Třinec – Mladá Boleslav 4:3 (4:3 po s.n.) | Pardubice – Plzeň 4:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (po pr.)
Chomutov – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Zlín – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.)
po s.n. (4:3)
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 14.10.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Zbyněk IRGL - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Bonusový bod berou po obrovském dramatu v samostatných nájezdech domácí Oceláři! Mladá Boleslav byla třikrát blízko vítězství, ale Třinečtí vždy pod tlakem uspěli. Až v desáté série rozsekl nájezdový otazník ZBYNĚK IRGL, jenž překonal Lukáše přesnou střelou nad rameno – 4:3 sn!
     
    64:22
    M. Doudera se od modré čáry šikovně protáhl před bránu a přihrával do výhodnější pozice Irglovi! Ten se ale nedokázal srovnat a těžký kotouč před odkrytou klecí netrefil.
     
    63:12
    Polanský s Martinem Růžičkou ujeli do přečíslení, načež druhý jmenovaný střílel k pravé tyči! Lukáš předvedl kvalitní zákrok vyrážečkou.
     
    61:34
    Urban ujel M. Douderovi a zleva jel sám na Hrubce! Ten si však s jeho bekhendovou kličkou poradil! Na opačné straně si Irgl nezpracoval dlouhou přihrávku.
     
    56:50
    Tohle by mohla být důležitá přesilovka. Tomáš Jiránek (MBL) míří za podražení Noska podruhé v zápase na trestnou lavici a odsedí si dvě minuty. Šance pro Oceláře.
     
    53:37
    Hrubec vyrazil Klepišovu ránu před sebe a následně musel zasahovat také proti dorážce Jiránka! Poté už Hykovi nezbývalo nic jiného, než ve velké rychlosti posunout třineckou bránu.
     
    51:44
    Nosek pronikl až před bránu, ale narazil na připraveného Lukáše a sám skončil v brance. Následně se strhla potyčka mezi Danielem Rákosem (TRI) a Tomášem Voráčkem (MBL). Oba kohouti jsou potrestáni dvěma minutami za hrubost, pokračuje třinecká přesilovka.
     
    50:05
    Lenc svým druhým gólem vyrovnal, nicméně Oceláři si po faulu na Hrabala zahrají přesilovku. Jan Hanzlík (MBL) odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za podražení.
    49:36 Radan LENC - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:36
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A pískot třineckých fanoušků ještě zesílil, neboť Mladé Boleslavi se bleskově podařilo přesilovou hru využít! Hyka přihrál na modrou čáru Trončinskému, jehož tvrdou ránu tečoval do horního růžku Hrubcovy branky RADAN LENC – 3:3! Asistence: Marek Trončinský, Tomáš Hyka.
     
    49:29
    Jiří Polanský (TRI) se na brankovišti dostal do kontaktu s Lukášem a upadl. Třinecký útočník je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Domácí příznivci kvitují toto rozhodnutí rozhodčích mohutným pískotem.
     
    46:45
    Tomáš Jiránek (MBL) fauloval rozehrávajícího Hrabala a odsedí si dvě minuty za podražení. Třinecká přesilovka odstartuje po komerční přestávce.
     
    45:15
    Obrovská šance Ocelářů ve vlastním oslabení! Hrňa přihrál v přečíslení přes Hanzlíkovu hůl na Draveckého, který ovšem netrefil puk zrovna ideálně. Lukáš se blýskl zákrokem lapačkou a udržel skóre na jednobrankovém rozdílu!
     
    44:01
    Středočeši dostávají možnost k vyrovnání v podobě přesilové hry. Daniel Rákos (TRI) musí podruhé v zápase na trestnou lavici, tentokrát jsou to dvě minuty za sekání.
    41:21 Rostislav MAROSZ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou na startu třetí periody znovu do vedení! Martin Růžička vybojoval po buly odražený kotouč a přistrčil jej Petružálkovi. Ten vybídl nápaditou zadovkou ke skórování úplně volného ROSTISLAVA MAROSZE, jenž zakončil povedenou kombinaci bekhendovou střelou do odkryté branky – 3:2! Asistence: Jakub Petružálek, Martin Růžička.
     
    35:04
    Třinec se bude muset bránit ve třech. Vladimír Dravecký (TRI) obdržel dvě minuty za podražení Trončinského a dostal domácí mužstvo do úzkých. Dvojnásobná přesilovka Mladé Boleslavi potrvá minutu a čtrnáct sekund.
     
    34:47
    Adamský okradl o puk Trončinského a mohl v oslabení posunout Třinec zpět do vedení! Ale proti Lukášovi mu nestačily ani dva střelecké pokusy!
     
    34:18
    Hyka zaútočil po levé straně a přihrál Štichovi, jehož rána se odrazila od Klepiše před třineckou brankou. Celá situace končí třineckým vyloučením, Daniel Rákos (TRI) si v souboji s Klepišem počínal nedovoleně a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění.
    32:51 Radan LENC - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav potrestala zaváhání domácích a srovnává stav! Kreps přišel za Hrubcovou brankou o puk a Látal bleskurychle předal Vampolovi. Zkušený útočník zachoval chladnou hlavu a přihrál před prázdnou branku najíždějícímu RADANU LENCOVI, jenž už měl jednoduchou pozici – 2:2! Asistence: Petr Vampola, Martin Látal.
     
