Mladá Boleslav – Hr. Králové 4:2 (kon.) | Opava – Plzeň 4:2 (kon.) | Zlín – Sparta 3:1 (po pr.)
Brno – Jihlava 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Králův Dvůr 3:1 (kon.) | Slavia – Litoměřicko 7:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
4:2 (2:1)
FC Hradec Králové
Středa 26.10.2016, 15:30 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • MOL Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se někdy příště budu těšit na počtenou! (17:26:44)
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav dnes potvrdila roli favorita a po vítězství 4:2 přes Hradec Králové postupuje mezi osm nejlepších celků letošního ročníku MOL Cupu! Ve městě automobilů jsme se rozhodně nenudili, v prvním poločase se domácí dostali do vedení zásluhou Golgola Mebrahta, Hradec měl však připravenou odpověď, penaltu proměnil Petr Schwarz. Nerozhodný stav dlouho netrval, vedení domácímu celku vrátil Lukáš Magera, úvod druhého poločasu však patřil Východočechům, o jejichž druhý přesný zásah se znovu postaral Petr Schwarz. Zbytek zápasu však patřil Středočechům, kapitán Lukáš Magera se nejprve prosadil v šestašedesáté minutě a po proměněné penaltě v nastavení zkompletoval hattrick!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Klobása, přichází Chramosta.
     
    90
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Mladá Boleslav postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu! Podle očekávání se k exekuci pokutového kopu postavil kapitána LUKÁŠ MAGERA, za jehož nekompromisní bombou k tyči se brankář Lindr mohl jen ohlédnout!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Vobejda (FC Hradec Králové).
     
    90
    Uvidíme druhou penaltu v tomto zápase! Hosté už všechny karty vsadili do ofenzivy, do vzniklého okénka se vřítil Přikryl, kterého v pokutovém území fauloval Vobejda.
     
    89
    Po Lindrově výkopu došlo k hlavičkovému souboji mezi Da Silvou a Žondrou, domácí zadák si hodně viditelně pomohl rukama, sudí nakonec tasil žlutý kartónek.
     
    88
    Vukadinovič si při kombinaci neporozuměl s Adamem Jánošem, hostům tak byla nabídnuta protiakce. Hradec s ní ale nenaložil vůbec dobře, Plašilova nahrávka místo k Malinskému zamířila až mimo hrací plochu.
     
    87
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Mareš poslal do šestnáctky ukázkový centr, na který si naběhl Přikryl, brankář Lindr ale vytasil fantastický zákrok. Díky nedorazech v hostující defenzivě byla ještě Klobásovi poskytnuta dorážka, tu ale zablokoval na brankové čáře stojící Nosek!
     
    86
    Domácí drží svého soupeře přikovaného na obranné polovině, na dlouhý nákop od Matějovského si seběhl Keresteš, který se nakonec pokusil odcentrovati, proti ale byl blokující Mudra.
     
    85
    Po sérii několika vyrovnaných hlavičkových soubojů míč přistál u Přikryla, který se dobře zorientoval a našel Marka Matějovského, jeho rána z voleje sice byla povedená, kulatý nesmysl si však cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    84
    Tomáš Malinský zastavil rodící se brejk domácího celku jen za cenu jasného stažení Adama Jánoše k zemi, tady sudí neměl na vybranou, jasná žlutá karta.
     
    83
    Středočeši poté zahrávali dva rohové kopy za sebou, ten první, který byl rozehrán na krátko, ještě obranu soupeře nezaměstnal, ten následující už ale ano. Vypadalo to, že Da Silva bude hlavičkovat do odkryté branky, sudí však viděl Magerův útočný faul.
     
    82
    Tohle byla paráda v podání Tomáše Přikryla! Domácí záložník si naběhl na dlouhý pas od Jánoše, poté si v souboji jeden na jednoho dokázal poradit s Chlebounem a krásně vystřelil na přední tyč, brankář Lindr se však vyznamenal a předvedl velice důležitý zákrok!
     
    81
    Po jasném faulu na Přikryla zahrávala Mladá Boleslav další přímý kop. Opět se toho ujal tradiční exekutor Mareš, jehož centrovaný balon na hranici penaltového puntíku ještě lehce tečoval Magera, kulatý nesmysl ale zamířil mimo tři tyče.
     
    80
    Východočeši se po dlouhé odmlce opět dostali do pozice, z níž šlo ohrozit brankáře Šedu. Jan Vobejda si balon po přihrávce od Trubače našteloval na pravačku, rána mu ale vůbec nevyšla, strážce domácí svatyně se nemusel strachovat.
     
    79
    Žondrovi se balon zamotal mezi nohama, čehož využil Matějovský, který zpětně nahrával Šedovi. Domácí brankář dlouhým výkopem hledal Vukadinoviče, ten byl ale naprosto dezorientovaný, zpracování mu absolutně nevyšlo.
     
    78
    Poprvé v utkání se bude žlutit. Potrestaným hráčem je domácí Vukadinovič, který do hlavičkového souboje s Vobejdou přiběhl o chvíli později a svého soka nepříjemně složil.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Mebrahtu, 31. Magera, 66. Magera, 90. Magera (pen.) – 24. Schwarz (pen.), 54. Schwarz

    Karty:   78. Vukadinovič (MBL), 89. Silva (MBL) – 84. Malinský (HKR), 90. Vobejda (HKR)


    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jánoš, Hůlka, Da Silva, Keresteš – Mareš, Kúdela (65. Matějovský) – Vukadinovič, Magera (C), Klobása (90+1. Chramosta) – Mebrahtu (71. Přikryl)
    Náhradníci: Vejmola – Fleišman, Matějovský, Kalabiška, Přikryl, Chramosta, Vodháněl

    FC Hradec Králové: Lindr – Mudra, Chleboun, Nosek, Plašil – Vobejda, Schwarz – Krátký (75. M. Černý), Trubač, Malinský – P. Černý (C) (75. Žondra).
    Náhradníci: Ottmar – Holeš, Vlkanova, M. Černý, Janoušek, Žondra, Polom

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Tomáš Mokrusch, Ondřej Černý
    thejrc.org