Chievo – Bologna 1:1 (kon.) | Fiorentina – Crotone 1:1 (kon.) | Inter – Turín 2:1 (kon.)
Juventus – Sampdoria 4:1 (kon.) | Lazio – Cagliari 4:1 (kon.) | Neapol – Empoli 2:0 (kon.)
Pescara – Atalanta BC 0:1 (kon.) | Sassuolo – AS Řím 1:3 (kon.)
konec
Chievo Verona
1:1 (0:0)
Bologna FC
Středa 26.10.2016, 20:45 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:48:05)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4.
    Střely mimo: 4:2.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 18:14.
     
    Oba týmy si z dnešního zápasu odnesou po bodu. První polovina patřila spíše hráčům Bologni a po zásluze vedli díky brance Ericka Pulgara. Ve druhém poločase se hra naprosto otočila. Bologna se nedostávala vůbec k míči a to vyhovovalo více domácím. Ti se mohli radovat po vlastní brance střídajícího Ibrahima Mbayeho z vyrovnání. V nastaveném čase mohli jít domácí i do vedení, ale druhou branku již nepřidali.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Z následného rohového kopu mohlo dojít k rozhodnutí zápasu. Střílený centr do vápna našel jen obránce Mbayeho, který si málem srazil opět míč do branky. Angelo Da Costa byl však připraven a zachytil míč před brankovou lajnou.
     
    90+4
    Floro Flores ještě v jedné šanci. Po přihrávce za obranu se dostal na dlouhou nohu k zakončení, ale Da Costa výborně vyběhl a vyrazil míč na rohový kop. Oba hráči se po srážce jen těžce zvedají z trávníku.
     
    90+3
    Střelec prvního gólu Pulgat vybojoval míč pro svůj tým, ale nedokázal obhodit rychle napadajícího Radovanoviće a musí se vrátit do obrany.
     
    90+2
    Umar Sadiq si ještě v nastaveném čase vykoledoval žlutou kartu. Zatáhl za dres unikajícího Birsu a rozhodčí byl pozorný.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    V poslední minutě zápasu se dostal k míči ve středu pole Radovanović. Ještě přiťukl míč na pravou stranu, kde byl Floro Flores, ale útočník domácího týmu byl přistižen v ofsajdu.
     
    89
    V úplném závěru zápase se dostali do hry také hráči Bologni. Mbaye vybojoval autové vhazování na pravé straně. Našel Sadiqa, který ještě vyslal za obranu Verdiho. Ten však míč před brankovou lajnou nezastavil.
     
    88
    Nyní měl co dělat Angelo Da Costa, aby míč, který mí vrátil spoluhráč odvrátil před dobíhajícím Pellissierem. Naštěstí pro hosty to zvládl.
     
    87
    Nyní už to byla o mnoho lepší pozice k ohrožení branky přímou střelou. Floro Flores to zkoušel přes zeď na první tyč, ale minul.
     
    86
    Míč se z rohového kopu dostal až za vápno, kde nemilosrdně sestřelil Verdi napřahujícího soupeře. Je tu další žlutá karta.
     
    85
    Domácí měli k dispozici ještě volný přímý kop z třiceti metrů, ale míč se zastavil na prvním bránícím hráči soupeře. Z následné dohrávky akce tu je rohový kop.
     
    84
    Filip Helander přišel na trávník až v průběhu druhého poločasu, ale už si zasloužil žlutou kartu. Nedovoleně zastavil Birsu.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, aby vstřelenou brankou strhly skóre zápasu na svou stranu a připsaly si všechny tři body z dnešního zápasu.
     
    81
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Roberto Inglese, přichází Sergio Pellissier.
     
    80
    Verdi se opět připomněl povedenou střelou z větší vzdálenosti. Sorrentino musel zasahovat a hosté mají k dispozici rohový kop.

    Vít Schück

    Branky: 70. M'Baye (vla.) – 52. Pulgar (Sadiq)

    Karty:   69. Nagy (BLG), 84. Helander (BLG), 86. Verdi (BLG), 90+2. Sadiq (BLG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:14.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Spolli, Dainelli, Gobbi – Izco, Radovanović, P. Hetemaj (C) – de Guzmán (62. Birsa) – Inglese (81. Pellissier), Meggiorini (51. Floro Flores).
    Náhradníci: Seculin, Confente – N. Rigoni, Gamberini, Sardo, Frey, Birsa, Parigni, Bastien, Pellissier, Costa, Floro Flores.

    Bologna FC: A. Da Costa – Torosidis (66. M'Baye), Gastaldello, Maietta (C) (72. Helander), Masina – Džemaili, Nagy, Pulgar – Mounier (46. Sadiq), Verdi, Krejčí.
    Náhradníci: A. Gomis, Sarr – Viviani, Taïder, Di Francisco, M'Baye, Donsah, Helander, Sadiq, Rizzo, Ferrari, Floccari.

    Rozhodčí: Pasqua – Vivenzi, Gava (vš. Itálie)
    thejrc.org