Schalke – Darmstadt 3:1 (kon.) | Hertha – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
3:1 (1:1)
SV Darmstadt 98
Neděle 27.11.2016, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:24:27)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 9:3.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 8:12.
     
    Favorizované Schalke nakonec zvládlo dnešní utkání a do tabulky si připisuje další tři důležité body. Po zaváhání v úvodu sezóny se Schalke posouvá vzhůru tabulkou. Nyní to ale nemělo vůbec lehké, když muselo již od samotného začátku zápasu dotahovat. Darmstadt poslal do vedení Marcel Heller. Následně ale odpověděl za domácí Kolašinac. Choupo-Moting neproměnil pokutový kop a tak se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu. Právě Choupo-Moting dal druhý důležitý gól a nasměroval domácí k vítězství. Vše stvrdil v samotném závěru třetí brankou Schöpf.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Už v druhé nastavené minutě se domácí nikam neženou a hlídají dvoubrankový náskok na polovině trávníku.
    90. Alessandro SCHÖPF - 3:1
     
    90
    Schalke právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu domácí potvrzují třetí brankou své dnešní vítězství! Střídající Konopljanka našel ve vápně rozběhnutého ALESSANDRA SCHÖPFA, který ve skluzu posunul míč kolem brankáře a přidává třetí branku svého týmu.
     
    90
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Max Meyer, přichází Dennis Aogo.
     
    89
    Domácí se nedohodli, kdo bude odkopávat vysoký míč a tak se hosté dostali do výrazné šance. Z velké dálky se nakonec opřel do míče Mario Vrančić, ale netrefil branku.
     
    87
    Ani ten však není nebezpečný. Vrančić našel jen rukavice Fährmanna. Domácí brankář si poradil i s následujícím centrem do vápna a zatím drží domácí celek.
     
    86
    Skvěle zasáhl ve skluzu Nastasić, míč však končí za brankovou lajnou a hosté mají k dispozici ještě jeden rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Florian Jungwirth, přichází Dominik Stroh-Engel.
     
    84
    Vrančić si musel rohový kop zopakovat po prvním odvráceném. Druhý také nebyl nebezpečný. Čolak s Hellerem byli daleko od míče.
     
    83
    Hosté přečíslili soupeře v útočné fázi. Do střely se mohl opřít Heller, ale ještě posunul míč na Čolaka, který otřel míč o obránce a bude z toho jen rohový kop.
     
    82
    Ale hosté to ještě zkoušejí. Ve vápně byla hned trojice hráčů Darmstadtu, ale centr končí jen u Höwedese.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut pro Darmstadt, aby alespoň jednou brankou se dostal do nerozhodného výsledku a zajistil si tak bod z dnešního mače.
     
    80
    Schalke opět drží míč na svých kopačkách. Nyní upadl před vápnem Choupo-Moting, ale ani on nevybojoval volný přímý kop z nadějné pozice.
     
    79
    Max Meyer to zkusil po pravé straně, dokonce se dostal až do vápna, ale tam chtěl až moc okatě vybojovat pokutový kop. To však rozhodčí postřehl a pokračuje se ve hře.
     
    78
    To však nyní vyvrátil Choupo-Moting, který si na hranici vápna našel míč a střelu poslal jen o centimetry vedle branky.
     
    77
    Schalke chce už jen zápas dohrát a získat tři body. Domácí celek si již nikam nežene a čeká na to co předvede soupeř.
     
    76
    Po zisku míče na polovině hřiště se vydala dvojice hostů Čolak – Heller do rychlého protiútoku. Znovu z toho ale není ohrožení branky, když Antonio Čolak poslal nepřesnou nahrávku.
     
    75
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Sandro Sirigu, přichází Denis Olijnik.
     
    74
    Práci měl nyní kapitán domácího celku Benedikt Höwedes, když musel odvracet míč ze svého pokutového území. To se mu podařilo.
     
    72
    V posledních minutách se oba týmy stáhly spíše do obranné fáze. Ani jeden tým již nechce udělat chybu.
     
    71
    Opět musel Esser vytáhnout zákrok proti centru. Čolak číhal za brankářem, ale chyby gólmana se nedočkal.
     
    70
    Esser musel výt připravený. Do vápna letěl nepříjemně vysoký centr na Meyera. Ten se k míči před hostujícího brankáře nedostal.
     
    69
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Nabil Bentaleb, přichází Benjamin Stambouli.
     
    68
    Po vstřelené brance se situace uklidnila. Oba týmy spíše čekají na vhodný moment k útoku. Na dlouhý pas si naskakoval Heller, ale byl přistižen v ofsajdu.
     
