Lovosice – Královo Pole 32:27 (kon.) | Zubří – Nové Veselí 33:22 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
33:22 (17:13)
TJ Sokol Nové Veselí
Sobota 17.09.2016, 18:00Chance Extraliga mužů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Házenkáři Robe Zubří začali sezónu ve své pekelné hale pyšnící se vždy znamenitou atmosférou na výbornou. V úvodním kole nejvyšší soutěže zlepšeným výkonem ve druhé půli udolali snaživé Hanáky z Litovle šestigólovým rozdílem. Ke svému druhému utkání zajížďěl tým Zubří na pražskou Duklu, kterou Valaši porazili ve skutečném dramatu v loňi před vánocemi tím nejtěsnějším rozdílem jediné branky! Zuberští ve středečním šlágru kola ale loňské vítězství zopakovat nedokázali, přestože podali zlepšený výkon. Na půdě pohárového zástupce pražské Dukly dvacet minut drželi krok, ovšem nezvládnutý přelom poločasů je připravil o body.

    Svěřenci trenéra Andreje Titkova si tak mohou spravit chuť již dnes od 18:00 hodin, kdy doma přivítají Nové Veselí. „Pokud podáme výkon z Prahy, neměli bychom mít problém. Pevně věřím, že si utkání užijeme a dosáhneme na povinné vítězství. Ale bez bojovnosti to ani proti nováčkovi nepůjde," varuje před jakýmkoliv podceněním Andrej Titkov.

    Dokáží zubeřští házenkáři v sobotním střetu proti Novému Veselí ve své pevnosti dosáhnout na své druhé domácí vítězství v sezóně? Nebo se nakonec překvapivě bude radovat ze svého prvního vítězství v nejvyšší házenkářské soutěži nováček extraligy? To se dozvíme již dnes večer!

    Utkání odstartuje úvodním hvizdem v 18:00. Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Mojmír Valášek a Jaroslav Vychodil, delegátem Českého svazu házené je Miloš Kastner.
     
    Házenkáři Nového Veselí budou poprvé v letošní sezóně zajíždět na vsetínsko. Konkrétně do Zubří, které je domovem házené a ta se zde od nepaměti těší velké popularitě. Náročné domácí publikum v zuberské sportovní hale dokáže svým miláčkům vždy vytvořit pekelnou atmosféru, která u nás patří k tomu nejlepšímu, co může hlediště nabídnout.
    V malém městečku, které má něco přes pět a půl tisíce obyvatel se v hledišti schází 1200 diváků (vyprodáno) a atmosféra zápasu je na české házenkářské poměry vysoce nadstandardní. Plná hala spojená s kvalitní házenou, dělá z tohoto sportu docela zajímavou podívanou. Na bouřlivou atmosféru ve druhém nejmenším extraligovém městě se ostatně nemůže dočkat ani samotný nováček letošní soutěže. Házenkáři Nového Veselí od vstupu do nejvyšší soutěže stále nenalezli pomyslnou cestu k úspěchům a prozatím kráčí extraligou bez bodového zisku. O to větší motivaci budou mít zítra uspět na palubovce mistrů republiky z roku 2012.

    Opravdu těžká šichta bude čekat nováčka z Nového Veselí, který zajíždí do Zubří. Po dvou porážkách se pokusí potrápit favorita. „Chceme se porvat o co nejlepší výsledek. Poslední zápas proti Karviné nám doma hrubě nevyšel a budeme chtít, aby se naše hra posunula. Na bouřlivé zuberské prostředí se velmi těšíme,“ předeslal trenér Sokola Nové Veselí Pavel Hladík, kterého doplnil křídelník Jakub Suchánek. „Nervozita z prvního domácího utkání je za námi. Byla to skvělá zkušenost, ale máme před sebou další zápas. Do každého jdeme s cílem vyhrát a stejně to bude i v Zubří.“
     
    Již o tomto víkendu uvidí všichni nadšení příznivci extraligové házené pětici soubojů, které se odehrají v rámci třetího kola nejvyšší tuzemské házenkářské soutěže. Znovu se se nám tedy roztočí atraktivní extraligový kolotoč, který nám přinese bohatou nálož našlápnutých házenkářských utkání a vy neváhejte být ani na okamžik prostřednictvím našich textových on-line přenosů u toho! Brána třetího extraligového kola házenkářské elity se uzavře středečním šlágrem mezi trojnásobným mistrem z Plzně a loňským vicemistrem Duklou Praha. Příčinou není tentokrát předehrávka kvůli pohárovému zatížení jednoho či druhého týmu. Důvod je prozaičtější. V sobotu či v neděli se nehraje proto, že se v Městské sportovní hale v Plzni koná výstava. Mistr tam změří síly s vicemistrem až ve středu 21. září.

