Beşiktaş – Neapol 1:1 (kon.) | Ludogorec – Arsenal 2:3 (kon.) | Basilej – PSG 1:2 (kon.)
Benfica – Dynamo Kyjev 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Celtic 1:1 (kon.) | Manchester City – Barcelona 3:1 (kon.)
Atlético – Rostov 2:1 (kon.) | Eindhoven – Bayern 1:2 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
1:0 (1:0)
Dynamo Kyjev
Úterý 01.11.2016, 20:45 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisboa (Portugalsko) • Liga mistrů • 4 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V něm Jevhan Chačeridi takticky fauloval a je to i pro něj jasná žlutá karta.
     
    79
    Andreas Samaris moc dobře věděl, co přijde, když zhruba deset metrů za půlící čárou zastavil Derlise Gonzáleze, který proti němu zkusil kličku. Záložník Benfiky jej poslal typickou nožičkou k zemi a po udělení žluté – je vůbec prvním trestaným hráčem Lisabonu – si se sudím sympaticky plácl.
     
    56
    Sudímu Clémentu Turpinovi se asi nelíbil slovní doprovod, kterým Serhij Rybalka doplnil dle svého názoru neodpískaný faul na sebe, navíc se předtím ještě pořádně opřel do Fejsy, který ho spolu s Cervim čistě odzbrojil, a záložníka Benfiky poslal zezadu k zemi. Jasná žlutá.
    45+1. Penaltový faul Domagoje Vidy ve vápně, kde v souboji kapitánů držel Luisãa
     
    45+1
    V souboji kapitánů si Luisão šel po centrovaném míči, když ho hned v zárodku náběhu doslova sevřel Domagoj Vida a rozhodčí nekompromisně píská penaltu. Navíc je to pro kapitána Dynama Kyjev žlutá karta.
     
    44
    Klukovina v podání Jevhena Makarenka, který si myslel, že u pravé lajny poblíž jeho vápna bude pískán faul Salvia. Jenže nebylo proč si to myslet, jelikož tohle žádný nedovolený zákrok nebyl. Salvio jej obral o míč, když po něm Makarenko sekl nohou a je to žlutá. A navíc dobrý přímý volný kop.
     
    15
    Opravdu nevím, proč se tady Serhij Rebrov jakožto trenér Dynama diví. Mikola Morozjuk totiž hodně ostře zajel přímo před jeho zraky do Cerviho, který si u lajny na půlící čáře pokryl míč. Tohle byla kosička přímo zezadu a Morozjuk musí být rád za žlutou.
     
    11
    Pojď si pro kartičku, pojď. Přesně tohle ukazuje sudí Clément Turpin útočníkovi Derlisi Gonzálesovi, který zastavil průnik Mitroglua zhruba pětatřicet metrů před brankou jasným sražením. Tady nic jiného nemohlo přijít a je z toho zajímavá standardní situace pro Benfiku.

    Tomáš Lysý

    Branky: 45+2. Salvio (pen.)

    Karty:   79. Samaris (BNF) – 11. D. González (DKY), 15. Morozjuk (DKY), 44. Makarenko (DKY), 45+1. D. Vida (DKY), 56. Rybalka (DKY), 90+4. Chačeridi (DKY)

    Neproměněná penalta: 68. Júnior Moraes (DKY), brankář Ederson zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:15.
    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelöf, Grimaldo – Pizzi, Fejsa (59. Samaris) – Salvio, Guedes (87. A. Almeida), Cervi – Mitroglu (70. Jiménez).
    Náhradníci: César – Lisandro López, Samaris, A. Horta, Jiménez, Carrillo, A. Almeida.

    Dynamo Kyjev: Rudko – Morozjuk, Chačeridi, D. Vida (C), Makarenko – Rybalka – Cygankov (60. Besedin), Sydorčuk (76. Orichovskij), Bujalskij (87. Gromov), D. González – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Koval – Antunes, Očigava, Korzun, Orichovskij, Besedin, Gromov.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Cyril Gringore, Nicolas Danos – Hicham Zakrani (vš. Francie)