Košice – Lipt. Mikuláš 2:0 (kon.) | Zvolen – Martin 4:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:4 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:4 (kon.)
konec
HC Košice
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Středa 14.09.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose z 3. kola Tipsport ligy v sezóne 2016/2017, v rámci ktorého si sily zmerajú HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    Ak by sme vám pred týždňom povedali, že o lídrovi tabuľky sa bude rozhodovať v 3. kole v zápase medzi Košicami a Liptovským Mikulášom, zrejme by ste nám neverili. Toto tvrdenie ale odvtedy nabralo na reálnosti, oba celky totiž od seba delí len rozdielne skóre.

    HC Košice, najúspešnejší hokejový tím Slovenska, môže byť s úvodom nového ročníka relatívne spokojný. V prvom kole sa mu totiž podarilo na domácom ľade Steel arény zvíťaziť vo východniarskom derby proti Popradu, v tom druhom kole zasa v semifinálovej repríze z uplynulého ročníka Košičania uspeli na horúcom ľade Banskej Bystrice. Aj preto patrí Košiciam priebežná 2. priečka tabuľky, ktorú si držia so ziskom 5 bodov a priebežným skóre 6:3.

    Posledné 2 zápasy Košíc:

    HC Košice – HK Poprad 3:1
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 2:3 pp

    MHK 32 Liptovský Mikuláš ako navrátilec v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska prekvapil azda každého. Len málokto totiž pred novou sezónou veril v dokonalý štart Liptákov, ktorí v súčasnosti ovládli tabuľku Tipsport ligy a usadili sa na jej vrchole. Liptáci za to vďačia predovšetkým 1. kolu. kedy rozobrali tím zo Žiliny doslova na malé kúsky a nastrieľali mu až 7 gólov. Aj vďaka tomu Mikuláš disponuje priaznivým skóre v pomere 11:5, pričom práve toto ho radí na prvú priečku pred Košice.

    Posledné 2 zápasy Liptovského Mikuláša:

    MsHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:7
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Nitra 4:3 sn
    V šlágri kola sa stretnú Košice s Liptovským Mikulášom. Kto sa bude tešiť z bodov?
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Riečický) – Dudáš, Deyl, Šmach, Matejka, Vašíček, Šedivý, Michalčin – L. Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Hruška, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Klíma, Šoltés – Boltun

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Bobček, Burzala, Nádašdi, Šiška, Makovský, Moravčík, Brezniak – Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna – Uram, Sukeľ, Števuliak – Faith, Kabáč, Kriška – A. Laco, Piatka, Lištiak

    Rozhodca: Orolin – M. Korba, Bogdaň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Predzápasové rozkorčuľovanie
     
    Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na modrých čiarach. Nás ešte čaká štátna hymna Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly dnešného zápasu je už minulosťou. Puk poputoval z rúk hlavného arbitra Orolina na hokejky domácich hokejistov, ktorí sa z hĺbky vlastnej defenzívy pokúsia založiť prvú útočnú akciu zápasu a ohroziť tak Karola Križana.
    Steel aréna počas štátnej hymny Slovenskej republiky
     
    00:20
    Domáci celok sa mohol okamžite ujať vedenia! Mezovský teraz spravil v obrannej tretine nepochopiteľnú chybu, keď puk poslal priamo na hokejku Ladislava Nagya. Skúsený útočník najskôr trafil Križana, v dorážke priestor troch žrdí minul!
    00:20 Nagy v prvej veľkej šanci.
     
    00:50
    Ďalšia krásna strela – a opäť v nej mal prsty Nagy. Ten to skúšal spoza obrancu, čím Križanovi sťažil zákrok, skúsený gólman ale puk pravým betónom vykopol.
     
    01:40
    Úvod stretnutia jednoznačne patrí Košiciam, hostia puk niekoľkokrát vyhodili k Habalovi.
     
    02:20
    Až teraz sa Liptovskému Mikulášu podarilo odvrátiť útočnú akciu Košíc, ktorú sa domáci celok snažil založiť z hĺbky vlastnej defenzívy. Oba tímy striedajú počas hry.
     
    02:43
    Dávid Šoltés musel s pukom spraviť poriadne prudký pohyb, aby sa po vyhodení puku vyhol ofsajdovej pozícii. Napokon sa to technickému útočníkovi podarilo.
     