    V sobotu v tradičním čase od 18:00 přivítá družina okolo zuberského lodivoda Andreje Titkova ve svém ďábelském prostředí nováčka letošní soutěže z Nového Veselí. Házenkáři zuberského Robe se budou chtít nepochybně rehabilitovat sami sobě i svým hodně namlsaným fanouškům za středeční porážku na pražské Dukle. Házenkáři Nového Veselí však v letošní sezóně ještě nebodovali, a proto jim hlad po vítězství rozhodně scházet nebude! Kompletním průběhem dnešního zápasu Vás bude doprovázet Martin Petřek, který Vás srdečně vítá na našich textových on-line přenosech.
     
    Dovolte, abych Vás dnes ještě jednou přivítal přímo z centra dění u dnešního třetího kola nejvyšší házenkářské soutěže. Nováček letošní sezony z Nového Veselí poprvé v letošní sezóně zajíždí na vsetínsko. Konkrétně do Zubří, které je domovem házené a ta se zde od nepaměti těší velké popularitě. Dnešní duel mezi Valachy ze Zubří a házenkáři z Nového Veselí odstartuje v zuberské sportovní hale přibližně za půl hodiny.
     
    Oba dnešní celky jsou již přítomny na palubovce a v zuberské sportovní hale právě probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Za pár minut budou vyvolávána hlasatelem zuberské sportovní haly jména jednotlivých aktérů dnešního utkání. My si je už s předstihem pojďme společně přiblížit!
     
    Úvodní sestavy:

    HC ROBE Zubří: Malina, Orság, Krůpa – Šlachta, Douda, Číž, Holiš, Nesvadba, Šustáček, Říha, Hrstka, Václav, Zahradníček, Reček, Dořičák, Š. Zeman.

    TJ Sokol Nové Veselí: Šimovček, Schams – Veselý, Suchánek, Džolić, Bartůněk, Dolejší, Melichar, Sekulić, Štohanzl, Zourek, Nedvěd, Štěrba, Kopáč, Ptáčník.

    Rozhodčí: Mojmír Valášek, Jaroslav Vychodil, delegát ČSH Miloš Kastner.
     
    Dnešní utkání domácích Valachů s nováčkem z Nového Veselí nám odstartuje za pár minut. Házenkáři zuberského Robe nastoupí do dnešního utkání v bílých dresech, hosté z Veselí pak v dresech červených.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli hosté z Nového Veselí, kteří tak zahájí svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    1
    Hosté krouží kolem brankoviště soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)
     
    2
    Tomáš Říha je napomínán žlutou kartou. (0:0)
    2
    Štěrba se dostal po uvolnění na křídle do náskoku a umístil svou střelu na zadní tyč. (0:1)
    3
    Za bránění v brankovišti měli Valaši k dispozici první sedmimetrový hod dnešního utkání, který s přehledem proměnil střelou do protipohybu brankáře Šlachta. (1:1)
    4
    Svou první branku v utkání zaznamenává Jakub Douda, který dostal míč na levé křídlo a bezpečně z náskoku brankáře hostů překonal. (2:1)
    5
    Srbský rodák Sekulić se nyní.dostal za záda bránících Valachů a prosadil se v pádu technickou střelou přes prsty. (2:2)
    6
    František Nesvadba to vzal nyní v postupném útoku domácích sám na sebe a prudkou střelou z dálky propálil vše, co mu stálo v cestě. (3:2)
     
    7
    Za zákrok za hranicí pravidel si vykoledoval šéf zuberské obrany Tomáš Říha dvouminutový trest. (3:2)
    8
    Ale Zubřani i přes svou početní nevýhodu dokázali úspěšně vstřelit branku, o kterou se postaral průnikem z pravé strany reprezentant Šlachta. (4:2)
     
    9
    Házenkáři Nového Veselí své první početní výhody v dnešním utkání nedokázali využít a domácí budou znovu útočit. (4:2)
     
