Kuba – Egypt 1:7 (kon.) | Uzbekistán – Panama 1:3 (kon.) | Thajsko – Rusko 4:6 (kon.)
Kolumbie – Portugalsko 1:1 (kon.) | Mosambik – Austrálie 2:3 (kon.)
konec
Thajsko
4:6 (1:3)
Rusko
Neděle 11.09.2016, 01:00 • Coliseo Ivan de Bedout, Medellin (COL) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Thajsko čeká na úvod 8. světového šampionátu ve futsalu velice náročný zápas, ve kterém vyzve Rusko. Evropský celek bude spoléhat na služby Edera Limy, který se stal na posledním mistrovství světa s devíti góly nejlepším střelcem, stejně jako na EURO 2014.
    Mistrovství světa ve futsalu 2016 v Kolumbii řečí čísel.

     
    Thajsko

    Thajsko se poprvé kvalifikovalo na mistrovství světa ve futsalu v roce 2000 a etablovalo se do pozice jednoho z nejlepších asijských týmů posledních let. Futsalisté Thajska se v Kolumbii představí na MS popáté poté, co v letech 2000, 2004 a 2008 vypadli v základní skupině a na posledním šampionátu 2012 skončili v osmifinále, kde je vyřadil jeden z favoritů šampionátu – Španělsko. Svěřenci Victora Hermanse prošli několika změnami, které by letos mohly přinést ovoce. Jednou z největších hvězd týmu je Sephawut Thueanklang, který během mistrovství AFC nastřílel 14 gólů.
     
    Rusko

    Rusko míří do Kolumbie s prvotřídní obranou, která je ve spojení se silným útokem smrtelnou kombinací. Eder Lima disponuje skvělými individuálními dovednostmi a rozhoduje zápasy, což naposledy ukázal na mistrovství Evropy 2014 v Belgii a dva roky předtím na světovém šampionátu v Thajsku, kde během jediného zápasu proti Šalamounovým ostrovům vstřelil sedm gólů a s celkovým počtem devíti branek získal Zlatou kopačku. Rusko se nedokázalo kvalifikovat na mistrovství světa pouze dvakrát – Nizozemsko 1989 a čínské Taipei 2004. Rusové skončili v roce 2008 v Brazílii na čtvrtém místě, stejně jako v roce 2000 v Guatemale, a v roce 1996 získali bronz. Pouze čtyři týmy odehrály na světovém šampionátu více zápasů.
    24 týmů, 3 města, 1 trofej. MS 2016 ve futsalu začíná!

     
    Úvodní sestavy:

    Thajsko: Hankampa (Phoopun, Puangsri) – Issarasuwipakorn, Sornwichian, Thueanklang, Chaemcharoen – Suttiroj, Srisubseang, Wongkaeo (C), Chudech, Madyalan, Petchtiam, Thaijaroen. Trenér: Miguel Conde (ESP).

    Rusko: Gustavo (Zamtaradze, Vikulov) – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Abramov – Kiškala, Milovanov, Eder Lima, Robinho, Niiazov, Abramovič, Davydov. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).

    Rozhodčí: Cristian Espindola (CHI). Druhý rozhodčí: Dario Santamaria (ARG). Třetí rozhodčí: Jose Hernandez (ECU). Časoměřič: Cesar Malaga (PER).
    Rusko se bude snažit navázat na skvělý výkon trojnásobného afrického šampióna, který vykročil do MS nad míru dobře.

     
    Futsalisté obou týmů už jsou připraveni v tunelu Colisea Ivana de Bedouta, kde se v roce 2010 konaly jihoamerické hry v basketbalu, a po jejich nástupu na hrací plochu budou následovat národní hymny.
     
    Thajská hymna je za námi, následovat bude hymna Ruska a poté už bude vše připraveno k výkopu!
     
    Ještě před samotným výkopem nutno dodat, že Thajsko nastupuje do dnešního zápasu bez kapitána Wongkaea, který se zapojí do hry až z lavičky, zatímco v základní pětce Ruska nechybí lodivod Šajachmetov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Rusko obstaralo výkop zápasu a po pravém křídle se vrhlo do útoku, ten ovšem zastavila nepřesná přihrávka.
     