    03:01
    Habal v prvom zákroku, rana z hokejok hostí ale smerovala priamo do jeho lapačky. Skúsený český gólman v službách Košíc sa tak pomýliť nemohol.
     
    03:20
    Sukeľ si dal v obrane veľký pozor a aj on výraznou mierou prispel k faktu, že útočníkom Košíc sa puk popred bránkovisko posunúť nepodarilo. Nasledovalo postavenie mimo hry v podaní domácich.
     
    03:50
    Jiří Bicek sa snažil oklamať Križana, keď s pukom vykorčuľoval spoza jeho bránky a okamžite ho posielal medzi tri žrde, skúsený gólman ale dobre zakročil hrdou.
     
    04:58
    Zápas v tejto chvíli mierne stratil na svojom tempe, dôvodom sú časté osobné súboje pri mantineloch a striedanie oboch celkov počas hry.
     
    05:10
    Bartoš teraz nebezpečne vypálil z pozície centra, jeho tvrdú ranu pritom Križan vyrazil len pred seba. Liptovský Mikuláš mal šťastie, že sa ešte k puku nedostal Šoltés, ktorý chcel dorážať.
     
    06:13
    Ďalší súboj o puk, tentokrát z neho víťazne vyšli hostia. Tí sa aj pokúsili ohroziť Habala medzi tromi žrďami, avšak dobre myslená strela presná nebola.
     
    06:30
    Postavenie mimo hry v podaní hostí.
     
    06:55
    Nagy ani na dvakrát puk na Dudáša neprestrčil, Košičania ale v útočnom pásme ostanú.
     
    07:20
    Krásna situácia z hry, domáci puk na ľavom kruhu prenechali Hruškovi, ktorý to skúšal tvrdou strelou príklepom. Tento puk ešte Križanovi vypadol, Hruška tak skúsil doraziť. Gólman ale v situácii úspešnejší.
    07:20 Križan opäť výborne zasiahol.
     
    07:40
    Tak toto nie je vôbec príjemné! Makovský zasiahol domáceho Matejku ramenom priamo do tváre! Na scénu dokonca museli prísť aj nosidlá, ktoré zraneného odnášajú z ľadu. Veríme, že zranenie v tejto chvíli vyzerá vážnejšie, ako v skutočnosti bude.
     
    07:40
    Makovský (LMI) – 5 minút + osobný trest do konca zápasu – napadnutie hlavy a krku.
     
    08:45
    Košičania roztočili pred Križanom presilovkový kolotoč, zatiaľ z neho ale gól nepadol.
     
    09:05
    Bartánusovi puk ušiel až na modrú čiaru, odtiaľ ho už hostia dokázali poslať do bezpečnej zóny.
     
    09:11
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    09:40
    Pomer síl na klzisku sa vyrovnal, po návrate Dudáša ale Košičania budú pokračovať v presilovej hre piatich proti štyrom.
     
    10:00
    Vráťme sa ale k dianiu na klzisku. Tam musel riešiť Križan neľahkú úlohu, keď puk sklepával medzi betónmi po strele z medzikružia. Napokon ale celú situáciu zvládol.
     
    10:40
    Bojovný Milý sa teraz vydal proti dvom obrancom v červenom drese, puk následne pre Košice získal.
     
    11:10
    V aréne momentálne nie je prítomný žiaden tím lekárov, záchranná služba s klubovými lekármi Košic totiž s Matejkom museli urýchlene odísť do nemocnice. Čakáme na ďalšiu záchranku.
     
    11:10
    Faith (LMI) – 2 minúty – hákovanie.
     
    12:10
    Košičania sú v pásme, v zápase pokračujeme.
     
    12:29
    Bartoš teraz puk posunul na modrú čiaru, strela z tohto priestoru ale bola zbytočná. Košičania totiž stáli v postavení mimo hry.
     
    13:00
    Hostia medzičasom s piatimi korčuliarmi.
     
    13:09
    Róbert Huna (LMI) – 2 minúty – krosček.
     
    13:30
    Dudáš v úvode presilovej hry dobre clonil pred Križanom, strela od modrej čiary sa ale napokon vďaka húštine tiel v medzikruží do siete nedostala.
     
    14:01
    Bicek chcel teraz vypáliť spoza pravého kruhu na vhadzovanie, jeho mimoriadne tvrdá rana ale znamenala len odlomenú čepeľ hokejky.
     
