Montreal – Detroit 5:0 (kon.) | Tampa – San Jose 1:3 (kon.) | New Jersey – Buffalo 4:2 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 3:2 (kon.) | Carolina – Washington 5:1 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Toronto 4:1 (kon.) | Columbus – St. Louis 8:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 5:0 (kon.)
Arizona – Boston 1:2 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:4 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 3:2 (2:1 po s.n.)
Vancouver – Dallas 5:4 (po pr.) | Ottawa – Minnesota 1:2 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
8:4 (3:1, 4:1, 1:2)
St. Louis Blues
Neděle 13.11.2016, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v Nationwide Areně byly opět k vidění gólovéh hody, když na svém stadionu Columbus Blue Jackets porazil St. Louis Blues 8:4, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (04:07:30)
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+2, 0 střel, čas na ledě 10:00
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:42
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Sam Gagner (CBJ) 2+0
    2. Cam Atkinson (CBJ) 0+4
    3. Nick Foligno (CBJ) 1+2
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 8-4
    Střely na branku: 30-37
    Zásahy gólmanů: 33-22.
    Zblokované střely: 13-12.
    Vyloučení: 9-6.
    Využití: 1-4.
    V oslabení: 0-0.
    Hity: 20-11.
    Vyhraná buly: 53% – 47%.
     
    Zápas, který přinesl hned dvanáct branek, je u konce. Již ve třetí minutě se po vyjetí zpoza branky prosadil bekhendem Sam Gagner a domácí vedli. Ačkoliv v sedmé minutě vyrovnal hostující Kevin Shattenkirk, který tak tak prostřelil přesouvajícího se Bobrovského, hned po buly vrátil svému týmu vedení Nick Foligno střelou z levého kruhu nad lapačku a kolem ramene Allena, který tady asi zaváhal. Když v šestnácté minutě srazil nahození Alexandra Wannberga do vlastní sítě Alex Pietrangelo, ukázalo se, jak se další třetiny budou vyvíjet – 3:1.

    Ve druhém dějství padlo ještě o branku více. Ale postupně. Domácí nejprve zvýšili až na 7:1. Před brankou se nadvakrát prosadil Sam Gagner, který ve 26. minutě poslal Allena na střídačku, ale ještě v téže minutě inkasoval i náhradní gólman Hutton po dorážce Brandona Dubinského do prázdné klece. Aby toho nebylo málo, krátce po polovině zápasu vstřelil svůj první gól v sezoně, stejně jako Dubinsky, střelou z mezikruží Markus Nutivaara. Příděl Modrokabátníků pokračoval, v polovině 34. minuty tečoval William Karlsson střelu Savarda za bezmocného Huttona. Ale ani to nebylo vše, na 7:2 po dvou třetinách upravil dorážkou do prázdné branky Robby Fabbri.

    Po jednadvaceti vteřinách využil třetí přesilovku St. Louis ze čtyř početních výhod Vladimir Tarasenko, nejproduktivnější hráč hostí. Za další dvě a půl minuty se domácí prosadili poosmé, a to po tom, co Zach Werenski propálil vše, co mu stálo v cestě. Konečnou podobu výsledku dal ve 47. minutě svým druhým gólem v utkání Robby Fabbri, který se prosadil zblízka z levé strany za pomocí horní tyčky – 8:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    3,5 vteřiny před koncem proběhne asi poslední buly, a to po levici Bobrovského.
     
    59:30
    Sam Gagner šel s Lukášem Sedlákem do protiútoku dva na jednoho, ale na svého českého spoluhráče nedokázal přesně přihrát.
     
    58:46
    Cam Aktinson si v rohu za brankou Huttona dokázal poradit s dvěma protihráči, až ten třetí mu vystavil stopku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a troufám si říct, že i celého zápasu.
     
    56:50
    Překrásná akce Vladimira Tarasenka. Ruský útočník a nejproduktivnější muž Blues, který dnes vylepšuje statistiky o gól a tři asistence, si udělal na pravém kruhu z dvou hráčů soupeře dobrý den a sjel si až k Bobrovskému, kterého chtěl vylákat z branky. To se mu ale nepovedlo a z úhlu na pravé straně se již přes natahujícího se Bobrovského neprosadil.
     
    55:30
    Saad pálil z levé strany nad branku, tentokrát Hutton zasahovat nemusel.
     
    54:50
    Poměrně jasné utkání se kouskuje značnými vyloučeními. Další dvojitý trest, po jednom na každé straně. Nick Foligno jde ven s Robbim Fabbrim, protože se ve středním pásmu vzájemně drželi.

    Na vyloučení: 9-6.
     
    54:21
    Dubinsky si vyjel zpoza branky k pravé tyči, kde Huttona nepřekonal bekhendem a vzápětí se neprosadil dorážkou ani Cam Atkinson. Navíc byla pískána hra vysokou holí domácích.
     
    54:01
    Ale to až po komerční přestávce.
     
    54:00
    Saad si dorážkou z předbrankového prostoru na Huttona nepřišel, bude tak následovat buly po pravici gólmana hostí.
     
    53:31
    Boone Jenner a David Perron dostávají oba vzájemně dvouminutový trest za hrubost.

    Na vyloučení: 8-5.
     
    53:25
    Další šarvátka. Perron si čisté vypíchnutí puku od Jennera nenechal líbit a sekl jej, jen co domácí útočník vyvážel puk. Když přišel druhý takový zákrok, již na útočné modré Columbusu, tak mu Jenner oplatil a vzápětí se do sebe oba dva pustili. Do konfliktu se zapojili i další čtyři hráči, dva z každé strany.
     
    53:13
    Na levém kruhu zkoušel Perron kličku na Jennera, což se mu nepodařilo. Pokud ano, šel by útočník hostí z levé strany sám na branku.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Gagner (Hartnell, Sedlák), 7. N. Foligno (Saad), 16. Wennberg (Saad, N. Foligno), 26. Gagner (Hartnell, Sedlák), 26. Dubinsky (Atkinson, Jenner), 31. Nutivaara (Atkinson, Jenner), 34. W. Karlsson (D. Savard, Atkinson), 43. Werenski (Atkinson, N. Foligno) – 7. Shattenkirk (Tarasenko, Perron), 36. Fabbri (Tarasenko, Lehterä), 41. Tarasenko (Shattenkirk, Perron), 47. Fabbri (Tarasenko, Perron)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Werenski, D. Savard, J. Johnson, R. Murray, Nutivaara, Prout – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    St. Louis Blues: Allen (26. C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Gunnarsson, Shattenkirk, Lindbohm, Parayko – Schwartz, Berglund, Steen – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Perron, Stastny, Jakupov – Upshall, Brodziak, Jaškin.

    Rozhodčí: Kowal, McIsaac – Miller, Devorski

    Diváci: 15.788
    thejrc.org