Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Finsko – Tým Severní Ameriky 1:4 (kon.) | Česko – Tým Evropy 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Tým Evropy
Pondělí 19.09.2016, 21:10 • Air Canada Centre, Toronto • Světový pohár • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek již vše, děkujeme za pozornost a někdy příště nejen u hokejových textových přenosů na počtenou! (23:53:33)
     
    Statistiky:

    Střely: 41:30
    Trestné minuty: 8:12
    Hity: 15:27
    Zblokované střely: 13:15
     
    Dnešní utkání sledovalo 8574 diváků.
     
    Je dobojováno. Český tým bohužel prohrává i svůj druhý zápas na turnaji a útěchou mu není ani bod za remízu po základní hrací době, protože svěřenci Josefa Jandače už jsou ze hry o postup do semifinále. Čechům se podařilo dvakrát stáhnout náskok soupeře a i díky skvěle chytajícímu Mrázkovi dotáhnout zápas do prodloužení, ve kterém jsme byli častěji na puku, pak se ale kompletní trojice hráčů se lvem a orlicemi na prsou zapomněla v útočném pásmu a Leon Draisaitl následný samostatný únik rutinérsky proměnil.


    Tým Evropy tak udělal další důležitý krok k postupu a kromě českých hokejových příznivců zarmoutili i ty americké. Výběr Spojených států totiž musí zítra porazit Kanadu, aby se udržel ve hře o postup!
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Jaroslav Halák (EUR) 28 zákroků, 2 góly, úsp. 93,3 %
    2. Petr Mrázek (CZE) 38 zákroků, 3 góly, úsp. 92,7 %
    3. Leon Draisaitl (EUR) 1+0
     
    Konec zápasu.
    62:06 Leon DRAISAITL - 2:3
     
    62:06
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Je hotovo. Všichni tři Češi se zapomněli v útočném pásmu a Tým Evropy to dokonale potrestal. LEON DRAISAITL ujel do samostatného úniku a prudkou střelou k pravé tyči nedal Mrázkovi šanci, a zároveň tak prakticky ukončil české postupové naděje. Asistence: Mats Zuccarello.
    61:28 Pokus Sobotky
     
    61:28
    Michael Frolík na útočné modré přenechal kotouč Sobotkovi, jehož pokus zápěstím ale skončil neomylně skryt v hloubi Halákovy výstroje.
     
    61:15
    Petr Mrázek přerušil hru po střele Hossy z levého kruhu, vhazovat se bude po pravici strážce naší pokladnice.
     
    60:44
    Jakub Voráček se natlačil před branku a poté se ještě zadovkou pokusil oslovit z druhé vlny si najíždějícího Plekance, ten se ale ke kotouči vůbec nedostal.
     
    60:16
    Úvodní buly ovládl Anže Kopitar, Roman Josi v tuto chvíli krouží s kotoučem ve středním pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

     
    Třetí třetina končí, český tým si tak připisuje svůj první bod na turnaji. O ten druhý, bonusový, si to svěřenci Josefa Jandače proti Týmu Evropy rozdají v prodloužení tři na tři, které začne už za pár okamžiků!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 34. Voráček (Jordán, M. Michálek), 49. Hanzal (Sobotka, Hemský) – 31. Chára (Vanek, Bellemare), 43. Zuccarello (Halák), 63. Draisaitl (Zuccarello)


    Česko: Mrázek (Neuvirth) – Šustr, Nakládal, R. Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán – Hemský, Plekanec (C), Palát – Pastrňák, Hanzal, M. Michálek – Voráček, Sobotka, Červenka – Birner, Jaškin, Frolík.
    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Sekera, Chára, Josi, Seidenberg, Streit, Ehrhoff – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Kelly Sutherland – Steve Miller (všichni CAN), Brian Murphy (USA)

    Diváci: 8574
    thejrc.org