    00:37
    Thajsko se před pár okamžiky dostalo k první střele, ta ovšem byla zablokována.
     
    00:58
    Thajsko pálilo nepřesně a Rusko na pravém křídle zahrozilo prudkou střelou z ostrého úhlu, která mířila k přední tyči, brankář Hankampa ale vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil do zámezí!
     
    01:07
    Thajsko vykročilo do zápasu velice sympaticky a snaží se hodně střílet, zatím ale jeho pokusy končí mimo.
     
    01:58
    Chaemcharoen a Thueanklang kombinovali na vlastní polovině hřiště, dále se ale Thajci nedostali.
     
    02:22
    Abramov na levém křídle nedosáhl na prudkou přihrávku svého spoluhráče a futsalisté Thajska mohli v klidu rozehrávat.
     
    02:37
    Hankampa se s tím nemazlil a po zpětné přihrávce svého spoluhráče zkusil štěstí, jeho dalekonosná střela ale zamířila nad břevno.
     
    02:58
    Rusko toho zatím směrem dopředu příliš mnoho nepředvedlo, na rozdíl od svého soupeře si ale již jednu slibnou šanci vytvořilo.
     
    03:16
    Eder Lima předvedl po krásném diagonálním pasu z pravého křídla na vzdálenější levé tyči akrobatické zakončení a jeho boční nůžky pořádně vystrašily Hankampu, ten ovšem vytáhl skvělý zákrok a střelu ruského kanonýra vyrazil na roh!
     
    03:48
    Robinho zkusil vypálit téměř z poloviny hřiště, jeho přízemní střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde stál připravený Hankampa.
     
    04:17
    Thajsko mělo výhodu nebezpečné standardní situaci a po krásně sehraném signálu se jeden z jeho hráčů pokusil u levé tyče vypálit z ostrého úhlu! Gustavo už byl překonaný, ale na brankové čáře ho nahradil jeden ze spoluhráčů.
     
    05:22
    Robinho si srovnal míč na pravačku a ze středu útočné poloviny napřáhl k nádherné prudké střele, která málem skončila gólem, míč ale nakonec zastavilo břevno!
     
    06:03
    Rusko pálilo na pravém křídle nepřesně a Thajsko vzápětí na opačné straně hrací plochy vybojovalo po sražené střele rohový kop.
     
    07:00
    Lyskov se s tím nemazlil a po přihrávce svého spoluhráče z levého křídla do středu hřiště napřáhl bez přípravy k prudké střele, která zamířila přibližně metr vedle levé tyče.
     
    07:36
    Rusko rozehrálo rohový kop a vzápětí se jeden z jeho hráčů dostal v blízkosti brány do zakončení, Hankampa ale jeho pokus fantastickým reflexivním zákrokem vyrazil!
     
    07:54
    Thueanklang si z levého křídla navedl míč do středu hřiště na svou silnější pravou nohu a napřáhl ke krásné přízemní střele, která mířila přesně k levé tyči, Gustavo byl ale na zemi včas a nataženou pravou rukou míč vyrazil!
     
    08:29
    Sornwichian se ocitl v největší šanci dosavadního průběhu, když se na pravé straně hřiště mohl zeptat Gustava, kam to chce, vzápětí se ale rozhodl místo razantního zakončení pro lob, která skončil nad!
     
    09:41
    Zatím se hraje velice slušně a s minimem faulů.
     
    09:54
    Čiškala byl zřejmě tím hráčem, který se ocitl v blízkosti brány ve slibné brankové příležitosti, jenže míč napálil pouze břicha připraveného Hankampy.
     
    10:41
    Rusko si vytvořilo velký tlak a vzápětí vyslalo na thajskou bránu velmi nebezpečnou střelu z pravého křídla, která mířila na vzdálenější levou tyč, Hankampa ovšem předvedl skvělý tygří skok a nataženou pravou rukou míč vyrazil mimo!
     