    14:50
    Suja si puk vymenil so Šoltésom, ten zase prihrávkou na modrej čiare našiel Šedivého. Jeho rana len tesne míňa priestor troch žrdí!
     
    15:30
    Liptáci v plnom počte.
     
    15:55
    Vašíček teraz prišpendlil Moravčíka na mantinel. Všetko ale bolo v rámci pravidiel, preto sa razantný obranca na trestnú lavicu nepoberie.
     
    17:00
    Tlak Košíc priniesol niekoľko striel, na úvodný presný zásah ale stále čakáme.
     
    17:10
    Pripomenuli sa aj hostia z Liptovského Mikuláša. Tí teraz pozornosť Habala preverili akýmsi propagačným pokusom, gólman puk ukryl v lapačke.
    17:10 Uram preveril domáceho brankára.
     
    17:30
    Nádašdi s pukom za Križanom čaká na dostriedanie svojich spoluhráčov.
     
    18:00
    Bartánus medzi kruhmi našiel Biceka, ktorý ešte spravil pohyb do ľavej strany a následne vypálil švihom. Jeho ranu Križan zrazil pred seba. Následne mu už defenzíva pomohla.
     
    18:25
    Jakub Suja prebral voľný puk po nepresnej prihrávke Ladislava Nagya, nakorčuľoval si s ním medzi kruhy a vypálil. Táto strela bola zrazená do ochrannej siete.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    19:05
    Šoltés (KOS) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    19:20
    Hostia sú usadení v útočnej tretiny, zatiaľ je to bez strely na bránku.
     
    19:40
    Puk smeruje ku Križanovi. Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina tretieho kola Tipsport ligy medzi Košicami a Liptovským Mikulášom je už minulosťou. Prvých dvadsať minút šlágra kola pritom prinieslo aktívnu hru z oboch strán, a tak nemali diváci o kvalitný hokej núdzu. Stav zápasu je nerozhodný, 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:4

    Druhá tretina sa začne približne o 18:24.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Úvodné buly prostrednej časti zápasu bolo vhodené. Aj v tomto prípade pritom platilo, že si na vhadzovaní počínali lepšie Košice, ktoré puk opätovne vydolovali na svoje hokejky. Uvidíme, čo sa im podarí vymyslieť smerom dopredu.
     
    20:20
    Hostia ešte dohrávajú presilovú hru, Košice tak puk len odpálili.
     
    21:00
    Stalo sa tak niekoľkokrát v rade, úvodná minúta druhej tretiny tak zbehla poriadne rýchlo.
     
    21:05
    Košičania v plnom počte.
     
    21:30
    Šoltés predviedol krásny pohyb telom, keď si obkorčuľoval dvoch obrancov Liptovského Mikuláša, v neľahkej pozícii pri zadnom mantineli už ale puk zachytiť nestihol.
     
    22:10
    Bicek sa vydal na individuálny útočný výpad, jeho strela švihom z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie presná nebola.
     
    22:45
    Hybridné zakázané uvoľnenie v podaní hostí. Liptovský Mikuláš si teraz nedal pozor a súpera nechal k puku pristúpiť skôr.
     
    23:10
    Na opačnej strane pálil tvrdo Andrej Laco, táto strela ale bola len veľmi nepresná. Puk zadunel v rohu klziska, kde tvrdo narazil o mantinel.
     
    23:40
    Košičania vo veľkej šanci! Pred bránkou sa ocitla dvojica Nagy – Spilar, avšak skúsení útočníci puk za Križanov chrbát neposlali.
     
    24:40
    Hra sa v tejto chvíli prelievala zo strany na stranu. Po puku sa naťahoval aj Richard Huna, tomu ale odrazená prihrávka spoluhráča ušla za Habalovu svätyňu.
     
    25:15
    Tomáš Klíma puk ukradol súperovi a skúsil to z medzikružia, jeho strela švihom ale zadunela len na zadnom mantineli. Križan si teraz poriadne vydýchol.
    25:15 Klíma napokon bránu hostí netrafil
     
    25:54
    Individuálna akcia v podaní Bartánusa, vhadzovať sa bude po pravici Karola Križana.
     
    26:30
    Liptovský Mikuláš puk nahodil do útočnej tretiny, kde ho ešte stíhal Laco. Hostia v tejto chvíli mohli v pokoji prestriedať aj počas hry.
     
