Srbsko – Norsko 2:0 (kon.) | Rakousko – Španělsko 1:1 (kon.)
konec
Srbsko
2:0 (1:0)
Norsko
Pátek 11.11.2016, 18:00 • Stadion FK Partizan, Bělehrad (SRB) • Kvalifikace ME U21 • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Baráž kvalifikace na Mistrovství Evropy 2017 v Polsku hráčů do 21 let vrcholí a Srbsko bude bojovat o postup proti Norsku, proti kterému bude mít v prvním vzájemném zápase výhodu domácího prostředí.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: V. Milinković-Savić – Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov – Maksimović, Lukić – Gačinović, S. Milinković-Savić, Ninković – Djurdjević (C). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Radunović – Filipović, Čavrić, Bjelica, Grujić, Živković, Meleg. Trenér: Tomislav Sivić (SRB).

    Norsko: Rossbach – Haraldseid, Selnæs (C), Rosted, Meling – Zahid, Trondsen, Fossum, Elyounoussi – Veton Berisha, Ødegaard. (4-2-2)
    Náhradníci: Dyngeland – Jenssen, Grøgaard, Strand, Glesnes, Thorsby, Sørloth. Trenér: Leif Gunnar Smerud (NOR).

    Rozhodčí: Michael Oliver. Asistenti: Simon Bennett, Adam Nunn. Čtvrtý rozhodčí Stuart Attwell (všichni ENG).
     
    Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Srbska, které během kvalifikace v roce 2009 v obou zápasech Norsko porazilo, doma těsně 3:2 a venku poté 1:0.
    Pozvánka na dnešní barážové utkání mezi Srbskem a Norskem.

     
    Hráči už se pomalu seřazují v tunelu Stadionu FK Partizan a za malou chvíli v doprovodu anglického rozhodčího Michaela Olivera vyjdou na hřiště.
     
    Na Stadionu FK Partizan dozněly hymny obou soupeřů a vše je připraveno. Utkání začne za pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Michael Oliver dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Srbska.
     
    2
    Srbové se dvakrát v rychlém sledu snažili prosadit po pravém křídle, jenže Sergej Milinković-Savić u postranní čáry ani jednou neuspěl a fotbalisté Norska mohli vzápětí vhazovat.
     
    3
    Vanja Milinković-Savić špatně nohou rozehrál a namazal míč přímo na kopačku jednoho ze záložníků Norska, hosté mohli vyrazit do rychlého protiútoku, jenže rychle o míč přišli.
     
    4
    Srbsko útočí v úvodu zápasu pouze po pravém křídle a nyní to málem přineslo ovoce, jeden z domácích fotbalistů ale na pravé straně šestnáctky proti trojnásobné přesile neuspěl.
     
    5
    Srbové ve středu hřiště zastavili protiútok Norska a obránce Birger Meling mohl vzápětí u levé postranní čáry vhazovat.
     
    6
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Sergej Milinković-Savić nádhernou kolmou přihrávkou šajtlí vyslal do samostatného úniku UROŠE DJURDJEVIĆE, který si v obrovské šanci věděl rady a z levé strany šestnáctky přízemní střelou zamířil přesně ke vzdálenější pravé tyči.
    6. Uroš DJURDJEVIĆ - 1:0
     
    7
    Norsko se pokusilo rychle odpovědět a málem se mu to podařilo! Kristoffer Haraldseid krásně odcentroval z pravého křídla a uprostřed šestnáctky našel Martina Ødegaarda, který hlavičkoval v blízkosti hranice malého pokutového území těsně vedle vzdálenější levé tyče.
     
    8
    Martin Ødegaard si byl moc dobře vědom, jakou šanci před pár okamžiky propásl a jeho hlava skončila v dlaních.
     
    9
    Srbové se snažili prosadit na levé straně šestnáctky a jejich akce vypadala hodně nebezpečně, tedy až do té doby, než se jeden z domácích fotbalistů dopustil útočného faulu.
     