    11:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    DANIL DAVYDOV (1) si naběhl na diagonální přihrávku Robinha z levé strany hřiště a v blízkosti pravé tyče napřáhl k přízemní střele, která pod padajícím Hankampou zamířila ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Robinho (1).
    11:06 Danil DAVYDOV - 0:1
     
    12:59
    Thajsko se ocitlo ve slibné střelecké pozici, následná střela ale zamířila vedle pravého horního rohu brány a ruský trenér Sergej Skorovič si vyžádal oddechový čas.
     
    12:59
    Ještě než brankář Gustavo rozehrál, na levé straně obranné poloviny Ruska muselo dojít k utření hrací plochy, aby nedošlo k nějakému zranění.
     
    13:37
    Thajsko sice vstoupilo do zápasu dobře, jenže ze dvou slibných šancí a střel, které mířily na bránu, nic vytěžit nedokázalo a vzápětí inkasovalo.
     
    14:25
    Abramovič se s tím na pravém křídle nemazlil a od postranní čáry napřáhl k prudké přízemní střele, kterou na přední tyči v pokleku zneškodnil připravený Hankampa!
     
    15:00
    Gustavo nádherným pasem našel na pravém křídle Abramoviče, který míč krásně zalepil, následná přešlapovačka ale nic nepřinesla a bránící Chaemcharoen slavil úspěch.
     
    15:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    EDER LIMA (1) ukázal, jak chytrým hráčem je, a posílá Rusko v závěru prvního poločasu do dvoubrankového vedení!! Eder Lima stál na levé straně hřiště zády k bráně, čímž zmátl stínícího protihráče a z otočky zamířil levačkou ke vzdálenější levé tyči.
    15:43 Eder LIMA - 0:2
     
    15:58
    Eder Lima vzápětí vypálil znovu, tentokrát ale jeho pokus z opačné strany hřiště zamířil vedle bližší levé tyče.
     
    16:27
    Danil Davydov se ve středu hrací plochy ocitl na zemi a musel být ošetřován. Davydov se postaral o první gól a určitě by týmu hodně chyběl.
     
    16:39
    Robinho vypálil z pravého křídla a míč se odrazil k Čiškalovi, který z úhlu mířil tvrdou přízemní střelou na přední tyč, tam byl ale připravený Hankampa, který jeho pokus vyrazil!
     
    17:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Artem Niiazov rozehrál na levé straně rohový kop a Ivan Čiškala poté napálil míč před bránu, kde se od nohy EDERA LIMY (2) odrazil do pravého horního rohu! Asistence: Ivan Čiškala (1).
    17:25 Nattavut MADYALAN - 0:3
     
    17:30
    Thajsku timeout po druhém inkasovaném gólu příliš nepomohl a vzápětí inkasovalo další.
     
    18:34
    Thajsko právě vstřelilo branku!
    SUPHAWUT THUEANKLANG (1) si míč z levé strany krásně navedl do středu hřiště a poté ještě lepší střelou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Asistence: Wiwat Thaijaroen (1).
    18:34 Suphawut THUEANKLANG - 1:3
     
    18:58
    Romulo na pravé straně hřiště napřáhl ke krásné prudké střele, která mířila pod horní tyč, Hankampa do ní ale ve výskoku vložil konečky prstů a vytáhl ji na rohový kop!
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Rusko vykročilo do zápasu velice dobře a na úvodní gól Danila Davidova navázal krásnou střelou z otočky kanonýr Eder Lima. Thajsko se sice dostalo k několika střelám, jenže se prosadit nedokázalo a vzápětí přišel trest v pohodě nešťastné teči Nattavuta Madyalana, který si vsítil vlastní gól. Thajsko se ale přece jen dočkalo a necelé dvě minuty před přestávkou snížil na rozdíl dvou branek krásnou střelou do pravého horního rohu Suphawut Thueanklang. Skóre po prvním poločase. Thajsko 0 Rusko 3.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 1:55.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:06
    Thueanklang mohl hned z kraje druhého poločasu vstřelit svůj druhý gól a dostat Thajsko na dostřel, jenže jeho diagonální přízemní střela, která ještě byla jemně tečována, se od vzdálenější levé tyče odrazila do zámezí!
     