    26:35
    Ladislav Nagy teraz prišpendlil súpera na mantinel, košický kapitán odíde na trestnú lavicu. S hosťujúcim hráčom to našťastie vážne nebude.
     
    26:35
    Ladislav Nagy (KOS) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
     
    26:45
    Puk smeruje ku Križanovi, kam sa už náhlia hráči odetí v červenom.
     
    27:20
    Liptáci zatiaľ smerom dopredu nevymysleli nič, Košičania sa dobre bránia.
     
    27:30
    Domáci v obrane mimoriadne obetaví, čo demonštroval aj Deyl. Ten sa hodil do strely Rudolfa Hunu a vyslúžil si tak potlesk domácich fanúšikov.
     
    27:45
    Habal predviedol niekoľko kvalitných zákrokov na ľade, puk ostane v obrannej tretine Košíc.
    27:45 Habal nedovolil hosťom skórovať.
     
    28:12
    Píska sa prihrávka rukou, hra bola vykázaná do stredného pásma. Oba celky budú počas tohto prerušenia striedať.
     
    28:35
    Košičania v plnom počte.
     
    29:10
    Ondrej Šmach zblokoval strelu Laca, puk sa ešte zamotal do siete bránky z jej vonkajšej strany. Na túto situáciu si už dal skúsený český obranca veľký pozor.
     
    29:55
    Liptovský Mikuláš sa mohol ujať vedenia! Lištiak totiž fantastickým spôsobom tečoval nebezpečnú strelu, puk len o niekoľko centimetrov minul priestor troch žrdí.
     
    30:00
    Z riadnej hracej doby uplynula už polovica.
     
    30:24
    Jiří Vašíček (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    30:40
    Suja puk popri mantineli odpálil až ku Križanovi.
     
    31:10
    Košičania v tejto chvíli kontrolovali hru s pukom na vlastných hokejkách, Liptovský Mikuláš sa v útočnej fáze očividne trápi.
     
    31:40
    Puk sa stále nedostal pred Habala.
     
    31:45
    Stalo sa tak až v tejto chvíli, po niekoľkých sekundách ho ale opätovne odpálil bojovný Milý.
     
    32:20
    Liptovský Mikuláš počas tejto presilovky nevystrelil ani raz. Vašíček už prešľapuje z nohy na nohu a pýta sa späť na ľadovú plochu.
     
    32:30
    Košičania opäť v plnom počte.
     
    32:54
    Bobček (LMI) – 2 minúty – držanie.
     
    33:10
    Puk je pri Habalovi, Košičania budú chcieť založiť útočnú akciu.
     
    33:25
    Domáci nechali vypáliť Urama, ten ale nenamieril presne. Skúsený útočník strieľal s cieľom zbaviť sa puku.
     
    34:00
    Na opačnej strane klziska musel Križan zakročiť v pokľaku, avšak túto situáciu zvládol na výbornú.
     
    34:30
    Košičania opäť v pásme, chýba tomu ale častejšia streľba.
     
    34:50
    Šedivý to skúšal zaujímavým spôsobom od modrej čiary, Karol Križan poskočil a puk hruďou vyrazil do bezpečného priestoru.
    34:50 Križan je dnes veľkou oporou hostí.
     
    35:23
    Laco (LMI) – 2 minúty – seknutie.
     
    35:55
    Košičania sú usadení v pásme, hostia sa bránia presilovkovému kolotoču.
     
    36:05
    Puk ale smeruje do stredného pásma, kde sa musia domáci korčuliari opäť sformovať. Liptovský Mikuláš tak na svoje konto získal cenné sekundy.
     
    36:30
    Puk je pri Habalovi, hostia zvládajú hru v početnej nevýhode na výbornú.
     
    37:00
    Skúšal to Deyl, jeho zakončenie od modrej ale presné nebolo.
     
    37:30
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    37:43
    Košice dali gól!
    Košičania sa ešte pred koncom druhej tretiny ujímajú vedenia. Sklamaný Križan toho dnes pochytal veľa, na tento puk bol ale prikrátky. Z gólu sa tak teší TOMÁŠ HRIČINA. Asistencia: Radek Deyl.
    37:43 Tomáš HRIČINA - 1:0
     
    38:01
    Rudolf Huna (LMI) – 2 minúty – faul kolenom.
     
    38:15
    Richard Huna v samostatnom úniku, Vladislav Habal fantastickým zákrokom podržal Košice nad vodou!
     