    10
    Nemanja Maksimović se nerozpakoval a zpoza šestnáctky na pravé straně hřiště napřáhl pravačkou k pěkné diagonální střele, které moc nescházelo k tomu, aby zapadla ke vzdálenější levé tyči. Brankář Sondre Rossbach ovšem zasahovat nemusel.
     
    11
    Ghayas Zahid se neprosadil na pravém křídle přes jednoho z obránců Srbska, po jehož zákroku následoval navíc odkop od brány.
     
    12
    Nemanja Antonov byl tím obráncem, který na straně Srbska odvedl pár okamžiky skvělou práci a vysloužil si potlesk fanoušků.
     
    13
    Norové se ocitali na levé straně šestnáctky ve slibné šanci, jenže Vanja Milinković-Savić skvěle vyběhl z brány a před jedním z Norů míč ukryl ve své náruči.
     
    14
    Norsko si začíná po inkasovaném gólu vytvářet územní převahu, zatím se ovšem k přímému ohrožení domácí brány nedostalo.
     
    15
    Ghayas Zahid byl faulován ve středu hřiště a Norsko bude rozehrávat na polovině soupeře zajímavou standardní situaci.
     
    16
    Martin Ødegaard se postavil k rozehrání standardní situace a do šestnáctky posílal pěkný centr, Vanja Milinković-Savić ale opět skvěle vyběhl proti míči a ve výskoku ho vyboxoval.
     
    17
    Srbský brankář byl ve vzduchu nepříjemně atakován a vzápětí zůstal v podřepu, nejedná se ovšem o žádné vážné zranění a Vanja Milinković-Savić může v zápase v pohodě pokračovat.
     
    18
    Uroš Djurdjević se na pravé straně šestnáctky řítil do další zajímavé brankové příležitosti, jenže mu byl odpískán faul.
     
    19
    Norsko se sice na levém křídle v blízkosti pokutového území neprosadili, bude mít ovšem k dispozici standardní situaci.
     
    20
    Kristoffer Haraldseid poslal do šestnáctky ze standardní situace pěkný centr, domácí fotbalisté ho ale bez problému odvrátili.
     
    21
    Veton Berisha se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky přízemní střelou z ostrého úhlu, pozorný Darko Lazić ho ale zakončit nenechal a jeho pokus srazil na rohový kop.
     
    22
    Martin Ødegaard rozehrál rohový kop a na vzdálenější levou tyč poslal nebezpečný centr, po kterém se snažil zakončit levačkou Sigurd Rosted, v rozhodující chvíli ale podklouzl a míč netrefil.
     
    23
    Vukašin Jovanović musel být kvůli drobnému zranění ošetřován a po krátké prodlevě ve hře odešel za postranní čáru, odkud už se hlásí k návratu na hřiště.
     
    24
    Úvodní polovina prvního poločasu je minulostí. Příliš mnoho šancí jsme sice nezaznamenali, Srbsko ale vede nad Norskem po nádherné průnikové přihrávce za obranu 1:0.
     
    25
    Sergej Milinković-Savić si uprostřed hřiště nedaleko šestnáctky dobře zpracoval míč a kul útočné pikle, které zhatil faul.
     
    26
    Rozhodčí teď podle mého situaci vůbec nevyřešil dobře a Sergej Milinković-Savić měl v akci pokračovat, protože jeden z hráčů Norska ztratil stabilitu a skončil na trávníku vlastní vinou.
     
    27
    Kristoffer Haraldseid se na pravé straně útočné poloviny snažil po odvráceném rohovém kopu získat ztracený míč zpět, jenže si ve snaze získat ho provinil proti pravidlům.
     
    28
    Norsko kombinuje ve středu hřiště a hledá cestu, kudy se dostat k pokutovému území domácího Srbska. Hostům trpělivost s rozehrávkou příliš dlouho nevydržela a přišel dlouhý nákop vpřed, který skončil pouze na kopačce jednoho ze Srbů.
     
