Chievo – Bologna 1:1 (kon.) | Fiorentina – Crotone 1:1 (kon.) | Inter – Turín 2:1 (kon.)
Juventus – Sampdoria 4:1 (kon.) | Lazio – Cagliari 4:1 (kon.) | Neapol – Empoli 2:0 (kon.)
Pescara – Atalanta BC 0:1 (kon.) | Sassuolo – AS Řím 1:3 (kon.)
konec
S. S. Lazio
4:1 (3:0)
Cagliari Calcio
Středa 26.10.2016, 20:45 • Stadio Olimpico • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a u Serie A se na vás budu těšit zase zítra. Pro tentokrát je to ode mě vše, a tak vám přeji příjemnou dobrou noc. (22:51:43)
     
    V desátém kole Serie A jsme sledovali výborný fotbal, který by se dal nazvat jako reklama na fotbal. I přes jednoznačný výsledek byla k vidění vyrovnaná hra, ale na rozdíl od hostujícího týmu dokázalo Lazio proměňovat obrovské šance. Hrdinou duelu byl jistě Ciro Immobile, který v duelu zaznamenal dvě branky. K oběma mu dopomohla obrana soupeře, jelikož nejprve přišel faul v šestnáctce a následně prudká přihrávka mezi obránci. Po tomto zápase registrujeme Lazio na pátém místě a Cagliari patří třináctá příčka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za obranou domácího celku se zapomněl Niccolò Giannetti, jemuž je zcela správně odmáváný a následně i odpískáný ofsajd. Následné vzrušení už bylo zbytečné a k balonu se opět vrací Lazio.
     
    90+3
    Tábor fanoušků Lazia už oslavuje tři body a posun svého týmu v tabulce. Navíc jsou domácí hráči u balonu. Ovšem Cristiano Lombardi se tentokrát do pokutového území přes bránícího oka nedostal.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý sudí tohoto zápasu, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Ovšem svým posledním příspěvkem jsem se zmýlil. Lazio se vydalo do dalšího útoku, když balon do vápna zatáhl Balde Diao Keita. Ten zpětnou přihrávkou našel střídajícího Cristiana Lombardiho, jenž zblízka trefil rukavici gólmana.
     
    89
    Vypadá to, že duel už se bude pouze dohrávat. Lazio je u balonu a kombinuje celkem v poklidu na vlastní polovině hrací plochy.
    87. Marco CAPUANO - 4:1
     
    87
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu se přeci jen hostující mužstvo dočkalo zasloužené branky. Rohový kop rozehrál Nicoló Barella, jehož centr našel mezi třemi soupeři MARCA CAPUANA, jehož hlavička propadla mezi brankářem a první tyčí až do branky. Federico Marchetti se na spoluhráče hněvá, jelikož o čisté konto přišel až v samotném závěru utkání.
     
    86
    Další přihrávku na hranici šestnáctky dostal Niccolò Giannetti, jenž se rychle otočil, ale jeho pokus za pomoci bránícího hráče zamířil nad branku.
     
    85
    Ovšem také hostující tým přišel o balon, když pas za obranu zamířil k brankáři. Navíc si faulem pomohl Niccolò Giannetti, a tak bude Lazio rozehrávat z klidné pozice.
     
    84
    Cagliari se dostalo k balonu a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Ovšem fanoušci Lazia už jsou v klidném režimu a oslavují další tři body svého oblíbeného celku.
     
    82
    Lazio vybojovalo standardní situaci na hranici levé strany pokutového území. Po přímém kopu musel zasahovat Marco Storari, jenž vyboxoval míč mířící do šibenice branky.
     
    82
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Moritz Leitner.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Daniele Dessena (Cagliari Calcio), jenž kopl do zad soupeře a právem je dalším potrestaným hráčem tohoto duelu.
    79. Felipe ANDERSON - 4:0
     
    79
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní individuální akce FELIPEA ANDERSONA, jenž si z hostujících hráčů udělal doslova panáky. Senad Lulić sklepl míč na autora branky, jenž se mezi třemi soupeři protáhl až před brankáře, kterému nedal nejmenší šanci.
     
    77
    Hostující tým táhl další útok po pravé straně hrací plochy, ale vybojoval pouze rohový kop. Další centr mířil na přední tyč, kde opět vládli obránci domácího celku.

    Michal Luxa

    Branky: 6. Keita (Lulić), 23. Immobile (pen.), 28. Immobile, 79. Anderson (Lulić) – 87. Capuano (Barella)

    Karty:   41. Keita (LAZ) – 23. Ceppitelli (CAG), 41. Tachtsidis (CAG), 80. Dessena (CAG)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:6.
    S. S. Lazio: Marchetti – Patric, Wallace, Hoedt, Radu – Parolo (66. Murgia), Cataldi, Lulić (C) (82. Leitner) – Anderson, Immobile (72. C. Lombardi), Keita.
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Kishna, Basta, Đorđević, Alberto, Milinković-Savić, Leitner, C. Lombardi, Freitas, Prce, Murgia.

    Cagliari Calcio: Storari – Bittante, Ceppitelli, Alves, Murru (C) (68. Capuano) – Isla (55. Dessena), Tachtsidis, Padoin – Barella – Borriello (76. Giannetti), Melchiorri.
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Dessena, Di Gennaro, Munari, Pisacane, Capuano, Sau, Giannetti, Salamon.

    Rozhodčí: Celi – Tonolin, De Meo
    thejrc.org