San Marino – Ázerbájdžán 0:1 (kon.) | Dánsko – Arménie 1:0 (kon.) | Kazachstán – Polsko 2:2 (kon.)
Litva – Slovinsko 2:2 (kon.) | Slovensko – Anglie 0:1 (kon.) | Česko – Sev. Irsko 0:0 (kon.)
Norsko – Německo 0:3 (kon.) | Rumunsko – Černá Hora 1:1 (kon.) | Malta – Skotsko 1:5 (kon.)
konec
Kazachstán
2:2 (0:2)
Polsko
Neděle 04.09.2016, 18:00 • Astana Arena, Astana (kapacita: 30 244 diváků) • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    84
    Poláci mohli rozhodnout! Błaszczykowski udělal v pokutovém území rychlou kličku, ale prudkou nízkou střelou trefil jen tyč! Potřetí je tak hosty trefena konstrukce brány.
     
    83
    První střídání Polska se týká Bartosze Kapustky, který je nahrazen Karolem Linettym.
     
    79
    Baujržan Islamchan znovu ulehl na trávník a nakonec je i střídán. Na hřiště vbíhá Ašchat Tagybergen.
     
    77
    Obrovská šance Polska! Lewandowski hlavou posunul míč k Milikovi, jenž však v tísni nedokázal přesně zakončit a míč pouze posunul do rukavic Pokatilova.
     
    74
    Další střet Baujržana Islamchana (KAZ) s Kamilem Glikem. Tentokrát je to karta pro domácího kapitána.
    73. Kamil Glik (POL)
     
    73
    Islamchan se teď hodně dlouho válel na hřišti a to nevydržel Kamil Glik (POL), který ho postrčil nohou a inkasuje kartónek žluté barvy.
     
    71
    Poláci se nejprve prezentovali nepřesností, ale poté se faulem provinil Islambek Kuat (KAZ). Žlutá karta i pro něj.
     
    70
    Střelec dvou branek domácího týmu, Sergej Chizničenko (KAZ) se dopustil důrazného faulu a ani on dnes ze hřiště neodejde bez trestu.
     
    69
    Protiútok Kazachstánu zastaven a poté přichází střídání. Maxat Bajžanov má odpracováno, Azat Nurgalijev teprve bude makat.
     
    65
    Zničehonic se po nečekaném odrazu zjevil v šanci Lewandowski! Ten míč rychle zpracoval, ale okamžitě se u něho zjevili tři protihráči a jeden z nich srazil ránu polského kapitána.
     
    61
    Oním zraněným hráčem Kazachstánu byl nakonec Jeldos Achmetov, kterého v 61. minutě nahrazuje Rinat Abdulin.
    58. Sergej Chižničenko (KAZ) - 2:2
     
    58
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    To je obrovský šok pro hostující Polsko! Přihrávka na Bajžanova byla na hranici ofsajdu, avšak prošlo to a následná přihrávka před Fabiańského přinesla vyrovnání. Opět to byl SERGEJ CHIZNIČENKO, který dokázal překonat zasahujícího brankáře Polska!
     
    56
    Rychlejší přechod do útoku v podání Lewandowského zastavil Maxat Bajžanov (KAZ) a také on je potrestán žlutou kartou.
     
    53
    Łukasz Piszczek (POL) stáhl jednoho ze soupeřů a po faulu těsně před pokutovým územím dostává žlutou kartu.
    51. Sergej Chižničenko (KAZ) - 1:2
     
    51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Tristní přístup polské defenzívy je potrestán a Kazaši jsou ve hře o body! Výborný centr přeletěl bránící hráče a spadl k nohám SERGEJE CHIZNIČENKA. Ten si míč zpracoval a zblízka překonal Fabiańského.
     
    45
    Poláci mohli jít do kabin s vyšším vedením! Na levé straně postupoval nikým neatakovaný Robert Lewandowski, ale ten z úhlu dokázal trefit jen brankovou konstrukci.
     