    29
    Sigurd Rosted dobře zapracoval v obraně, když útok Srbů tažený po levém křídle čistě zastavil a odkopl míč za postranní čáru.
     
    30
    Srbsko mohlo po autovém vhazování v útočné akci pokračovat do doby, než se u levé postranní čáry provinilo proti pravidlům. Ghayas Zahid si skvěle přikryl míč tělem a vykoledoval si faul.
     
    31
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut, po kterých Srbsko stále vede nad Norskem nejtěsnějším rozdílem 1:0. Již v šesté minutě se prosadil Uroš Djurdjević.
     
    32
    Norsko je častěji u míče, jenže Srbové skvěle vyplňují volné prostory a hosté útočí v šesti hráčích proti osmi.
     
    33
    Ghayas Zahid se dostal na levé straně šestnáctky k míči a z úhlu se pokusil vypálit, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    34
    Uroš Djurdjević se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky a ve skluzu mu rychle přijel pod nohy Sigurd Rosted, který míč skvělým a čistým obranným zákrokem odvrátil na rohový kop. Centr Nemanjy Antonova vzápětí skončil v Rossbachově náručí.
     
    35
    My o vlku a vlk za dveřmi. Nemanja Antonov tvrdě fauloval zezadu aktivního Ghayase Zahida a uviděl žlutou kartu.
     
    36
    Srbové následný útok v pohodě přečkali a po levém křídle vyrazili na steč. Domácí se vzápětí málem po kolmé přihrávce za obranu ocitli v obrovské šanci, Sondre Rossbach ale dobře vyběhl proti míči a znovu u něj byl jako první.
     
    37
    Kristoffer Haraldseid se dopustil tvrdého faulu v blízkosti šestnáctky a Srbsko rozehrávalo na levé straně šestnáctky standardní situaci v podobě zkráceného rohového kopu.
     
    38
    Rozehrávky se ujal Nemanja Antonov, jeho následný centr ale žádnou nebezpečnou příležitost na domácí straně nepřinesl.
     
    39
    Norové se v blízkosti šestnáctky pokusili vypálit přízemní střelou na vzdálenější pravou tyč, jejich pokus byl ale zablokován.
     
    40
    Martin Ødegaard rozehrál na pravé straně z ostrého úhlu standardní situaci a do šestnáctky posílal velmi nebezpečný centr, po kterém se hostům málem podařilo skórovat, jenže jeden z hráčů Norska se dotkl míče rukou, která Michaelovi Oliverovi neunikla a byla odpískána.
     
    41
    Birger Meling fauloval u pravé postranní čáry Uroše Djurdjeviće a Srbsko bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    42
    Rozhodčí Michael Oliver odmítl veškeré diskuze a Birgerovi Melingovi za faul na Uroše Djurdjeviće udělil žlutou kartu.
     
    43
    Nikola Ninković rozehrál standardní situaci a na přední tyč posílal střílený centr, který hosté pohotově vpádu hlavou odvrátili.
     
    44
    Sergej Milinković-Savić se snažil prosadit v blízkosti levé postranní čáry, jenže se ocitl u rohového praporku v nouzi a Norsko po dobrém obranném zákroku vybojovalo odkop od brány.
     
    45
    A znovu Sergej Milinković-Savić, který se tentokrát snažil prosadit na opačné straně hřiště a fauloval Anderse Trondsena.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Nemanja Maksimović fauloval u pravé postranní čáry unikajícího Kristoffera Haraldseida a Norsku ještě bude rozehrávat v nastavení prvního poločasu standardní situaci.
     
