USA – Kanada 4:2 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Finsko 6:3 (kon.)
konec
USA
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Kanada
Sobota 10.09.2016, 01:15Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Světový pohár 2016 je za dveřmi, všech osm účastníků rozjelo svoji přípravu na velkolepou hokejovou akci! Hned na úvod přípravy se potkají dva velcí favorité na celkové vítězství – zámořští konkurenti Kanady a Spojených státu amerických!
     
    Nominace Kanady na Světový pohár 2016:

    Brankáři:
    Corey Crawford (Chicago), Braden Holtby (Washington), Carey Price (Montreal)

    Obránci: Brent Burns, Marc-Edouard Vlasic (oba San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Duncan Keith (Chicago), Shea Weber (Nashville), Jake Muzzin (Los Angeles), Alex Pietrangelo (St. Louis)

    Útočníci: Jamie Benn, Tyler Seguin (oba Dallas), Patrice Bergeron, Brad Marchand (oba Boston), Jeff Carter (Los Angeles), Sidney Crosby (Pittsburgh), Ryan Getzlaf (Anaheim), Steven Stamkos (Tampa Bay), John Tavares (NY Islanders), Jonathan Toews (Chicago), Matt Duchene (Colorado), Claude Giroux (Philadelphia), Joe Thornton (San Jose)
     
    Nominace USA na Světový pohár 2016

    Brankáři:
    Ben Bishop (Tampa Bay), Jonathan Quick (Los Angeles), Cory Schneider (New Jersey)

    Obránci: Dustin Byfuglien (Winnipeg), John Carlson, Matt Niskanen (oba Washington), Erik Johnson (Colorado), Jack Johnson (Columbus), Ryan McDonagh (NY Rangers), Ryan Suter (Minnesota)

    Útočníci: Justin Abdelkader (Detroit), David Backes (St. Louis), Ryan Callahan (Tampa Bay), Brandon Dubinsky (Columbus), Patrick Kane (Chicago), Ryan Kesler (Anaheim), T.J. Oshie (Washington), Max Pacioretty (Montreal), Zach Parise (Minnesota), Joe Pavelski (San Jose), Derek Stepan (NY Rangers), James van Riemsdyk (Toronto), Blake Wheeler (Winnipeg)
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Quick (Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky. Trenér: J. Tortorella.

    Kanada: Price (Holtby) – Doughty, Muzzin, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Seguin, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene. Trenér: M. Babcock..
     
    Utkání mezi zámořskými soupeři začne podle předpokladů zhruba patnáct minut po jedné hodině ranní. Věřme, že se bude na co dívat!
     
    Oba celky již nastupují na ledovou plochu, v americkém Columbusu je vše připraveno na střetnutí dvou zámořských gigantů.
    Zahájení zápasu
     
    Na řadu přichází státní hymny obou dnešních soupeřů. Aréna v Columbusu je do posledního místečka zaplněna.
     
    Pavelski na americké straně a Crosby na té kanadské se staví na zahajovací vhazování, jde se na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Kotouče se na prvním vhazováním zmocnila Kanada, která ho ihned nahodila do útočného pásma. Soupeř odpověděl vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    00:33
    Pacioretty se sice procpal přes modrou čáru, jeho pobyt v útočné třetině však neměl dlouhého trvání. Na tahu jsou Javorové listy.
     
    01:30
    Byfuglien od modré čáry poprvé prověřil pozornost Careyho Price, brankář Montrealu si ale dokázal puk rychle osahat.
     
    01:54
    Zatím se zbytečně nepřerušuje. Getzlaf měl v útočné třetině spoustu prostoru, přesto nedokázal vyslat přesnou přihrávku. Američané si ale na opačné straně kluziště kotouče taktéž dlouho neužili.
     
    02:42
    Kotouč opustil ledovou plochu arény v Columbusu, vhazovat se bude po pravici Careyho Price.
     
    02:58
    Marchand z ničeho nic postupoval společně s kapitánem Crosbym do přečíslení dva na jednoho! Nakonec se rozhodl vyřešit přečíslení prudkou ranou na přední tyč, kotouč se nakonec otřel o boční síťku americké branky! Crosby následně bekhendem vracel puk do brankoviště, nikoho v kanadských barvách ale před brankovištěm nenašel.
    02:58 Přečíslení
     
    03:36
    Americká odpověď znamenala pouze boj s kotoučem v rozích útočného pásma, Stamkosovo následné nahození znamená icing. Hra se vrací před Jonathana Quicka.
     
