USA – Finsko 3:2 (kon.) | Tým Severní Ameriky – Česko 2:3 (kon.)
konec
Tým Severní Ameriky
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Česko
Středa 14.09.2016, 21:43 • CONSOL Energy Center, Pittsburgh • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:35 Mrázek ustál závěrečný severoamerický nápor.
     
    59:35
    Po ráně Aarona Ekblada z bezprostřední blízkosti dorážel Sean Couturier, Petr Mrázek ale překonán nebyl, to byly infarktové momenty!
     
    59:18
    Po ráně Aarona Ekblada zachytil kotouč Petr Mrázek! Před gólmanem Česka nastal rozruch a hákováním se nakonec provinil Andrej Šustr (CZE), Severoameričané tak budou hrát v šesti proti čtyřem.
     
    58:35
    Connor Hellebuyck míří na střídačku, mladíci hrají v šesti! Podaří se jim vyrovnat? Mají na to téměř minutu a půl.
     
    56:45
    No, pozor, mohlo být srovnáno! Domácí mladí hokejisté vyrazili do rychlého kontru a bylo z toho přečíslení. Odpovědnost na sebe vzal obránce Morgan Rielly, naštěstí byl připraven Petr Mrázek.
     
    56:19
    Tak tohle Nathan MacKinnon (TNA) přehnal, a také za to bude pykat. Útočník Colorada praštil Radka Faksu pěstí do obličeje, sudímu to neuniklo = dvě trestné minuty a šance pro Českou republiku odskočit na rozdíl dvou gólů.
    55:54 Frolík mohl rozhodnout, Hellebuyck ale byl proti.
     
    55:54
    Pro tým Josefa Jandače mohlo být ještě veseleji! David Pastrňák odvedl skvělou práci, díky čemuž se do pěkné příležitosti probojoval Michael Frolík. Jeho bekhendový blafák ovšem dokázal Connor Hellebuyck zneškodnit!
     
    53:43
    Má tedy logicky otevřenou obranu a toho nyní chtěla využít čtvrtá česká formace! Dmitrij Jaškin nabil do dobré pozice Romanu Červenkovi, který ale trefil jen gólmana Connora Hellebuycka.
    51:50 Tomáš PLEKANEC - 2:3
     
    51:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, Češi se znovu dostávají do vedení! A je to TOMÁŠ PLEKANEC, který skóruje i v dnešním duelu. Český kapitán parádně zužitkoval přihrávku Aleše Hemského zpoza brány a mezi tyčkou a Hellebuyckem propasíroval hrací předmět do brány, je to 3:2 pro českou reprezentaci! Asistence: Aleš Hemský a Jakub Nakládal.
    50:57 Auston MATTHEWS - 2:2
     
    50:57
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    A přeci jen je bohužel vyrovnáno. Mladíci využívají přesilovou hru. Přesnou kombinaci dokázal dorážkou po Gaudreauově pokusu v bezbrankovém prostoru zakončit AUSTON MATTHEWS, pro amerického mladíka se nejednalo o složitou situaci. Mrázek byl bez šance a začínáme znovu od začátku! Asistence: Johnny Gaudreau a Shayne Gostisbehere.
    50:28 Výborný Mrázek.
     
    50:28
    Výborně Petr Mrázek! Český gólman udržel stav takový, jaký je, elitní formace totiž měla obrovskou příležitosti na vyrovnání, ale proti byl Mrázkův beton.
     
    50:08
    Jakub Voráček měl nějaký problém a pomalu mířil na střídačku. Do hry tak naskočil David Pastrňák (CZE), ale příliš brzy, navíc se do ní i zapojil – dvě minuty pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. A trest odsedí právě útočník Bostonu Bruins.
     