    45+2
    Martin Ødegaard se ujal rozehrávky standardní situace a do šestnáctky poslal pěkný centr, po kterém se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči Veton Berisha a mířil přesně k pravé tyči, Vanja Milinković-Savić ale vytáhl fantastický zákrok a uchránil Srbsko v závěru poločasu od inkasovaného gólu!
    45+2. Veton Berisha málem v závěru poločasu vyrovnal!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Srbsko vstoupilo do prvního duelu baráže o postup na ME proti Norsku skvěle a již v 6. minutě se ujalo vedení, když Sergej Milinković-Savić poslal do úniku Uroše Djurdjeviće, který ve stoprocentní šanci nezklamal a pravačkou zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Norsko mohlo odpovědět v posledních sekundách prvního poločasu, pohotové zakončení Vetona Berishy po odvráceném míči z hranice šestnáctky ale zneškodnil skvělým zákrokem Vanja Milinković-Savić. Skóre po prvním poločase. Srbsko 1 Norsko 0.
    Statistiky po skončení velice vyrovnaného prvního poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Norsko rozehrálo druhý poločas, během něhož se bude snažit odpovědět na úvodní gól Uroše Djurdjeviće, který se prosadil již v šesté minutě utkání a Srbsko jeho zásluhou vede 1:0.
     
    47
    Mijat Gačinović chtěl u pravé postranní čáry po špatném zpracování ze vzduchu nacentrovat do šestnáctky, jenže míč ideálně nezasáhl a navíc skončil na zadku.
     
    48
    Gačinovićo hýždě to pořádně odnesly, s naraženým zadkem ale může v zápase v pohodě pokračovat, přestože to chvíli bolí.
     
    49
    Norsko během úvodních pětačtyřiceti minut drželo míč častěji na kopačkách, jenže mu to zatím není nic platné.
     
    50
    Nikola Ninković se krásně vyhnul jednomu z hráčů Norska a navedl si míč do středu hřiště na pravačku. Vzápětí přišla přízemní střela, která byla nepřesná a skončila vedle levé tyče.
     
    51
    Saša Lukić se chtěl prodrat do zakončení, jenže uprostřed hřiště fauloval a Norsko mohlo v klidu rozehrát. Fauly: Srbsko 16 Norsko 6.
     
    52
    Srbové dnes znepříjemňují Norům hru fyzicky náročným fotbalem a jejich důraz na ně zatím platí.
     
    52
    Veton Berisha se snažil prosadit u pravé postranní čáry a získat míč, jenže Vukašin Jovanović skvěle zasekl míč a vzápětí byl hostujícím útočníkem stažen k zemi.
     
    53
    Sergej Milinković-Savić si na pravé straně šestnáctky krásně zpracoval vysoký míč, škoda jen, že se vzápětí pokusil nasimulovat pokutový kop. Tohle divadlo na city Michaelovi Oliverovi nezahrálo.
     
    54
    Birger Meling si počínal v souboji s domácím hráčem v naprostém souladu s pravidly a penalta nebyla nařízena správně.
     
    55
    Ze druhého poločasu uběhlo necelých deset minut a nutno dodat, že oba týmy do něj nastoupily ve stejném složení.
     
    56
    Oba týmy svádí tuhý boj o střed hřiště a marně se snaží dostat k ohrožení soupeřovy brány, i když domácí jsou směrem vpřed aktivnější.
     
    57
    Norsko se pokusilo založit útok dlouhým pasem do šestnáctky z vlastní poloviny hřiště. Vetton Berisha měl ovšem k míči příliš daleko a skončil v náruči Vanjy Milinkoviće-Saviće.
     
    58
    Utkání by prospěla nějaká střídání, protože zápas se pomalu začíná ocitat na mrtvém bodě. Brankáři jsou bez práce.
     
    59
    Uroš Djurdjević se snažil na pravé straně hřiště prodrat k míči, jeho snaha ale byla kvůli ofsajdu zbytečná.
     
    60
    Dnešní zápas je hodně takticky svázaný a žádný z týmů nechce zbytečně povolit uzdu, což je pro nezaujatého fanouška škoda.
     
    60
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Ghayas Zahid, přichází Morten Thorsby.
     