    04:21
    Na hráčích je vidět, že se jedná o první přípravné utkání před Světovým pohárem 2016. Na obou stranách se setkáváme s řadou nepřesností.
     
    05:03
    Kanadské přečíslení se rozvíjelo podél levého mantinelu, do dobré pozice se dostal Abdelkader. Nakonec však ideální čas pro zakončení prováhal.
     
    05:39
    Crosbyho bekhendové zakončení z ostrého úhlu nadělalo vrásky na hlavách amerických fanoušků. Jonathan Quick chvíli vůbec nevěděl, kde se nachází kotouč a měl velké štěstí, že puk prolétl mimo tři tyče jeho klece.
     
    06:25
    Dlouhé a velmi nebezpečné střídání první kanadské formace je u konce, unavení Američané mohou vystřídat.
     
    06:50
    Pacioretty se pokusil nahodit kotouč na Price, brankář Montrealu Canadiens trajektorii puku mimo branku pouze kontroloval očima.
     
    07:31
    U hrazení přišel o kotouč Palmieri, z kanadské odpovědi vznikla příležitost pro střelu Vlasice. Prudká rána ale končí až na plexisklu za brankou Quicka.
    07:31 Opět velký závar před Quickem
     
    08:21
    Sidnei Crosby se dostal ke kotouči na mezikruží a okamžitě ho zametl směrem na branku. Quick roztažený na brankové čáře puk za svá záda nepustil!
     
    09:07
    Osamocen se do útočného pásma Spojených států vrhl Mark Pacioretty, svůj pobyt před Pricem ukončil lehkým nahozením přímo do lapačky kanadského brankáře. Hráči dostanou možnost si oddychnout při komerční pauze.
     
    09:35
    Další střela Vlasice od modré čáry se od ramena Quicka odrazila do rohu kluziště, tam si puk převzali američtí zadáci.
     
    09:41
    Couture byl při výjezdu z vlastního pásma zahákován Oshiem (USA), který míří na trestnou lavici. Uvidíme tak první kanadskou přesilovku v přípravě na Světový pohár 2016.
    09:41 Hákování
     
    10:11
    Po rychlé výměně kotouče pálil z voleje Steven Stamkos, Quick se stihl včas přesunout a puk vyrážečkou poslal mimo branku.
     
    10:44
    Zatím skvěle sehraná kanadská přesilovka přinesla sraženou střelu Seguina, Američané následně poslali puk až za branku Careyho Price.
     
    11:14
    Druhá půlka početní převahy již Javorovým listům příliš nevychází, stále se nemohou usadit v útočné třetině.
     
    11:36
    Tak nyní přece. Shea Weber již spíše na náhodu poslal puk bekhendem na branku, na zadní tyči však číhal Stamkos, který se ho ihned snažil procpat do sítě. Quick ale první inkasovanou branku v letošní sezóně nepovolil.
     
    11:41
    Domácí v plném počtu.
     
    12:32
    Kanada je zatím na ledě výrazně aktivnější, o čemž svědčí počet střeleckých pokusů na branku poměru 7:1 právě pro svěřence kouče Babcocka.
     
    13:15
    Ztráta při rozehrávce ve vlastní obranné třetině nabídla puk pro Dustina Byfugliena, který ho dlouho držel na holi a nakonec ho z ostrého úhlu poslal na Price. Kanadský brankář zřejmě neměl přesné povědomí o kotouči a připustil úvodní drobnou strkanici na kanadském brankovišti. O nic vážného se ale nejednalo.
    13:15 Kroužení Byfugliena
     
    13:15
    Pokračovat budeme po druhém reklamním brejku.
     
    14:20
    Obránce Niskanen se po zadovce jednoho ze spoluhráčů dostal do dobré střelecké pozice, ránu po zemi však Carey Price vytěsnil pravým betonem.
     
    14:47
    Stepan si řekl o přihrávku a ranou z voleje vystrašil kanadské fanoušky. Priceovo rameno nakonec odklidilo jeho nebezpečný pokus až do ochranné sítě.
     
    14:56
    Niskanen po vhazování musel trochu déle zpracovávat kotouč, tečovaná rána se znovu třepotá až v ochranné síti. Znovu se bude buly konat po levé ruce Price.
     