    10
    Jenže tentokrát neměl po náskoku z křídla šťastnou střeleckou ruku Jakub Douda, jehož střela orazítkovala pouze tyč. (4:2)
    11
    Jakub Douda ale v následném trháku hned svou chybu napravuje a posunuje Valachy do tříbrankového vedení. (5:2)
    12
    Hosté se po dobře sehrané akci dokázali prosadit střelbou přes spojky. (5:3)
    13
    Tak to byla opravdu dělová rána hostujícího hráče! Rázná střela Zourka po výskoku na devíti metrech dokázala projít i přes vysoký dvojblok domácí obrany a hosté tak snižují na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (5:4)
    14
    Za kontakt domácího hráče na střílejícího hráče v brankovišti byl rozhodčími nařízen sedmimetrový hod, který Veselí dokázalo využít a srovnává tak stav zápasu! (5:5)
    15
    Zuberský ostrostřelec Adam Reček se pověsil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se fantastickou ránou, která šla po ruce. (6:5)
    16
    Další fantastická rána hostujícího Zourka z přetažení prosvištěla domácímu brankáři kolem nohy! (6:6)
     
    17
    Jakub Douda si za svůj zákrok vykoledoval žlutou kartu. (6:6)
    18
    Po udělení žluté karty měli hosté navíc k dispozici sedmimetrový hod, který zkušeně střelou ke spodní tyči využívá Dolejší a obrací tak vývoj zápasu na stranu nováčka letošní soutěže! (6:7)
    19
    Zuberský útok adresoval míč do rukou Zahradníčka, který po náskoku z křídla zakončil do levého horního rohu brány. (7:7)
    19
    Hosté chybují v útoku a domácí to hned nemilosrdně trestají brankou z rychlého útoku, o kterou se postaral Zahradníček. (8:7)
    20
    Zahradníček je v těchto chvílích střelecky k neudržení a sází svému soupeří další branku po náskoku z křídla! (9:7)
    21
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí. (9:8)
    22
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří. (10:8)
    23
    Zuberský Zeman šel vysoko nad blok bránících hráčů Nového Veselí a poslal svou dynamickou ránu do levého dolního rohu brány! (11:8)
     
    Vyloučení v týmu HC ROBE Zubří. (11:8)
    24
    Zuberští házenkáři poslali do trháku Zahradníčka, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči! Zuberští diváci si tyto chvíle opravdu užívají a vytvářejí svým miláčkům bouřlivou diváckou kulisu. (12:8)
     
    25
    Vyloučení v týmu HC ROBE Zubří (Adam Reček). (12:8)
    26
    Hosté proměňují sedmimetrový hod a snižují své manko na rozdíl tří branek. (12:9)
    27
    Hosté chybují v přechodu do rychlého útoku, což domácí celek okamžitě trestá brankou z bleskové akce! (13:9)
    27
    Melichar po výskoku na devíti metrech vymetl růžek zuberské brány. (13:10)
    28
    Tomáš Říha se po pohotové přihrávce dobře zorientoval na brankovišti a nakonec se z postu prosadil střelou z pádu. (14:10)
    28
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí. (14:11)
    28
    Domácí celek poslal do zakončení Šlachtu, který se opět nemýlí. (15:11)
    28
    Reček to vzal na devíti metrech na sebe a přesnou pravačkou se trefuje mezi tři tyče! (16:11)
    29
    Hosté za zákrok v brankovišti proměňují sedmičku. (16:12)
    29
    Domácí dotáhli akci na Zemana a tento hráč zkušený hráč neměl problém se zakončením. (17:12)
    30
    V poslední možné chvíli snižují hosté brankou ze spojky stav utkání na 17:13. Za tohoto stavu budou také oba dnešní týmy odcházet do šaten. (17:13)
     
    30
    První poločas skončil. (17:13)
     
    31
    Začal druhý poločas. (17:13)
     
    31
    Druhý poločas zahájili úvodním výhozem vedoucí muži dnešního utkání. Hosté z Nového Veselí tak budou čelit prvnímu postupnému útoku domácích. (17:13)
     