    39:00
    Úvod presilovky domácim nevychádza, do konca druhej tretiny ostáva ešte jedna minúta.
     
    39:30
    Tvrdá strela od modrej čiary síce nebola myslená zle, postrádala ale potrebnú presnosť.
     
    39:55
    Puk je v strednom pásme, už sa nič neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za sebou máme už 40 minút riadnej hracej doby, pričom pred poslednou prestávkou platí stav 1:0. Uvidíme, či sa ešte bude skóre v tretej tretine výraznejšie meniť, alebo pôjde už len o prípadné kozmetické úpravy.

    Pomer striel po 2. tretine: 21:6

    Tretia tretina sa začne približne o 19:14.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Úvodné buly tretej tretiny bolo v tejto chvíli vhodené. Puk aj v tomto prípade dopadol na hokejky domácich Košíc. Začalo sa posledných 20 minút riadnej hracej doby. Uvidíme, či tento údaj bude zároveň predstavovať aj čas do konca samotného stretnutia.
     
    40:55
    Gabriel Spilar puk posunul k bránke Košíc, jeho spoluhráči totiž potrebovali prestriedať.
     
    41:20
    Sledujeme opatrný úvod tretej tretiny, ani jeden z celkov sa v tejto chvíli na aktívne útočenie nezameriava.
     
    41:45
    Zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša, pri puku bol teraz najbližšie Eduard Šedivý.
     
    42:50
    Hričina bol teraz pri zadnom mantineli aktívne napádaný Moravčíkom. Urastený útočník dokonca v osobnom súboji spadol, po nedovolenom zákroku to ale nebolo.
     
    43:35
    Hluchá pasáž zápasu sa nám poriadne naťahuje, tento fakt pritom vyhovuje neporovnateľne viac domácim Košiciam. Tie vedú a rozhodne sa nemajú kam ponáhľať.
     
    44:01
    Nagy teraz hľadal krížnou prihrávkou Suju, ktorý sa ponáhľal do priestoru medzi kruhmi. Liptáci mali šťastie, že na tento puk Suja nedočiahol, v opačnom prípade by sa totiž dostal do samostatného úniku.
     
    44:40
    Hruška puk posunul na modrú čiaru, tvrdá strela z tohto priestoru bola nepresná.
     
    45:09
    Hričina to myslel dobre a spätnou prihrávkou hľadal pred bránkoviskom Milého, puk sa ale poriadne poodrážal a k streleckému zakončeniu tak prísť nemohlo.
     
    45:43
    Košičania boli v tejto chvíli príliš rýchli a nevyhli sa tak postaveniu mimo hry. Prerušenie prišlo po dlhšom čase, tretia tretina plynie pomerne rýchlo.
     
    46:05
    Šedivý to skúšal príklepom, lapačka Karola Križana ale bola v správny čas na správnom mieste. Vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
    46:05 Šedivý neprekonal Križana.
     
    46:25
    Na opačnej strane klziska bol v neľahkej pozícii Habal, ktorému ešte strela vypadla a puk tak musel pokryť na ľadovej ploche. Ešte tam prišlo k drobnej strkanici, avšak nebolo to nič vážne.
     
    47:04
    Oba celky striedajú počas hry.
     
    47:08
    Košičanom sa tento fakt vypomstil – na ľade sa totiž ocitli so šiestimi korčuliarmi. Domáci tak inkasujú 2-minútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odpyká za hráčsku lavicu Košíc Bicek.
     
    47:30
    Puk je pri Križanovi, Košičania môžu prestriedať brániacu sa štvoricu.
     
    48:00
    Liptáci sú v pásme, zatiaľ sa ale zmohli na jedinú nepresnú strelu.
     
    48:15
    Puk navyše opätovne opúšťa obrannú tretinu domácich Košíc, ktoré sa dobre bránia.
     
    48:40
    Hráči MHK 32 majú veľký problém s prechodom s pukom cez útočnú modrú čiaru. Nepodarilo sa im to ani v tejto chvíli.
     
    49:15
    Košičania už v pätici.
     
    49:29
    Nanešťastie prišlo na ľade k ďalšiemu nepríjemnému stretu, po ktorom skončil na ľade jeden z hostí. Veríme, že to nebude také vážne, ako v prípade Matejku.
     