    15:11
    Carey Price nakonec raději přikryl kotouč pod lapačku po strkanici v blízkosti kanadského brankoviště. Znovu je hra tedy přerušena.
     
    15:46
    Carey Price si za prvních patnáct minut připsal dva zákroky, stejný počet přidal i během posledních sekund. Naposledy se mezi nohy snažil mířil Kane, kanadský gólman však sklapl své betony k sobě včas.
     
    16:03
    Tavares připravil na druhé straně střelecký pokus pro Seguina, jeho rána z dobré pozice ale trefila pouze bránícího obránce v barvách USA.
     
    16:36
    Zatím nejaktivnějším americkým hráčem směrem dopředu je paradoxně obránce Dustin Byfuglien. Znovu se natlačil do amerického útoku a nepříjemným zakončením donutil Careyho Price k zákroku.
     
    16:43
    Američané se snaží dohnat svoji střeleckou neaktivitu z prvních minut a nyní pálí opravdu z každé pozice. Naposledy musel Price řešit střelu po ledě od modré čáry v podání Sutera.
     
    16:56
    USA právě vstřelilo branku!
    Aktivita amerického týmu byla vyslyšena a domácí tým se tak na konci sedmnácté minutě ujímá vedení! Střela od modré čáry v podání Sutera byla ideálně sklepnuta hokejkou ZACHA PARISEHO, který zaskočil Price a tečí do opačného koutu kanadské branky poslal Spojené státy do vedení – 1:0! Asistence: Ryan Suter a Dereck Stepan.
    16:56 PARISE - 1:0
     
    17:34
    Dobrou příležitost na brzkou odpověď měl na druhé straně Joe Thornton! Před brankářem Quickem měl poměrně dostatek prostoru, nakonec ale ani nedokázal zakončit.
     
    18:01
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to hodně špatná druhá polovina první třetiny v podání Kanaďanů! Spojené státy odskakují na rozdíl dvou branek poté, co nadvakrát dorazil svoji střelu z ostrého úhlu PATRICK KANE – 2:0! Asistence: Joe Pavelski.
    18:01 KANE - 2:0
     
    18:24
    Silná americká převaha pokračuje, z levé strany příklepem pálil Palmieri výrazně mimo.
     
    18:38
    Přátelské utkání jde stranou, u střídaček si Johnson s Palmieriem chtějí vyříkat určité neshody. V celé situaci hrál svoji roli i Sidney Crosby. Uvidíme, jak rozhodčí rozešle hráče na trestné lavice.
    18:38 Vzájemná potyčka
     
    18:38
    Oba kapitáni jsou na koberečku u hlavních rozhodčích. Uvidíme, co debata přinese.
     
    18:38
    Rozhodčí rozdělil tresty způsobem, který přináší přesilovou hru v podání Američanů. Po Kanadě si tak převahu pěti proti čtyřem vyzkouší i USA. Na straně USA si dvě minuty za hrubost odpyká Dubinsky, u kanadského soka jsou potrestáni Weber a Marchand.
     
    19:20
    Američané jsou usazeni v útočném pásmu a ostřelují kanadskou klec. Zatím ale bez větší přesnosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovku bychom mohli rozdělit do dvou částí. Prvních deset minut na ledě opanovala Kanada, která si vypracovala řadu kvalitních příležitostí, ale na gólmana Quicka si nepřišla. Naopak USA ve zbytku úvodního dějství svého soupeře také zasypali množstvím střel, teč Pariseho a důraz Kanea nakonec přinesl pro Spojené státy dvoubrankové vedení! Na začátku druhé periody navíc bude domácí tým hrát ještě 38 vteřin přesilovou hru.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 17:15
    Vhazování: 13:8
    Hity: 12:10
    Trestné minuty: 4:4
    Přesilové hry: 0/2 – 0/2
     
    Mužstva již jsou zpět na ledové ploše v Columbusu, můžeme plynule pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Zbylé vteřinky americké přesilovky utíkají hodně rychle, soupeř navíc okamžitě vyhodil kotouč za branku Jonathana Quicka.
     
    21:06
    T.J. Oshie dvakrát za sebou provětral defenzívu kanadského výběru, své průniky ale ani jednou nedotáhl do nebezpečnějšího zakončení.
     