    49:45
    Tak tohle je škoda! Češi vyrazili do přečíslení čtyři na jednoho, nicméně vůbec se jim nepodařilo ho zakončit. Jako poslední k tomu měl šanci Jakub Voráček, jeho pas před bránu byl zblokován.
    48:58 Shayne GOSTISBEHERE - 1:2
     
    48:58
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    A je sníženo, domácí mladíci se poprvé v dnešním utkání prosazují! Dylan Larkin si povyjel s pukem u pravého mantinelu a přihrál jej na obránce SHAYNEA GOSTISBEHEREA, jehož tvrdá rána o tyč skončila za zády Petra Mrázka! Je to 1:2 z pohledu domácího celku. Asistence: Dylan Larkin a Mark Scheifele.
    47:16 Radek FAKSA - 0:2
     
    47:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je paráda, český celek se dostává do dvoubrankového vedení! Po nepříliš špatné rozehrávce severoamerických obránců se za bránou dostal ke kotouči David Pastrňák, jehož nadýchaný bekhendový pas před bránu zamířil přímo na RADKA FAKSU, který střelou z voleje nedal Connoru Hellebuyckovi šanci! I pro Faksu se jedná o první gól v reprezentačním dresu. Asistence: David Pastrňák a Ondřej Palát.
     
    44:15
    A máme tu vzájemné vyloučení. Michal Kempný (CZE) a Johnny Gaudreau (TNA) usedají na trestnou lavici, hrát se bude čtyři na čtyři. Kanadský forvard dostává dvě minuty za držení protihráče, Kempný za nedovolené bránění.
     
    40:02
    Matta Murrayho v domácí brance od začátku třetí třetiny nahrazuje Connor Hellebuyck!
     
    39:31
    Dylan Larkin se snažil nahrát před bránu na Matthewse, akce nevyšla. Došlo ovšem k faulu, Jakub Nakládal (CZE) podrazil přijíždějícího Marka Scheifeleho, a dostává tak dvě trestné minuty.
     
    36:30
    Dobrá příležitost i na druhé straně, tohle je velice atraktivní pasáž hry. Před branku se z pravé strany stihl natlačit Ondřej Palát, Matt Murray však zachoval klidnou hlavu a českému forvardovi druhou trefu nedopřál.
     
    35:54
    A další tutovka severoamerického celku! Ten unikl do přečíslení čtyři na jednoho, zakončovat chtěl Sean Couturier, ale střela mu vůbec nevyšla. Velké štěstí pro svěrence trenéra Josefa Jandače.
    35:19 Scheifele v samostatném úniku selhal.
     
    35:19
    Neskutečná šance na vyrovnání! Mark Scheifele postupoval sám na gólmana, měl dostatečně velký náskok, aby se mohl rozmyslet, co udělá. Nakonec to ale naštěstí pro nás provedl prachbídně, branku totiž zcela minul.
    33:48 Gaudreau svůj únik gólem nezakončil.
     
    33:48
    Za obranu se dostal Johnny Gaudreau a rázem z toho byla obrovská šance severoamerického výběru! Útočník z Calgary Flames ale nezakončil vůbec ideálně, Petr Mrázek posléze podržel puk a nedovolil domácím vyrovnat.
     
    30:15
    A je tu očekávané střídání brankářů. Zbytek zápasu dochytá Petr Mrázek, parádně chytající Michal Neuvirth tak usedá na střídačku! Mrázka nečeká vůbec lehký úkol, Neuvirth nasadil laťku skutečně vysoko.
     
    30:15
    Jakub Voráček byl zasažen holí do obličeje. Český celek tak čeká přesilová hra, Brandon Saad (TNA) usedá na trestnou lavici.
     
    23:49
    To je škody, to je škody! Ondřej Palát s Martinem Hanzalem v oslabení pádili do přečíslení dva na jednoho, ale akci překombinovali. K zakončení nadějné akce tak vůbec nedošlo.
    23:05 Gostisbehere pálil do břevna!
     
    23:05
    Uf, nyní Michala Neuvirtha zachránila tyčka! Na modré dostal nabito obránce Philadelphie Shayne Gostisbehere, jehož tvrdý projektil zamířil do břevna.
     
    23:00
    Tohle není moc příjemná zpráva pro český národní tým. Michal Jordán (CZE) bude dvě minuty pykat za nedovolené bránění, 20 sekund se tak budeme bránit se třemi hráči v poli.
     
    21:20
    Tak tohle není pro český tým nic příjemného. Martin Hanzal (CZE) se provinil sekáním, míčí tedy na trestnou lavici.
    20:38 Další český gól byl velmi blízko.
     
