Anglie – Bosna 5:0 (kon.) | Kypr – Nizozemsko 1:4 (kon.) | Kazachstán – Norsko 0:3 (kon.)
Turecko – Slovensko 1:1 (kon.) | Srbsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Arménie – Wales 1:3 (kon.)
Bulharsko – Rumunsko 2:0 (kon.) | Litva – Itálie 0:0 (kon.) | Malta – Moldavsko 3:2 (kon.)
Dánsko – Lucembursko 4:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:1 (kon.) | Rakousko – Německo 1:4 (kon.)
Lichtenštejnsko – Portugalsko 1:7 (kon.) | Belgie – Lotyšsko 0:1 (kon.) | S. Makedonie – Skotsko 2:0 (kon.)
Island – Ukrajina 2:4 (kon.) | Sev. Irsko – Francie 0:3 (kon.)
konec
Litva
0:0 (0:0)
Itálie
Úterý 11.10.2016, 17:00 • Dariaus ir Girėno stadionas • Kvalifikace ME U21 • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Litva: Švedkauskas – Petrauskas, Januševskis (C), Gašpuitis, Baravykas – Artimavičius, Šilkaitis – Stankevičius, Sirgėdas, D. Kazlauskas – Ruzgis.
    Náhradníci: Gertmonas – Žarskis, Upstas, Lasickas, Šimkus, Stanulevičius, Tručinskas.

    Itálie: Crago – Conti, Ferrari, Caldara, Barreca – Cataldi – Ricci, Benassi (C), Grassi, Di Francesco – Rosseti.
    Náhradníci: Gollini – Biraschi, Verre, Somma, Mazzitelli, Morosini, Petagna.

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (všichni LVA).
     
    Vítám vás u desátého kola kvalifikační skupiny 2 na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let. Hostující Itálii stačí pouhý bod k absolutní jistotě postupu na evropský šampionát. Naopak Litva už pouze dohrává, jelikož s devíti body je předposlední. Ovšem se dá očekávat, že si domácí celek bude chtít připsat skalp favorita, a tak nás čeká zajímavý duel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí pan Andris Treimanis dal pokyn k zahájení zápasu. K první doteku s míčem se postavil hostující útočník, a tak se Itálie mohla hned nastěhovat na polovinu soupeře.
     
    2
    Hned v úvodu zápasu se jeden z domácích hráčů dopustil faulu. K přímému kope se postavil Cataldi, jehož centr našel pouze bránícího hráče.
     
    3
    Do dnešního utkání nastoupila Litva ve žlutých dresech, naopak hostující tým zvolil modrou sadu dresů. Ovšem nyní se vraťme na hrací plochu, kde domácí celek rozehrával přímý kop. Jenže tento centr byl odvrácen obranou Itálie.
     
    4
    Itálie kombinuje na vlastní polovině, ale hráči ve žlutých dresech k soupeři velmi dobře přistupují, a tak sledujeme jen kombinaci daleko od branky Litvy.
     
    5
    Už to vypadalo, že Šilkaitis vymyslí kolmou přihrávku na útočníka. Ovšem domácí záložník to zkusil sám, jenže kolem krajního obránce neprošel.
     
    6
    Od úvodních minut sledujeme spíše opatrnou podívanou. Opět se u balonu nachází hráči v modrých dresech, kteří opět kombinují před vápnem soupeře.
     
    7
    Domácí celek útočil po levé straně hrací plochy, ovšem útok byl zastavený krajním obráncem. Dlouhé vhazování do šestnáctky poslal Baravykas, jehož aut zamířil na hlavu jednoho ze stoperů.
     
    8
    Už to vypadalo, že se Itálie dostane do první vážnější situace. Míč na levé straně dostal Grassi, jenž si netroufl na obránce a raději počkal na spoluhráče. Celá akce byla zbrzděná, a tak neregistrujeme první ohrožení branky.
     
    9
    K prvnímu rohovému kopu se dostal domácí celek, který branku neohrozil. Itálie odvrátila míč za šestnáctku, kde se k němu dostal Kazlauskas, jehož pokus po zemi zamířil jen těsně vedle brány.
     