    21:56
    První přerušení ve druhé třetině přináší až zakázané uvolnění kanadského celku. Seguinovi se odpískání icingu příliš nelíbí, nic ale s rozhodnutím zámořských sudí neudělá. Navíc následně míří do kabiny na ošetření.
     
    22:36
    Brankáři Quick s Pricem zatím nemají ve druhé periodě ani jeden zákrok, útočníci z žádného z celků se ještě nedostali k přesnějšímu zakončení.
     
    23:10
    Nahození obránce Pietrangela od modré čáry bylo hodně nepřesné, Quick se za kotoučem pouze ohlédl.
     
    23:53
    Byfuglien pouze posunul kotouč do středního pásma, Američané však odpověděli zakázaným uvolnění.
     
    23:53
    Tyler Seguin už je zpátky na kanadské střídačce, tudíž si můžeme oddychnout, že o dovednosti tohoto hráče ve zbytku utkání nepřijdeme.
     
    24:23
    Quick si nechtěl přidělávat starosti při vyhození Kanaďanů, a tak vše řešil přikrytím puku lapačkou.
     
    25:03
    Největší šance Kanady v dosavadním průběhu utkání nebyla využita! Ryan Kesler si může vychutnat pochvalu od svých spoluhráčů, Quick totiž neměl šanci zasáhnout a proti Getzlafově střele ho mezi tyčemi nahradil právě americký útočník! USA se ubránilo a stále drží dvoubrankové vedení!
    25:03 Obrovská šance Kanady
     
    25:39
    Kanaďané si zřejmě vzali nepříznivý stav k srdci a snaží se s ním něco udělat. V posledních minutách druhé třetiny jsou jednoznačně aktivnější.
     
    26:06
    Marchand obkroužil branku a následně ho poslal zpět na branku Quicka. Americký gólman levým betonem odklidil nebezpečné zakončení mimo tři tyče svatyně domácího týmu.
     
    26:52
    Spojené státy se snaží odrazit nápor soupeře, Suterova střela od modré tentokrát tečována nebyla, a tak s ní neměl Price větší potíže.
     
    27:21
    Quick znovu v poměrně nególmanském postavení řešil potíže v americkém brankovišti, společně se svými zadáky ale dokázal dostat puk alespoň na modrou čáru. Následně se Američané i osvobodili a poslali na led čerstvou pětku.
     
    28:13
    Kanadská mašina přitopila pod kotlem a je stále nastěhována před Jonathanem Quickem. Nahození ze všech stran ale postrádají přesnost.
     
    28:29
    Řekl bych, že komerční přestávka nyní přijde Američanům více než vhod.
     
    28:29
    Ve druhé třetině vyslali Kanaďané na branku Jonathana Quicka čtyři přesné pokusy, na druhé straně je Carey Price v prostřední dvacetiminutovce stále bez zákroku.
     
    29:09
    Ani krátký čas na oddych nepomohl. Couture se v souboji jeden na jednoho nadvakrát dostal k zakončení, ani dvacátá kanadská střela mezi tři tyče za zády Quicka neskončila.
    29:09 Kanada zvyšuje svůj tlak
     
    30:00
    Polovina zápasu je za námi. USA sice drží dvoubrankové vedení, v posledních minutách je ale výrazně pasivnější. Sledujte nás dále, čeká nás ještě hodně zajímavých třicet minut hokejového svátku!
     
    30:32
    Zach Parise, autor zatím rozdílového gólu, zaznamenal až v jedenácté minutě druhé třetiny první zákrok Careyho Price. Pro kanadského gólmana ve službách Montrealu ale neznamenalo jeho zakončení větší problém.
     
    30:49
    Po další komerční pauze se dlouho nehrálo, následuje zakázané uvolnění v podání Spojených států amerických.
     
    31:11
    Marchand a Bergeron se v krátkém sledu snažili poslat puk do americké sítě, Jonathan Quick ale zatím působí jako neprostupná zeď! Zejména dorážka Patrice Bergerona vypadala hodně nadějně, pravý beton amerického gólmana ale vystřelil k příslušné tyči včas!
     
    31:42
    Jonathan Toews pro změnu zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, na rozdíl od svých spoluhráčů ale puk mezi tři tyče nevměstnal.
     
    32:01
    Pietrangelova klička na modré čáře ovoce nepřinesla, Kanaďané jsou z útočné třetiny vykázáni po postavení mimo hru.
     
