Maroko – Ázerbájdžán 0:5 (kon.) | Šalamounovy ostrovy – Kostarika 2:4 (kon.) | Írán – Španělsko 1:5 (kon.)
Argentina – Kazachstán 1:0 (kon.)
konec
Šalamounovy ostrovy
2:4 (0:1)
Kostarika
Úterý 13.09.2016, 01:00 • Coliseo Bicentenario, Bucaramanga (Kolumbie) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    38:49 Neproměněný pokutový kop Šalamounových ostrovů
     
    38:49
    Tentokrát se k penaltě odhodlal Jack Wetney, ale jeho přízemní střela doleva šla vedle brány. Tohle je podle mě rozhodující moment zápasu.
     
    38:49
    Pozor! Carlos Chaves (COS) zastavil ránu jednoho ze soupeřů rukou a je potrestán kartónkem žluté barvy. Samozřejě přichází také pokutový kop.
    38:25 Jeffery BULE - 2:4
     
    38:25
    Šalamounovy ostrovy právě vstřelily branku!
    V závěru přichází ještě jedno snížení. JEFFERY BULE nejprve neprostřelil soupeře, ale poté díky napadání znovu získal míč, rozjel rychlou souhru s Houem a ve finále zakončoval do prázdné brány.
     
    37:51
    Tutovka Kostariky! Chaves vedl míč po pravé straně, výbornou prostrkávačkou našel volného Paniaguu, avšak ten okamžitou ranou minul.
    36:02 Erick BRENES - 1:4
     
    36:02
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Jenže po gólu na 1:3 přichází okamžitě čtvrtá branka Kostariky. Aut Šalamounových ostrovů byl rozehrán na brankáře Manga, který s přihrávkou čekal příliš dlouho a nakonec napálil kulatý předmět do ERICKA BRENESE od jehož nohou si to míč namířil do brány.
    35:42 Elliot RAGOMO - 1:3
     
    35:42
    Šalamounovy ostrovy právě vstřelily branku!
    Tak tohle bylo hodně nekompromisní. K exekuci pokutového kopu se jako správný kapitán postavil ELLIOT RAGOMO a Toruño proti jeho bombě pod břevno neměl sebemenší šanci.
     
    35:42
    Možná ale přijde drama. Edwin Cubillo (COS) před bránou přistrčil soupeře a vidí žlutou kartu. Navíc je tady pokutový kop!
     
    33:59
    V bráně už je zase Mango a ten nyní zastavil tutovku Chavese, jenž zakončoval ze dvou metrů! Následně byl pod tlak vystaven Toruño, jenž však pomocí skluzu odpravil míč do bezpečí.
    32:05 Alejandro PANIAGUA - 0:3
     
    32:05
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Náhradní brankář Paul Huia sice vystihl směr, ale rána k tyči v podání ALEJANDRA PANIAGUY byla dostatečně razantní a prošla do sítě.
     
    32:05
    Paniagua se zjevil za obranou Šalamounových ostrovů a Phillip Mango (SLM) ho zastavil za cenu faulu. Pokutový kop!
     
    31:46
    Na druhé straně mohlo být ještě veseleji. Po kombinaci na malém prostoru dokázal zblízka vystřelit Chaves, ale šance končí na brankové konstrukci.
     
    29:32
    Hodně nenápadně se teď do šance dostaly Šalamounovy ostrovy. Hou skvěle našel osamoceného Osifela, jenže jeho střela šla pár decimetrů vedle brány.
    23:32 Carlos CHAVES - 0:2
     
    23:32
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Favorizovaná reprezentace jde po zásluze do dvougólového vedení. Hráči Šalamounových ostrovů nedokázali zareagovat na náběh CARLOSE CHAVESE, který dostal přihrávku na levou stranu a oslovení Cubillem přízemní střelou proměnil v druhý gól.
     
    21:59
    James Egeta (SLM) zbytečně zajel do soupeře a dostává žlutou kartu. V druhé půli se jedná o druhý akumulovaný faul Šalaounových ostrovů.
     