    11
    Hra se velmi rychle dostala před druhou z branek, kde byl k vidění centrovaný míč z pravé strany. Za obranou zůstal Di Francesco, jehož hlavička byla velmi nepřesná a mířila pouze vysoko nad bránu Litvy.
     
    12
    Hostující tým určuje tempo hry, ale zatím se mu moc nedaří dostat se za velmi dobře pracující obranu soupeře. Také další tažení Itálie dokázala obrana domácího celku zneškodnit.
     
    13
    Na první obrovskou šanci stále čekáme, ale uvidíme, co dokáže si hostující tým z další kombinační hry na polovině soupeře.
     
    14
    Jenže tým z jihu Evropy se daleko nedostal a musel se velmi rychle vracet. Dlouhý vysoký míč zamířil na kopačku Kazlauskase, jenž si balon velmi dobře zpracoval, ale jeho následný pokus mířil jen mimo bránu.
     
    15
    Hostující Ricci vybojoval balon na polovině domácího celku, ale jeho následný pas za obranu mířil do prostoru nikoho, a tak budeme sledovat pouze odkop od litevské branky.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Karolis Šilkaitis (Litva), jenž u postraní čáry zatáhl soupeře za dres, a tak je právem prvním potrestaným hráčem.
     
    17
    První branka nemohla být uznána pro ofsajd. Přízemní centr se dostal k noze Di Francesci, jehož pokus dokázal domácí brankář vyrazit před sebe. V tomto prostoru byli hned dva hráči v modrých dresech, ale v tom momentu vyletěl také praporek pomezního sudího, a tak se Caldara radoval zbytečně.
    17. Neuznaná branka Itálie pro ofsajd
     
    19
    Chvíli se hrát nebude, jelikož na zelený pažit spěchají lékaři domácího celku. Po výkopu brankáře byl ve vzdušném souboji zasažen loktem Artimavičius, který zůstal ležet na hrací ploše.
     
    20
    Domácí hráč už je v pořádku, a tak se bude moci pokračovat ve hře. Itálie se hned dostala k pokutovému území soupeře, kde se střelou prezentoval Benassi, jehož skákavý pokus vyrazil Švedkauskas.
     
    21
    Itálie se stále více dostává k zakončení a je jen otázkou času, kdy se skóre bude měnit poprvé. Hostující tým nyní předvádí kombinaci na levé straně hrací plochy.
     
    22
    Litva se velmi dobře brání a zatím se ji daří likvidovat finální přihrávky. Nejprve Januševskis zastavil přihrávku na penaltu a poté další z domácích obránců odkopl míč na další roh.
     
    23
    Dlouhý centrovaný míč od rohového praporku zamířil na zadní tyč, kde hráči Litvy opět velmi dobře zaúřadovali. Hra se velmi rychle přesouvala na druhou z polovin. K protiútoku zavelel Kazlauskas, jenž byl takticky zpomalen.
     
    24
    Stále více Itálie útočí po levé straně, kde se dostává k centrům, které zatím moc nefungují. Ten poslední dokázala s přehledem odvrátit obrana Litvy.
     
    26
    Po dlouhé době zaútočil hostující tým po pravé straně, kde se k centru odhodlal Artimavičius. Jeho centr vypadal nadějně, když mířil mezi tři hráče Itálie, ale obránce se zorientoval nejlépe a míč odvrátil.
     
    27
    Litva si bude moci chvíli odpočinou, jelikož se s míčem dostala na polovinu Itálie, kde dokonce vybojovala faul. Ovšem následný centrovaný míč našel ve vzduchu Crago.
     
    30
    Hostující tým je velkým favoritem, což potvrzuje i na hrací ploše. Ovšem obrana domácího celku velmi dobře pracuje a tak je stav stále bezbrankový.
     
    31
    Ricci si na levé straně narazil míč se spoluhráčem a odhodlal se k centru, který zastavil hned první bránící hráč. Itálie hraje velmi dobře, ale to můžeme říct i o defenzivní hře Litvy.
     
    32
    Baravykas hraje velmi povedené utkání, když dokázal odvrátit balon na rohový kop. Centr od praporku poslal do hry Ricci, jehož načechraný balon našel ve vzduchu stoper ve žlutém.
     