    32:07
    Carlson chvíli trnul, zda nebude poslán na trestnou lavici za vyhození kotouče mimo hřiště, nakonec to pro amerického obránce dobře dopadlo. A co více, Kanada je navíc vykázána z útočného pásma.
     
    32:39
    Vlasic měl po přisunutí od Thorntona dost času na zakončení, ani to ale nepřineslo přesnější pokus z hokejky kanadského zadáka.
     
    33:00
    Ducheneova rána z levé strany zasáhla Quicka do ramene, ani to ho ale nerozhodilo a před dojíždějícím Tavaresem okamžitě ukryl kotouč do své lapačky.
     
    33:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Silná převaha kanadského výběru přece jen přináší důležitou kontaktní branku! Sidney Crosby zůstal naprosto nehlídaný na brankovišti, puk za záda Price sice neprocpal, ale svým zakončením připravil pohodlnou dorážku pro PATRICE BERGERONA, který bleskurychle snižuje na rozdíl jediného gólu – 2:1! Asistence: Sidney Crosby.
    33:24 BERGERON - 2:1
     
    34:26
    A Javorové listy nadále pokračují v aktivním pojetí dnešního přátelského zápasu, dočká se ještě ve druhé třetině vyrovnávací branky?
     
    34:30
    Couture dostal tvrdý náraz na mantinel a je poslán do kabiny na rychlé vyšetření.
     
    35:06
    Icing Američanů vrací hru zpět před Jonathana Quicka.
     
    35:11
    Krátce po vhazování se k dorážkám po střele jednoho z obránců dostal Tyler Seguin, přes jistého Quicka ale kotouč ideálně nezasáhl. Následně ho již zpacifikovali obránci Spojených států.
    35:11 Seguinova šance z bule
     
    35:28
    Hra se v druhé polovině prostředního dějství výrazně kouskuje, znovu je na vině zakázané uvolnění. Tentokrát však na kanadské straně.
     
    35:52
    USA právě vstřelilo branku!
    Aréna v Columbusu vybuchuje nadšením potřetí! Nečekaná branka přišla po nahození Johnsona od mantinelu, Price musel nepříjemný kotouč vyrazit pouze před sebe, kde byl okamžitě nastartovaný JOE PAVELKSI, který vrací na konto USA dvoubrankový náskok – 3:1! Asistence: Jack Johnson.
    35:52 PAVELSKI - 3:1
     
    36:33
    Derek Stepan mohl vzápětí přidat čtvrtý gól, z voleje ale přestřelil prázdnou brankou Kanady!
     
    36:55
    Rázem se tempo hry znovu výrazně zvýšilo! Steven Stamkos z mezikruží orazítkoval tyčku americké klece!
     
    37:05
    Trestná lavice se nám poprvé ve druhé třetině zaplní. Řada ostrých soubojů vyprodukovala další strkanici před brankovištěm Careyho Price, které rozhodčí ocenili několika menšími tresty a vyloučením do konce utkání pro Ryana Keslera (USA). Dvouminutové tresty vyfasovali Toews a Weber.
     
    37:57
    Američané nyní hrají přesilovou hru ve čtyřech proti třem, následovat však bude tři minuty dlouhá početní výhoda Kanady.
     
    38:15
    Dustin Byfuglien (USA) naprosto zbytečně po odpískání rukavicí udeřil Marchanda do obličeje a dostává dvě minuty za hrubost! To znamená, že se bude hrát ve třech proti třem, následně bude Kanada hrát dlouhou přesilovku v pěti proti třem!
     
    39:06
    Přesně 54 vteřin před koncem druhé třetiny naskočili dva kanadští hráči na led, následovat bude dlouhá přesilovka 5 na 3! Pokud nepadne branka, bude hrát Kanada do konce třetiny v dvojnásobné převaze.
     
    39:25
    Skvělý Quick holí ve vzduchu odrazil křižnou přihrávku na Crosbyho, Američané následně vyhazují až k Priceovi.
     
