Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – PSG 2:2 (kon.)
Ludogorec – Basilej 0:0 (kon.) | Neapol – Dynamo Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético – Eindhoven 2:0 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Středa 23.11.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow (kapacita 60 411 míst) • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    89
    Teď mi to promiňte, ale naprosto stupidní žlutá karta pro Ivana Rakitiće, který daleko od své branky a v žádném přímém ohrožení přečíslení nebo brejku zatáhl soupeře za dres. A příští zápas si hráč Barcelony kvůli karetním trestům nezahraje.
     
    87
    Domácí středopolař Stuart Armstrong sestřelil, trošku zbytečně tvrdě, na půlce Messiho a vidí ještě žlutou kartu.
     
    77
    A Luís Enrique se rozhodl ukončit spory mezi Lustigem a Neymarem. A nakonec byli hosté asi i rádi, že na střídání došlo. Neymar si hned začal na trávníku sundávat chrániče a jeho odchod z hřiště, no, nevím, zda to byla svižná chůze, spíš naopak. Samozřejmě svoje si přiběhl říci Lustig, který okamžitě nabádal soupeře k rychlému odchodu ze hřiště.
     
    73
    Další ostrý souboj dvojice Lustig – Neymar! Domácí obránce poslal dlouhou přihrávku vzad, pak jej ale zezadu poslal tvrdě k trávníku Neymar. Tahle dvojice se dnes fakticky v lásce nemá.
     
    72
    Střídají i hosté. Z trávníku míří Gerard Piqué, novou tváří ve hře je Marlon.
     
    72
    Domácí potřetí střídají, hřiště opouští Callum McGregor, nahradí jej Patrick Roberts.
     
    71
    Neymar zcela zbytečně fauloval Lustiga, který nebyl ani u míče, a barcelonská hvězda má na svého soupeře nepochopitelný zálusk. Tyhle souboje prostě neunáší. Lustig následně přiběhl soupeři něco vyříkat a oba vidí žlutou kartu.
     
    67
    Ke střele se dostal Lionel Messi, ale minul branku Celticu. Hattrick se tak zatím nekoná.
     
    66
    A střídají i hosté, odchází Jordi Alba, přichází Lucas Digne.
     
    64
    A domácí podruhé střídají, Rogice nahrazuji Nir Bitton.
     
    63
    Začíná se přitvrzovat, Forrest se obtočil kolem Sergi Roberta, ten si musel před vápnem pomoci faulem. Je z toho žlutá karta!
    55. Lionel MESSI - 0:2
     
    55
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A hodně vymodlená penalta ze strany Suáreze nakonec znamená druhý gól pro Barcelonu! LIONEL MESSI poslal míč doprostřed branky, zatímco Gordon zkusil levou stranu.
     
    55
    Tělo na tělo se do souboje ve vápně dostali Luís Suárez a Emilio Izaguirre! Hostující útočník si paží přitáhl k tělu ruku bránícího hráče a následně spadl! Sudí píská penaltu!
     
    53
    Obrovská šance domácích! Defenzíva Barcelony zcela pohořela a James Forrest poslal krásný centr na hlavu zcela volného Dembelého! Ten se však nejspíš zalekl toho neuvěřitelného prostoru kolem, až poslal nepříliš razantní hlavičku do prostoru na dosah ter Stegenem!
     
    46
    Domácí tým střídá, ze hry odchází Scott Sinclair, nahradí jej běhavý James Forrest.
     
    Oba týmy se již vracejí na trávník Celtic Parku, stejně tak přicházejí rozhodčí.
     
    41
    A v zápětí se rozběhl vpřed Sinclair a Jordi Alba ho zezadu vzal přes kotník! Alba byl v souboji pomalejší a těžko říci, zda tušil, že tento souboj nestihne dohrát na míč! Sinclair padá k zemi a Alba vidí žlutou kartu.
    41. Výborný zákrok domácího brankáře.
     
    41
    Na pravé straně rozjel akci Messi, poslal krásný míč do vápna a Luís Suárez měl na hlavě druhou branku utkání, ale Craig Gordon vytáhl ze svého repertoáru famózní zákrok, kdy vychytal hosty na brankové čáře! Neskutečný zákrok!
    36. Zajímavý pokus Celticu.
     
    36
    Moussa Dembelé se uvolnil na hranici šestnáctky, dostal trošku prostoru a času a poslal ránu na branku, ter Stegen se musel hodně natahovat, ale nakonec si s balónem nadvakrát poradil!
     
    26
    A zase domácí se vrhli do útoku, po Sinclairově průniku do šestnáctky se míč dostal k Dembelému, ten se pokusil zakončit z otočky, ale trefil jen bránícího hráče! Míč sice propadl k Sinclairovi, ten byl ovšem v ofsajdovém postavení, takže akce domácích je u konce.
    24. Lionel MESSI - 0:1
     
    24
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Volný prostor dostal na levé straně Neymar, počkal si na vhodný moment a pak krásným lobem našel LIONELA MESSIHO, který na přední tyč propálil Craiga Gordona. Asistence: Neymar.
     
    23
    Dánský obránce Erik Sviatchenko dostává žlutou kartu za faul na Messiho, poblíž půlící čáry.
     
    19
    Další centr do vápna, kde si naskočil na hlavičku Ivan Rakitić! Míč trefil hlavou o zem, skoro do míst, kam už si sbíhal Messi! Jenže balón nikdo nezasáhl a nakonec míč končí vedle tyčky Gordonovy branky!
    16. Další velká šance Barcelony.
     
    16
    Alba vrátil míč pod sebe, do šestnáctky na Messiho, ten následně branku míjí! Další rychlá hrozba ze strany barcelonského velkoklubu, zatím Celtic neinkasoval.
    10. Šance Messiho.
     
    10
    Další náznak smrtícího výpadu španělského klubu, Messi dostával míč za obranu, ale nedokázal balón trefit! Míč tak končí vedle branky domácího celku!
     
    9
    Barcelona poprvé zahrozila a Messi se po rychlém přechodu do útoku dostal do koncovky, ale jeho střelu zablokoval bránící hráč a Gordon se pak ještě snažil dosáhnout na míč, který padal k hlavě Suáreze. Celtic nakonec situaci se štěstím zvládl a odvrací daleko od své branky.
     
    7
    Celtic ale znovu v kombinaci a Sinclair centroval do vápna, kde se snažil protlačit k hlavičce Dembelé! Byl však pokryt! Celtic ale bude zahrávat rohový kop.
     
    Celtic Parkem již zní z úst deseti tisíců fanoušků popěvek You'll never walk alone! Jak jinak, naprosto strhující atmosféra zelenobílého stadionu.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 24. Messi (Neymar), 55. Messi (pen.)

    Karty:   23. Sviatchenko (CEL), 71. Lustig (CEL), 87. Armstrong (CEL) – 41. Alba (BAR), 63. Roberto (BAR), 71. Neymar (BAR), 89. Rakitić (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 13:12.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Brown (C), Armstrong – Sinclair (46. Forrest), Rogic (64. N. Bitton), C. McGregor (72. Roberts) – Dembele.
    Náhradníci: de Vries – K. Touré, N. Bitton, Gamboa, Roberts, Forrest, Henderson.

    FC Barcelona: ter Stegen – Alba (66. Digne), Piqué (72. Marlon), Mascherano, Roberto – A. Gomes, Busquets, Rakitić – Neymar (77. Arda Turan), L. Suárez, Messi (C).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Alcácer, Digne, Marlon.

    Rozhodčí: D. Orsato – G. Cariolato, L. Manganelli (všichni Itálie)

    Diváci: 57937
    bahis siteleri