New Jersey – Chicago 2:3 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 3:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 0:1 (kon.)
Calgary – Ottawa 5:2 (kon.) | Anaheim – Columbus 0:4 (kon.) | Vancouver – Edmonton 0:2 (kon.)
Buffalo – Florida 3:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 29.10.2016, 04:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor McDavid je s 12 body nejproduktivnějším hokejistou současné NHL.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji krásný víkend! Mějte se krásně! (06:44:20)
     
    Hvězdy utkání:
    1. Cam Talbot (EDM) 26 zákroků, 0 gólů, 100%
    2. Ryan Miller (VAN) 25 zásahů, 1 branka, 92,6%
    3. Connor McDavid (EDM) 1+0
     
    Hotovo! Edmonton porazil Vancouver 2:0 a vítězí v Rogers Aréně. Hostující hokejisté dnes předvedli výbornou obranu, v první třetině se toho moc závažného nestalo. Nicméně, ve 32. minutě ujel domácím obráncům Connor McDavid a důrazem překonal brankáře Ryana Millera. Oilers posléze zamkli svojí modrou čáru.

    Ve třetí dvacetiminutovce se víceméně hrálo na jednu branku, zejména v posledních deseti minutách měly Kosatky velkou převahu, ale Cama Talbota se jim nepodařilo překonat. Paradoxně největší šanci třetí části hry měl Jesse Puljujarvi, ale sám před Ryanem Millerem nepřidal druhou branku zápasu.

    Tu přidal už pouze do prázdné branky Kanaďan Milan Lucic. Znamená to tedy, že Edmonton bere dva body z haly, ve které se hrál v roce 2010 olympijský turnaj.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jannik Hansen se prosmýkl do pásma hostů po křídle, následovala střela od modré čáry, ale vypadá to, že Edmonton nedostane branku v Rogers Aréně!
     
    59:07
    Ale Vancouver hraje nadále v šesti hráčích a s prázdnou brankou, ačkoliv šance domácího celku na prodloužení jsou malinké.
    58:40 Milan LUCIC - 0:2
     
    58:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak tohle už asi Edmonton nepustí. MILAN LUCIC předvedl výborný pohyb a svojí bojovností dostal puk do prázdné branky Vancouveru Canucks! Je hotovo! Bývalý hráč Bostonu a Los Angles zaznamenává po asistenci na první branku zápasu také vstřelený gól. 0:2! Asistence: Adam Larsson!
     
    58:26
    Šest hráčů Vancouveru na ledě, obránce Adam Larsson vyhazuje.
     
    57:45
    Domácí hokejista ještě stihl puk na modré čáře a zachránil tak pásmo pro Vancouver, Henrik Sedin ale přihrával bekhendem naslepo před branku Edmontonu.
     
    57:03
    Po rozehrávce Andreje Sekery se dostal puk na Ryana Nugenta Hopkinse, brankář Ryan Miller ale chytá bez problémů střelu kanadského hokejisty z křídla.
     
    56:45
    Zach Kassian se svojí lajnou pouze nahodil do útočného pásma Edmontonu a posléze odešli hráči v bílých dresech střídat.
     
    55:55
    Jack Skille nahrál na modrou čáru Benu Huttonovi, ale ten prováhal vhodný okamžiky pro střelu od modré čáry. Dá se očekávat tlak domácího mužstva v závěru normální hrací doby.
     
    55:38
    První lajna Edmontonu byla pod tlakem, ale Cam Talbot zase chytá střelu z levého kruhu po rychlé souhře domácích hokejistů v modrém.
     
    55:16
    Tak ani 24 zásahů amerického brankáře Ryana Millera zatím není Kosatkám k ničemu.
     
    54:52
    Edmonton napadal hráče Vancouveru od červené čáry, žádná příležitost před Camem Talbotem z toho nebyla. Kosatky poslední dobou tlačí Olejáře, ale necelých pět minut před koncem třetí třetiny stále prohrávají 0:1.
     
    54:18
    Rozhodčí ukazují, že obránce Vancouveru Erik Gudbranson musí hrát, nebude to zakázané uvolnění a vhazování před Camem Talbotem.
     
    53:48
    Daniel na Henrika Sedina, ale ten nenašel nikoho v modrém před brankou Ryana Millera.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 32. McDavid (Lucic, Lander), 59. Lucic (A. Larsson)


    Vancouver Canucks: R. Miller – Edler, Stecher, B. Hutton, Gudbranson, Sbisa, Larsen – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Markus Granlund, Hansen, Brandon Sutter – Baertschi, Horvat, Skille – Megna, B. Gaunce, Virtanen.
    Edmonton Oilers: Talbot – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Lucic, McDavid (C), Eberle – Maroon, Draisaitl, Puljujärvi – Pouliot, Nugent-Hopkins, Kassian – Lander, Letestu, Pitlick.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Murchison, Pancich

    Diváci: 18 865
    ocianews.com