    39:53
    Dvojnásobná přesilová hra Kanady se v závěru druhé části příliš nedaří. Crosbymu rána z voleje vůbec nesedla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nám znovu přinesla mnoho zajímavého. Kanada se díky silnému tlaku přiblížila na rozdíl jediné branky, následně ale musí po gólu Pavelskiho znovu dotahovat. Američané musí dohrát zápas bez vyloučeného Keslera, na začátku třetí třetiny se budou muset pořádně bránit.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 24:33
    Vhazování: 27:18
    Hity: 23:18
    Trestné minuty: 21:8
    Přesilové hry: 0/4 – 0/5
     
    Trenér Tortorella chce vyzkoušet i své další brankáře v přípravě, do třetí třetiny se mezi tyče místo Jonathana Quicka staví Ben Bishop!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Tak to bylo hodně rychlé! Kanaďané se ihned vrhli do útočného pásma a kapitán Sidney Crosby příklepem z mezikruží napálil levou tyčku Bishopovy branky!
     
    40:40
    Spojené státy jsou již ve čtyřech, stále se ale musí bránit kanadské kombinaci.
     
    41:19
    Američané dvakrát za sebou vyhodili a s jejich oslabením to již vypadá daleko lépe. Zbývá necelá minutka.
     
    41:39
    Vzápětí musela Kanada znovu rozjíždět útočnou akci až zpoza vlastní klece, jejich akce následně končí odpískaným ofsajdem.
     
    42:08
    Pětiminutové oslabení po Keslerově vyloučení Amerika přežila a hraje v plném počtu. Stále se ale brání ve vlastní obranné třetině.
     
    42:44
    Thornton s Burnsem si několikrát vyměnili kotouč v útočném pásmu, zakončení prvního jmenovaného si ale na Bishopa z úhlu nepřišel.
     
    43:10
    Stejně tak Ben Bishop stihl zareagovat na ránu Thorntona. Americké vyhození zamířilo přímo k Priceovi.
     
    43:44
    Zatím se ve třetím třetině vůbec nepřerušovalo, hra plyne velmi rychle. Za současného stavu to daleko více vyhovuje americkému výběru.
     
    44:29
    Stepan tečoval střelu od modré čáry z hokejky Carlsona, puk nakonec prolétl mimo kanadskou branku. Američané však zůstávají s kotoučem v obranné třetině Javorových listů.
     
    45:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rychlá kanadská akce přes střední pásmo nabídla kotouč na pravou stranu na hokejku DREWA DOUGHTYHO, který z úhlu propálil Bena Bishopa na vzdálenější tyč – 3:2! Asistence: Ryan Getzlaf a Jake Muzzin.
    45:21 DOUGHTY - 3:2
     
    45:40
    Claude Giroux byl u mantinelu hodně nešetrně poslán k zemi a za pomocí lékaře opouští ledovou plochu. Naopak se ale bude vylučovat na druhé straně, Muzzin (CAN) dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    46:16
    Přechod přes střední pásmo v podání amerického výběru nevyšel, píská se postavení mimo hru.
     
    47:03
    Obrovské štěstí měl nyní kanadský brankář Carey Price, který neměl šanci proti Stepanovi zasáhnout a mohl pouze děkovat tomu, že americký útočník poslal kotouč pouze do tyče!
     
    47:40
    Muzzin je zpět na ledě, Kanada hraje v pěti.
     
    47:45
    Američané se již dostali s kotoučem mimo útočné pásmo, návrat do něj nebyl slučitelný s pravidly. Je pískán ofsajd.
     
    48:15
    Tak nyní si může rvát vlasy kanadský útočník Joe Thornton! Ben Bishop totiž vůbec nezvládl rozehrávku o mantinelu, trefil pouze protihráče, od kterého se právě Thornton dostal do postupu na prázdnou branku! V ní stál pouze obránce McDonagh, který ale kanadského hráče fantasticky vychytal!
     
    48:50
    Posunutá americká branka je příčinou dalšího přerušení hry.
     
    49:23
    Bishop znovu ukvapenou rozehrávkou prohnal své obránce, nakonec to ale pro Spojené státy znovu dobře dopadlo.
     
    49:33
    Utkání již dávno nemá přízvisko "přátelské"! Couture upadl při postupu směrem na branku, podmetl Bishopa a spolu s ním skončil v americké síti. Soupeř si pochopitelně šel neshody vyříkávat, nyní by se ale vylučovat nemělo.
     
    50:09
    Třetí třetina se nám překulila do druhé poloviny, odstartovali jsme icingem Kanady.
     
    50:33
    Duchene z pravé strany lehkou střelou pouze uklidil kotouč do lapačky Bena Bishopa. Kanaďané vybojovali alespoň vhazování v útočné třetině.
     