    67
    Nyní čaroval s míčem u lajny Kolašinac. Následně ale musel zvolit cestu zpět. Byl proti velké přesile a nechtěl ztratit míč.
     
    66
    Domácí ani při vedení o jednu branku nespoléhají jen na obranu. Meyer byl znovu v náběhu, ale nyní ho zastavil praporek pomezního.
     
    65
    A Antonio Čolak nebyl daleko, když na něj šel pas do vápna. Prosadil se kolem obránce, ale následně mu utekl balon k brankáři.
     
    64
    Hned má zápas úplně jiný náboj. Nyní musí útočit hosté, aby si z dnešního zápasu odnesli alespoň bod.
    62. Eric CHOUPO-MOTING - 2:1
     
    62
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Domácí jdou do vedení. Na levé straně se uvolnil, proti třem soupeřům dokázal odcentrovat Meyer. Před brankou byl sice bráněný ERIC CHOUPO-MOTING, ale dostal se nakonec k míči a poslal domácí do vedení.
     
    61
    Konopljanka rozproudil hru po jeho příchodu na trávník, ale ani on nedokázal dopravit míč alespoň do vápna. Jeho průnik zastavil bez problémů Fedeckij.
     
    60
    Po hodině hry je stav stále nerozhodný. Ve druhé půli jsou aktivnější domácí, ale potřebují zlepšit finální přihrávku a zakončení.
     
    59
    Hosté se nemohli dostat ze svého pokutového území, ani Milošević ani Sulu se k odkopu nedostali. Vše vyřešil až Esser nekompromisním kopem.
     
    57
    Snad poprvé ve druhé půli se hosté vydali na rychlý protiútok. Čolak ve spolupráci s Hellerem vymysleli jen dalekonosnou střelu, která končí nad brankou.
     
    56
    Skvěle se ve vápně uvolnil přes obránce Max Meyer, ale jeho střela na přední tyč končí jen v boční síti.
     
    55
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Änis Ben-Hatira, přichází Victor Obinna.
     
    54
    Fedeckij vhodil míč zpoza postranní lajny jen do souboje a ten zvítězil Meyer. Domácí se poté dostali ke střele, ale je tu jen rohový kop. Ben-Hatira znovu sedí na trávníku a nyní už to vypadá, že nebude pokračovat.
     
    52
    Ben-Hatira je zpět ve hře, ale zatím se ještě nerozběhl. Hosté měli k dispozici rohový kop, míč se snesl před Čolaka, ale ten zakončoval jen do stojícího obránce.
     
    51
    Sirugu naprosto nesmyslně zajel do soupeře skluzem a vidí za to žlutou kartu.
     
    50
    Ben-Hatira zůstal ležet na trávníku a vůbec to s ním nevypadá dobře. Hostující útočící hráč bude muset střídat.
     
    49
    Také domácí se přesunuli ve větším počtu na útočnou polovinu. Na pravé straně však chyboval při zpracování Schöpf a je tu šance pro Darmstadt.
     
    48
    První nebezpečí před vlastní brankou musel řešit Fährmann, který musel vyrážet centr na malé vápno. Vše zvládl a může se pokračovat ve středu pole.
     
    47
    Hosté mohli rozehrát druhou půli dnešního zápasu a ihned si vytvořili prostor k centru. Ten byl jen sražen na rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Jevhen Konopljanka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani jednu minutu. Po první části zápasu je tak stav nerozhodný 1:1. Darmstadt skvěle začal a již v sedmé minutě rozvlnil síť Marcel Heller, který se dostal sám do vápna, položil si brankáře a poté umístil míč do branky. Následně ale domácí zkvalitnili hru a dokázali se po rychlé akci prosadit. Po centru Choupo-Motinga se hlavou zapsal do dějin zápasu Sead Kolašinac. Hned o několik vteřin později mohl na skóre strhnout na domácí stranu Choupo-Moting, ale neproměnil pokutový kop.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Naldo musel před velmi rychlým Čolakem poslat míč hlavou jen do zámezí. Hosté se ještě v závěru chtěli pokusit o tlak. Dlouhý pas do vápna po volném přímém kopu končí jen u Höwedese.
     
    44
    Minutu před koncem prvního poločasu si ukořistil míč ve středu pole po souboji Vrančić. Hosté se pokusili o rychlou akci podél levé lajny, ale míč velmi rychle ztrácejí.
     
    42
    Závěr prvního poločasu patří jednoznačně domácímu týmu. Bentaleb si vyšlápl na soupeře, donutil ho ke ztrátě míče, ale poté přišel jen nepřesný centr z domácí kopačky.
     
    41
    Sead Kolašinac se snažil o průnik po pravé straně. Jeho snahu zastavil povedeným zákrokem Guwara, který ještě odrazil míč od domácího hráče a nebude z toho ani rohový kop.
     