    20:38
    Obrovské šance pro Milana Michálka! Rychlý kontr řešil Plekanec pasem na Romana Poláka, jenž poslal kotouč před bránu. Tam puk vyrazil Matt Murray právě před Michálka, který ale ani na několik pokusů neprotlačil hrací předmět do brány. Z posledné dorážky navíc trefil tyčku!
     
    18:24
    Čeká nás druhé oslabení. Obránce Roman Polák (CZE) praštil svojí holí do té Gaudreauovy a inkasuje dvouminutový trest.
    17:32 Neuvirth předvedl další dobrý zásah.
     
    17:32
    Do mezikruží se dokázal prokličkovat Mark Scheifele, ale střela se mu úplně nepodařila. Po velmi rychlé kombinaci však z levé strany zakončoval Auston Matthews, jenomže prostor u tyče dokázal Michal Neuvirth utěsnit. Gólman českého národního týmu předvedl další jistý zásah!
    15:52 Neuvirth zlikvidoval dobrou šanci Saada.
     
    15:52
    A mohlo být srovnáno, tohle byla velice dobrá příležitost domácích hráčů! Sean Couturier od mantinelu našel před brankou nepokrytého Brandona Saada, který zakončoval z bezprostřední blízkosti. Michal Neuvirth to ale zbystřil včas a kotouč zachytil betonem!
     
    13:14
    Aleš Hemský (CZE) si až příliš agresivně počínal při napadání Ryana Murrayho. Visel na jeho zádech, pomáhal si při tom rukami – sudí tak dává českému útočníkovi dvě trestné minuty.
    10:08 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    10:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, v přesilové hře se ujímáme vedení 1:0! Češi rozjeli dobrou kombinaci v útočném pásmu, Aleš Hemský od pravého mantinelu posunul kotouč na ONDŘEJE PALÁTA do mezikruží. Útočník Tampy Bay vystřetlil zápěstím a zadák Morgan Rielly si hrací předmět ztečoval do vlastní brány, Matt Murray byl bez šance! Palát se v reprezentaci prosazuje poprvé. Asistence: Aleš Hemský a Michal Kempný.
     
    09:23
    Český tým čeká první přesilová hra! Po střele Milana Michálka se snažil dorážet Tomáš Plekanec, ale obránce Seth Jones (TNA) ho seknul. Za to jsou uděleny dvě trestné minuty.
    05:30 M. Murray se vytáhl i proti Červenkovi.
     
    05:30
    Tak to je festival spálených šancí národního týmu! Do přečíslení dva na jednoho unikli Dmitrij Jaškin s Romanem Červenkou, zakončoval druhý jmenovaný hráč, ale gólman místních Tučňáků je zatím nepřekonatelný.
     
    04:58
    Další parádní příležitost českého týmu, to je velká škoda! Radek Faksa bekhendem velice dobře přihrál před brankoviště, kde zakončoval Michael Frolík. Znovu ale zasahuje Murray.
     
    03:58
    Martin Hanzal měl dobrou šanci na úvodní branku utkání! David Pastrňák přihrál na levé křídlo Ondřeji Palátovi, jenž posunul puk právě k Hanzalovi. Proti němu byl ale znovu připraven Matt Murray!
    01:44 M. Murray se stihl přesunout.
     
    01:44
    Tak tohle byla dobrá šance! Aleš Hemský si dobře vybruslil blízko brance, odkud posléze přihrával na Michaela Frolíka. Českého forvarda ale vychytal přesouvající se Matt Murray!
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 49. Gostisbehere (Larkin, Scheifele), 51. Matthews (Gaudreau, Gostisbehere) – 11. Palát (Hemský, Kempný), 48. Faksa (Pastrňák, Palát), 52. Plekanec (Hemský, Nakládal)


    Tým Severní Ameriky: M. Murray (od 41. Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Ekblad, Gostisbehere, Parayko – Drouin, McDavid (C), MacKinnon – Gaudreau, Nugent-Hopkins, Eichel – Matthews, Scheifele, Larkin – Miller, Couturier, Saad.
    Trenér: Todd McLellan.

    Česko: Neuvirth (od 31. Mrázek) – Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán, Kundrátek – Voráček, Plekanec (C), M. Michálek – Palát, Hanzal, Pastrňák – Hemský, Faksa, Frolík – Jaškin, Červenka, Birner.
    Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Furlatt, McCauley – Amell, J. Murray.
    bahis siteleri