    51:03
    Naprosto totožná kanadská akce jako před několika sekundami, tentokrát byl ale v pozici střelce Tyler Seguin.
     
    51:06
    Po vhazování přišlo nahození do předbrankového prostoru, kde ho Bergeron přizvedl vysoko nad americkou branku.
     
    51:12
    Po rychlé kombinaci dostal puk na prostor kruhů Marchand, zápěstím ale napálil rameno Bena Bishopa!
     
    52:16
    Tak přece jen se nám po delší době čas výrazněji posunul, obě mužstva se pravidelně střídají v útočných akcích. Zejména ty americké ale v mnoha případech končí pouhým nahozením do rohu kluziště.
     
    52:29
    Nyní zmíněné nahození vyšlo ještě z vlastní poloviny, což nemůže znamenat nic jiného než zakázané uvolnění v podání USA.
     
    53:16
    Muzzin dlouhým pasem našel v útočné třetině Seguina, jeho střela v akci jeden proti jednomu byla sražena do rohu kluziště.
     
    53:49
    Chybku při hře holí si musel prožít také Carey Price, puk mu přímo za brankou odebral Johnson. Jeho pas do brankoviště ani nikoho v amerických barvách nenašla.
     
    54:18
    Kanada vede po čtrnácti minutách třetí třetiny na střely 6:0! Američané se v závěrečném dějství k ohrožení Careyho Price ještě nedostali.
     
    54:32
    Muzzin se na modré čáře opřel do vyhraného vhazování, puk ale nasměroval pouze do rukavice Bena Bishopa. Střídající americký brankář měl odkrytý výhled, takže s tvrdou ranou kanadského obránce neměl problém.
     
    55:36
    Spojené státy se snaží držet puk v útočném pásmu, soupeř jim pomohl zakázaným uvolnění. Vhazovat se tak bude před Careym Pricem.
     
    56:34
    Tlak Kanady se stále nekoná, čas do konce utkání se již krátí. Píská se přihrávka rukou v podání Američanů v neutrální zóně hřiště.
     
    57:00
    Po dlouhé době se Kanadě podařilo usadit v útočném pásmu, dlouhého trvání ale jejich pobyt neměl.
     
    57:48
    I přesto, že Američané ve třetí třetině ještě nevystřelili, zdá se, že mají utkání v pohodě pod kontrolou. Kanada si totiž nemůže vytvořit souvislejší tlak.
     
    58:13
    Kouč Babcock to ví a již dvě minuty před koncem odvolává brankáře Price!
     
    58:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Kanadští hokejisté hru v power-play vůbec nezvládli! První chybu v rozehrávce ještě Abdelkader nepotrestal, podruhé již DEREK STEPAN trefil prázdnou brankou neomylně a rozhodl o vítězství Spojených států v prvním přípravném zápase na Světový pohár 2016 – 4:2! Bez asistence.
    58:39 STEPHAN - 4:2
     
    59:06
    Price se již vrátil mezi tyče a musel si připsat první zákrok ve třetím části po střele T.J. Oshie.
     
    59:52
    Snaha kanadského týmu přichází vniveč, Američané si již dnešní utkání pohlídají. Poslední šance přijde po icingu v podání Spojených států.
     
    Konec zápasu.
     
    Američané v prvním přípravném zápase poráží svého velkého konkurenta z Kanady v poměru 4:2! I přesto, že Javorové listy byly po celou dobu střelecky aktivnější, USA dobře bránilo a nakonec si připisuje skalp zvučného soupeře.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 24:41
    Vhazování: 37:29
    Hity: 28:26
    Trestné minuty: 21:10
    Přesilové hry: 0/5 – 0/5
     
    To je pro dnešek vše. Oba celky se utkají zase zítra po půlnoci, tentokrát již v kanadské Ottawě. Příjemný zbytek noci přeje Petr Dejnožka! (03:53:47)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 17. Parise (Suter, Stepan), 19. Kane (Pavelski), 36. Pavelski (Johnson), 59. Stepan – 34. Bergeron (Crosby), 46. Doughty (Getzlaf, Muzzin)


    USA: Quick (40. Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky. Trenér: J. Tortorella.
    Kanada: Price (Holtby) – Doughty, Muzzin, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Seguin, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene. Trenér: M. Babcock.
    bahis siteleri