    40
    Fedeckij zbytečně zajel po odehrání míče do soupeře a vidí první žlutou kartu v zápase.
     
    39
    Domácí Goretzka si pomohl faulem ve středu pole a hosté mohou po několika vyčerpávajících minutách opustit svou polovinu trávníku.
     
    38
    Schöpf byl opět v permanenci u pravé postranní lajny. Jeho náběh za obranu byl v dobrý čas, ale míč si nestihl zpracovat.
     
    37
    Nyní patří trávník jen domácímu týmu. Darmstadt se po brzké brance nyní už vůbec neprosazuje. Choupo-Moting byl znovu velmi aktivní ve vápně, ale stačil míč tečovat jen vedle branky.
     
    36
    Nyní to domácí zkusili také zleva. Kolašinac centroval zcela osamocen do vápna, ale našel jen připravené rukavice Essera.
     
    34
    A mohl tu být další gól. Na pravé straně to dnes Schalke jde. Schöpf trefil centrem kopačku Meyera a ten jen o centimetry netrefil branku.
     
    33
    Hosté vystihli rozehrávku hostů, ale k míči se dostali jen na malou chvíli. Heller byl nepřesný s přihrávkou do středu pole a do útoku jdou opět domácí.
     
    32
    Naprostý zmatek před Esserem. Po krátkém centru se chtěl do zakončení položit Meyer, ale ještě před ním mu míč sebral spoluhráč Schöpf, který ale už nedokázal zakončit.
     
    30
    Darmstadt se po inkasované brance naprosto vytratil z trávníku. Po několika dotecích ztrácí míč a domácí mohou pokračovat v tlaku.
    27. Penalta
     
    27
    Mohlo být po několika vteřinách naprosto opačné skóre. Míč si vzal na pokutový kop Choupo-Moting, ale jeho střelu k tyči fantasticky zlikvidoval Esser.
     
    27
    Pokutový kop pro domácí!
    26. Sead KOLAŠINAC - 1:1
     
    26
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. Z ničeho nic dávají domácí vyrovnávací branku! Po zisku míče trvalo domácím jen několi vteřin se dostat do vápna. Choupo-Moting skvěle přeběhl polovinu trávníku, naservíroval míč na hlavu SEADA KOLAŠINACE a ten již měl jednoduchou práci.
     
    25
    Ani Meyerovi nevyšla individuální akce po pravé straně. Dostal se sice ke střele, ale ta nebyla z dobré pozice a míč končí daleko vedle branky.
     
    24
    Akce ale pokračovala a nakonec se po sérii přihrávek dostal ke střele z hranice vápna Ben-Hatira. Jeho pokus byl schován za obránce a tak pro Fährmanna nebylo vůbec lehké míč chytit.
     
    23
    Po velmi rychlém tempu v prvních deseti minutách začínají oba týmy polevovat v útočné hře. Hosté měli k dispozici rohový kop, který končí jen vyboxováním míče z vápna.
     
    21
    O nepříliš prudkou střelu z velké vzdálenosti se postaral domácí Leon Goretzka. Jeho pokus byl navíc přibržděn tečí a Esser neměl žádnou práci.
     
    19
    Darmstadt pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Nyní po ztrátě míče sice musel velmi rychle do obrany Sulu, ale dokázal odvrátit nebezpečí.
     
    18
    Schalke mělo k dispozici rohový kop. Míč na přední tyč sice našel kapitána týmu Höwedese, ale jeho hlavička jen prolétla kolem pravé tyče.
     
    17
    Na druhé straně trávníku se hnala do útoku hned trojice hostů. Čolak však zabrzdil akci a poté při ztrátě míče fauluje. Promrhaná šance Darmstadtu.
     
    16
    Schalke se dostává do tempa. Kolašinac měl dostatek prostoru na levé straně, poradil si s prvním obráncem, ale na Sulua už neměl.
     
    15
    Také na druhé straně je pískán ofsajd. Meyer si sice našel ve vápně prostor, ale hru zastavuje asistent rozhodčího.
     
    14
    I v jednobrankovém vedení se stále hosté snaží jít do útoku. Nyní se chystal proniknout do šestnáctky Čolak, ale neprošel před dobře postaveného Nalda.
     
    13
    Domácí celek namůže najít odpověď na dobře postavený blok soupeře ve střední části trávníku. I proto zvolil Schöpf nákop do vápna, ale s tím si hostující obrana bez problémů poradila.
     
    12
    O průnikovou přihrávku se postaral Vrančić, ale Čolak byl nachytán v ofsajdovém postavení a nemůže pokračovat ve hře.
     
