Chievo – Bologna 1:1 (kon.) | Fiorentina – Crotone 1:1 (kon.) | Inter – Turín 2:1 (kon.)
Juventus – Sampdoria 4:1 (kon.) | Lazio – Cagliari 4:1 (kon.) | Neapol – Empoli 2:0 (kon.)
Pescara – Atalanta BC 0:1 (kon.) | Sassuolo – AS Řím 1:3 (kon.)
konec
Delfino Pescara 1936
0:1 (0:0)
Atalanta Bergamo
Středa 26.10.2016, 20:45 • Stadio Adriatico-Giovanni Cormacchia, Pescara • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Delfino Pescara nezvládla své domácí utkání s Atalantou, která si tak připisuje čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů!

    První poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Za zmínku stojí zejména hlavička hostujícího Paloschiho, který však trefil pouze břevno! Ve druhém poločase byli aktivnější hosté, kteří se dostali do vedení v 60. minutě zásluhou Mattia Caldary, který se prosadil po rohovém kopu Freulera. Atalanta se následně zatáhl a bránila výsledek, avšak domácí hráči nebyli schopní se dostat do nějaké výraznější šance, a tak už se skóre nezměnilo!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (22:42:02)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po dalším neúspěšném domácím útoku bude následovat odkop od brankáře Atalanty. Vypadá to, že hostující celek již své jednobrankové vedení nepustí!
     
    90+3
    Hostující Gagliardini se vydal na útočný výlet po levé straně. Střídající hráč dokázal míč udržet a navíc vybojoval autové vhazování!
     
    90+2
    Zampano poslal do vápna vysoký centr, který si dokázal zpracovat Manaj, avšak hlavní sudí správně postřehl, že si albánský útočník pomohl rukou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Pescara momentálně kombinuje na útočné polovině a pokouší se dostat míč do pokutového území, nicméně hráči Atalanty velmi dobře pozičně brání.
    88. Po pádu Simone Pepeho se penalta nepískala
     
    88
    Teď se domácí hráči hodně zlobí, neboť ve vápně spadl domácí Simone Pepe po kontaktu s Dramém, nicméně hlavní rozhodčí tento souboj jako nedovolený neposoudil, a tak hra pokračuje dál!
     
    88
    Z pravé strany mohl odcentrovat Mitrita, avšak příliš dlouho váhal a následně jeho centr dokázal zblokovat obránce Conti do zámezí!
     
    87
    Středopolař Zampano následně vymýšlel přihrávku na útočníka Manaje, avšak ten vybíhal z těsného ofsajdového postavení, čehož si všiml pozorný rozhodčí!
     
    86
    Z pravé strany poslal dlouhý aut do vápna obránce Crescenzi. Míč odhlavičkoval za vápno Conti, vzápětí se mohl dostat ke střele Zampano, avšak ten raději zvolil nadýchaný centr, který však žádného z domácích hráčů nenašel.
     
    85
    Závěr dnešního zápasu se blíží a domácím se stále nedaří si vytvořit souvislejší tlak na útočné polovině. Atalanta zvládá závěr zápasu zatím velmi dobře po taktické stránce!
     
    84
    Gagliardini minutu po svém příchodu dostává od hlavního rozhodčí žlutou kartu za zdržování hry!
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Roberto Gagliardini.
     
    83
    Už to vypadalo, že se Atalanta dostane ve středu hřiště k míči, avšak poté se provinil nedovoleným zákrokem Freuler a hra je přerušena.
     
    82
    Pescara po delší době vybojovala rohový kop, kterého se ujal Aquilani. Jeho centr dokázala obrana Atalanty odvrátit. Následně u postranní čáry skončil na zemi D´Alessandro po souboji s Zampanem. Hlavní rozhodčí odpískal faul domácího hráče, což se fanouškům Pescary pochopitelně nelíbí.
     
    81
    Exekuce rohového kopu se následně ujal opět Freuler, jehož centr se snesl do středu pokutového území. Domácí obrana však dokázala zareagovat a míč odkopla do bezpečí.
     
    80
    Atalanta následně zahrávala nebezpečnou standardní situaci z pravé strany, které se ujal Freuler. Jeho centr směřoval na přední tyč, kde však zasáhl Mitrita, který poslal míč na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Branky: 60. Caldara (Freuler)

    Karty:   41. Brugman (PES), 69. Campagnaro (PES), 75. Biraghi (PES) – 19. Conti (ABC), 27. Konko (ABC), 84. Gagliardini (ABC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:22.
    Delfino Pescara 1936: Bizzarri – A. Crescenzi, Campagnaro, Fornasier, Biraghi (77. Mitrita) – Zampano, Aquilani, Brugman (65. Pepe), Memushaj (C) (58. Cristante), Caprari – Manaj.
    Náhradníci: Fiorillo, Aldegani – Bruno, Cristante, Benali, Župarić, Pettinari, Murić, Mitrita, Coda, Pepe.

    Atalanta Bergamo: Berisha – Conti (76. A. Masiello), Caldara, E. Zukanović – Konko, Kessié (83. Gagliardini), Freuler, Dramé – Kurtić, A. Gómez (54. D'Alessandro) – Paloschi.
    Náhradníci: Sportiello – Stendardo, Gagliardini, A. Masiello, Spinazzola, Raimondi, Petagna, Grassi, Migliaccio, Cabezas, D'Alessandro.

    Rozhodčí: Guida – Di Iorio, La Rocca (vš. Itálie)
    thejrc.org