Montreal – Vancouver 3:0 (kon.) | Philadelphia – Detroit 4:3 (po pr.) | Anaheim – Pittsburgh 1:5 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 03.11.2016, 03:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám klidný čtvrteční den. (06:37:11)
    Tučňáci zdolali Kačery a posunuli se na druhé místo Východní konference

     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 8:42.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Kris Letang (PIT) 1+1
    2. Sidney Crosby (PIT) 0+1
    3. Cam Fowler (ANA) 1+0.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 33 – 34 (13-6, 7-21, 13-7)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 14
    Trestné minuty: 13 – 13
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/3
    Bodyčky: 26 – 19
    Vyhraná vhazování: 57% – 43%.
     
    Je dobojováno! Anaheim po včerejší výhře v Los Angeles vlétl i do dnešního zápasu s Pittsburghem, jenže elán mu moc dlouho nevydržel, za což mohly především góly Malkina a Cullena z poloviny první třetiny. Jiskřičku naděje domácímu týmu ještě před přestávkou vykřesal Fowler, nicméně v dalších dvou třetinách už dominoval zejména Pittsburgh, který v úvodu posledního dějství odskočil do vedení 4:1 a tento slibný náskok už si vzít nenechal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ondřej Kaše se ještě chtěl předvést, přihrávku na modrou ale nedostal a nakonec měl co dělat, aby nevystavil spoluhráče do ofsajdu. Tak se sice nestalo, jenže Cramarossa poslední střelou už Murrayho nepřekonal.
     
    59:30
    V ochozech zůstalo už jen pár stovek fanoušků, ti hostující tak nyní neměli problém vytvořit Tučňákům domácí atmosféru a tradičním pokřikem jim poděkovali za předvedený výkon.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:50
    Mansonovu vyraženou střelu z pravého kruhu dorážel rozjetý Bieksa, ani jeho dělovka ale za zády hostujícího gólmana neskončila.
     
    58:18
    Nic na tom nezměnil ani Ryan Garbutt, s jehož pokusem si Murray rovněž poradil a raději zastavil časomíru.
     
    57:50
    A není se čemu divit, utkání se už pouze dohrává. Tučňáci nemají důvod útočit a snaha Kačerů už taky není bůhvíjaká.
     
    57:05
    Většina příchozích fanoušků už zřejmě pochopila, že se žádné dramatické koncovky nedočkají a pomalu zamířili k východu. Tribuny v těchto chvílích už zejí prázdnotou.
     
    56:37
    Menší vzepětí Anaheimu žádnou vážnější šanci nepřineslo, Vatanen branku netrefil a Rakellovu následnou teč Murray se svými spoluhráči do branky nepustili.
     
    56:03
    Domácí v plném počtu.
     
    55:40
    Hostující Penguins na první pohled hodně zvolnili, v přesilové hře se ani netlačí do koncovky a v závěru třetí třetiny spíše jen šetří čas.
     
    55:11
    Další zakončení hostujícího zadáka s osmičkou na dresu už bylo nebezpečnější, střela švihem byla Hagelinem tečovaná a Bernier měl v posedu štěstí, že kotouč nesměřoval do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    54:57
    Tučňáci se usadili v útočném pásmu, po nikterak rychlé souhře to na sebe vzal Brian Dumoulin, který ale měl hodně vychýlenou mušku a zamířil téměř do mantinelu v rohu hřiště.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 16. Fowler (Vatanen, Kesler) – 8. Malkin (Kessel, Kunitz), 11. Cullen (Sestito, Fehr), 37. Rust (Bonino, Letang), 42. Letang (J. Schultz), 48. Hörnqvist (Crosby, Hagelin)


    Anaheim Ducks: Gibson (52. Bernier) – Manson, Fowler, Vatanen, Stoner, Bieksa, Theodore – Perry, Rakell, Vermette – Silfverberg, Kesler, Cogliano – O. Kaše, Wagner, Cramarossa – Boll, Sgarbossa, Garbutt.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Letang, Dumoulin, Daley, Määttä, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), S. Wilson – Kessel, Malkin, Kunitz – Rust, Bonino, Hagelin – Fehr, Cullen, Sestito.

    Rozhodčí: Chmielewski, Leggo – Murchison, Sericolo

    Diváci: 15 543
    thejrc.org