    21:00
    Rusko přečkalo horké chvilky a nadále drží svůj dvoubrankový náskok, který se před pár okamžiky doslova otřásal v základech.
     
    21:26
    Eder Lima se pokusil vypálit ze středu hřiště, jenže jeho střela byla nepřesná a zamířila nad.
     
    21:42
    Thajsko právě vstřelilo branku!
    Sephawut Thueanklang skvěle přeběhl před bránu z levé strany na pravou a zmátl tak brankáře Gustava, kterému přízemní střela JIRAWATA SORNWICHIANA (1) prošla mezi nohama do brány.
    21:42 Jirawat SORNWICHIAN - 2:3
     
    21:51
    Thajsko právě vstřelilo branku!
    APIWAT CHAEMCHAROEN (1) se ocitl sám před Gustavem a poté ho krásnou střelou z blízkosti přehodil. Thajsko během devíti sekund vstřelilo dva góly a vyrovnalo na 3:3!
    21:51 Apiwat CHAEMCHAROEN - 3:3
     
    22:38
    Romulo mohl na pravé straně hřiště po zpětné přihrávce Edera Limy vrátit Rusku vedení, jenže jeho následnou střelu na přední pravé tyči zneškodnil skvělý Hankampa.
     
    24:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko nádherně rozehrálo volný přímý kop a parádní signál zakončil na levé straně střelou z ostrého úhlu ARTEM NIIAZOV (1). Asistence: Romulo (1).
    24:54 Artem NIIAZOV - 3:4
     
    25:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Kapitán Ruska VLADISLAV ŠAJACHMETOV (1) se s tím nemazlil a míč napálil z penalty doprostřed brány pod horní tyč.
    25:44 Vladislav ŠAJACHMETOV - 3:5
     
    25:52
    Žlutou kartu dostává Thaijaroen (Thajsko).
     
    25:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    EDER LIMA (3) využil přiklepnutí míče svého spoluhráče a další povedený signál zakončil tvrdou přízemní střelou k pravé tyči. Asistence: Robinho (2).
    25:55 Eder LIMA - 3:6
     
    26:55
    Thajsko ve druhém poločase dokázalo dvěma slepenými góly v rozmezí 9 sekund zmazat dvoubrankové manko a vyrovnat na 3:3, jenže poté přišla krutá sprcha a Rusko vede rázem 6:3!
     
    29:39
    Davydov byl zřejmě tím hráčem, který z dálky vypálil, a jeho střela byla ještě nepříjemně tečována, Hankampa ale předvedl fantastický zákrok a nataženou rukou míč ve výskoku vyrazil nad horní tyč své brány!
     
    30:46
    Rusko nikam nespěchá a snaží se držet míč na svých kopačkách, chcete-li "sálovkách".
     
    32:13
    Thajsko zkouší powerplay a necelých osm minut před koncem hodně riskuje. Na druhou stranu už nemá co ztratit. Prohrává totiž o tři branky.
     
    32:22
    A Thajsko to zkouší velice nebezpečně! Jeden z Thajců napřáhl na pravé straně hřiště ke krásné přízemní střele, která se od přední tyče odrazila k levé tyči, kde vzápětí jeho spoluhráč rozvlnil z dorážky pouze boční síť!
     
    33:15
    Žlutou kartu dostává Robinho (Rusko).
     
    33:21
    Thajsko právě vstřelilo branku!
    Gustavo podržel svůj tým fantastickým zákrokem, jenže se vzápětí nestačil vrátit do brány a JETSADA CHUDECH (1) ho táhlou střelou k levé tyči překonal. Asistence: Apiwat Chaemcharoen.
    33:21 Jetsada CHUDECH - 4:6
     
    34:49
    Thajsko si vytvořilo několik slibných střeleckých pozic, jenže brána Ruska je pouze ostřelována.
     
    35:04
    Chudech před chvíli skóroval a nyní mohl dostat Thajsko svým druhým gólem v zápase na dostřel, jenže Gustavo jeho střelu mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu brány volejbalovým zákrokem vyrazil!
     