    31
    Domácí to zkoušeli střelbou ze spojek, ale brankář hostů v poslední chvíli zkušeně zasáhl. (17:13)
    32
    To naopak hosté svůj první útok druhé třicetiminutovky dokázali využít a po nádherné kombinaci snižují na rozdíl tří branek. (17:14)
    33
    Za kontakt v brankovišti byl proti hostujícímu družstvu nařízen sedmimetrový hod. Na exekuci zmíněné sedmičky se postavil Petr Šlachta, který si vychutnal nádhernou střelou brankáře Schamse. (18:14)
    34
    Jakub Zahradníček se po útočných nepřesnostech hostů dostal do trháku a po úspěšné střele z náskoku si připisuje na své střelecké konto další branku v utkání. (19:14)
    35
    Ranko Džolić se dostal v útoku hostů do krásné střelecké pozice, kterou dokázal náležitě využít. (19:15)
    36
    Adam Reček statečně proskočil mezi dvěma bránícími hráči Veselí a s přehledem zakončil. (20:15)
    36
    Gól ze sedmimetrového hodu vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí.
    (20:16)
    37
    Hostům se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které bylo ve finále zakončeno přesnou trefou. (20:17)
    37
    Házenkáři zuberského Robe našli osamoceného Zemana na pivotu, který dokázal po obdržené nahrávce využít volného prostoru a prosadil se střelou k pravé tyči. (21:17)
    40
    Matěj Šustáček zpozoroval mezeru v hostující obraně a rychlým proskokem z šestky zařídil domácím další branku v utkání! (22:17)
    41
    Hostující mančaft odpovídá rychlou kombinací a střelou z rukou Bartůňka. (22:18)
    43
    Zuberští zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem! Sedmimetrový hod opět proměnil dnes střelecky potentní Šlachta. (23:18)
    44
    Z aktivního přístupu k obraně dokázali domácí vytěžit rychlý útok, který byl zakončen přesnou střelou. (24:18)
    45
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří. (25:18)
    46
    Neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána Melichara z přetažení, která bez sebemenších problémů proplachtila mezi tři tyče! (25:19)
    46
    Zuberský útok zpozoroval volného Číže na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádherně přetaženou ránou na kratší tyč. (26:19)
    47
    Skupina hostujících hráčů se řítila proti nezorganizované vracející se obraně domácího celku a zakončila svůj tah na bránu dvacátou brankou z rukou Džoliće. (26:20)
     
    48
    Tak tohle byl dechberoucí zákrok hostujícího gólmana! Domácí hráči měli k dispozici sedmimetrový hod, ale brankář hostí čaruje v bráně a likviduje nebezpečnou ránu! (26:20)
    49
    Kopřivnický rodák Adam Reček se u hranice čáry volného hodu připnul do vzduchu a poslal svou prudkou ránu za záda hostující obrany. Brankář hostů z Nového Veselí se už bohužel jen ohlédl za míčem. (27:20)
    50
    To byla pohledná akce! Domácí hráči našli skulinku, kterou propasíroval balón na Petra Šlachtu, jenž z brankoviště úspěšnou střelou zakončuje! (28:20)
    51
    Zuberský kanonýr Zeman se i přes viditelnou dravost hostující obrany dokázal střelecky prosadit z postu pivota. (29:20)
     
    52
    Lodivod zuberské lavičky Andrej Titkov si vyžádal pro své svěřence oddechový čas. (29:20)
     
    53
    Taktické pokyny byly rozdány a hra nám může pokračovat postupným útokem domácího družstva, které muže přidat svou jubilejní třicátou branku. (29:20)
    54
    Jakub Zahradníček si perfektně s míčem seběhl až k brankovišti a ze svého náskoku zakončil k pravému dolnímu rohu brány. (30:20)
    55
    Za bránění v brankovišti házeli hosté sedmimetrový hod, který úspěšně proměnil Dolejší. (30:21)
    56
    Světová rána z rukou Václava, který se blýskl v útoku domácích perfektním podstřelem! Lukáš Václav nad ničím nepřemýšlel a z útočného středu svou přesnou střeleckou rukou napřáhl, jeho střela se zastavila až za brankovou čárou (31:21)
     
    58
    Na obou stranách hrací plochy nám právě padly branky z rychlých útočných akcí. (32:22)
    59
    Štěpán Zeman se na šesti metrech dostal za záda bránících hráčů Veselí a přiklonil se ke střelbě k tyči. (33:22)
     
    60
    Probíhá poslední minuta dnešního utkání. (33:22)
     
    Konec zápasu. (33:22)
     
    HC ROBE Zubří – TJ Sokol Nové Veselí 33:22 (17:13)

    Házenkáři Zubří potvrdili dominanci zkušeností na své domácí palubovce, když v utkání třetího kola po vyrovnané úvodní dvacetiminutovce přesvědčivě porazili nováčka z Nového Veselí. Do 22. minuty se hostující tým držel v kontaktu se soupeřem (9:8), v závěru poločasu si ale Zubřané vypracovali náskok, který už Veselí nezkorigovalo. Rozhodující vedení si pak domácí zajistili mezi 42. a 55. minutou, když v tomto úseku hry přestříleli soupeře 8:2 a na desetibrankovou ztrátu už tým Veselí nenašel odpověď.