    10
    Hosté uklidňují hru po vstřelené brance kombinací na vlastní polovině. Do útoku se však vydal po levém kraji Sirigu, ale nyní neprošel přes obránce.
     
    9
    Schalke je zaskočeno rychlou brankou dnešního hostujícího týmu. Navíc byl Darmstadt pasován do role outsidera zápasu.
    7. Marcel HELLER - 0:1
     
    7
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Darmstadt jde do překvapivého vedení. Po neúspěšném rohovém kopu se hosté dostali do rychlého protiútoku. Na pravé straně si potáhl míč Sirigu. Našel ve vápně MARCELA HELLERA, který ještě stihl udělat kličku brankáři a poté zakončil do prázdné branky.
     
    7
    Domácí se s přehledem ubránili. Naldo společně s Nastasićem odvrátili centr do vápna, navíc je tu po rychlém brejku rohový kop také na druhé straně.
     
    6
    Také Benedikt Hövedes si musel poradit faulem, po rychlé rozehrávce posunul míč jen na rohový kop.
     
    4
    Johannes Geis se ocitl na zemi po srážce hned trojice fotbalistů. Narazil hlavou do spoluhráče a jen těžce se zvedal z trávníku.
     
    3
    Nyní si pomohl faulem v souboji o vysoký míč Heller a domácí tak mohou pokračovat ve svém úvodním tlaku na branku soupeře.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli ze středového kruhu první polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se dostal k míči na pravé straně Schöpf, ale jeho centr byl zblokován.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka, Geis, Bentaleb, Kolašinac – Meyer, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Giefer – Caiçara, Konopljanka, Baba Rahman, Aogo, Reese, Stambouli.

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Milošević, Sulu (C), Guwara – Sandro Sirigu, Jungwirth – Heller, M. Vrančić, Ben-Hatira – Čolak.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Stroh-Engel, Obinna, Niemeyer, Olijnik, Kleinheisler, Holland.

    Rozhodčí: Willenborg – Jablonski, Bornhorst (vš. Německo).
     
    Poslední vzájemné zápasy

    30.01. 2016 Darmstadt – Schalke 0:2
    22.08. 2015 Schalke – Darmstadt 1:1
    25.09. 2013 Darmstadt – Schalke 1:3
    12.12. 2001 Darmstadt – Schalke 0:1
     
    SV Darmstadt 98

    Darmstadt se v minulém ročníku udržel v nejvyšší německé soutěži jen o dva body. Ani letos to nebude mít tým kolem střelce Colaka jednoduché. Z úvodních jedenácti kol urval Darmstadt jen osm bodů za dvě vítězství a stejný počet nerozhodných výsledků. Darmstadt má nepříjemnou sérii třech bezbodových zápasů. Nejdříve padl v domácím prostředí s překvapením letošního ročníku Lipskem, následně přišla porážka v Leverkusenu a poslední zápas proti Ingolstadtu rozhodl jediná inkasovaná branka.
     
    FC Schalke 04

    Schalke se po pátém místě v minulé sezóně vydalo za lepším umístěním. To se ale svěřencům trenéra Weinzierla vůbec v úvodu nového ročníku nedaří. Po pěti prohrách v úvodu přišlo lepší období pro Schalke, ale ani sérii neporazitelnosti zatím nesahají na přední příčky. Schalke se navíc již může radovat, podobně jako pražská Sparta, z postupu do jarní fáze Evropské ligy z prvního místa. Právě v Evropské lize se Schalke daří nejvíce, pět zápasů, pět vítězství!
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. V rámci dvanáctého kola německé Bundesligy zamíří Darmstadt na trávník Schalke.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 26. Kolašinac (Choupo-Moting), 62. Choupo-Moting (Meyer), 90. Schöpf (Konopljanka) – 7. Heller (Sandro Sirigu)

    Karty:   40. Fedeckij (DAM), 51. Sandro Sirigu (DAM)

    Neproměněná penalta: 27. Choupo-Moting (SCH), brankář Esser zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka (46. Konopljanka), Geis, Bentaleb (69. Stambouli), Kolašinac – Meyer (90. Aogo), Choupo-Moting.
    Náhradníci: Giefer – Caiçara, Konopljanka, Baba Rahman, Aogo, Reese, Stambouli.

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Milošević, Sulu (C), Guwara – Sandro Sirigu (75. Olijnik), Jungwirth (85. Stroh-Engel) – Heller, M. Vrančić, Ben-Hatira (55. Obinna) – Čolak.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Stroh-Engel, Obinna, Niemeyer, Olijnik, Kleinheisler, Holland.

    Rozhodčí: Willenborg – Jablonski, Bornhorst (vš. Německo)
    bahis siteleri