    29:56
    Avšak Vampola později o kotouč přišel a Třinečtí se vydali do brejku. Kreps přihrál Martinu Růžičkovi, který pronikl před bránu a vylámal si zuby na Lukášovi. Dorážka mířila do tyčky!
    28:22 Tomáš POSPÍŠIL - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři svou první přesilovou hru proměňují a snižují! Trončinský trefil svou střelou od modré čáry Draveckého, ale puk se odrazil přímo k TOMÁŠI POSPÍŠILOVI. Ten bleskově zareagoval a přesnou ranou k tyči snížil na 2:1! Asistence: Marek Trončinský, Martin Látal.
     
    27:55
    Hyka se protáhl po pravém křídle a tentokrát se rozhodl sám vypálit. Kotouč zastavila až horní tyč za Hrubcovými zády!
     
    27:11
    Hyka ujel po pravém křídle a přihrál před bránu Žejdlovi! Hrubec včas zavřel mezírku mezi betony a nedovolil bývalému Oceláři v barvách hostů skórovat.
     
    26:44
    David Nosek (TRI) přitiskl na hrazení Lence a držel ho tam podle rozhodčího déle, než je dovoleno. Třinecký obránce odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění, první přesilovka Mladé Boleslavi.
    23:18 Daniel RÁKOS - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po devětadvaceti sekundách přidávají Slezané druhou branku! Dravecký udržel puk u mantinelu a přihrál na modrou čáru Krepsovi. Jeho bekhendové nahození usměrnil před Lukášem DANIEL RÁKOS a brankář Mladé Boleslavi nestihl zareagovat – 2:0! Asistence: Kamil Kreps, Vladimír Dravecký.
    22:49 Jakub PETRUŽÁLEK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají pátou přesilovku a jdou na startu druhé třetiny do vedení! Třinečtí rozebrali čtyřku Středočechů rychlou kombinací. Od Rotha a Draveckého se puk dostal mezi kruhy na hůl JAKUBA PETRUŽÁLKA, který pohotovou ranou překonal Lukáše – 1:0! Asistence: Vladimír Dravecký, Vladimír Roth.
     
    22:11
    Bruslaři to v pěti dlouho nevydrželi. Ivan Ďurač (MBL) zatáhl za záchrannou brzdu, fauloval před brankou Adamského a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    19:02
    Rothova rána zlomila Tomáši Urbanovi (MBL) hůl, ale vytáhlý útočník Mladé Boleslavi zlomený kus hokejky okamžitě nezahodil. Pokračoval se zbytkem hole až na střídačku, za což obdrží dvě minuty. Urban je vyloučen za nebezpečnou výstroj.
     
    18:41
    Marek Trončinský (MBL) oslabí podruhé v zápase své mužstvo, tentokrát za zbytečný faul u mantinelu. Trončinský odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění, Třinec bude hrát šestadvacet sekund v pěti proti třem.
     
    17:07
    Marosz se šikovně proháčkoval až před branku a při zakončení byl faulován. Třinecký útočník přesto trefil tyčku a marně se dožaduje trestného střílení. David Štich (MBL) si odsedí dvouminutový trest za hákování.
     
    06:15
    Hrňa získal puk na modré čáře a v přečíslení jej propasíroval na M. Kovařčíka. Ten svému spoluhráči kotouč před Lukášem ještě vracel, ale Hrňa se nedokázal na zakončení srovnat!
     
    02:28
    Oceláři si zahrají první přesilovou hru. Adamský byl při zpracovávání Noskovy přihrávky faulován bývalým spoluhráčem Markem Trončinským (MBL). Obránce hostů si odsedí dvě minuty za sekání.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 23. Petružálek (Dravecký, Roth), 24. Rákos (Kreps, Dravecký), 42. Marosz (Petružálek, Martin Růžička), rozh. náj. Irgl – 29. Pospíšil (Trončinský, Látal), 33. Lenc (Vampola, Látal), 50. Lenc (Trončinský, Hyka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zbyněk Irgl (TRI)
    0:1   Radan Lenc (MBL)
    2. série:
    0:1   Vladimír Dravecký (TRI)
    0:1   Tomáš Hyka (MBL)
    3. série:
    1:1   Jiří Polanský (TRI)
    1:1   Petr Vampola (MBL)
    4. série:
    1:1   Radan Lenc (MBL)
    1:1   Jiří Polanský (TRI)
    5. série:
    1:2   Marek Trončinský (MBL)
    2:2   Vladimír Dravecký (TRI)
    6. série:
    2:2   Marek Trončinský (MBL)
    2:2   Vladimír Dravecký (TRI)
    7. série:
    2:2   Lukáš Pabiška (MBL)
    2:2   Rostislav Marosz (TRI)
    8. série:
    2:3   Martin Látal (MBL)
    3:3   Jakub Petružálek (TRI)
    9. série:
    3:3   Martin Látal (MBL)
    3:3   Jakub Petružálek (TRI)
    10. série:
    3:3   Lukáš Žejdl (MBL)
    4:3   Zbyněk Irgl (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera, Jank – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, M. Kovařčík, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Trončinský, Štich – Látal, Vampola (A), Lenc – Ďurač, Urban, Pabiška (A) – Hyka, Klepiš, Jiránek – Pospíšil, Žejdl, Jonák.
    Trenér: František Výborný.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Marek Hlavatý

    Diváci: 4 857 (93 % celkové kapacity)
    bahis siteleri