    Nejvíce branek: Šlachta 7/2, Reček 6, Zeman 6 – Dolejší 7/5, Melichar 5, Štěrba 2. Rozhodčí: Mojmír Valášek, Jaroslav Vychodil, delegát ČSH Miloš Kastner. Sedmimetrové hody: 2/2 – 5/5. Vyloučení: 5:5. Diváci: 720.

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: „Za vítězství jsme samozřejmě rádi, ale výsledek se nerodil tak hladce, jak se může na první pohled zdát. Věřím, že až hráči Veselí získají zkušenosti, budou pro všechna družstva nepříjemným soupeřem. Během prvního poločasu mi vůbec nepřišlo, že hrajeme proti nováčkovi soutěže. Jejich obrana byla agresivní, útok měl nápad. Nakonec rozhodla naše zkušenost a kvalita. Zapracováváme mladé hráče a i ti dnes ukázali, že mohou mít pro náš tým obrovský přínos. Velmi mne těší fakt, že se výrazně lepší obrana, na které si chceme zakládat.“

    Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Vstup o utkání byl z naší strany dobrý. Podařilo se nám výrazně zlepšit obranu a ve dvacáté minutě jsme měli nadějný stav 7:7. Bohužel poté dvě zbytečné taktické chyby v obraně dostaly zkušenějšího soupeře nahoru a dopřály mu klidné dohrání poločasu. I prvních dvanáct minut druhé půlky bylo dobrých, ale poté pod tlakem domácích fanoušků přišlo několik vyloučení v řadě a my zápas ztratili. Pozitivní je, že jsme dokázali stlačit dolů porci inkasovaných branek, což byl primární cíl dnešního zápasu. Musíme spojit dobrý útok z Dukly a slušnou obranu z dnešního utkání a věřím, že na první mistrovské body nebudeme čekat dlouho. Poděkování patří i našim fanouškům, kteří nás jeli podpořit." (19:03:36)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    97 B Š. Krůpa 0/0 0 0
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    16 B P. Orság 0/0 0 0
    6 PK R. Číž 0/0 0 0
    33 LK F. Dořičák 0/0 0 0
    3 LS J. Douda 4/0 0 0
    8 PK L. Holiš 2/0 0 0
    15 LS M. Hrstka 0/0 0 0
    9 LS F. Nesvadba 1/0 0 0
    22 LS A. Reček 6/0 0 1
    14 P T. Říha 0/0 0   1
    2 P P. Šlachta 7/2 0   1
    13 SS M. Šustáček 1/0 0   0
    18 SS L. Václav 1/0 0 0
    19 PK J. Zahradníček 5/0 0 0
    66 P Š. Zeman 6/0 0 2
    Celkem 33/2 0 3 5 0
    TJ Sokol Nové Veselí
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    27 B V. Schams 0/0 0 0
    16 B A. Šimovček 0/0 0 0
    11 LK L. Bartůněk 2/0 0 1
    13 SS J. Dolejší 7/5 0 0
    10 SS R. Džolić 2/0 0 1
    35 P F. Kopáč 0/0 0 0
    14 SS D. Melichar 5/0 0 0
    31 P A. Nedvěd 0/0 0 1
    99 LS A. Ptáčník 0/0 0 0
    20 P N. Sekulić 2/0 0 0
    7 LK J. Suchánek 0/0 0 0
    34 PK J. Štěrba 2/0 0   2
    24 P M. Štohanzl 0/0 0   0
    6 PK O. Veselý 0/0 0 0
    28 LS D. Zourek 2/0 0   0
    Celkem 22/5 0 3 5 0
    Rozhodčí: Mojmír Valášek, Jaroslav Vychodil, delegát ČSH Miloš Kastner
    Diváci: 720
    bahis siteleri