    61
    Norsko po necelé hodině hry sáhlo k prvnímu střídání a hru hostujícího celku přišel oživit Morten Thorsby.
     
    62
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Mijat Gačinović, přichází Andrija Živković.
     
    63
    Také domácí sáhli k prvnímu střídání a za velkého potlesku fanoušků odešel ze hřiště Mijat Gačinović.
     
    63
    Michael Oliver nechal hru plynout a po tvrdším osobním souboji Srbska na pravém křídle pouze vhazovalo, což se domácím fanouškům příliš nelíbilo.
     
    64
    Morten Thorsby na levém křídle skopl unikajícího Uroše Djurdjeviće a jeho zákrok volal po žluté kartě, nakonec ale udělena nebyla. Srbsko má výhodu standardní situace.
     
    65
    Střídající Andrija Živković posílal do šestnáctky ostrý centr, hosté ho ovšem na značce pokutového kopu hlavou odvrátili.
     
    66
    Sergej Milinković-Savić šel v blízkosti středového kruhu do souboje zbytečně ostře a Michael Oliver si ho pozval na kobereček. Vše se vzápětí obešlo s domluvou bez žluté karty.
     
    67
    Norsko během posledních minut zápasu zalezlo v jedenácti hráčích na vlastní polovinu hřiště, jako by jim nedocházelo, že potřebují hrát a ne bránit.
     
    68
    Třeba je to ovšem skvělý taktický manévr a hostům se podaří skórovat po nějakém rychlém protiútoku.
     
    69
    Vukašin Jovanović se snažil prosadit na levé straně šestnáctky, jenže se nedostal ani k centru a Norsko odkopávalo od brány.
     
    69
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Střídající Andrija Živković na pravé straně šestnáctky po rychlém protiútoku skvěle podsekl míč a jeho načechraný centr si hlavou nešťastně srazil do vlastní brány KRISTOFFER HARALDSEID. Srbsko vede 2:0!
    69. Kristoffer HARALDSEID - 2:0
     
    70
    Norsko se během posledních minut pouze bránilo a nyní na to krutě doplatilo.
     
    71
    Nejen, že Norsko inkasovalo druhý gól, ale navíc to byl gól vlastní. Výsledek je sice stejný, psychicky je to ovšem horší.
     
    72
    Srbové po druhém vstřeleném gólu výrazně ožili a nyní jich je plné hřiště. Norsko musí začít trochu hrát, jinak si koleduje o problém.
     
    73
    Nikola Ninković se snažil získat míč a vyrazit do protiútoku, jenže ve své snaze fauloval Anderse Trondsena a navíc viděl žlutou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Uroš Djurdjević, přichází Aleksandar Čavrić.
     
    75
    Norsko mohlo na levém křídle udeřit ze standardní situace, po jejím rozehrání se ale hosté k ničemu nedostali.
     
    76
    Srbové mají utkání pevně ve svých rukou a čtvrthodiny před koncem vedou nad Norskem o dvě branky 2:0.
     
    77
    Aleksandar Čavrić chtěl prostrčit míč do šestnáctky, jenže jeho přihrávka z pravé strany hřiště neměla přesnost a navíc byla trochu naivní, když mířila hned mezi trojici hráčů Norska.
     
    78
    Jak by řekl jeden můj bývalý trenér, tahle přihrávka byla průhledná jako křišťálová studánka.
     
    79
    Utkání se během závěrečných minut pouze dohrává a vypadá to, že Srbsko bude vstupovat do odvety v Norsku mnohem spokojenější.
     
    79
    Nemanja Maksimović předvedl skluz, po kterém nepříjemně přišlápl nohu Vetonovi Berishovi.
     
    80
    Norsko posílalo z pravé strany hřiště do šestnáctky prudký střílený centr, který Vukašin Jovanović odvrátil na rohový kop.
     
    81
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Nikola Ninković, přichází Dejan Meleg.
     
    82
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Sigurd Rosted, přichází Jacob Glesnes.
     