    33
    Obrana Litvy opět velmi dobře zapracovala. Kolmou přihrávku do pokutového území si pohlídal Gašpuitis, který nabízí Itálii další rohový kop. Jenže ani po něm Švedkauskas zasahovat nemusí.
     
    34
    Jeden z ofenzivních hráčů domácího celku zastavil přihrávku těsně za pokutovým území soupeře. Ovšem ani tentokrát se Litvě nepodařilo zakončit, jelikož Sirgėdas míč zadrbal, a tak snažení svého celku znemožnil.
     
    36
    Litva hraje velmi dobře a dokonce se usadila za půlící čárou. Itálie se z podtlaku nemůže dostat, ale nakonec alespoň vybojovala faul.
     
    37
    Šilkaitis si řekl o dlouhý pas od spoluhráče, který také přišel. Ovšem domácí záložník si pomohl faulem, a tak je další útok Litvy přerušený.
     
    38
    Itálie po získaném míči táhla další útok podél levé postranní čáry, odkud přišel centr hostujícího kapitána. Ten pasem našel Rossetiho, jeho nepřesná hlavička zamířil jen k rohovému praporku.
     
    39
    Ricci u půlící čáry ztratil balon, a tak se musel dopustit taktického faulu, jinak by se Litva dostala do přečíslení. Domácí celek zatím hraje velmi dobře a málokdo čekal, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu.
     
    40
    Hráči ve žlutých dresech vyslali centrovaný míč do pokutového území, kde ve vzduchu kraluje brankář Crago. Ten se následně pokusil o rychlý výkop, ale balon se k němu opět vrátil.
     
    42
    Výborná střela a ještě lepší zákrok! Ze vzdálenosti pětadvaceti metrů se napřáhl Ricci, jehož pokus mířil do horní šibenice, ale Švedkauskas předvedl parádní zákrok!
    42. Ricci se napřáhl ke střele z velké dálky, ale domácí gólman výborně zasáhl
     
    43
    V závěru poločasu sledujeme obrovskou aktivitu hostujících hráčů, kteří opět kombinují a hledají cestičku k brance Litvy. Na držení balonu hostující tým vítězí, ale na to se ve fotbale nehraje.
     
    44
    Benassi přihrál spoluhráči a následně si dobrým pohybem v pokutovém území řekl o balon. Ovšem jeho nedůrazné zakončení zamířilo pouze vedle branky.
     
    45
    V závěru první pětačtyřicetiminutovky vymyslel hostující celek dlouhý pas za obranu, který zamířil pouze do rukavic domácího brankáře. Vypadá to, že první poločas skončí s bezbrankovým skórem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase byl k vidění zajímavý fotbal, který nakonec branku nepřinesl. Itálie byla více u balonu a dokázala si vytvořit dvě obrovské šance. Ovšem první skončila v brance, ale nemohla být pro ofsajd uznána. Naopak druhou zneškodnil výborným zákrokem Švedkauskas. Také výkon Litvy stojí za uznání, jelikož domácí velmi dobře brání a čekají na rychlé protiútoky. Uvidíme, co nám oba týmy předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní sudí pan Andris Treimanis dal pokyn k zahájení druhého poločasu, Jako první se míče dotkl Ruzgis, ale nákop Litvy byl odvrácený.
     
    47
    Tým z jižní části Evropy po zisku balonu opět kombinuje na polovině domácího celku. Ovšem hráčům ve žlutých dresech se daří přesouvat se s přihrávkami.
     
    48
    Po centru z pravé strany se na zadní tyči zjevil Di Francesco, kterému chybělo pár centimetrů k tomu, aby se mu podařilo lépe zakončit. Zakončení hostujícího hráče tak postrádalo razanci i přenos.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Džiugas Petrauskas (Litva), jenž u postranní čáry skluzem trefil soupeře a je tak další potrestaným hráčem. Itálie rozehrála přímý kop na krátko, ale následný centr zamířil pouze do zámezí.
     
    51
    Po faulu se k míči dostal domácí celek, který ale balon pouze odevzdal, a tak soupeř pokračuje v tlaku. Sledujeme tedy další kombinaci Itálie na polovině soupeře. Jenže také další centr skončil v moci brankáře.
     