    43
    Pár minut před koncem poločasu sudí ukazuje další žlutou kartu. Tentokrát je potrestaným Jeldos Achmetov (KAZ), který loktem zasáhl zátylek Lewandowského.
     
    42
    Hosté si nyní opravdu zahrávají! Islamchan se tentokrát dostal do pozice nahrávajícího a výživným centrem našel hlavu Kujata. Jeho zakončení Fabiański musel vytáhnout na rohový kop.
    37. Tutovka Baujržana Islamchana
     
    37
    Nyní ale Islamchan nevyužil obrovskou šanci. Domácí kapitán obral jednoho z laxních Poláků a následně prošel až před Fabiańského. Zakončení po zemi však poslal nejen vedle brankáře, ale i těsně vedle brány.
    35. Robert Lewandowski (POL) - 0:2
     
    35
    Polsko právě vstřelilo branku!
    A je to o dvě branky! K zahrání pokutového kopu se postavil sám faulovaný kapitán ROBERT LEWANDOWSKI, jenž si počkal na pohyb Pokatilova a poslal míč přesně na druhou stranu brány!
     
    34
    Kazaši nezareagovali na rozehrávku Polska, Lewandowski se uvolňoval v pokutovém území a Achmetov ho nohou jednoznačně podrazil! Pokutový kop pro Polsko!
    31. Milik nevyužil obrovskou šanci
     
    31
    Neskutečné, co teď Poláci neproměnili! Rybus si z pozice levého beka zaběhl za obranu soupeře, našel Milika, ale ten nedokázal zkrotit skákající míč a místo odkryté brány trefil jen břevno!
     
    28
    Je tady druhá žlutá karta pro hostující celek. Piotr Zielński (POL) ve vzdušném souboji loktem trefil hlavu soupeře a je po zásluze potrestán.
     
    18
    Za zmíněný faul byl potrestán Robert Lewandowski (POL) a za následnou straknici Sergij Malyj (KAZ). Hráči by se ale měli uklidnit, protože takové emoce by se nemusely vyplatit.
    9. Bartosz Kapustka (POL) - 0:1
     
    9
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Možná jsem to trochu zakřikl, ale onen postupný útok nakonec vedl k úvodní brance zápasu. Błaszczykowski se po souhře se dvěma kolegy skvěle uvolnil na pravé straně a parádně naservíroval míč před bránu. Tam si z druhé strany seběhl BARTOSZ KAPUSTKA a ten už neměl problém s prostřelením brankáře Pokatilova.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 51. Chižničenko (Šomko), 58. Chižničenko (Bajžanov) – 9. Kapustka (Błaszczykowski), 35. Lewandowski (pen.)

    Karty:   18. Malyj (KAZ), 43. Achmetov (KAZ), 56. Bajžanov (KAZ), 70. Chižničenko (KAZ), 71. Kuat (KAZ), 74. Islamchan (KAZ) – 18. Lewandowski (POL), 28. Piotr Zieliński (POL), 53. Piszczek (POL), 73. Glik (POL)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 27:5.
    Kazachstán: Pokatilov – Bejsebekov, Achmetov (61. Abdulin), Malyj, Kislicyn, Šomko – Mužikov, Bajžanov (69. Nurgalijev), Islamchan (C) (79. Tagybergen), Kuat – Chižničenko.
    Náhradníci: D. Loria, Otarbajev – Dmitrenko, Muchutdinov, Smakov, Tagybergen, Nurgalijev, Moldakarajev, Sujumbajev, Amirsejtov, Murtazajev, Abdulin.

    Polsko: Fabiański – Piszczek, Glik, Salamon, Rybus – Błaszczykowski, Krychowiak, Piotr Zieliński, Kapustka (83. Linetty) – Lewandowski (C), Milik.
    Náhradníci: Szczęsny, Boruc – Pazdan, Jędrzejczyk, Cionek, Lewczuk, Jodłowiec, Linetty, Teodorczyk, Wszołek, Wilczek.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Bas van Dongen, Patrick Langkamp (vš. NED)
    bahis siteleri