konec
Kvalifikace VC Japonska

Vítěz: N. Rosberg (Mercedes)

Sobota 08.10.2016, 08:00 • Okruh: Suzuka, Japonsko • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 7 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Ten by mohl být hodně interesantní, protože podle předpovědi počasí má pršet. Mějte se fajn a hezkou sobotu. (09:13:58)
     
    Je za námi kvalifikace na Velkou cenu Japonska, kterou nakonec po napínavém finiši vyhrál Nico Rosberg, spolu s ním se do první řady postaví Lewis Hamilton. Druhou řadu obsadí Kimi Räikkönen, a vzhledem k tomu, že čtvrtý Sebastian Vettel ztratí na startu tři místa, posune se k Räikkönenovi Max Verstappen. Svou účastí v posledním kvalifikačním segmentu překvapil Esteban Gutiérrez. Kvalifikace se naopak nepovedla McLarenu, pro něhož je to prakticky domácí závod. Alonso skončil patnáctý a Button sedmnáctý.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Japonska: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Räikkönen, 4. Vettel, 5. Verstappen, 6. Ricciardo, 7. Pérez, 8. Grosjean, 9. Hülkenberg, 10. Gutiérrez, 11. Bottas, 12. Massa, 13. Kvjat, 14. Sainz, 15. Alonso, 16. Palmer, 17. Button, 18. Magnussen, 19. Ericsson, 20. Nasr, 21. Ocon, 22. Wehrlein.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    NICO ROSBERG nakonec porazil svého týmového kolegu Lewise Hamiltona a vybojoval pole position! Třetí dojel Kimi Räikkönen a čtvrtý Sebastian Vettel.
     
    0:00
    Kimi Räikkönen se posunul na druhé místo, ovšem poslední slovo řeknou oba piloti Mercedesu Nico Rosberg a Lewis Hamilton.
     
    1:13
    Kimi Räikkönen najel do posledního měřeného kola a tento čas tak určí, jaké místo obsadí na konci kvalifikace.
     
    2:34
    Nico Rosberg naposledy ztratil na Lewise Hamiltona 195 tisícin vteřiny, což je ztráta, která by se dala celkem v pohodě smazat.
     
    3:16
    Krátká přestávka je u konce a máme tu závěr kvalifikace na Velkou cenu Japonska. Prozatímní pole position drží Lewis Hamilton.
     
    5:14
    Na dráze se znovu nic interesantního neděje, neboť jezdci se momentálně nachází v garážích. Někdo dosud nezajel měřený čas jako například Romain Grosjean.
     
    6:25
    Oba piloti stáje Red Bull Daniel Ricciardo a Max Verstappen současně zajeli do boxů, aby si na chvíli odpočinuli a v závěru kvalifikace mohli nahánět Stříbrné šípy.
     
    7:53
    Jenže ani Verstappen nezůstal na čele dlouho, neboť jej zdolal Kimi Räikkönen. Na první místo se záhy vyhoupl Nico Rosberg, ovšem ještě o 195 tisícin sekundy byl rychlejší Lewis Hamilton.
     
    8:22
    Ve třetí části kvalifikace zajel první čas Daniel Ricciardo, jehož ale vzápětí překonal týmový kolega Max Verstappen.
     
    10:21
    Takový Sergio Pérez zatím zůstává v garáži a cosi studuje na svém monitoru. Boxy před malou chvílí opustil i Daniel Ricciardo, který by mohl také zamíchat kartami v závěru kvalifikace.
     
    11:11
    Max Verstappen nelenil a ihned vyrazil na trať. Do bojů o pole position bude chtít promluvit také Sebastian Vettel, který rovněž krouží na dráze.
     
    12:00
    Třetí část kvalifikace právě začala.
     
    0:00
    Třetí fáze kvalifikace se tedy nebude týkat Bottase, Massy, Kvjata, Sainze, Alonsa a Palmera.
     
    0:00
    Ke smůle McLarenu a domácí Hondy dál neprošel Fernando Alonso, zato Esteban Gutiérrez zajel výborný čas a trochu překvapivě postupuje!
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.

    Michal Šandor

    bahis siteleri