    52
    Domácímu týmu se ve druhém poločase nedaří udržet balon u kopaček, a tak se téměř neustále musí bránit. Ovšem Itálie se zatím do další velké šance nedostala.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Alex Ferrari (Itálie), jenž nekompromisně poslal k zemi soupeře. Hostující obránce musel zastavit protiútok domácích, a tak je právem dalším potrestaným hráčem, i když s tím hráč nesouhlasí.
     
    54
    Opět se potvrzuje, že domácí hráči nedokáží udržet balon. Itálie se hnala do dalšího útoku, ale ani tentokrát nedokázala branku soupeře ohrozit.
     
    55
    Hostující trenér cítí, že hra jeho celku potřebuje změnu, a tak se za malou chvilku dočkáme prvního střídání. Ještě před tím budeme sledovat standardní situaci hráčům v modrých dresech.
     
    56
    Centrovaný míč z přímého kopu zamířil do nebezpečného prostoru, kam se domácí brankář nemohl dostat. Ovšem balon zamířil na zadní tyč, kde se k zakončení Itálie neprodrala.
     
    57
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Valerio Rosseti, přichází Andrea Petagna.
     
    59
    Litva zneškodnila další útok soupeře, ale opět dlouho u balonu nevydržela. Sledujeme tedy další kombinaci hostujícího celku na polovině soupeře.
     
    60
    Itálie promarnila další obrovskou šanci! Po několika odrazech se míč dostal k Di Francescovi, jenž už byl sám před domácím gólmanem. Ovšem jeho zakončení trestuhodně zamířilo pouze vedle brány. Hostující ofenzivní hráč schoval svou tvář v dlaních, aby projevil gesto zmaru.
    60. Di Francesco zahodil obrovskou šanci
     
    62
    Tým z jihu Evropy stále diktuje tempo hry a je jen otázkou času, kdy se dostane do další velké šance. Ovšem Litva zatím velmi dobře brání, ale otázkou času je, jak dlouho jí to ještě vydrží.
     
    63
    Domácí tým zastavil další útok soupeře, ale opět platí pravidlo, že jen balon vrátil soupeře. Itálie rychle otočila hru, jenže další centr mířící do vápna zlikvidoval Švedkauskas.
     
    65
    Hráči ve žlutých dresech vybojovali míč na hranici vlastního pokutového území, ale přišel odkop, který jeden z hráčů Itálie podcenil, a tak se Litva dostala do rychlého protiútoku.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Alberto Grassi (Itálie), jenž na hranici velkého vápna podrazil soupeře a dovolil tak Litvě rozehrání nebezpečné standardní situace.
     
    66
    K přímému kopu se postavil Sirgėdas, jehož zakončení zamířilo jen do dobře postavené zdi, od které se balon odrazil na další roh. Ovšem ani po centru od rohového praporku se Litva k zakončení mířící na branku nedočkala.
     
    69
    Hostující kapitán se odhodlal k dalšímu zakončení, které se do prostoru tří tyčí nedostalo. Stadionem to jen tak zahučelo, ale domácí brankář mohl zůstat klidným.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Federico Ricci (Itálie), který šlapákem dohrál soupeře. Faul byl k vidění u půlící čáry, a tak můžeme očekávat postupný útok domácího celku.
     
    71
    Jenže hráči ve žlutých dresech zkusili raději nákop za obranu, který skončil mimo hrací plochu. Hra se tedy opět obrací před druhou z branek.
     
    71
    Další nadějná akce Itálie nekončí brankou! Na pravé straně hrací plochy se rozeběhl Conti, jenž se s balonem dostal do pokutového území, ale jeho přihrávka na zadní tyč mířila spoluhráči na paty.
     
    72
    Tlak Itálie je už téměř neskutečný! Odražený míč zamířil na penaltový puntík, kde proti němu vystartoval Benassi, jehož okamžitý pokus zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    74
    Výbornou individuální akcí se prezentoval Conti! Krajní obránce se dostal s míčem až do pokutového území, ale jeho pokus minul zadní tyč jen o pár centimetrů. Tohle byla další obrovská šance, kterou Litva přežila.
    74. Krásná individuální akce Contiho, jehož pokus minul branku o pár centimetrů
     
    75
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Manfredas Ruzgis, přichází Klaudijus Upstas.
     