    83
    Oba týmy v rychlém sledu sáhly k jedné změně a Norsko má na rozdíl od Srbska k dispozici ještě jedno střídání.
     
    84
    Trošku nerozumím tomu, proč Norsko ve druhém poločase tolik zalezlo na vlastní polovinu hřiště. Bránit se dá i aktivním přístupem a nejen čekat na to, s čím přijde soupeř.
     
    85
    Stále je to ale "jen" 2:0 a nikde není napsáno, že Norové nemohou na domácím hřišti ztrátu smazat a postoupit, budou to míč ovšem hrozně těžké.
     
    86
    Mohamed Elyounoussi napřáhl zpoza šestnáctky pravačkou k nádherné utažené střele, přestože měl míč hodně pod sebou, která mířila po zemi přesně k pravé tyči, Vanja Milinković-Savić ale vytáhl další excelentní zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    87
    Norsko mělo k dispozici rohový kop, následný centr ale propadl na vzdálenější pravou tyč, kde nebyl nikdo.
     
    88
    Andrija Živković na pravé straně hřiště vybojoval rohový kop, který vzápětí sám rozehrál, a přesným centrem našel uprostřed šestnáctky Sergeje Milinkoviće-Saviće, jenž dokázal přeskočit dva hráče Norska, jeho následná hlavička ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji ukryl v rukavicích Sondre Rossbach!
     
    89
    Dvojice protihráčů se nepříjemně srazila u pravé postranní čáry a zůstala ležet na hrací ploše.
     
    90
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Martin Ødegaard, přichází Alexander Sørloth.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Oba týmy se v rozpětí pár sekund dostaly ke střele zpoza šestnáctky, oba dva ale mířily nepřesně a jejich střely skončily nad.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Srbsko dalo Norsku lekci z produktivity a vyhrálo doma 2:0.

     
    Fanoušci Srbska oslavují důležité vítězství srbských hráčů do 21 let, kteří v prvním zápase finále baráže o postup na mistrovství Evropy porazili Norsko, do jehož sítě se trefil již po necelých šesti minutách Uroš Djurdjević. Norsko po přestávce zalezlo na vlastní polovinu a jen stěží mohlo vyrovnat, což se také nestalo a naopak vlastní gól si vstřelil Kristoffer Haraldseid. Konečný výsledek. Srbsko 2 Norsko 0. (19:55:42)
    Statistiky po skončení zápasu v Srbsku v grafické podobě.

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Djurdjević, 69. Haraldseid (vla.)

    Karty:   35. Antonov (SRB), 73. Ninković (SRB), 79. Maksimović (SRB) – 42. Meling (NOR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 21:12.
    Srbsko: V. Milinković-Savić – Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov – Maksimović, Lukić – Gačinović (62. Živković), S. Milinković-Savić, Ninković (81. Meleg) – Djurdjević (C) (74. Čavrić). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Radunović – Filipović, Bjelica, Grujić. Trenér: Tomislav Sivić (SRB).

    Norsko: Rossbach – Haraldseid, Selnæs (C), Rosted (82. Glesnes), Meling – Zahid (60. Thorsby), Trondsen, Fossum, Elyounoussi – Veton Berisha, Ødegaard (90. Sørloth). (4-2-2)
    Náhradníci: Dyngeland – Jenssen, Grøgaard, Strand. Trenér: Leif Gunnar Smerud (NOR).

    Rozhodčí: Michael Oliver. Asistenti: Simon Bennett, Adam Nunn. Čtvrtý rozhodčí Stuart Attwell (všichni ENG)
    Úterý 15.11.2016
    Norsko - Srbsko 1:0

    Branky: 71. Elyounoussi

    Karty:   65. Grønner (NOR), 72. Elyounoussi (NOR) – 34. Živković (SRB), 67. Milinković-Savić (SRB), 74. Čavrić (SRB), 86. Milinković-Savić (SRB)   90+4. Trondsen (NOR)

    bahis siteleri