    18:44
    Míč si pro tento desetimetrový kop postavil Cubillo, který zkoušel přízemní střelu doprostřed brány, avšak Mango kulatý nesmysl dokázal vykopnout.
     
    18:42
    Další faul v podání Georgea Stevensona (SLM). Tentokrát je to za žlutou kartu a další desetimetrový kop.
    18:26 Alejandro PANIAGUA - 0:1
     
    18:26
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Přeci jenom se hráči ze Střední Ameriky dočkali branky ještě v první půli. Paniagua byl osloven Cubillovou kolmicí, okamžitě posunul míč do strany k Vindasovi a ten vyběhnuvšího brankáře přelstil přihrávkou do brankoviště. Před odkrytou bránou stál právě kapitán Kostariky ALEJANDRO PANIAGUA, kterému stačilo jednoduše usměrnit míč do sítě.
     
    17:14
    Kostarický kapitán Alejandro Paniagua naprosto selhal a ze značky desetimetrového kopu fatálně přestřelil!
     
    17:12
    Fonseca se dopustil zbytečné ztráty a brejk soupeře musel řešit Toruño. Zbytečným faulem se poté prezentovaly Šalamounovy ostrovy a je tady desetimetrový kop pro Kostariku!
     
    15:48
    Cubillo nejprve nadvakrát nepřekonal zeď hráčů před sebou a Toruño poté na druhé straně skvěle zlikvidoval přečíslení Šalamounových ostrovů!
     
    14:09
    Tutovka Kostariky! Erick Brenes dostal před ránu skvělou přihrávku, nicméně zblízka nedokázal lépe zakončit a svatyni Phillipa Manga úplně minul.
     
    09:50
    Francis Lafai (SLM) se snažil zastavit Sandiho, ale v souboji byl pozdě a dostává žlutou kartu. Navíc je to čtvrtý akumulovaný faul pro Šalamounovy ostrovy a zajímavá standardní situace.
     
    09:10
    Jeden z Kostaričanů se už už řítil do brejku, ale v poslední možný okamžik mu vracející se soupeř dokázal ukopnout míč. Na druhé straně musel Toruño zlikvidovat povedenou střelu Lafaie!
     
    08:13
    Kostaričané začínají být nebezpečnější. Po rychlém navedení míče více do středu vypálil Cubillo a Mango měl s míčem velké problémy. Nakonec mu pomohla i tyč, ale celou situaci ve finále zvládl.
     
    07:52
    Neskutečné, co nyní nedal Zuñiga! Kostarický hráč se zjevil za obranou Šalamounových ostrovů, ale střelou kolem Manga bránu zcela minul.
     
    06:29
    Velká šance! Po autu Kostariky se míč dostal ke Garrovi, který okamžitě vypálil a jeden z Kostaričanů ještě dokázal usměrňovat míč. Mango dokázal zareagovat!

    Lukáš Podleśny

    Branky: 36. Ragomo (pen.), 39. Bule (Hou) – 19. Paniagua (Vindas), 24. Chaves (Cubillo), 33. Paniagua (pen.), 37. Brenes

    Karty:   10. Lafai (SLM), 19. Stevenson (SLM), 22. Egeta (SLM), 33. Mango (SLM) – 36. Cubillo (COS), 39. Chaves (COS)


    Šalamounovy ostrovy: Mango – Ragomo (C), Stevenson, Egeta, Micah
    Náhradníci: Huia – Lafai, Laua, Bule, Osifelo, Coleman, Wetney, Mathias, Hou

    Kostarika: Toruño – Cordero, Cubillo, Zuñiga, Brenes
    Náhradníci: Santamaría – Garro, Chaves, Mora, Vindas, Fonseca, Paniagua (C), Carvajal, Sandi

    Rozhodčí: García Sánchez (COL), Telles (BRA), Rodríguez (URU)

    Diváci: 752
    bahis siteleri