    76
    Hostující hráči i nadále utahují šrouby a dostávají Litvu stále pod velký tlak. V tomto okamžiku vymyslel Ricci pas do pokutového území, který přeletěl útočníka, a tak zamířil do rukavic Švedkauskase.
     
    78
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Leonardo Morosini.
     
    79
    Domácí celek se usadil na polovině hostujícího celku, kde vybojoval faul. Centrovaný míč zamířil na kopačku Kazlauskase, jenž nezvládl první dotek, a tak balon zamířil k soupeři.
     
    80
    Utkání pomalu, ale jistě míří do své poslední desetiminutovky a my stále čekáme na úvodní branku zápasu. Zdá se, že Litva pochopila, že musí začít hrát jinak by si koledovala o inkasovanou branku.
     
    81
    Velmi rychlé nohy ukázal jeden z hostujících, jenž se podél postranní čáry, ale jeho následný přízemní centr zamířil k prvnímu bránícímu hráči.
     
    83
    Domácí tým hraje v posledních minutách odvážněji a na Litvě je navíc vidět, že cítí šanci na senzační výsledek. Ovšem tento útok zastavuje útoční faul, a tak se k balonu vrací hráči v modrých dresech.
     
    84
    Ovšem ani Itálie se do další velké šance nedostala. Dlouhý nákop za obranu domácího celku končí v moci Švedkauskase. Hra se v posledních minutách přesouvá ze strany na stranu, a tak sledujeme totální fotbal.
     
    86
    Hráči Itálie dostali svého soupeře pod tlak, ovšem Litva v posledních minutách velmi dobře pracuje. Hráči ve žlutých dresech jsou u balonu a kombinují na polovině hostujícího celku.
     
    87
    Jenže ani další útok Litvy skončil nepřesností, ovšem ani Itálie se nedostala za půlící čáru a bude se muset opět bránit. Zda se, že i výkonem domácích hráčů se do varu dostali fanoušci.
     
    89
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci a zdá se, že Itálie důležitý bod vybojuje. Ovšem ke standardní situaci se postavil domácí hráč, jenž dlouhý pasem našel jen hostujícího brankáře.
     
    90
    Dlouhý pas přes celou šířku hrací plochy odvrátil Conti hlavou na další roh. Ještě před jeho zahráním budeme sledovat střídání na straně Itálie.
     
    90+1
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Luca Mazzitelli.
     
    90+2
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Donatas Kazlauskas, přichází Justas Lasickas.
     
    90+3
    Tak to byl neskutečně zajímavý konec, jenž mohl zařídit Itálii vítězství. Na centr z levé strany si na malém vápně naskočil střídající Morosini, jehož hlavička zamířila do břevna. V tomto okamžiku měla Litva obrovskou porci štěstí a může se radovat z fantastického bodu.
    90+3. Morosini v nastavení trefil břevno
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velice zajímavé utkání, v němž se do obrovských šancí dostala Itálie. Pro hostující tým bod znamená postup na Euro hráčů do jednadvaceti let. Naopak pro Litvu je bod senzací, jelikož se před zápasem čekala jasná výhra Itálie. Domácí hráči velmi dobře bránili a také při nich stálo štěstí.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů. Pro tento okamžik je toho ode mě opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek večera. (18:59:49)

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   16. Šilkaitis (LIT), 49. Petrauskas (LIT) – 53. Ferrari (ITA), 66. Grassi (ITA), 70. Ricci (ITA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 1:13. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 23:18.
    Litva: Švedkauskas – Petrauskas, Januševskis (C), Gašpuitis, Baravykas – Artimavičius, Šilkaitis – Stankevičius, Sirgėdas, D. Kazlauskas (90+2 Lasickas) – Ruzgis (75. Upstas).
    Náhradníci: Gertmonas – Žarskis, Upstas, Lasickas, Šimkus, Stanulevičius, Tručinskas.

    Itálie: Crago – Conti, Ferrari, Caldara, Barreca – Cataldi – Ricci, Benassi (C), Grassi (90+1 Mazzitelli), Di Francesco (78. Morosini) – Rosseti (57. Petagna).
    Náhradníci: Gollini – Biraschi, Verre, Somma, Mazzitelli, Morosini, Petagna.

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (všichni LVA)
    bahis siteleri