 4-2-3-1).
    Náhradníci: Templ, Sprangler, Böcskör, Ertlthaler, Fran, Lovric, Bürger.

    SKN St. Pölten: Riegler – Dober, Huber, Petrovic, Pirvulescu – Stec, Perchtold, Grasegger, Schütz – Thürauer – Segovia. (rozestavení 4-4-1-1)
    Náhradníci: Heerings, Brandl, Ambichl, Mader, Holzmann, Lumu, Vollnhofer.

    Rozhodčí: Alexander Harkam. Asistenti: Robert Steinacher, Gerald Bauernfeind. Čtvrtý rozhodčí: Manuel Schüttengruber.
     
    St. Pölten

    St. Pölten, stejně jako Mattersburg, během úvodních pěti kol Tipico Bundesligy jen jednou vyhrál a čtyřikrát prohrál a na svém kontě má tři body. Klíčovou roli by mohly sehrát standardní situace, ve kterých se hráčům St. Pöltenu daří ze všech týmů nejlépe, když vyhráli v pokutovém území 52,4% hlavičkových soubojů.
     
    SV Mattersburg

    Fotbalistům Mattersburgu se vstup do nové sezóny vůbec nepovedl, když prohráli hned čtyři z pěti úvodních zápasů, mohou se však pochlubit jednou skvělou statistikou. Hráči Mattersburgu vyhráli 54,1% osobních soubojů, což je nejvíce ze všech týmů.
     
    Mattersburg v sobotu přivítá na svém hřišti St. Pölten, se kterým se vůbec poprvé potká v Tipico Bundeslize. Oba týmy se naposledy střely během sezóny 2014/15 v první lize a všechna čtyři utkání ovládl Mattersburg, který doma dvakrát vyhrál shodně 4:0. Zajímavým utkáním z Pappelstadionu Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 84. Mahren – 63. Segovia

    Karty:   38. Perlak (MTT), 81. Malic (MTT) – 15. Pirvulescu (SPN), 31. Huber (SPN), 82. Brandl (SPN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 15:17.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Maksimenko – Jano, Grgic (82. Templ) – Farkas (66. Ertlthaler), Perlak (66. Bürger), Röcher – Pink. (rozestavení 4-2-3-1).
    Náhradníci: Sprangler, Böcskör, Fran, Lovric.

    SKN St. Pölten: Riegler – Dober, Huber, Petrovic, Pirvulescu (87. Heerings) – Stec, Perchtold (68. Brandl), Grasegger, Schütz – Thürauer (90. Ambichl) – Segovia. (rozestavení 4-4-1-1)
    Náhradníci: Mader, Holzmann, Lumu, Vollnhofer.

    Rozhodčí: Alexander Harkam. Asistenti: Robert Steinacher, Gerald Bauernfeind. Čtvrtý rozhodčí: Manuel Schüttengruber
    ocianews.com