    49:29
    Záchranári s nosidlami sa už dostali na ľadovú plochu, napokon ale potrební neboli. To je pre hostí, ako aj pre ďalší priebeh stretnutia, rozhodne dobrou správou.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte 10 minút.
     
    50:30
    Košičanom to teraz v útočnej tretine nevyšlo, urastený Hričina o puk prišiel v osobnom súboji s Rudolfom Hunom.
     
    51:25
    Čas plynie v tejto chvíli pomerne rýchlo, na ľadovej ploche sa ale nedeje nič zaujímavé. Ani jeden z celkov si totiž nedokáže vypracovať gólovú príležitosť.
     
    51:45
    Niektorí z hostí na striedačke už pomaly zdvíhali svoje ruky nad hlavu, napokon to ale bolo zbytočné. Habal totiž v neľahkom zákroku nezaváhal.
    51:45 Habal podržal domácich.
     
    52:30
    Pomerne veľa priestoru teraz ponúkli Košičania svojmu súperovi, ktorý tento fakt okamžite využil a vyslal niekoľko striel. Ani jedna z nich ale prívlastok gólová nemala.
     
    53:01
    Opäť hráme dlhší čas bez prerušenia, predovšetkým, hosťom teraz sily výrazne ubúdajú.
     
    53:30
    Košičania mohli tento fakt pretaviť v druhý gól! Bartánus mal blokovanú hokejku, napriek tomu ale jeho zakončenie skončilo len niekoľko centimetrov od ľavej žrde Križanovej svätyne. V dorážke sa ešte ocitol Hruška, fantastický gólman ale Liptákov podržal.
     
    54:10
    Puk sa do hry vhodil v stredovom kruhu, na svoje hokejky ho získali domáci.
     
    54:55
    Strela Spilara spoza obrancu bola zblokovaná len na ochrannú sieť za Križanovou bránkou, to znamená vhadzovanie po jeho pravici.
     
    55:20
    Moravčík puk prebral na svoju čepeľ, smerom dopredu ale presnejšie rozohrať nedokázal. Takéto stratené puky budú teraz Košiciam vyhovovať.
     
    55:33
    Šiška (LMI) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    56:00
    Križan puk pod kontrolou nemal, z bezprostrednej blízkosti tak čelil niekoľkým strelám. Ani jedna z nich si ale cestu do siete nenašla.
     
    56:30
    Puk je ďaleko od Habala, takýmto spôsobom sa hosťom podarí vyrovnať len veľmi ťažko.
     
    57:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú ešte 3 minúty.
     
    57:15
    Hostia v zaujímavej šanci, šlo o akýsi samostatný únik, ten sa ale gólom neskončil!
     
    57:41
    Liptovský Mikuláš hrá už s piatimi mužmi v poli.
     
    57:43
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že je o víťazovi definitívne rozhodnuté! Hostia sú teraz poriadne nahnevaní, avšak vôbec sa im nečudujeme. Naopak, pokoj na hokejky domácich nepochybne priniesol JURAJ MILÝ. Asistencia: Tomáš Hričina.
    57:43 Juraj MILÝ - 2:0
     
    58:14
    Križan na striedačke, hostia ešte skúsia hru bez brankára.
     
    58:18
    Hričina (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    58:40
    Križan je opäť na striedačke, power-play Liptovského Mikuláša.
     
    59:05
    Mohol padnúť gól do prázdnej bránky, z priestoru od modrej čiary to ale Ladislav Nagy z otočky napálil len do žrde!
     
    59:35
    Neuveriteľné, ďalšia žrď, tentokrát ju trafil Varga!
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 3. kola Tipsport ligy, v ktorom HC Košice poráža MHK 32 Liptovský Mikuláš pomerom 2:0 a ujíma sa vedenia v tabuľke.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 29:15

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:47:11)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 38. Hričina (Deyl), 58. Milý (Hričina)


    HC Košice: Habal (Riečický) – Dudáš, Deyl, Šmach, Matejka, Vašíček, Šedivý, Michalčin – L. Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Hruška, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Klíma, Šoltés – Boltun
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Bobček, Burzala, Nádašdi, Šiška, Makovský, Moravčík, Brezniak – Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna – Uram, Sukeľ, Števuliak – Faith, Kabáč, Kriška – A. Laco, Piatka, Lištiak

    Rozhodčí: Orolin – M. Korba, Bogdaň
    bahis siteleri