    36:08
    Vzápětí přišla další šance Thajska, tu ale zmařil fantastickým zákrokem Gustavo, který proti střelci dobře vystoupil a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    36:49
    Čiškala vypálil z levého křídla a jeho střela orazítkovala spojnici tyče a břevna! Na opačné straně poté mohlo udeřit Thajsko, jenže jeden z jeho hráčů na vzdálenější pravé tyči nedokázal míč z blízkosti usměrnit do brány. Tohle může vyjít Thajce hodně draho.
     
    37:55
    Gustavo předvedl v rychlém sledu dva fantastické zákroky, když nejprve vyrazil pumelici z levého křídla a po autové rozehrávce si poradil i s tou z opačné strany útočné poloviny Thajska!
     
    39:00
    Rusko se minutu před koncem dostalo k 41 střele v dnešním zápasem, gólem ovšem neskončila, protože skvěle zakročil Hankampa.
     
    39:11
    Běží poslední sekundy velice atraktivního zápasu, v němž jsme viděli již 10 gólů a možná se dočkáme ještě nějakého.
     
    39:25
    Romelu se pokusil vypálit po rozehrání autu, jenže jeho následná střela zamířila vedle pravé tyče.
     
    39:43
    Chudech se uprostřed hřiště dostal ke dvěma střelám, z nichž první Gustavo skvělým zákrokem vyrazil, a ta druhá byla sražena jedním z Rusů vedle levé tyče!
     
    Konec zápasu.
     
    Thajsko předvedlo na začátku druhého poločasu fantastický výkon a dvěma slepenými góly dokázalo ze stavu 1:3 vyrovnat na 3:3. Jenže poté přišla ruská smršť, během které svěřenci Sergeje Skoroviče vstřelili během pár okamžiků tři góly v řadě. Vítězný gól nakonec zaznamenal Vladislav Šajachmetov, který se prosadil z penalty. Při powerplay zkorigoval skóre velice zajímavého a atraktivního zápasu Jetsada Chudech. Thajsko předvedlo skvělý výkon, nakonec ale favorizovanému Rusku přece jen podlehlo. Konečný výsledek. Thajsko 4 Rusko 6.
    Eder Lima opět ukázal svou extratřídu. V úvodním zápase na MS ve futsalu vstřelil proti Thajsku dva góly a přispěl k výhře svého týmu v nádherném a hodně divokém zápase 6:4.

     
    S konstatováním, že Egypt porazil ve skupině B v úvodním zápase Kubu vysoko 7:1 a Rusko poté na něj navázalo, když ve velké přestřelce nakonec přetlačilo Thajsko po výsledku 6:4, je to pro dnešek vše.
     
    Statistiky: střely celkem: 39-44, střely na bránu: 18-17, střely mimo: 11-13, zablokované střely: 10-14, rohové kopy: 8-12, zákroky: 12-14. (02:50:17)

    Tomáš Reiner

    Branky: 19. Thueanklang (Thaijaroen), 22. Sornwichian, 22. Chaemcharoen, 34. Chudech (Chaemcharoen) – 12. Davydov (Robinho), 16. Lima, 18. Lima (Čiškala), 25. Niiazov (Romulo), 26. Šajachmetov (pen.), 26. Lima (Robinho)

    Karty:   26. Thaijaroen (THJ) – 34. Robinho (RUS)


    Thajsko: Hankampa (Phoopun, Puangsri) – Issarasuwipakorn, Sornwichian, Thueanklang, Chaemcharoen – Suttiroj, Srisubseang, Wongkaeo (C), Chudech, Madyalan, Petchtiam, Thaijaroen. Trenér: Miguel Conde (ESP).
    Rusko: Gustavo (Zamtaradze, Vikulov) – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Abramov – Čiškala, Milovanov, Eder Lima, Robinho, Niiazov, Abramovič, Davydov. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).

    Rozhodčí: Cristian Espindola (CHI). Druhý rozhodčí: Dario Santamaria (ARG). Třetí rozhodčí: Jose Hernandez (ECU). Časoměřič: Cesar Malaga (PER)

    Diváci: 1043
    bahis siteleri